o pa ima... v socializmu si mno?i?no niso upal brezsramno bogateti na ra?un drugih - najmanj nemoralno je bilo to. Danes v kapitalizmu, kjer je denar in dobi?ek na prvem mestu pa je vse dovoljeno in celo za?eljeno ter vrlina. Ne mi re?t, da dohtar stavka zato, ker je tak filantrop in se mu smilijo ljudje, ampak stavka za ve? denarja, ki je gonilo kapitalizma. Tale sladoledar verjetno ne izkori??a ljudi zato ker je reve? ampak zato ker ho?e ogromne dobi?ke in na hitro obogateti, kar je vodilo kapitalizma.Pa SAZAS, distribucija goriv, pa prevozni?ka podjetja, pa da neham na?tevat, ker bi se to vleklo v nedogled. Samo pohlep po dobi?kih, ki niso nikoli dovolj visoki - to ni krivda dr?ave, to je krivda sistema, ki denar postavlja na prvo mesto pred ?loveka.
?e sre?a, da so vsaj vodo dali v ustavo, ker je malo manjkalo pa bi nam ?e to pohlepne korporacije ukradle.
O, pa ?e kako so bogateli razni direktor?ki in ?efi udbe takrat, samo se ni smelo govorit, ker si hitro kje pristal. To ne govorimo na pamet, kajneda Boss,ker sva takrat v tistih ?asih tudi ?ivela in sva lahko to na lastne o?i videla in ne kot nekateri mladci, ki mlatijo prazno slamo o tem, kako super je bilo v prej?njem sistemu po raznih forumih pa ?e rojeni niso bili takrat... Okoli mene so rastle ogromne hi?e, na najlep?ih lokacijah kot gobe po de?ju raznih veljakov, pa nekih kao vplivnih ljudi in podobnih re?imskih podrepnikov. Pla?e povpre?nih delavcev so bile ve?inoma mizerne, je pa res, da so bili takrat bolj dejavni sindikati z raznimi ozimnicami in izleti (najbr?, da so malo potola?ili nezadovoljne delavce).
Tudi takrat so delavci stavkali za ve? denarja, kot sedaj zdravniki-(sam se imel to sre?o, da sem bil zaposlen v Tomosu ravno takrat, ko smo si med prvimi v Jugi upali ?trajkati) pa nismo bili ?e v "gnilem" kapitalizmu.
Kar spomni se, koliko ?asa si ?paral denar za novo stoenko in koliko ?asa bi rabil danes za kupit avto podobnega kova?
Ta sladoledar in ?e mnogi mani?deri delujejo tako, ker sindikalni ?efi, ki mimogrede izhajajo skoraj vsi ?e iz prej?njega sistema,ne opravljajo dobro oz. nikakor svojega dela. V razvitih dr?avah po Evropi , v katerih imajo mo?ne sindikate, so delavci kolikor-toliko za??iteni in tudi sorazmerno dobro zaslu?ijo. Tudi tam seveda prihaja v?asih do podobnih situacij z tujimi delavci a to je v veliki ve?ini maslo "tujih" ?efov, ki pripeljejo tujo delovno silo in jo potem izkori??ajo.Mi je pripovedoval biv?i sodelavec, ki dela sedaj v Nem?iji v gradbenem podjetju, da jih je hotel na za?etku, ko je pri?el v Nem?ijo, en "na?" ?ef iz ?tajerske, pri katerem je delal, tako nategovat s takimi pla?ami.Pa ga je eden od zaposlenih prijavil sindikatu, ta ga je in?pektorjem in je takoj lepo pri?la policija, obkro?ila gradbi??e in delavci so morali pokazati pla?ilne liste.In so z lahkoto zaplombirali gradbi??e, tip je pla?al astronomsko kazen in pozneje je moral za nagrado ?e "zapreti barako" aka firmo.Pacient nima ve? ?ans za odpret bilo kak?no firmo v Nem?iji. Tako se to ureja v pravnih in delujo?ih dr?avah. Ta moj kolega sedaj dela v eni nem?ki monterski firmi in je super zadovoljen z vsem.Pravi, da bo kar ostal gor v Minhnu.
Mogo?e kdo ve, kje bi na?el koncest klasike s simfoniki, ki bi imeli v repertuarju nekak?en best off? Wagner, Mozart, Strauss, Vivaldi, Bizet, Vivaldi, Prokofiev.....itd itd
Rad bi otrokom dal pravi ob?utek klasi?ne glasbe, da ti grejo kocine pokonc, ne tako kot se v ?oli u?ijo, da jim dajo na USB klju?ku....
Sem ?e googlal, pa ne najdem kaj pametnega, na Dunaju sem dosti, a tam ker se bli?a novo leto so karte '?e od' 1000?....
Kaj v ljubljani ni ni? kaj takega? ?e ne, jih lahko pelje? na baletno predstavo v Lj. Se ne hecam. Kak?en Hresta? ali kaj podobnega.
Vse ve? avtov vidim, ko jim kak?na ledica za dnevne lu?i ne gori.Danes sem videl recimo enega audija A5 in je izgledalo precej "made in china" vse skupaj.Kako oz. ali se da sploh zamenjati samo eno ledico?
Tudi te finte, da naj bi LED-ice gorele 10 + let so le pobo?ne ?elje. Mi smo LED reflektorje v firmi (razsvetljava) morali zamenjati ?e po par letih.?isto vsi so crknili, sicer v garanciji pa vseeno.
Problem je v prekomernemu segrevanju LED- ic.Kako so to re?ili pri avtih bomo videli ?ele ?ez par let.
Po mojem bodo po?asi vsi proizvajalci ukinili dizle in ?li na turbo benzinarje. ?ez kak?nih 10 let bodo benzinarji pili isto kot sedaj najbolj?i dizli, imeli bodo isti navor samo da bo zvok 100 krat lep?i.
Kje in kako to vozi?, da ti vsi blendajo? Jaz sem skos na cesti in letos do danes sem fasal samo dva taka prenapete?a (enga na primorski AC, drugega pa na Prekmurki - sem si zapomnil, ker se mi to tako redko dogaja) in to takrat, ko se dejansko nisem imel kam umaknit med prehitevanjem kamionov na AC.
Govorim za italijanske avtoceste,ko se pribli?uje? na?i meji.Najbolj nedisciplinirani so ravno na?i vozniki.
Italija je uzitek za voziti, lani sem 'padel' v napoli in domov s 130 na stevcu, iz mirabilandije (odstejmo gumidefekt) isto, pa z daj z riminija tud
Tudi Trst do Benetk pa sta samo dva pasova.
Zakaj na primer letos na Y lonu ni bilo niti en dan niti vikend nesrece? Saj gre ja ves tranzit v Hrvasko in Rovinj je top HR destinacija?
Na vecih delih se odstavnega ni, pa cestninske postaje so...
Res je. Jaz najbolj u?ivam v vo?nji po Italiji.Nastavi? tempomat in gre?.Samo, bolj ko se pribli?uje? Slo bolj ti blendajo odzadaj na?i pacienti z kak?nimi terenci ali pa v bavarcih oz. olimpijskih krogih. Ve?, da se pribli?uje? teksasu na cestah.
@Labi, jaz bom pa takole reku, ko imam 7.stopnjo kon?ano in je trenuno "ne uporabljam", v tujini pa tudi vpra?anje koliko mi bo na za?etku koristila, ampak v nobenem primeru mi ne more ?kodovat. ?e samo napi?em dejstvo; nekje kjer je v razpisu zahtevana 7.stopnja izobrazbe, se tisti s 4. ali 5. ne more prijaviti oz. bo spu?il, ker ni zadostil kriterijem, medtem ko obratno bo seveda ?lo. V tem primeru torej odpade nepisano pravilo "manj je ve?"
V tujini (recimo ?vici) jih ba? boli, kak?no ?olo ima?. Moj kolega je vodja oddelka ( v priznani firmi Leica) z kon?ano gimnazijo.Izkazal se je namre? z sposobnostjo in delom. In komandira tudi strojnim in?enirjem. Ko se menijo za posel v tujini (recimo z kitajci ali Kanad?ani) po?ljejo njega.In vedno sklene posel.
Mislim,da smo malo zabluzili tukaj gor. Potrebni so vsi-tako tisti z poklicno ?olo,tisti z srednjo,z faksom kakor tudi doktorji znanosti.Meni osebno dol visi,kdo ima kak?no ?olo narejeno ali kupljeno,va?no je,kak?en ta ?lovek je. Sam se z veseljem pogovorim tudi z kak?no sna?ilko,saj je tudi med njimi kar veliko pametnih in zabavnih oseb(ne boste verjeli,celo ena z faksom opravlja zrenutno to delo. Jaz imam tudi "samo" srednjo ?olo kon?ano, a v mojih ?asih so bili strojni tehniki tudi na vodilnih mestih v podjetjih. Dan danes so jih zamenjali razni japiji z kon?ano ekonomijo in sami lahko vidite, kje je kon?ala ve?ina podjetij...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
O, pa ?e kako so bogateli razni direktor?ki in ?efi udbe takrat, samo se ni smelo govorit, ker si hitro kje pristal. To ne govorimo na pamet, kajneda Boss,ker sva takrat v tistih ?asih tudi ?ivela in sva lahko to na lastne o?i videla in ne kot nekateri mladci, ki mlatijo prazno slamo o tem, kako super je bilo v prej?njem sistemu po raznih forumih pa ?e rojeni niso bili takrat... Okoli mene so rastle ogromne hi?e, na najlep?ih lokacijah kot gobe po de?ju raznih veljakov, pa nekih kao vplivnih ljudi in podobnih re?imskih podrepnikov. Pla?e povpre?nih delavcev so bile ve?inoma mizerne, je pa res, da so bili takrat bolj dejavni sindikati z raznimi ozimnicami in izleti (najbr?, da so malo potola?ili nezadovoljne delavce).
Tudi takrat so delavci stavkali za ve? denarja, kot sedaj zdravniki-(sam se imel to sre?o, da sem bil zaposlen v Tomosu ravno takrat, ko smo si med prvimi v Jugi upali ?trajkati) pa nismo bili ?e v "gnilem" kapitalizmu.
Kar spomni se, koliko ?asa si ?paral denar za novo stoenko in koliko ?asa bi rabil danes za kupit avto podobnega kova?
Ta sladoledar in ?e mnogi mani?deri delujejo tako, ker sindikalni ?efi, ki mimogrede izhajajo skoraj vsi ?e iz prej?njega sistema,ne opravljajo dobro oz. nikakor svojega dela. V razvitih dr?avah po Evropi , v katerih imajo mo?ne sindikate, so delavci kolikor-toliko za??iteni in tudi sorazmerno dobro zaslu?ijo. Tudi tam seveda prihaja v?asih do podobnih situacij z tujimi delavci a to je v veliki ve?ini maslo "tujih" ?efov, ki pripeljejo tujo delovno silo in jo potem izkori??ajo.Mi je pripovedoval biv?i sodelavec, ki dela sedaj v Nem?iji v gradbenem podjetju, da jih je hotel na za?etku, ko je pri?el v Nem?ijo, en "na?" ?ef iz ?tajerske, pri katerem je delal, tako nategovat s takimi pla?ami.Pa ga je eden od zaposlenih prijavil sindikatu, ta ga je in?pektorjem in je takoj lepo pri?la policija, obkro?ila gradbi??e in delavci so morali pokazati pla?ilne liste.In so z lahkoto zaplombirali gradbi??e, tip je pla?al astronomsko kazen in pozneje je moral za nagrado ?e "zapreti barako" aka firmo.Pacient nima ve? ?ans za odpret bilo kak?no firmo v Nem?iji. Tako se to ureja v pravnih in delujo?ih dr?avah. Ta moj kolega sedaj dela v eni nem?ki monterski firmi in je super zadovoljen z vsem.Pravi, da bo kar ostal gor v Minhnu.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani