Danes je bil pa smeh v gostilni, da so kar kozarci ?venketali.
Sino?i pride k meni sova??an, ki ima kopa?a. Se mu je nekaj pokvarilo, stroj na vlaki v gozdu, te?ko dostopno, menjalnik pa bo treba spravit ven iz kopa?a in v delavnico. In smo se dogovorili. Danes zjutraj jaz, on in ?e trije njegovi prijatelji v kason Mazge nalo?imo orodje, prikljuknemo prikolico in gremo. Do kamer smo lahko, smo ?li, nato smo montirali vse ?tiri sne?ne verige (sve?e narejena vlaka, pa ?e sneg se topi in rata lepo spolzka me?anica blata in snega), ko se je spet ustavilo, smo vlekli z vitlom. Iz kopa?a smo odmontirali menjalnik, ga z vitlom zvlekli za kopa?a, ga s kopa?em nalo?ili na prikolico in se za?eli vzvratno spu??at nazaj, ker prikolica nima verig in naletna zavora nima efekta, ker pa je menjalnik kopa?a te?ek, sem se bal, da me porine. Zato smo Mazgo privezali in sem jo z vitlom po?asi spu??al dol. Ko smo prebavili najhuj?o strmino, sem obrnil, preklopil stikalo, ki ga ni in varno spustil vse skupaj v dolino na asfalt. Snamemo verige in gremo. Ko smo ?li mimo gostilne, se v njej ustavimo. In pri sosednjem omizju nekdo razlaga, da bo kupil nov avto: Amaroka. In kako so super zadeli s tem avtom, ker enostavno nima konkurence, ker nih?e drug ne dela pick-up vozil.
Pa se jaz obrnem in re?em: "Kaj pa Mazda, Toyota, Nissan, Mitsubishi?"
Pa on odgovori: "Mah, Japonski avti so tako ne?ni. To je samo za ta mestne o?abne?e, ki mislijo, da so frajerji."
Cela gostilna v smeh. Vsi vedo, da imam Mazdo in vsi vedo, kaj delam z njo. Tudi vse tisto, kar ni posneto in objavljeno na forumu... In on potem MENI re?e, da so Japonci ne?ni...
Najbolj zanimivo mi je pa, ko v porodnem bloku bodo?a mamica re?e, da naj ji dajo sredstvo proti bole?inam, ker pa? ne prenese bole?in. Zraven pa vsa potetovirana in s piercingi na vseh mogo?ih mestih...
Kar se vremenskih pojavov ti?e, mi je mo?an veter ?E MANJ pri srcu kakor de?evje.
Ja, to je pa tako, ko si ?abar, pa se v vodi dobro po?uti?.
Pred vodo se te?ko skrije?. Sploh, ?e mo?no de?uje kak?nih 14 dni. Pred vetrom pa... Stopi? za vogal ali pod ?karpo, pa ne piha ve? tako mo?no. In od vetra ?e ni? ni splesnilo...
Za take zadeve so bili svoje ?ase strokovnjaki v Kromberku. Si pri?el tja, so te sprejeli vsi v belih oblekah in krvavi okoli naokoli, si povedal, kaj te mu?i in kaj bi rad, so ti pokazali, kaj je na izbiro in ?e si bil s ?im zadovoljen, so se kar lotili. Lahko si izbiral med govejimi, svinjskimi, kozjimi,... Na MIPu so imeli vse. Najbr? bi ti tudi zamenjali, saj so imeli orodje pri roki...
To je sicer res samo, ?e bomo pa z vsako stvarjo zadovoljni bo to samo voda na mlin novodobnim izkori??evalcem, ki nam bodo veselo prodajali bu?ke v stilu "bodite veseli, da sploh imate ?iht... oziroma, da vas sploh ?e kej pla?amo... in podobne sramotne izjave "vulgarnih kapitalistov"
S to izjavo se povsem strinjam. Ampak ?e vedno nisem pozabil tvoje napovedi sne?enja, tako da - ?e vedno pazi, kdo hodi za teboj...
Pravkar kon?ujemo po?itnice. Brezpla?ni polni penzion, brezpla?no varstvo otrok na smu?i??u, brezpla?ne vozovnice za otroke, za naju z ?eno pa je vozovnica 44? za tri ure za oba skupaj. Le do smu?i??a je okoli 50 km.
lahko sam to recem da mamo osebe tle gor k se res nisko spuscajo
Podmorni?arji? :ne vem:
Pr nas doma mamo eno hitachi , in garba da ni res, smo jo preteral na vse mogo?e na?in in ?E VEDNO DELA, je lahka ko pa udari pa adijo. CENA pa tud temu primerna, samo vredna vsakega centa.
Zakaj na internetu la?je najdem na?rt bombe kot pa ceno vrtalnega stroja? Ali pa ?esa drugega, kar pa? kdaj i??em...
Mi se pogovarjamo o prevoznih sredstvih, ne o delovnih strojih
Ja saj jaz tudi govorim o prevoznem sredstvu. Preva?am ?eno, koko?i, polena, otroke, ?ebele, hlevski gnoj, ta??o, koze, seno, mazda?e, cement in kaj jaz vem kaj vse... ?e torej preva?am vse mogo?e (in nemogo?e), potem govorim o prevoznem sredstvu, mar ne?
Slivka, ti si res stranka, ki odganja kupce in prav je tako, ?e so trgovlci nepo?teni.
Aja, verjetno si prevo?il ve? kot 112 km, ?e je v eno smer 29, razen ?e si v drugo smer ubral kraj?o pot.
Ko je vse krepavalo ko sem se komaj segrel in po?teno zagrabil, me je tako razkurilo, da me je kar po zraku odneslo... Ja, za nazaj sem pa imel... Mislim, da je od mene do OBIja 26 ali 28 km... Slu?ajno je bila na ?tevcu okrogla ?tevilka, ko sem se zjutraj usedel prvi? v avto in zdaj je za 112 km vi?ja...
In taki karamboli se dogajajo vsakodnevno ve?inoma pri vo?njah znotraj omejitev - vzroki: telefon (iskanje aparata po ?epih ipd), druge motnje, vtipkavanje destinacije v GPS, gledanje voznih parametrov na BC-ju, iskanje radijske postaje, itd itd.
Se predam. Pa ne zaradi tvojega odgovora, ampak nekega dogodka danes.
Mo?akar vozi avto pred menoj in opazim, da ima te?ave: po ravni cesti sicer dokaj lepo pelje, a komaj zvozi ovinke. Na neki ravnini ga prehitim in opazim, da volan "dr?i" s komolci, z rokami pa si bri?e nos...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Danes je bil pa smeh v gostilni, da so kar kozarci ?venketali.
Sino?i pride k meni sova??an, ki ima kopa?a. Se mu je nekaj pokvarilo, stroj na vlaki v gozdu, te?ko dostopno, menjalnik pa bo treba spravit ven iz kopa?a in v delavnico. In smo se dogovorili. Danes zjutraj jaz, on in ?e trije njegovi prijatelji v kason Mazge nalo?imo orodje, prikljuknemo prikolico in gremo. Do kamer smo lahko, smo ?li, nato smo montirali vse ?tiri sne?ne verige (sve?e narejena vlaka, pa ?e sneg se topi in rata lepo spolzka me?anica blata in snega), ko se je spet ustavilo, smo vlekli z vitlom. Iz kopa?a smo odmontirali menjalnik, ga z vitlom zvlekli za kopa?a, ga s kopa?em nalo?ili na prikolico in se za?eli vzvratno spu??at nazaj, ker prikolica nima verig in naletna zavora nima efekta, ker pa je menjalnik kopa?a te?ek, sem se bal, da me porine. Zato smo Mazgo privezali in sem jo z vitlom po?asi spu??al dol. Ko smo prebavili najhuj?o strmino, sem obrnil, preklopil stikalo, ki ga ni in varno spustil vse skupaj v dolino na asfalt. Snamemo verige in gremo. Ko smo ?li mimo gostilne, se v njej ustavimo. In pri sosednjem omizju nekdo razlaga, da bo kupil nov avto: Amaroka. In kako so super zadeli s tem avtom, ker enostavno nima konkurence, ker nih?e drug ne dela pick-up vozil.
Pa se jaz obrnem in re?em: "Kaj pa Mazda, Toyota, Nissan, Mitsubishi?"
Pa on odgovori: "Mah, Japonski avti so tako ne?ni. To je samo za ta mestne o?abne?e, ki mislijo, da so frajerji."
Cela gostilna v smeh. Vsi vedo, da imam Mazdo in vsi vedo, kaj delam z njo. Tudi vse tisto, kar ni posneto in objavljeno na forumu... In on potem MENI re?e, da so Japonci ne?ni...
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani