Sicer je tole bolj otro?je sorte sam se bom vseen mal pohvalu oz. pohvalu posko?nost Mazde
Vozim se po AC iz Primorske strani in sem pri 140km/h prehiteval strnjeno kolono ?estih kamionov, ko za mano ?ez kakih 20 sekund ne prdrvi ampak skor prleti en italjan?ek v Audiju Q7 3.0TDI (Ok to sem videl ?ele pol) in blenda kot zme?an. Pa blenda, blenda, kot, da se mu imam kam za umaknt - in to na pol metra razdalje.
OK, konc kolone se mu takoj umaknem in polizanc zapele v?tric in mi neki gastikulira z rokami in pizdi in me gleda. No klele je pa po?asi vrag odnesel ?alo in ko je bumbar pritisnil na gas, sem pritisnil ?e jaz in ravno takrat, ko se je cesta za?ela dvigovati proti razcepu za vipavsko dolino.
V glavnem prazna cesta, samo midva in do vrha klanca sem imel ?e 190km/h na ?tevcu in cca tri dol?ine prednosti potem sem pa spustil gas in po?akal, da me je tipo prehitel. Zdaj sem pa jaz gledal njega in usrane se tudi obrnil in je bulil to?no naravnost naprej - razo?aran nad svojim super duper 3x dra?jim Audijem.
V glavnem Mazda 6 120KM:AudiQ7 240KM = 1:0
?isto prav si mu naredil!
1. Pri nas je omejitev 130 km/h
2. Kam bi se mu pa v situaciji kot je bila sploh lahko umaknil???
?koda, da ga nisi ?e malo bolj ob ?ivce spravil!!!
Success is getting what U want, happiness is wanting what U get.
V?eraj pred mano, ata v 323f-ki (tiste ki so letnik 99-naprej), verjetno gledal semafor za pe?ce in na polno zabremzal na zeleni lu?i in ustavil :ne vem: ,danes zjutraj grem na ?iht, sem bil na prednostni ceti in me ?isto lagano sportski izsili neka gospa da sem ?lajfal na polno, malce dvigne roko kao sorry, zadaj v njenemu avtu pa otrok cca. 2 leti star :ne vem: , pridem skoraj na ?iht in neka gospodi?na parkira na robniku, nasproti mi je ?el avto in ona lagano odpre vrata do konca ne da bi pogledala, tako da sem spet ?lajfal na polno da ji nebi tista vrata skupi z njo snel. :ne vem: Katastrofa.
Ti si pa v kratkem dobro gume zradiral...
Razli?ne obcestne table so v?asih res, da ne ve? ve? ali bi se smejal ali jokal . Ena izmed tak?nih, ki pa so jo ?e umaknili je bila v Notranjih goricah pri LJ, na njej pa je pisalo "popravilo to?e" . Seveda je bilo govora o avtoservisu...
Tole pa sem zagledal danes ko smo se vra?ali domov. Zadeva je v ?rni vasi (tudi avtoservis), Uklopko bo vedel kje je to...
No, he, he, he, upam, da sem vas spravil v dobro voljo
Ne morem si pomagat, samo naslov me vedno spomni na neko drugo vrsto muce, sicer povnavadi niso kosmate (v originalu sicer so), samo jih je pa fino malo crklat.
That´s my man!
Pa nared piknik, skuha se pa podobn, kot z divja?ino, sam da ni treba marinirat.
Meso ma pa podobn okus kot zajc.
?e vnaprej povem, da ?e nisem jedu ma?ke...?eprov...v kitajskih restavracijah pa sm ?e jedu...
Posebi mi je ostal v spominu 8 zakladov po...bla bla...skratka..osem vrst mesa???
Ma?ke imajo baje bolj sladko meso... Nisem ?e probal, ?eprav, ne vem no...
Ljudje smo polni raznoraznih predsodkov. Nekaj z lahkoto jemo, drugo ne bi niti pod razno, pa naj bo pes, ma?ka...
Se spomnim pred leti ene ve?erje v Kathmanduju (Nepal). Nikakor nisem mogel izvle?i iz natakarja kak?ne vrste meso je moj poprov steak. Bil je totalno druga?nega okusa kot vse kar sem bil do takrat vajen, so?no, sladko... Njami Sicer so me mirili, da je zagotovo Yak, samo jaz ?e danes nisem ?isto prepri?an :ne vem:
Kaj pa konji v tem primeru? Seveda, njih pa ni problem, pa ?e najbolj zdravo in ?isto meso je...
Ok, OT, saj vem.
No.... Gospod ?erjav je prera?unal naj bi v dr?avno blagajno zaradi uvedbe vinjete kapnilo dodatnih 20 mio ?>.....
O?itno bo vinjeta po njihovih izra?unih precej bolj profitabilna..... hm..... pa bo res???
Vsaj kar se tujih turistov ti?e zagotovo, saj bodo morali kupiti polletno vinjeto, ki je dra?ja kot cestnina, ki so jo pla?evali za tranzit do sedaj... Kar se ostalih uporabnikov ti?e, pa jaz ra?unice za DP ne vidim.
Mal infota (upam, da je to?en, ker ?erjav se vsakih 5 minut zmoti in to kljub temu, da tolk po?as govori (motoristi boste imeli 27,5 in ne 22,5))
- V glavnem ?e velja ?vicarski sistem potem je letna vinjeta "aktivna" od 1.1. do 31.1. naslednje leto (torej 13 mesecev)
- Polletna bo aktivna od datuma nakupa in nato naslednjih 6 mesecev, kar mislim, da bo marsikomu zelo prav pri?lo.
- zdaj pa POZOR; vinjeta bo potrebna poleg AC tudi za vse ceste rezervirane za motorna vozila vklju?no za mestne obvoznice!!! Se pravi tudi za vse ceste, ki imajo modre table torej bo verjetno potreben nakup za veliko ve?ino vseh uporabnikov cest
No sedaj mi je pa jasno od kje jim tak?na cena oz. ra?unica
Samo kaj pa to pomeni glede nadomestila za uporabo cest? Po tej logiki bi ga morali temu ustrezno prilagoditi (zmanj?ati), kar jim pa seveda niti na misel ne bo pri?lo... :ne vem:
Jaz pa se nisem povozil nobene zivali...je pa res, da sem eno muho pojedel med kolesarjenjem. Ne vem ce se to steje kot "roadkill". Skratka, ni bla dobra...
Joj Labi... Kaj bi bilo ?ele, ?e bi imel kebab krila...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men pa sploh ne upajo poslat...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani