Skoči na vsebino
Kuharija
Napisano
pred 43 minutami je Janez007 napisal:

Tole sem pred časom nabavil in lahko sam doma kar dobro nabrusim, pa je potem za 3 mesece mir.

WWW.BRUSENJE-NOZEV.EU

brusilec nožev z nastavljivim kotom brušenja za naprednejše uporabnike

Sicer pa tale možak dobro nabrusi:

Valentin Vovk s.p. brušenje rezil

Kolezijska ulica 21, 1000 Ljubljana

Telefon: (01) 283 22 85

Dobra stvar. Sam nabrusim nože ročno z brusnim-- finim in grobim kamnom. Na koncu jih še spoliram. Jih pa pomivalni stroj dobro "stupi".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Bini napisal:
CEKIN.SI

Slab mesec pred začetkom zimskih olimpijskih iger so cene nastanitev, prevoza in vstopnic v Cortini...

Evo, tukaj je že en članek o visokih cenah v bližini OI o katerih smo tukaj že razpravljali... 🫣🙃🥴😉

Ja, v bližini Cortine, kjer so itak tudi drugače cene nabite do amena.Drugje po Dolomitih so cene približno enake kot lani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 37 minutami je sportman333 napisal:

več kot ima človek prostora več krame hrani :), ne bom pozabil, ko je kolega začel s prodajo 50 let stare hiše, kaj vse smo tam našli, ko je rekel, da jo bo pred prodajo "počistil" :), zbirni center komunale smo pomojem na pol zapolnili samo mi z njegovo kramo od babi/mame.....in zbiranja zadnjih 50 let....

To je pa standard. Tudi ,ko smo mi praznili stanovanje staršev , smo naročili 5 kubični kontejner. In smo ga dvakrat napolnili do vrha.

"Mogoče bo kdaj prav prišlo" varianta je kr neki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Zanima me kolikokrat to človek rabi, kolikokrat v življenju pride prav (če nisi zidar, arhitekt, itd.)?

Zase vem,da ga ne rabim. Za vse,kar rabim, so mi dovolj  klasični tračni meter, kljunasto merilo, waser vaga, kotomer, računalnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Glede na tvoje današnjo objavo v drugi temi zate ne. 😁

Prvič slišim, da bi superge imele garancijo, vsaj obvezno ne.

Glede neskladnosti, po starem "stvarni napaki", lahko poskusiš to uveljaviti pri prodajalcu. Pogoj, ne več ko 2 leti od nakupa & ne več ko 2 meseca po tem, ko se je napaka pokazala.

Nekateri trgovci imajo še ekstra svoja pravila, ki ne smejo biti manj ugodna od zakonskih. Na primer Lidlu lahko vrneš proizvod v 45 dni, Hofru v roku 90 dni od nakupa, in ne bodo komplicirali.

Saj ne bi kompliciral, a to je po moje šlamparija all stark. Nič ni več, kot je bilo.včasoh. Ko sem bil mlad smo jih zlozali do temeljev,da ti je res prišla noga spodaj ven. To je pa druga pesem.

Nič, gremo v to pa sporočim,če sem kaj  rešil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Eno vprašanje .Glih mimo grede. 

Gre se za all starke. Visoke superge.

Po pol leta se je spredaj na njih odlepil podplat in je sedaj luknja. To ni posledica obrabe ampak po moje napaka pri lepljenju. Ali bi bilo smiselno uveljavljati garancijo? Kako gre ponavadi to skozi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Imamo srečo, da nimamo nafte in kakšnih drugih rudnin in surovin.

Mi imamo prvo damo.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 33 minutami je Boss napisal:

Sicer ne vem od kdaj to spremljaš, ampak ameri po WW2 to delajo ves čas. Zdaj po novem že Kolumbiji grozijo pa Danski in Grenlandiji. Fino fajn, da imajo nekateri toliko odpustka, do dejanj murikancev. Ja dokler k nam ne potrkajo na vrata je vse OK al kako gre to. 

Dejansko se jim lahko postavijo po robu samo še države z jedrskim orožjem z ostalimi bodo pa delali kolikor se jim zahoče.

Imaš pa popolnoma prav, ko se sprašuješ to, ker murikanci ne spoštujejo nobenih mednarodnih dogovorov, pravil, mednarodnih sodišč in drugih pravnih aktov, se grejo terorizem, piratstvo, ugrabitve in druge nedovoljene stvari samo zato, ker lahko. Problem je v tem, da večina folka sploh ne ve kje je glavni problem in kdo je vzrok.

Najbolj se nasmejem,ko mi kdo omeni,da bo enkrat prišla na vrsto tudi Slovenija,da jo jenkiji napadejo.🤣🤣

Ok, ne bi bilo slabo,da pridejo in  ugrabijo mesečnika in podobne modele in jih odpeljejo. Ne bi bilo novene škode. No ja, Severna Koreja ,vodkarji in Kitajska bi izrazili proteste.😉

Ostali normalni svet tega ne bi niti opazil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pri vsem tem globalnem segrevanju smo po veliko letih zopet dočakali nekaj snežink  na obali.😄 Otroci so vsi navdušeni, kričijo in se valjajo po mokrem asfaltu. Lepo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

Leto 2025 je bilo slabo za živinorejce. Kojn po imenu Bit (Bitcoin) je bil v enem letu v primerjavi z Rubljem 60% manj vreden.

Za situacijo nedvomno stoji nešteto paketov gospodarskih sankcij kot ukrepov s strani EU, ki so rusko gospodarstvo dokončno spravili povsem na kolena.

Za štromarja, ki o ekonomiji nima pojma, mi je povsem nerazumljiva situacija, da po vseh teh sankcijah proti Rusiji le ta uspeva z letno rastjo rublja v višini 45% napram dolarju, medtem ko v istem letu tisti, ki s sankcijami kaznuje Rusijo poslujejo katastrofalno. Kot naprimer nična gospodarska rast Švabov na katero je vezano večino EU gospodarstev.

Koga, za vraga, gospodarske sankcije zares tepejo???

Drži se raje štroma. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 urami je skritikrt napisal:

Ok-štekam...samo...za kaj pa pol toliko njih rine v ZDA?

Razen če jih eni od njih sovražijo,drugi pa ne...keri so keri pa si lahko vsak zase misli...

Zmeraj je tako,da bi eni radi gore cvenka za nič dela...pogosto tako,da "zjebejo" ostalo rajo,in si jo podjarmijo....je pri nas isto...in tudi pri nas imamo ene in druge...zmeraj ista fora.

Normalno,da sedaj tisti Madurotovi (pri njih,kot tudi drugje) zganjajo cirkus...nič presenetljivega...

Tudi pri nas se bo levim odpulilo,bomo spet biciklirali in ne vem kaj še,če pridejo desni na oblast...nič novega niti tam,niti pri nas...

Tako je. Tisti, ki so imeli koristi od narkiča , sedaj žalujejo za njim. Večina folka v Venezueli pa ima žurko. Prav tako tisti Venezuelci , ki živijo v tujini. Naša levica, ki je bila na usposabljanju pri njih pa žganja paniko. In zraven še par diktatorjev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 40 minutami je Agerg napisal:

Eh, saj sem ti napisal že prej. Razen par varnostnikov okrog Madura, se drugi v državi niso preveč pretegnili z njegovim varovanjem. Sicer kot se tu pogovarjamo, verjetno kaj boljše zdaj ne bo. Je pa verjetno dosti v kurcu, da jim je gladko vseeno, če jim predsednika odpeljejo.

Ko smo že pri tem. Bi se kdo tu kaj preveč sekiral, če katero od naših političnih garnitur odpeljejo?

Ne bo rabilo. Se bodo "odpeljali" kmalu sami na snetišče.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Mene večkrat takole žalosti, ko nekdo pravi, da nimamo pojma kako je. Kaj pa če imamo, kaj pa če smo ravno v začetku 90-ih prihajali na trg dela in to v času, ko se je Slovenija osamosvojila in smo izgubili večino južnih trgov. Bilo je tako težko priti do službe, da smo bili marsikje prisiljeni narest svoj d.o.o. in brez poprejšnjih delovnih izkušenj začeti na trgu dela brez zaloge, brez strank, brez izkušenj v biznisu, brez začetnega kapitala.

Ne vem no, ampak če nisi neumen in želiš delati ter je produkt zanimiv nekako zlezeš. Je pa res da takrat ni časa ne za dopuste, ne za road tripe, motoristične izlete in vandranje po svetu. Ja rakole ene tri, štiri leta gredo brez tega luksuza in si letno mogoče privoščiš le kak teden frej in nič več pa še delovne sobote imaš. Jebat ga tko to je in ja prekleto dobro vem kaj pomeni bruto pa bruto bruto, pa odplačilo kredita za poslovne prostore pa jebanje z neplačili. Pa reklame, pa tekoči stroški, pa uporabo lastnega avta brez povračila potnih, ker se ne bi izšlo. Itd itd.

Ja si deklica za vse, praktično moraš vedeti skoraj vse sam od umestitve produkta, reklame, trženjski posegov, dogovor in pogodb, do izterjave in šele čisto na koncu nekje je plača... ja včasih se tudi zgodi, da je ni. Maš za pol leta plač neplačanih faktur v zaostanku pa ostaneš brez plače. 

Jaz sem takole poskušal dobrih 7 let pa ugotovil, da gre preveč energije za vse ostalo kot zgolj samo za ustvarjanje biznisa, prepustil firmo kolegu, šel za pol leta delat honorarno pa potem dve leti v privat firmo, da sem na koncu tu, kjer sem trenutno.

Tako, da ja prav prekleto vem kako je to pa se nikoli okoli tega nisem obremenjeval, ker je bilo na meni a sprejmem taka "pravil" kot so pri lastnem DOO ali SP. Tole prvič takole pišem, da samo spomnim, da nas je veliko šlo skozi take zadeve in da marsikaj vemo o tem, čeprav ne razlagamo kako grozno je bilo. Mogoče pa vseeno ni bilo tako hudo, je pa res, da z SP-jem težko rataš milionar ali pa še kaj več.

Vsak si izbere sam, kaj bo počel v življenju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 minutami je Agerg napisal:

Ja zakaj se vmešavati? Nafta mogoče?

Glede socializma in danes se nebi strinjal. Če danes malo bolje zaslužiš, lahko greš kamor hočeš. Tudi bajto se da pozidati, če malo migaš in glavno - če si finančno pismen. Ne gre pa vse iz danes na jutri kot bi rada večina. Potem si pač pod vplivom bank konstantno.

Točno tako. Samo nekateri raje jamrajo in jokajo na kavču. Da pa bi prijeli za dodatno delo ,to pa ne. Čakajo,da jim bo država dala stanovanje. 😄

Pod jugo so talali kredite, ki jih je potem inflacija izničila. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je Bini napisal:

Sem bil tam prej in po njej in so mi ljudje povedali, da jim zdaj gre dosti slabše. 🥴Prej so vsaj vedeli kdo je glavni, zdaj pa v državi v večini vlada sama korupcija in kriminal. To prinese v državo demokracija katere niso navajeni.... :nevem:

To se zgodi tam,kjer so ljudje veliko let pod diktaturo in ne znajo več razmišljat sami. Podobno je tudi pri nas,kjer veliko starejših objokuje ranjko jugo. V demokratičnem sistemu se ne znajdejo pa mislijo,da jim je bilo prej bolje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

A veš, ti si začel pisati kako imamo slovenci denarja, pa da si lahko čuda privoščimo in potem smo se pač zbunli, da je to samo elita.

In to ni favšija. Super za tebe če organiziraš takšna potovanja.

Imam kolege na s.p.-ju, ki kupujejo razne stvari na firmo iz tujine in pol pri nas ne uveljavljajo davka. Ta tuj ddv jaz vedno plačam.

Vse ima svoje slabost in prednosti. Tudi v privat firmi, kjer sem bdel nad računi oddelka, ni samo bruto. Je strošek delavca 1. in 2. bruto, je potrebno najemnino prostorov pokrit, je blo treba določen procent iz oddelka pisat direktorju, računovodstvu. Šele potem si lahko rekel, da si na nuli.

@sportman333 ima čisto prav. Ali si zaposlen v doo (z enim zaposlenim) ali v sp, obojni imajo stroške.

Nimam vsega iz seznama, ne bom pa pisal točno kaj manjka.

Se strinjam , kolega, privatnik,da vse, kar se da, na firmo. V glanem je veliko mahinacij ,skrivanj... kar si pa ostali ne morejo privoščiti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.