Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

@Slivka, ?e ste po salonih hodili gledat nova vozila (med drugim BMW X5), potem sta ta dobra 2 Tiso?aka drobi? in je popolnoma vseeno v kateri mesec ti pridejo ti stro?ki.  :zvizga:

Tisti denar ?aka, ?e bo slu?ajno kdaj kje katera od tovarn naredila kaj uporabnega. Zato se mi pozna, ?e so vsi ti stro?ki v istem mesecu. Sploh bi pa radi ?e kaj zraven dodali, ker o?itno bo res potrebno kupiti avtobus. Ampak je tudi tu te?ava: s ?tirikolesnim pogonom je samo eden in edini: Ford Transit... Toliko o mo?nosti izbire in zdravi konkurenci...

Tisti BMW je bil pa res uspe?nica. Kak?no faco je naredila ?ena, ko je videla ceno... To videti, to je pa res... Neprecenljivo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mislil sem na menjavo zobatega jermena in vzmeti... vrjetno ti ga tudi niso na uradnemu servisu tankali.

Mislim, da vem, kaj te bega.

Eno je, ?e pelje? avto na servis k "majstru pod kozolcem", ki se mu gre, da avto ?im prej pripelje? nazaj za naslednjo re?. Drugo pa je, ?e avto pelje? k resni?nemu majstru, ki ti avto pripravi za naslednjih 120.000 km. Torej se ni menjalo zgolj zobati jermen, ampak pri mojih dizela?ih to pomeni ?e:

- olje v menjalniku in sprednjem diferencialu pri Mazdi 5

- olje v menjalniku, reduktorju, razdelilcu pogona, sprednjem in zadnjem diferencialu pri Mazdi BT-50

- zavorno olje pri Mazdi 5

- zavorno olje pri Mazdi BT-50

- olje v servo-volanu pri Mazdi BT-50

- filter zraka

- filter olja

- filter goriva

- za Mazdo 5 ?e filter kabine

- klinasti jermeni (in Mazda BT-50 ima podvojene...)

- nekaj semeringov in tesnil, da ne bo olje ?pricalo povsod naokoli

- nekaj destilirane vode v akumulator v Mazdi BT-50

Pri dizela?ih je o?itno precej ve? stvari za zamenjati kot pa pri bencinarjih. Sicer so pa vedno vsi kri?ali, da so dizela?i dragi za vzdr?evanje. In zdaj vidim, da je res. Pri bencinarjih se vse to o?itno ne menja. Potem pa ni ?udno, da je pri bencinarjih cenej?i servis. Meni so samo olja za prenose ( hipoidno olje) nalili 15 litrov...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ta mesec pa res ni moj dan...

- menjava zobatega jermena na Mazdi 5 (in vse, kar sodi zraven)

- menjava zobatega jermena na Mazdi BT-50 (in vse, kar sodi zraven)

- za??ita podvozja na Mazdi 5 (pa ne pri Treh kronah v Gode?i?u!)

- odstranjevanje rje, sanacija in za??ita podvozja na Mazdi BT-50 (pa ne pri Treh kronah v Gode?i?u!)

- vsi ?tirje amortizerji na Mazdi 5

- zunanje in notranje ?i??enje Mazde 5

- poln rezervoar nafte za Mazdo 5

- poln rezervoar nafte za Mazdo BT-50

Vse to v enem mesecu. Zdaj bi pa res potreboval polnilec za takvin, ker je vse to stalo 2275,68?. Upam, da bodo ti presneti dizela?i vsaj nekaj ?asa delali brez dodatnih stro?kov. ?eprav se mi pred zimo obeta ?e nakup zimskih pnevmatik. Vsaj to ni padlo v ta mesec, druga?e bi ju kar parkiral v gara?o in bi ?akala...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

Kaj potrebujem? Potrebujem glavni dobitek na loteriji, Martini in vikend na morju. Rad bi pa izdelal neko kovinsko aparaturo. 

Kaj to?no bi rad ti po?ljem na ZS...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

A je mogo?e kdo s foruma, ki ima spodobno ?losarsko delavnico, da bi nabavil, zrezal, skrivil in zvaril nekaj plo?evine, pa da mi ne bi ra?unal celo premo?enje? Vsaj del plo?evine pa bi moral biti tak, da bi zdr?al ogenj in visoko temperaturo...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

:wacko:

https://hudo.com/si/2018/09/13/newyorcani-lahko-poslej-izberejo-tudi-spol-x/

:ne vem:

Citat iz ?lanka:

"Za to naj bi se odlo?ali star?i, ki ?elijo otrokom omogo?iti, da se glede spola odlo?ijo sami kasneje v ?ivljenju."

A ni tako, da pri rojstvu pogledajo med noge pa vidijo, kaj in kako je na stvari?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tale mesec pa res ni moj dan...

V slu?bi crknila neka ?rpalka.

Vse skupaj ne bi bila nobena posebnost, ?e ne bi bilo v prostoru 42 stopinj Celzij in zelo visoka vlaga. Ma, samo, da sem sedel tam notri, me je potilo, brez kaj delat. Ven sem pri?el moker, kot bi v bazen padel... Mokro prav vse do gat...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sršeni
Napisano

Moram pa nekje za??itno obleko dobit, ker zadnje cajte jih imamo kr naprej nekje okol bajte, mater.

Glede na zapis, ki je ob tvoji objavi na levi strani (Lokacija:?e veste, kje je tabla za konec sveta... no, ?e mal naprej. =)) si o?itno nekje blizu mene. In jaz jo imam doma. Oglasi se, pa ti posodim...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tale mesec pa ni moj dan...

?isto slu?ajno ugotovil, da bo na? minibus ?ez 500 km zrel za servis. In pri 240.000 se baje menja zobati jermen...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kaj je pa narobe z olji krown ? A ti je kriz na kardanu pocil zaradi rje ?

Ne, kri? na kardanu je ?el zaradi navora in obremenitev. Zaradi rje je ?la pa ?asija. Bolj kot so za mazali na Gode?i?u, bolj rejnata je bila...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ja. Ravno sem tastu razlagal. Hi?a ne potrebuje ?est spalnic, ampak eno veliko dnevno in sedem strani??...

In pa en trezor, ki je vedno poln. So me opozarjali, da dizela?i znajo biti dragi. Pa nisem poslu?al. Zdaj pa imam, ko nimam...

BTjka je s svojim dizelskim navorom zmlela kri? na kardanu. Spotoma smo ugotovili, da bi morali menjati zobati jermen ?e pred 6.000 km. Za dodatek pa ?e, da tako opevana za??ita podvozja pri Tri krone v Gode?i?u ni vredna, da jo pes po??ije. Oziroma je primerna samo za vozila, ki ve?ino ?asa pre?ivijo v klimatizirani gara?i...

Pa bo ?lo 2000?... Za to?no cifro bom vedel v torek... Pa tako so me svarili pred dizela?em, pa nisem poslu?al...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Upam, da razpolagate vsaj s stevilnimi toaletnimi prostori, sicer bodo logisticne tezave. :)

Na sre?o sta dva ?e na kahli, ena pa v plenicah, druga?e bi to postal resni?no resen problem...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

To je govoril tudi moj o?e. Ampak jaz sem vedno ugovarjal, da to ni res. Zjutraj pride dan sam od sebe. Lovi? ga zve?er, ko je kar izginil, pa ne ve? ne kdaj ne kam...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Natakarica je krepko falila in naredil si krepko ?talo.

Lepo bi bilo, ?e bi kdaj kdo znal tudi krepko pohvaliti tiste, ki krepko dobro delajo. Sem jaz enkrat poslal pisno po e-mailu pohvalo nekam, pa so me klicali na pogovor in jih je zanimalo, kaj je bilo narobe, da sem tako cini?no napisal. Enostavno jim ni ?lo v ra?un, da sem bil le nadvse zadovoljen in sem resno pohvalil...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

195/70R14

Glede na to, da je tvoja stacionarna - a je potrebno, da da? originalno dimenzijo? Da? gor kak?no o?jo ali pa z manj?im obsegom, pa z nogicami uravna? na drugo vi?ino. In, konec koncev, tudi ?e jo spusti?, pa prikolica "sedi" na plati??u - ni?je bo za noter plezat...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

Eno gumo je povsem razsulo. Pa sem se odlo?il, da zamenjam kar obe. Celo prikolico dvigniti na tiste ?tiri ta?ke pa - nas je sedem. Tudi ?E bi otrokom uspel dopovedati, da ne smejo "izvajati akrobacij", bi bila zadeva precej... Torej, raje nisem tvegal...

Od nekoga s foruma dobil namig, kje je dober vulkanizer, ?el tja, razlo?il situacijo, dobil orodje, snel obe gumi, jih peljal tja, potem se je pa za?elo...

Mo?akar je takoj opazil, da imajo pnevmatike ve?jo nosilnost in da to ni navadna avtomobilska ampak "C" pnevmatika. Ki pa je nima na zalogi. Je nekaj klical naokoli, pa je tudi v skladi??u v Mariboru ni. Pa niti v skladi??u v Gradcu. Pa tako naprej. Nato je nekaj na?el, ampak jih lahko dobi ?ele naslednji teden - kar je prepozno za nas... In se je mo?akar res potrudil in skoraj eno uro "vrtel telefon" in tipkal emajle, da je nazadnje nekje res staknil zadnji dve pnevmatiki. Ravnokar sem jih namontiral nazaj in mo?akarju pla?al ra?un ter vrnil orodje.

Torej, primer zaklju?en. Me pa malo jezi, da so me pa zaposleni v kampu po?iljali k vulkanizerju 20 km stran, ko pa je bil drugi (hvala, Mazdaman) slabih 5 km pro?...

post-5658-0-36814700-1534869936_thumb.jpg

Bi rekel, da je bila premalo napumpana, pa jo je pregrelo. Ampak sem jih sam "lastnoro?no" preveril na predve?er odhoda in je imela 3,2 bar, kar naj bi bilo ustrezno...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

Nimam sre?e s tem Ptujem...

A je kak?en Ptuj?an dobre volje s kufrom orodja in dvigalko?

Na kamp prikolici je razneslo gumo, pa so vijaki za dva milimetra druga?ni od Mazdinih in plati??e ima za dva, mogo?e tri milimetre druga?ne luknje kot Mazda...

Zdaj smo ukampirani v kampu Terme Ptuj, pa bi snel gumo in jutri peljal k vulkanizerju. Kje pa je kak?en dober vulkanizer? In kako se pride do njega pri vseh teh obvozih... sramezljiv

Za stik pa: 041 952 920.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Ja, no, podobna. Bila je spodaj rjava (mislim da lesena), streha siva (mislim da plasti?na), lu?i ob strani samo spodaj...

Napis je bil pa na belem traku.

O?itno je to med konjerejci precej popularno...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Nisem slikal, bom pa poskusil opisati. Se pripeljem za nekom, ki je vlekel prikolico za prevoz konjev. In na njej je imel nalo?ena dva konja. Na zadnjih vratih pa je pisalo: "Don't be what you see!"

Za tiste, ki si ne predstavljajo najbolje: na prikolici sem videl samo dve konjski riti...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gradnja vhoda
Napisano

En nasvet: kakorkoli bo? naredil, glej, da te bodo enkrat neko? lahko v trugi odnesli ven. Da ne bodo taki ovinki, da te bodo na koncu skozi okno ven vrgli pa potem spodaj pobrali...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.