Ne da se nočejo mladi prijaviti na ta delovna mesta. Problem je, da mladih ni. Samo večina tega ne razume. Je pa to čisto pričakovano, nič posebnega, če malo pogledaš grafe rodnosti. Jaz sem to predvidel že nekje pet let nazaj. Gremo po poti Japonske, J. Koreje, itd.
Bolj kot si izobražen manjša je razlika pri plači s tujino in bolj kot si socialno na podnu boljše je življenje v primerjavi s tujino, ker pri nas je sociala zelo radodarna.....
Še zaenkrat je tako, dokler bo denar, je pa vprašanje, če je sistem vzdržen. Seveda imaš pa en kup "revežev" s firmami in podobnih, ki lepo to socialo izkoristijo.
Vsepovsod po svetu je v razvitih državah enak zaključek. Če imaš rešen stanovanjski problem, brez da si zapufan do vratu, potem ti bo kar dobro. Mladim naprej pa ne kaže dobro...
Ja, ne vem no. Malo se po državi zapelji pa poglej nepremičnine in vozni park. Nekaj ne štima tu. Dejstvo je, da naše razmerje med povprečno in minimalno plačo je res totalno v riti. Pa standard se nam je v zadnjih 15 letih kar lepo dvignil.
HINT: Siva ekonomija in ljudje poleg šihta več zaslužijo, kot na šihtu. Prejšnjič sem poslušal nek intervju z Akrapovičem, pa še temu bumbarju ni več nič jasno. Nekaj je jamral, da je problem z bolniškimi odsotnostmi ob petkih in ponedeljkih, kar pomeni podaljšan vikend. Dejstvo je, da se je med Covidom oljašal dostop do odaljene bolniške, kjer ti ni bilo treba k zdravniku in še danes se to kar lepo izkorišča. Ker po moje večina tistih, ki si podaljša vikend, si ga zato, da bo imela par zaporednih dni za kaj kvalitetno pofušati, ne pa iti na dopust. Pa pade 500€ v žep, komu pa še kaj več. Šiht je pa samo uradnost za delovno dobo in prispevke.
Večina problema je res v starših, tudi po moje. Saj v osnovi mi vzgajamo otroke, zakaj bi bili sami potem krivi da so takšni? Rodiš se z možgani, ki se tam nekje do 25 leta razvijajo (zato je nujno vojaško služenje prej, ker potem večina že zna svojo glavo uporabljati), pričakuje se pa marsikaj od tebe že prej. Še posebej danes.
Seveda ima pa nekaj vpliva družba. Samo trenutno družbo, ki odrašča, je tudi vzgojila starejša generacija.
CSD-ji, učitelji, itd. Ja, se strinjam. Samo s temi prihodki, ki so zdaj v teh poklicih, gre vse v smeri "jebe se mi". Problem ne bi bil tako velik, ampak je kritična masa ljudi že s tem razmišljanjem in to bo kar težko obrniti. Sigurne službe, probleme naj pa kdo drug rešuje.
Pa niti jih ni tako težko razumeti - zakaj pa bi, če ni treba? Lahko zaenkrat samo upamo na najboljše.
No, to jaz rešim z gasom. Vsaj meni se takrat začasno tempomat izklopi - barva na HUD-u gre iz zelene v belo in lahko pospešim, kot se mi zdi in tudi varnostno razdaljo malo požrem. To preizkušam zadnje čase in je vožnja veliko bolj tekoča.
Drugače je pa res, da včasih izgleda, kot da si bebast in ne znaš voziti, če mu pustiš da čisto sam bremza in pospešuje, ti pa samo zavijaš.
Meni je radarski tempomat v Mazdi 6 2019 tudi kar všeč. Samo zaganjanje po tem, ko se spredaj promet sprosti, mi pa ni preveč všeč. Sem kmalu poštudiral, da pedalo za gas deluje tudi med tem ko je tempomat vključen in ne vrže ven tempomata, kot bremza. Zdaj z gasom malo omilim tole Mazdino zaganjanje na nastavljeno hitrost, ker lahko z gasom za kratke čas začasno izklopiš tempomat in si dinamičen in tekoč v prometu, kar tempomatu samemu čisto ne uspeva.
Navaditi se je treba, da avto potem spoštuje tisto nastavljeno varnostno razdaljo do pike in bo bremzal pred vozilom spredaj, če ne boš šel pravi čas na prehitevalni pas.
Pa ena težave je še. Noge nimaš kam dati, na pedalu za gas pa težko počiva. Mora biti pa tam, da lahko hitro odreagiraš. Zraven pedala za gas pogrešam malo prostora na desni, da bi lahko noga počivala gor.
Ja, vse vem. Furam two-man band d.o.o že par let. Se včasih vprašam, če ne bi bilo bolje s.p., ker je res hudič do denarja priti, ko ga privat rabiš. Samo težko si privoščim delati to kar delam na s.p. Na žalost so glede odgovornosti in sodišč takšni časi in je bolje da je d.o.o. vmes. Nekaj mahinriati si pa ne upam, priznam.
Kaj pa povezane osebe? To tudi malo omejitev postaja, če imaš kar d.o.o. in s.p. tako malo skupaj ali pa blizu v žlahti. Zaostrujejo tole, kot mi je bilo rečeno.
Eh, ne za doomsday. Za tisto so tablete ali pa štrik. Če hočeš bolj udobno iti, pa vdihavanje argona, helija ali pa dušika. Malo preštudirajte, smrt brez bolečin, ker se ti kri ne zakisa in samo zaspiš od pomanjkanja kisika.
Bolj na svetle teme. Agregat vidim kot neko premostitveno možnost za izpade od par ur do par dni. Kar je več, bodo pa hujši problemi, kot pa kako bomo TV gledali pa čakali na štrom.
Sem napisal in obrazložil zakaj tri faze. Pa tudi toplotna črpalka je tri fazna že odkar imam priključek. Pa indukcija, ko bo končna v kuhinji, bo tudi na vse tri faze priklopljena. Drugo je pa bolj po potrebi, če je.
Nimam zdaj volje iskati, samo kje pa je sploh razlika v cenah pri novih omrežninah, če imaš 3 x 20 A ali pa 3 x 25 A ali pa 1 x 30 A ali pa 1 x 35 A varovalke?
Idejo pa že zlagam skupaj naprej po kosih. Bom preizkusil, pa vidimo, če mi uspe.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ne da se nočejo mladi prijaviti na ta delovna mesta. Problem je, da mladih ni. Samo večina tega ne razume. Je pa to čisto pričakovano, nič posebnega, če malo pogledaš grafe rodnosti. Jaz sem to predvidel že nekje pet let nazaj. Gremo po poti Japonske, J. Koreje, itd.
Popravljeno od AgergPovezava za deljenje
Deli na druge strani