Hahaha, Matej Rigelnik je sinko Hermana Rigelnika, ki bi ga človek lahko označil kot nepremičninskega tajkuna nekje med 20 najbogatejšimoi Slovenci. Ko vidim, da taki javkajo mi je takoj jasno, da tole ne bo slabo.
Se pravi, da se ne ocenjuje, kaj je napisano ampak kdo je napisal. Če ni tapravi, se mu samo nasmejimo.
“Ko oblast namerava obdavčiti državljane, ker naj bi bile nepremičnine domnevno prazne, pri tem pa pozablja, da ima sama 143.000 m² prostorov neizkoriščenih in praznih. Briga oblast! Važno je le, da bo zdaj obdavčila vaših 50 m². Svoboda? Ne, to je Slovenija.”
Kopirano z X, avtor je Matej Rigelnik.
Ne poznam ga pa tako dobro, da bi lahko trdil, da je vse res...
V šoli se pogovarjajo o spominčkih z dopustov. Pa učiteljica vpraša, če kdo ve kaj o spominčkih. Prvi se oglasi Janezek:
- "Jaz sem spominek z dopusta."
- "Tega pa nisem pričakovala."
- "Moja mama takrat tudi ne..."
- "Ti pa slabo izgledaš. Si bolan?"
- "Ja. Bil sem pri zdravniku in ta je pri meni ugotovil 'organski premik'."
- "Organski premik? To še nisem nikoli slišal. Kaj pa je to?"
- "Moja jetra so v riti..."
Pa kaj spet? Se ponavlja ista zadeva, ali je vedno kaj novega? Znanec ima tak kombi in nobenih težav ...
Zadnje čase se ponavlja ista reč: napaka varnostne blazine. Z dopusta (konec avgusta) je šel takoj na servis, kjer so (med drugim) tudi to urejali, sredi septembra je bila spet ista napaka in zdaj se je spet ponovila...
Upokojenec opazuje dva delavca pri delu. Prvi skoplje luknjo, drugi pristopi in jo zasuje. Nato se premakneta naprej za nekaj korakov in postopek se ponovi: prvi delavec izkoplje luknjo, drugi delavec jo zasuje. In tako naprej. Nekaj časa ju upokojenec opazuje, potem pa ga radovednost premaga. Pristopi do njiju in ju vpraša:
- "Kaj pa delata?"
- "Sadiva drevesa."
- "Kako? Saj samo kopljeta in zasipavata luknje..."
- "Ja, veste, tisti, ki bi moral dati sadiko v jamo, je danes na dopustu..."
Vsaka podobnost s Slovenskimi javnimi sistemi je zgolj naključna.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se pravi, da se ne ocenjuje, kaj je napisano ampak kdo je napisal. Če ni tapravi, se mu samo nasmejimo.
Hvala, zdaj mi je vse jasno.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani