Slivka, LOKOVEC ponovno na TV, zdaj v kontekstu dostavljanja vode s strani gasilcev. Ravnokar gledam SLO1.
In kaj so zanimivega povedali? Da v Mestni občini Nova Gorica obstaja preko 300 hiš, do katerih ni speljanega vodovoda? Jah, saj, če ne bi bilo po televiziji, ne bi nihče verjel. Saj nismo v 18. stoletju... Rimljani so brez neke silne težke mehanizacije zmogli gradit aquadukte, v 21. stoletju pa ob vseh Caterpilerjih in Kubotah ne zmoremo vkopat nekaj kilometrov cevi v kamnit kraški svet...
V spodnjem Lokovcu, na skrajnem zahodnem delu Banjške Planote, nastaja tematska smolarska pot, ki obuja spomin na nekdaj pomembno gospodarsko dejavnost - smolar
- "Mater ste moški zahtevni: pa dolge noge, pa velke joške, pa dobra rit, pa ne vem kaj še vse. Ženske smo povsem nezahtevne. 20 cm pa da traja 20 minut, in smo čist zadovoljne..."
Ne vem prav točno, kako in kaj, ampak spomnim se, da je bilo govora, da če greš pa k zobozdravniku na Hrvaško, pa ZZZS vrne stroške, celo več, kot bi to koštalo v Sloveniji...
Ekstremni dogodki, povezani z vremenom in podnebnimi spremembami, stanejo Evropo vsako leto več milijard evrov. Po izračunih Evropske agencije za okolje (EEA) je gospodarska škoda zaradi takšnih...
Ma kakšne puške! Vsak pol flaškona vodke (če bo, če ne pa samo vode), potem bomo zakričali "Zdravstvujte", vzeli vile in bajonete (nekateri mogoče lopate) in bomo tekli "na juriš"...
Mislim, koliko pušk pa je v Sloveniji na razpolago, da jih bomo vzeli? Mislim, da so lovci bolje opremljeni kot Slovenska vojska...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ki čm, k sm kmet an s hribu doma...
Pelem se jaz s traktorjem čez vas, ko vidim eno fletno, ki se sprehaja. Me je tak zmešala, da sem napačen travnik zbaliral...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani