Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Evo vam odprte knjige in realne informacije. Toliko o temi o minimalcih...........tega že leta in leta ni več. Promet še daleč ni tvoj zaslužek...da tole pokriješ rabiš promet x2 minimalno. Z doojem sem na istem, preverjeno. Država pa z 2026 še viša prispevke. Njih ne zanima nič drugega kot promet za referenco.....če tudi samo računaš stroške naprej.

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano (urejeno)

Klasika, presenetljivo prazna cesta. Posnetek stranke

Popravljeno od jures

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Samo vse več ljudi prisega tudi na motorjih na avtomatski menjalnik. Predvsem tisti, ki jih vozijo avtomobili in ne oni njih, v katerih so avtomatski menhalniki in druga pomagala. Oni pa levobračajo volan kot otroci. 😉

Prosim pokazi mi take motoriste (ne mislim skuterase)....verjem, da na tem podrocju srecam veliko motoristov voznikov. 

Honda DTC je edini sistem ki se je delno prijel, a to le zaradi namena motorja. Sklopka je za obvladovanje motorja v dolocenih situacijah nujna (ne mislim kriticnih ampak v voznji, adv in podobni vozniki vedo...)

Sicer pa ja, sem pozabil da nisem vbtvojem svetu kjer si vse izkusil :)

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Ma men je bebasto to, da čakaš nekoga, ki te prehiteva in je bistveno hitrejši od teba pa skoćiš za njim na prehitevalnega, da tudi sam začnem prehitevat. Ta revež pa zagleda premajhno varnostno, čeprav se un pred mano ekspresno oddaljuje pa dobesedno skoraj zavre oziroma močno spusti gas. Če tisti za mano, ki se tudi odloči it v prehitevanje tega ne prebere bova skupaj. Pa še ene par primerov je bilo, ki so na ven zgledali kot, da ne znam vozit pa sem se odločil, da bom bolj tekoč sam v vožnji kot pa da zaupam delno ustrezni tehniki.

Ne rečem, da v kaki počasni koloni ne pomaga in da je koristen, ampak na AC je pa bolj pogojno uporaben in je z njim več dela kot pa brez.

V mojem primeru 100% na AC uporaben. Nobenih problemov, samo pravocasno vse narediti, brez smernika pa itak ne uboga.

Ce tisti za tabo ne uboga ne spremlja prometa......oz rabi radarski

pred 9 urami je Alex napisal:

A bi za večino tukaj avtomatski zakon. 😊 Sedaj pa ne več toliko... 

Avtomatski v avtu je zakon. Tezko bi sel nazaj na rocnega (v fiatu je pac nujen)

Misljeno je bilo za motor....ravno vozim novi gs1300a ASA....groza. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Boss napisal:

Mislim, da si vse povedal 😉

Obnasanje motorja v nagibih, avto na ravnini....zaviranje in ustavljanje motorja in avta....razmerje moci prednjih in zadnjih zavor motorja in avta....hruske in jabolka :)

Na zalost pa motorji prehajajo vecinoma na avtomatski menjalnik......ze tle bo adios amigos. Vse gre v prodajo komforta in varnosti pa smo ze cez 30k

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano

Tokrat adriatik...velika skupina, velika odgovornost, ampak tud velika zabava.

20250603_112930.jpg

20250603_084150.jpg

20250602_172511.jpg

20250602_162554.jpg

20250601_155029.jpg

20250601_124658.jpg

20250601_103134.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

Radarski tempomat je tudi meni zakon sam rabi bit v komabinaciji z AT menjalnikom..

Absolutno

pred 10 urami je Alex napisal:

Hval bogu, da ne mislimo vsi enako. 😉

No tle se pa hvala bogu 101% strinjam. :)

Nisem v Alexworldu :)

Radarski tempomat - nikoli brez ce se le da.

A glej zlodja NIKOLI nočem na motorju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Radarski tempomat je ZAKON. Tistih 1000km na dan kinjih tudi delam v celoti z radarskim. In to pri vseh zadnjih 4 avtomobilih.

To je stvar ki ni samo konfort ampak tudi varnost. Ga ni cloveka, ki bi reagiral tako hitro kot radarski. Ga ni cloveka, ki bi videl v megli ali dezju, kot vidi radarski. samo znati ga je treba uporabljat, pravocasno, smerniki pa to.

Popopnoma nic te ne uleni, to je samo v glavi. Enako ce kdo misli da lahko z radarjem vec telefon drma

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Če se ne motim, je do Graza IG-L ukinjen.

Na zadnje sem za 1. 5. šel na Češko, do Linza in nazaj, ni bilo nikjer IG-La.

Pojdi spet...prizigajo in ugasajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Balkanci smo dinamičnejši, pika. Avstrijci in Nemci so tudi mocno presrani in zdresirani. Kazni gor so neverjetne. Jaz pazim, mam gps z radarji ampak majo tud take na prikolci.

Samo res ne norim, ampak ce pravi cas ne gres iz 130 na 110 na primer poka....

107 na 100 70€

Pof... IGL 103 na 100 40€

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Ja, vse vem. Furam two-man band d.o.o že par let. Se včasih vprašam, če ne bi bilo bolje s.p., ker je res hudič do denarja priti, ko ga privat rabiš. Samo težko si privoščim delati to kar delam na s.p. Na žalost so glede odgovornosti in sodišč takšni časi in je bolje da je d.o.o. vmes. Nekaj mahinriati si pa ne upam, priznam.

2 primera uporabe firme nista enaka....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je godlike napisal:

Šment. Če je taka specifika pač nisi za normiranaca/s.p.. Pač ofnaš d.o.o..

Izbereš opcijo, ki ti največ da, če je ne, si si sam kriv.

Tu okoli imamo firmo z milijonskim prometom in so s.p., tako da kot pravim, porihtat si je treba ali pa ne jamrat 😉

Med polnim sp in doo ni vec take velike razlike skorajda je ni razen knjigovodstva. Ampak ja grem kmalu na doo, vendar doo prinasa cel kup drugih zadev, iz dezja pod kap. Obdavcitve prenosa denarja na osebni trr so jebene povsod

pred 4 urami je Agerg napisal:

To je res. Ene stvari pač niso več za s.p.

Vse je res fantje ampak z doojem se zacnejo osnovna sredstva, bla bla bla veliko vec za eno osebo, vecje knjigovodske obveznosti, place, drugi davki ..komur je cas dragocen je stvar resna za prestudirat

pred 2 urama je NevLado napisal:

Sepravi ti zalagaš denar in potem to nabiješ v lastne stroške in od tega plačaš še ekstra davek? 

To je čist neoptimalno, logično da potem preplačaš storitve 

Ne razumem pa, zakaj bo problem ratal šele letos z omejitvijo 60k, če si očitno že od nekdaj preplačal vse skupaj? Odpri doo...

Kdo je kadarkoli rekel da sem nominiranec? Bil sem dolg nazaj. Problemi s tem 60k niso nic vecji ratali, so ze tu :)

Mislim da se malokdo zaveda kako obremenjen je sp danes.

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 18 minutami je Alex napisal:

Včeraj, ko se se vračal iz Lj proti Kopru sem ponorel. Avstrijci imajo baje nek praznik in si jih bile polne ceste. V čem je bil problem? Vem, da imajo oni doma en cel kup omejitev na avtocestah (110/uro kao nek eko prispevek naravi). 

Itak so na levem pasu kamioni in ko se oni lotijo prehitevanja je to never ending story. Vrže se ven pri 110/uro in potem se tako vozi dva kilometra, da prehiti kamion,ki vozi 100/uro. In valda se naredi kolona za njim. In spredaj prehitevata dva avtodoma in sta še počasnejša. Nato se vrže ven za prehitevat še avtobus in voziš 80/ uro. 

Pred njimi pa dva kilometra prost pas. 

No, tudi naši so cvetke. Model z teslo prehiteva z 130/ uro in se nato vozi kar naprej po prehitevalnem pasu. Mi hitrejši pa v koloni za njim. Misli, kako je hiter in da je prehitevalni pas njegov. In zopet pride do efekta, da zadaj vozijo vedno bolj počasi. In tako smo se cincali uro in pol do Kopra. 😬

In to smo zato, ker veliko folka ne zna vozit po teh naših kozjih stezah polnih delovišč.

Alex 2 kombija z motorji, start sreda Mieming (Innsbruck) za Split. V sredo je bilo najhuje, Turski, Karavanke, pa se nesreca pri Krskem, sva sla na Graz....spala v Kungoti isti dan. 12 ur do Maribora za 400km....

Naslednji dan vceraj 2 uri na gruskovju ne zaradi meje ampak ceestnine za mejo vsak avto na rampo....

Z 18m kompozicijo ni moznosti stranskih cest

Vceraj so meli frej, 9.6 imajo frej in se nekaj. Binkosti poceli.

20250528_203008.jpg

pred 4 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa nism lih na tekočem s spremembami cestno prometnih predpisov. Koliko je po novem omejitev hitrosti na avtocesti? Da ne bom za brezveze vozil počasneje, kot se sme samo zato, ker nisem seznanjen s spremembam...

Imata oba prav ampak sta dve loceni pravili:

1. Omejitev je 130

2. Levi pas je prehitevalni in ne vozni

Ce gres 130 po levem pa ne prehitevas si v prekrsku za razvrscanje

Ce gres 150 po desnem si v hitrostnem

Ce gres 150 po levem pa ne prehitevas pa v obeh...

Jaz sem pa velikokrat v prekrsku ko grem 120 na desnem mimo teh na levi, ampak ne da bi prehiteval zgolj zato ker spijo tam pa je desni hitrejsi...

Takle mamo ampak po domace ce si prehitel se umakni, ne glede na hitrost....

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Drugače mene ni sram priznati da zaslužim dobro. A delam trdo, dva šihta, od doma sem 20/30 dni. Delam vsak dan trdo z rokami. Denar je v storitvah samo nekdo jih mora tudi izvajati ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 urami je NevLado napisal:

Bogi revež, očitno zaslužiš več kot 60k bruto letno in bo problem plačat več kot minimalne prispevke?

Se en ki misli da sp deluje tako da sam dolocis prispevke....ja moj promet je veliko vecji od 60k in to NI zasluzek to je promet. Od tega pa placujem mesecno uh la la tisoce evrov. Promet ni majhen, vec kot 50% gre pa drzavi....samo toliko.

Ce je zate 6.000€ mesečno minimalen prispevek pol se strinjam.

Še enkrat plačaš procente prometa. Ne dolocas sam prispevkov!

Mene tepe to da imam vsaj 3.000€ stroskov mesecno s potovanji. Ker delam za nekoga, moram te 'stroske' najprej sam kriti oz svojega žepa, potem pa racunat nekomu z racunom, dobim jih nazaj cez 60 dni. Ker jih racunam je to moj promet in ne strosek. Na promet pa spet placas vse. Torej 2x placam davke na stroskih

Lepo prosim ne govoriti zadev, ki jih ne razumes.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano

Gremo na morje....ko včasih s fičkotom. 3je v kombiju, 9 na prikoli 

2x

Ta nov GSA je debela pras...ne morem drugega rečt20250527_173448.jpg

20250527_192905.jpg

20250527_183851.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Cca 800€ je napisano v zapisnik. Sem že poravnal okvir vrat in pobarval špure. Nimam polni kasko tako da nimam kaj praskat. 

Mas mogoce, slucajno triglav v katerem je bila vkljucena ponudba zavarovanje opreme / prtljage?

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 24. 5. 2025 ob 11:47 je Scr3am napisal:

10 let jamstva. Ja itq. Komi cakam, da vozim avto 10 let na uradni servis :lol:

Cakaj da prvic zagledajo avtoplin......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Hja dosegel sem letni maximum, zdaj mam brezplačno. Prevod je slab

Screenshot_20250525_100502_Chrome.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

To pa nisem vedel, vendar je dvoumno napisano je treba plačati/brezplačno. To drzi?

Dober dan,

za vašo vožnjo skozi ASFINAG-ovo cestninsko postajo A 10 Tauern - Tauern/Katschberg Süd z registrsko številko SI LJCIGI dne 23.05.2025 23:32 je treba plačati dodatne stroške, saj ste ceno karte za več voženj na tem odseku že dosegli. Na cestninski relaciji A 10 Tauern Autobahn boste do 01.03.26 23:59 potovali brezplačno.

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

10 let jamstva. Ja itq. Komi cakam, da vozim avto 10 let na uradni servis :lol:

Pri mojem tempu je to 4 leta (200.000)

Torej 2-3 servise letno....🤑

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Matick napisal:

Ja razumem, edino bi te popravu, 60k letno je.

Komentar za freelancer je, da skoraj vsak ze pride cez mejo

Ja res je odvisno od zav osnove, polno ali delno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Matick napisal:

Čakej, a normiranc tudi po prometu plača prispevke? Ker pol ce je tko, nisem glih razumel računovodje k mi je to razlagov, samo itak, če si freelancer si takoj čez mejo za normiranca

Seveda, vse je glede na promet. Ne vem kaj ma freelancer veze??? Gleda se samo dosezeno mejo prometa v dveh letih

Ki so jo sedaj znizali.....60k v dveh koledarskih letih

Da smo si na jasnem nominiranec je popolnoma enak kot navaden sp. Samo knjigovodstvo je poenostavljeno

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je samSimon napisal:

Da se marsikaj pri d.o.o. na firmo vzet oziroma v stroške dat. Nekateri tudi zelo dobro poskrbijo, da konec leta ni prikazanega dobička, da se ognejo 25% davka na le tega. Potem pa še malo pišejo potne naloge za ''službene poti'' in si lepo za gorivo šopajo prispevke. Avto sploh ne rabi bit na firmo, samo pot mora biti službena.

Tako se da na papirju tudi na minimalcu lepo živet.

Tako je. Pri firmi se vsak drugace obnasa ker ni njegov dnar neposredno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 54 minutami je Agerg napisal:

Kaj pa povezane osebe? To tudi malo omejitev postaja, če imaš kar d.o.o. in s.p. tako malo skupaj ali pa blizu v žlahti. Zaostrujejo tole, kot mi je bilo rečeno. 

Ja sin dela z mano, ma sp, ne more men racunat....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.