Skoči na vsebino
Najemna pogodba
Napisano

Kot je pisal @Bini pojdi do notarja, plačal boš pač tistih 500€ in boš imel bp sestavljeno pogodbo, tudi pri najemniku boš takoj videl, ko mu boš omenil notarja, ali bo za ali ne....če je normalen bo šel k notarju brez težave....doma lahko še boljšo pogodbo sestaviš, ko enkrat pride do težav to nič ne pomaga....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je etcho napisal:

GT7 je za playstation.

ja je mulc naštudiral, da se lahko preko compa remot-a na PS5 in potem igra, na volanu izbereš opcije za igranje (comp ali ps4/5, zato sem nabavil (oz. božiček :), heh) trustmaster 300gt ki je kompatibilen z compom in PS....)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

nisem si mislil, da bom na stara leta spet navdušeno igral igrice, ampak GT 7 je res top igra :).....sploh z primerno opremo (TM 300GT)....

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Ni pivo je pa nekaj močnega a poznate... 🤔

IMG_20250104_200906.jpg

Dobro iz Slovaške👍, čeprav meni osebno so bili bolj všeč isti manj močni...p.s.tudi vino imajo Slovaki dobro....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 44 minutami je Z M A J napisal:

Dober večer! Razmišljam o nakupu Samsung-a A55, me zanima, če ga ima kdo v lasti oz. uporabi? Ali pa kakšen predlog katerga mobilca kupiti v rangu 200, do največ dobrih 300€? Dovolj imam meglenih fotk z mojim Žaomi-jem Redmi-jem 9T. Baterija s 5000maH, kapo dol, ampak vse ostalo je bolj tako-tako, medtem ko fotkič je pa totalna grozljivka, z domnevnimi 48MP-ji, heh.

imam jaz, kot službeni, kaj naj rečem, telefon imam zaradi nuje, kakšno fotko naredim, za moje pojme dela dobre, če vprašaš iPhone in Samsung S frike so to seveda jajca....baterija mi zdaj nekako zdrži en (cel dan).....ni pa to telefon v rangu S serije (še pred leti sem imel S7 in serija A se ne more in niti ni namenjena primerjavi s S)....spodoben telefon za normalno rabo, ne smeš pričakovati preveč....

še dodatek: fotke dela velikosti med 3 in 5 MB in kar sem pogledal z 12MP (resolucija 3060*4080)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na nepremičnine
Napisano

Ko če si šel malo na okrog (in to ni ex YU), sam sem v zadnjem času tudi službeno veliko po EU državah in na splošno gledano sem vedno najbolj vesel ko pridem nazaj v SLO in sem še vedno (in vedno bolj) mnenja , da je na splošno življenje v SLO najboljše (seveda gledam to z moje perspektive, za kar lahko rečem da se štejem nekje v normalni srednji razred, to za nekoga z minimalno plačo verjetno ni, četudi takemu tudi v katerikoli drugi državi ne bi bilo lahko oz. bi bilo še slabše).....pa naj to velja za urejenost in dostopnost javnih ustanov, kot tudi bližino domovanja-službe in recimo potem narave, bodisi hribov, morja ali pa rekreacijskih možnosti v naravni....over all tega skoraj nikjer v večjih ("boljših") eu državah ni.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na nepremičnine
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Danska nudi kredit, da lastniki zaradi davka na nepremičnine ne bi prišli v slabo socialno situacijo. Ob prodaji morajo iz kupnine ta kredit državi poplačati. Davek od prodaje nepremičnine, kot naš DPN, je nekaj drugega.

imaš mogoče tudi podatek koliko je tam lastništva oz. najemništva, ker severnjaki (poznam vsaj za fince, pa so približno vsi severnjaki tko tko) niso ravno "udarjeni" na lastništvo in so v večini najemniki, in s tem tudi bistveno bolj mobilni, če se morajo seliti 500km in več zaradi službe, itd...

p.s. mislim da primerjati Dansko in Slovenijo ni ravno na mestu, ker je v osnovi vse skoraj popolnoma drugače, razen to da je Danska po površini samo še 1x večja od SLO, če ne upoštevaš Grenlandije :)......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na nepremičnine
Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

Ah dej no, tole pa je otročje, kot da bi bil Matejček tvoj sinko in ga moraš branit za vsako ceno. Gre pa za koncept in ko taki mali tajkunčiči cvilijo to pomeni samo dobro. Hudič bi bil, če bi bili zadovoljni. In ja še 1x, tale Matej je pač preveč pristranski zaradi svoje priviligirane situacije, ki ga bo zdaj pravično udarila po žepu. Sploh ni kompetenten, da daje take izjave in pri tem hujska revnejše ljudi, da bi mu nekako pomagali spodnesti zakon. Češ, vsi ga bomo najebal zato se moramo vsi borit proti oblasti pa čeprav je iz aviona visno, da ga bo najebal le Matej pa samo toliko kot bi že davno moral dati pa se je vedno izognil plačilu davkom. Lahko ga greš vprašat, kdaj nazadnje, če sploh kdaj je plačal NUSZ? 

Ja nekateri ga plačujemo, ker pač razumemo, da v skupni družbi je treba nekaj tudi dat za skupno dobro. Drugi pa to razumejo kot teror države in iščejo le kako bi egoistično sami za svojo rit prišli najbolje skozi, brez da bi evro dal državi za urejanje skupne infrastrukture.

sam še iskra majster se oglasi, ki je iz podobnega legla :) pa nimamo več problema.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na nepremičnine
Napisano (urejeno)

Velik problem je tudi ob gradnjah t.i. luksuznih stanovanj na lokacijah po LJ, drugje takih luksuznih lokacij itak da ni....ko se že najboljša stanovanja "prodajo", razdelijo med investitorji in tako ostanejo prazna (npr. znano je v LJ v skaklanici, ki jo je gradil še sct je imel zidar že vnaprej #kupljena# najboljša stanovanja, zlatarna celje ki gradi ob ruskem carju, pa še se najdejo....) , da jih imajo milijonarji na zalogi....poznam kolega, ki so imeli stanovanja v centru na kotnikovi in so uletavali znani slovenčki in pa mladi zdravniki in mu ponujali po pol mio € v keš-u..... težko bodo to naredili da bo pravično :), tudi jazbinškov zakon ni bil ravno optimalen, si je pa folk lahko vsaj privoščil stanovanja, so pa seveda spet uleteli tistih 10% ki so to izkoristili in takrat za 20.000DEM kupovali po 4,5 in več stanovanja, čeprav je bilo jasno da jih ne rabijo....nepremičnina kot naložba, ki jo ne želiš oddajati, ker imaš x razlogov zakaj ne....je pa podobno kot da bi imel keš doma v "nogavici"....zakaj potem sploh to folk "kupčka" te filozofije ne razumem :), razen tega da če bi imel mio na banki bi seveda plačeval davek od obresti, če ima pa 2 prazna flata pa se to skrije....podobno stokanje bo od folka, ki je pred 40 leti naredil 400m2 veliko bajto, zdaj pa 3/4 bajte prazne....ne vem koliko primerov ma vsaj 10 jih lahko naštejem, ko sem sam postavljal bajto, ko so mi mimoidoči razlagali svoje zgodbe, seveda vsi penzionisti, da če bi oni še 1x delali bajto ne bi nikoli delali tako velike bajte, ker zdaj da sta z ženo sama, sin se je odselil, hčerka ne želi biti doma, onadva imata pa nizko penzijo.....in podobne klasične slovenceljske zgodbe...(ampak 30 let nazaj so bili pa carji.....heh)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je jures napisal:

AygoX drugo leto redni servis brez kakrsnega koli dodatka 340€.....

1.5 ure je bil avto notri vidim premik z lokacijo v aplikaciji

toyota nikoli ni bila poznana po nizkih servisih :), ka pa si zbral tako znamko, bi vzel VW :)

p.s. tnx za pojasnilo glede RAV4 teže, nisem vedel....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je jures napisal:

Danes sem frej pa bom malo pojamral....

Sem dal spet priloznost japoncem, tokrat celo hibridu...

