Ja, bo zanimivih 10 dni. Če bo šlo vse po planu, bodo najprej danes in jutri v orbiti Zemlje in potem 4 dni proti Luni in za njo, potem pa še 4 dni nazaj. 10 dan bo pa najbolj zahteven dogodek in sicer vračanje nazaj v atmosfero. Malo te stvari spremljam iz hobija in sem glede termo ščita na Orion kapsuli zasledil malo tehničnih skrbi.
Ok, dovolj te debate o asistenčnih sistemih. Čas bo pokazal svoje. Nek zaključek, ki sem ga naredil iz opažanj v zadnjih 15ih letih je tudi ta, da smo se v zadnjih 40ih letih hitrega razvoja teh elektronskih igračk (računalniki, telefoni, itd.) malo razvadili in bi radi to preslikali na vsa ostala področja, kjer so pa pogoji in fizikalne omejitve lahko čisto druge. Recimo energetika, kjer bi nekateri radi v 5ih letih naredili to kar se bo realno zgodilo v 50ih.
Glede zavarovalnice. Navadite da so kot branjevke na tržnici. Dali so prvo ponudbo. Ne jo zagrabiti ampak jih stisni v kot in zahtevaj več. Če lahko pijanke v Planici financirajo, potem morajo tudi takšne stvari korektno izplačati. Pri bankah je podobno.
Ja, Slivka. Vse to verjamem kar sem napisal. Glede mladega voznika ni letelo na dotični primer ampak na splošno in je to spet dejstvo, da šele s toliko leti in kilometri pridejo izkušnje predvidevanja v veljavo. Ki smo jih pa dobili ravno s tem dvojim - leti in kilometri.
Drugače pa ja - asistenčni sistemi se ne imenujejo brezveze asistenčni. Voznikova polna prisotnost je še vedno nujno potrebna. V njihovo nekoristnost me pa ne boš prepričal. Na 6ki jih imam kar nekaj in so že prav prišli. Še ena pomoč, ki jo lahko izkoristiš, če gre veliko narobe.
Mislim, en dokaz ti je veliko manj mrtvih na cestah odkar je vse to v avtih. Poleg izrednega napredka pasivne varnost v zadnjih 20ih letih.
No, no. Ne smeš pozabiti, da je večina nesreč na cesti še vedno posledica človeškega faktorja. Nekih nesreč, kjer je razlog kakšna tehnična odpoved je izredno malo. Človek je v osnovi izredno nezanesljiva zadeva, še posebej pri rutiniranih opravilih, kot je recimo vožnja naravnost pri normalnih vremenskih razmerah. Ko enkrat obvlada (oz. misli, da obvlada), gre glava pri takšnih opravilih drugam. Je pa boljši pri reševanju mejne situacije, ki se pojavi, ko pripelje nekdo nasproti. Tam se bo stroj pri trenutni razvojni stopnji zmedel prej. Prav tako pa mlad in neizkušen voznik. In zraven spadajo še tisti pijani, pod vplivom drugih substanc, itd.
Ja, spet pa proizvajalci delajo to kar večina potrošnikov želi. Kompleksnost sistemov pa raste. In kompleksni sistemi uspevajo samo na robu kaosa. Musk se je pa odločil, da bo napredek delal tudi z mrtvimi uporabniki. To narediš pa tako, da imaš veliko denarja in se na sodiščih braniš z dragimi odvetniki, ki zadeve nekako zglihajo.
Glavno, da je bilo z otrokom vse v redu. Pošiljam dobre želje...
Če bodo cene višje, se bo mogoče tudi v firmah in državi začelo razmišljati o kakšnih drugih ukrepih, kot je razpršitev zaposlitev izven Ljubljane in mogoče bolj kvaliteten javni transport. Ker alternativa pa mora biti, drugače bo tole težka.
Eh, tisto delati več za več denarja je za luzerje. 😀 Kako delati enako ali pa manj za več denarja, to je da šit. Mislim da nekdo z izkušnjami si to pa že lahko nekako privošči. Če si le sam sebi dopusti.
Ali pa drugače povedano, cilj je direktorska plača brez direktorskih odgovornosti.
To je vse v glavi. Tudi jaz teh zapisov ne razumem čisto.
Nekje v življenju pač ugotoviš, da nisi odgovoren za ves svet okrog sebe. Jaz sem tam pri 35ih. Mogoče bi bilo dobro malo prej, ni pa preveč pozno. Je pa kar preskok v mišljenju. Bolj kot greš proti 60im težje bo karkoli v glavi obrniti oz. redkim uspe.
Najprej moraš pa prepričati samega sebe. Pa dojeti, da ene stvari smeš narediti, brez da se počutiš ob tem krivo. Vzgoja in vzorci iz otroštva so hudičevo močni.
Ja, ker so nas počasi vse navadili na večjo vsebnost cukra in nižjo kvaliteto. Tako je tudi za njih ceneje, da v vse mečejo ta cukr. Pa ne da sem jaz imun, ko enkrat nekaj časa to žreš, potem te ima črevo pod kotrolo (bakterije v črevesu povejo možganom, kaj naj jim bo všeč) in se moraš kar zbrati, da se odvadiš. Nekaj sem enkrat bral raziskave, da je to dosti težje, kot se odvaditi od alkohola ali pa heroina. Zdaj pa pomisli, navadni folk nima niti približno mentalne kapacitete in volje, da bi se toliko zbral in skupaj vzel, da bi to predelal.
Eden izmed razlogov, zakaj je sladkorna bolezen zelo v porastu.
Eh, hiba malega trga. Pa nas nihče ne jebe. Da bi bili z EU zvezo, kot združene DA, pa še ni. Tam je enotni 300 milijonski trg, tu pa 400 milijonov ljudi, 30 članic pa vsaka po svoje.
Emm, kako 'ni treba', če sem jih poklical, da naredijo? Jaz pa ne razumem...
Mogoče zato, ker že 20 let delam v javnem sektorju, pa takega načina nisem vajen...
Nisem misli, da ni treba rešiti tvojega primera. Boš že strmaril, da bodo uredili. Bolj sem imel v mislih, da nihče ne izboljšuje procesa dela, nad katerim se tule pritožuješ. Oz. se nihče ne sekira v teh podjetjih za to. Naročniki in davkoplačevalci pač plačajo...
Ja, lej. Elektro, komunala, pogrebne službe, telekomunikacije in podobno pač ne morejo propasti. In to ljudje tam to vedo. Da bi se pa nekaj pretegnili in izboljševali efektivnost pa ne vem zakaj - saj se jim ne bo nič poznalo pri prihodku. Pač po domače - če ni treba, pač ne bomo. Jaz razumem...
Jaz se strinjam. Samo en problem je tu. Ti ljudje si s tem kakršni so (razen Mandele), ne delajo koristi in večine ljudi ne zmoti, če jih Američani odstrelijo s položaja.
To je podobno kot s cigani in židi. Oboji so po eni strani ubogi kakršni so in kaj so vse dali skozi. Samo kako se pa obnašajo jim pa ne koristi, da bi se kdo lažje na njihovo stran postavil.
Aja, pa za Ajatole iz Irana enako velja. Sicer mislim, da bi moral narod takšno golazen vržti iz prestola sam. Ampak, ker so pač geopolitični interesi zadaj in če se obnašaš kot bedak, se nihče na svetu ne bo preveč sekiral ko ti bo raketa v rit priletela.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, špegli in dioptrija so biznis. Menda samo v Evropi večmiljardni.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani