Če so ti že pokvarili dan, ti ga pa še jaz: če je prvi pregled pred petnajstim letom starosti, je poseg brezplačen, ker gre za otroka. Če je prvi poseg po petnajstem letu, pa se točkuje in če ni dovolj točk, je samoplačniško. Dovolj točk pa dobi samo, če je res katastrofalno pošrek vse skupaj...
Koliko bo otrok star septembra 2031? Mogoče boljše, da greste kar takoj na samoplačniško, bo do takrat že rešeno...
Živela Slovenija, ponosni smo nate!
Ivan Kramberger se je že pred volitvami 1990 zavzemal za odcepitev Slovenije od »južnih bratov«. Kramberger je predlagal, naj bi takoj po volitvah, maja 1990, izvedli plebiscit, na katerem bi se Slovenci odločili med Jugoslavijo in samostojno Slovenijo. Samostojna Slovenija bi po njegovem mnenju kmalu postala druga Švica, ker ji ne bo več treba polniti »balkanskega žaklja brez dna«. Dobro, balkanskega žaklja smo se rešili, dno smo pa tudi dosegli. Vsaj upam, da ne bomo potonili še globje...
Potem pa dobiš primere - in niti ne redke -, ko ti v pisarno pridejo starši skupaj z otrokom urejat zadeve, a otrok pa star preko 18 let. Ma, čakaj malo. Pri 18ih lahko ima izpit za avto in se samostojno odloča v prometu, a ne more pa samostojno izpolnit enega obrazca...
Včasih v firmi zamenjujem "poštarico", kadar gre na dopust pa ni drugega. In dobim razne dopise. Pa tisti, papirnati, so še čemu podobni. Ampak ko začnem brat elektronsko pošto... Saj črke poznajo, ne da ne. Ampak nimajo pojma, kako jih zložit v vrsto, da bo zapis imel glavo, jedro in zaključek. In velikokrat enostavno ne morem uganit, kaj bi sploh radi ter zavrnem dopis s prošnjo za pojasnilo. Pa presneto previdno je treba napisat, da nimajo pojma, kako se napiše uradni dopis, da ne bo kdo razžaljen in se čutil šikaniran... Da te mine vse veselje do dela...
Se zgodi, pride v pisarno prav k meni znanec. Se pozdraviva in me vpraša, kako je v službi. Meni pa butne skozi možgane (kljub vročini ta del možganov nekako deluje) in odgovorim:
- "Slabo, ampak se ne sekiram. Veš, še slabše bo..."
Pozivam proizvajalce kozmetike, da prenehajo oglaševat dezodorante, ki "držijo" 72 ur. So ljudje, ki res verjamejo v to - in pri tem uporabljajo javni prevoz...
Glede na to, da so čokolado začeli delati v Mehiki (in to pred nekimi 3000 leti) in glede na to, da je Mehika največja proizvajalka srebra na svetu (ima nekih 100 rudnikov) ti s temi Mehičani že ne more biti kaj hudega...
Kupim Donfeng Box. Zanj odkartam 17 jurjev, ampak ker je polna cena 24 jurjev, na to polno ceno plačam kasko. Zapeljem nov avto s parkirišča avtosalona,in takoj v prvem križišču naredim totalko. Zavarovalnica mi plača 24jurjev.
Potem moja žena kupi nov Donfeng Box in zanj spet odkarta 17 jurjev.
A sem odkril nov poslovni model?
Jaz bi tvoj model izboljšal, da bi se že ob speljevanju zmotil in pribil v zid. Da ne uničuješ vozil na cesti - sploh, ker se lahko zgodi, da pri tem uničiš tudi kakšen avto. Drugače pa je poslovni model dober. V bistvu, če dobro premislim, smeti so bile vedno dober biznis... Kar poglej komunalce. Za smetnjake praznit po mestih imajo same spodobne tovornjake solidnih firm. Smetarski tovornjak ne bo kakšna kitajska roba, kot na primer Dongfeng Motor Corporation, FAW, Chang’an Automobile in podobni. Še Ivecota težko najdeš med smetarskimi tovornjaki. Tako da če se lotiš pospravljat smeti direktno iz salona na smetišče, bo to gotovo dober poslovni model...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Eeee, si mislim, da te bo ta policaj še velikokrat ustavil. Iz maščevanja...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani