Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 14 minutami je Slivka napisal:

Ko je že govora o hrani, se oglasim še jaz, kmet an s hribu doma. Upam, da se komu ne zagravža vse skupaj...

 

Najprej malo uvoda, malo ovinka, upam pa, da se bo na koncu razumelo, kaj želim povedat. Ki čm, sm kmet an s hribu doma, ne pei profesor, pei ne znam tk dobr razlagat... Torej, čebelarstvo je za Slovenijo pomembna panoga z dolgo tradicijo, ki ima zametke že v srednjem veku. Anton Janša je deloval kot prvi učitelj čebelarstva na cesarskem dvoru Habsburške monarhije leta 1770... In vendar se v deželi s tako čebelarsko tradicijo opušča čebelarjenje, ker finančno ne gre več. Zakaj? Ker se vedno več uvažajo medovi iz Kitajske in Turčije, ki so sicer slajši, ne vsebujejo pa ključnih hranil, antioksidantov in protimikrobnih elementov, ki jih sicer najdemo v kakovostnem medu. Pri medu so se pogosto uporabljali izrazi pekovski ali industrijski med. To so bili medovi, ki so bili najslabše kakovosti in primerni zgolj kot aroma za pekovske izdelke. Zdaj pa je vse pogosteje prisoten tudi izraz »tehnični med«, ki pomeni izdelke tako nizke kakovosti, da ne izpolnjujejo več niti standardov za pekovski med, a jih kljub temu uvažajo in potrošnikom prodajajo z zavajajočim označevanjem in po nizki ceni. Zadeva ni samo Slovenska, ampak gre za problem v celi EU. Trgovci tako prodajajo med, kateremu je bil dodan sladkorni sirup, ali pa evropski med visoke kakovosti mešajo s slabšim uvoženim medom. Ker je slabši med cenejši, mu evropski čebelarji s svojim ne morejo konkurirati.

Zato evropski poslanci zahtevajo izboljšave v postopkih preverjanja kakovosti medu in strožje kazni za ponarejevalce. Ampak preden Bruselj kaj zmelje, Slovenskih in Evropskih čebelarjev ne bo več...

Zdaj je še na izbiro: drag kvaliteten med ali poceni šara, ki jo deklarirajo za med. Ko bodo Kitajci s poceni šaro uničili Slovenske in Evropske čebelarje in bodo edini dobavitelji, bo samo ena možnost: draga šara, ki niti za Kitajce ne bo dobra, pa da ne vržejo proč, bodo prodajali tam, kjer drugega ne bo...

Da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti Kitajcem, sploh ne. Imam pa proti Slovencem.

Liter olja za avto: 15€ - ni problema, samo, da je kvaliteta.

Liter olja za solato: matr se je podražilo, zdaj je že 1,29€! To se trgovci dogovarjajo, zato je tako drago (Mercator in SPAR).

Se pravi: to, kar bomo nalili v avto in drugo leto zamenjali z drugim, mora biti kvalitetno. To, kar bomo nalili vase, pa mora biti najcenejše. In pri najcenejši robi ni za pričakovat neke kvalitete...

 

@Z M A J in ostali: ko boste kupovali klobase, pomislite malo tudi na ta zapis. Potem se pa odločite, kot vas je volja... Jaz pa bom tu končal. Ker če začnem pisat še o predelavi mesa na "Vzhodu" in pri nas, boste kmalu postali vegetarjanci...

Stric je čebelar in ima med po 13€ pa nič ne jamra za ceno. Samo to pojamra, da ga je vedno premalo glede na povpraševanje.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 33 minutami je Slivka napisal:

Naj narod vidi, da se s Primorci ni za zezat. Eni z lopatami, drugi kar z golimi rokami...

Na žalost.... 🥴😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 34 minutami je Z M A J napisal:

Dobro jutro! Me zanima kje kupujete KRANJSKE KLOBASE, v smislu v kateri trgovini imajo dobre? Hofer ali Lidl se mi zdi je imel pred leti dobre, zdaj pa ne vem kakšno je stanje.

Če rabiš in kupuješ pravo krajnsko klobaso, ki je zaščitena in delana po enotni recepturi je vseeno kje jo kupiš! 

To zaščiteno kr.klobaso dela cca 10 izdelovalcev in so špilane z leseno špilo ter označene s posebno etiketo! 

Domačo pa vsak pri svojem kmetu, so pa po 10€ naprej.... :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Zanimivo... pred četrt stoletja sem delal v trgovini Jerovšek Computers in je bil tisti famozni čas, ko se je šlo iz 5% prometnega davka na 19% DDV. Gneča in vrste take, ki jih danes vidiš sam še na AC in pri odprtju KFC-ja. Ampak nihče od nas se ni nikoli zmotil ne za čeke ne za denar in ne za transakcije s karticami pa je blo od magnetnega zapisa pa do slipov, če se kdo tega spomni še.

 

Kaj hočem poved... 90% teh "napak", ki jih omenjate so čisto navadni poskusi natega in nič drugega.

 

Zato sem pri hrčkih pred desetletjem prešaltal iz POS-a nazaj na gotovino. Ko te v tistih 14 dneh, ko si tam poskušajo 3x nategnit s POS-om je pač dost šale.🤬

Prav imaš, v skandinavskih državah sem poleg vsega še WC plačeval s posom in po sigurno več kot 50 transakcijah niti ene napake.... :nevem:

Treba bo nekaj ukrenat glede takih goljufij! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Koliko je to že v € s pogledom na Ljubljanico, da vemo ali je 5eur na hrvaški obali veliko?!?🤣😂 (jaz rečem 4.5eur?, da vidim kolko sem zgrešil...)....

Laško itd 3,5€ in ledena kava 2.5.....😊

Najdražji je bil nek ALE pale niti ne vem kateri 5.0€

Prej sem pa koristil en darilni bon v restavraciji "Hiša pod gradom" 

 Lepa ponudba in dokaj zmirne cene, dražje kot na Štajerskem a lično dekorirano in okusno.... :bravo:

IMG_20240728_143546.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Da nadaljujem.... sem na njihov mail čez eno uro poslal zahtevek za povrnitev preveč zaračunanega zneska - napitnine, ki je nismo odobrili niti bili o njej obveščeni, in nato dobil na račun nakazano 25 € kot "opravičilo za napako".

 

Večina strank ne bi zahtevala računa in potem sploh ne bi mogla preveriti pravilnost zaračunanega zneska - ne bi ugotovila, da jih je nategnil. Na to je po mojem računal tudi naš natakar, vendar je naletel na Janeza007.

Super, da vemo kako in kaj👍

So pa kar ažurni in fer, da so ti vrnili... 👌👍

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 12 minutami je godlike napisal:

Verjetno si je sam kelnar na pos terminalu kr stisno, predn je pos stranki obrnil.

 

Dovolj sem nor, da bi z onim računom reklamiral kartično transakcijo. In bi si teh 10% pridobil nazaj.

Teško bi dokazal, to je problem🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
dne 23. 6. 2024 ob 18:39 je Bini napisal:

Prvič tega pijem, Buzet pivovarna.... 🍻

IMG_20240623_161157.jpg

Danes sem spet pil ta levega,pivo s TARTUFI in spet je bil to moj najslabši pir v življenju....😝😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.