Jaz sem popolnoma transparenten človek in priznam, je ni variante da bi moja rav4 hybrid v vrednosti 49k povrnila investicijo na kakrsnkoli nacin. Sem dolgo progaš, hybrid pomaga toliko da je bencinar na ravni dizla: 6,5-7 realno, enako kot prejsnji dizel ki je bil dobrih 10k cenejsi...s tem da je bil 400kg tezji

Servis japonskega bencinarja , a ma japonska kako dajatev na evropo al kako ampak počutim se VIP premium vsako leto po redn3m servisu ker če si srečen je spredaj 2, 3 je stalnica, se pa hitro najde kaka 4 spredaj ker je po dveh letih treba precrpat pol tekocin v novem avtu ker drugace bo sla garancija, tud alu pleh bo zgnil ce zavorne ne zamenjas, buh ne daj da zamudis servis na pooblascencem, buh ne daj, bolje da parkiras ob cesti in asistenco poklices....hybrid bo sel dalec a ne, ku... 50L tank jaz tankam skoz, ampak res skoz, Fiat Coupe mam raje ki doseze s 62L tankom 800km lahko

Ne vem, moj avto res da lizing s kilometrino poplača ampak tole je premium preseravanje za avto kateremu je bil tarraco ultra premium s strani uporabnika (sem ze pisal o japonskih cvetkah tega avta)

Jokam za prejsnjim Tarracotom dizel, po dveh letih se ne morem navaditi na tole japonsko sranje. Verjamem da je avto vrhunske ozdelave in kvalitete ter da je primeren za res dolgo uporabo ampak jaz ne bom vzdrzal, mam pa se 3 leta 😩😩😩

za moje pojme nobena znamka ni več poceni za servisiranje, kolega ravno "piz...aka" ko je bil super vesel na Škodinim uradnim serviosm pred korono ko je dajal za scalo 150€.....no zdaj ni več tako zelo, ko gre na servis odkarta od 300 do 400€, če pa menja kake diske/ploščice je pa na 600, tko da.... :). Moje osebno mnenje je sicer da ti mild hybrid-i, kot jih imata Toyota in Honda niso za take krave od avta kot je RAV4 ali CRV.....to je enostavno prevelik/pretežek avto....hybrid od obeh je idealen za rang vozila mazda 3 oz. v njihovem primeru toyota auris/honda civic....tam je pa ta kombinacija verjetno overall top....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano (urejeno)

ja to zna biti zanimivo, že oddaje ki so na RTV ob nedeljah veliko pokažejo, sicer pa ja ZKP je že zdavnaj zapustila večino folka, amerika je pa itak v tem pogledu adijo pamet....(no pa saj v resnici je tam v osnovi mogoče 10% folka ki ima nekaj v glavi, ostalo je pa bolj bogo....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Scr3am napisal:

A to ti steklo komplet zamenjajo ali v dolocenih primerih samo popravijo (zafilajo)? Drgac pa stranka sama izbere izvajalca oz. kje bo popravljala. Zavarovalnica ti zgolj samo priporoca. Vsaj tako je pri triglavu.

Jaz imam recimo takole pa moram isto zrihtat. Uradnemu servisu ne zaupam niti zarnico, da mi zamenjajo...

IMG_20240418_184801.jpg

Poglej par objav nazaj, podobno sem imel sam, popravilo in za moje pojme je ok...zaradi tega ne bi menjal šipe, pa tudi zavarovalnica, kot so zapisali to ne prizna...kot sem napisal sem uredil na carglass in za tole flikanje so čist ok (niti ne vem da bi lahko to popravilo bilo boljše / slabse kje drugje), predvsem je pa hitro 30min in vse papirje uredijo oni...ne zgubljaš časa....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je g.Wankel napisal:

A je res težko psa dat na povodec, ko si v javnosti. Ne, ''naš pa ne grize'' je vedno izgovor.

Pes (vsak) bi moral biti vedno na povodcu, spuščen je lahko samo na poligonu, ampak to večini folka ni jasno, enako kot za kaj se prodajajo vrečke za pasje dreke in kaj je namen pobiranja, in še in še.....ampak smo v Sloveniji, kjer je vsak zase najbolj pameten na svetu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.