Skoči na vsebino
Mobilna telefonija
Napisano
pred 18 urami je Alex napisal:

Moj stari telefon je dokončno odslužil svoje (po šestih letih je šla baterija) in sem si moral omislite na hitro novega. Kupil sem Honor magic 8pro. Zaenkrat zelo zadovoljen, slike so super , povečava še bolj, kar me pa najbolj navdušuje je zvok tega telefona. Res dober... In seveda zmogljiva baterija. Tudi cena je kar znosna za tako zmogljiv telefon. Upam,da bo zdržal tudi ta vsaj toliko kot stari.🤗

Odličen za cvenk👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Notarji, odvetniki, pogodbe,...
Napisano (urejeno)
pred 16 urami je Bini napisal:

Darilna pogodba je čisto ok, če je pravilno napisana in v soglasju z dediči in takšno imam tudi jaz.... :nevem:

V bistvu ne,ker ne izključuje,kar se dogaja po podpisu darilne....npr. se Bini loči,in si zrihta drugo "drago"...in ko bo Bini "šel" je ona tudi dedič...in če ni dovolj dedne mase vsaj za nujni delež,kateri po zakonodaji pripada,po tem se darila vračajo....kaj to za sabo potegne si lahko narišeš...

Tukaj je izročilna boljša,ker pogojuje podpise vseh dedičev,in ker izključuje tisto,kar se po podpisu dogaja...novi partnerji ipd...

Je pa res,da si pri izročilni pogodbi običajno le posestnik,ne pa lastnik. Lastnik v tem primeru postaneš šele po smrti lastnikov,ki so posest izročili. Se pa po smrti pri izročilni ne plača davek na dedovanje.

Torej darilne so na prvi pogled super,a te lahko kasneje "glava boli",izročilna je boljša,a pogojuje podpis vseh dedičev.

Npr. pri primeru moje tašče (vdove),žene in njenega brata, je notarka najprej vprašala taščo,če ima kakšnega zunajzakonskega partnerja itd...

Darila po mojem mnenju nikoli niso fajn,ker dovoljujejo izključevanje drugih dedičev,in pogosto vodijo do nestrinjanj in prepirov. Izročilna pa prisiljuje dediče v dogovor,torej se morajo vsi strinjati-tukaj vidim glavno prednost izročilne-nič mahinacij in lopovskih for....razen,če nekdo "z vezami" pri notarju namenoma hoče drugega dediča "nategniti",notar mu pa pri tem celo pomaga z zavajanjem in prikrivanjem dejstev...tako so hoteli mene nategniti,da nebi praktično nič podedoval,se bi moral vsemu odpovedati,in bi bil le za denarnico...za vse tri nepremičnine,ki nikoli nebi bile moje+finančna in stvarna skrb za starše itd...da ne naštevam....a stroški vse na tretjine (smo trije bratje).ja-tukaj smo pa enaki...

A jaz sem že prej bratoma ponudil,da lahko imata vse...čisto vse...enemu,ki je ostal doma za 10 jurjev (kar je polovica vrednosti nujnega deleža glavne nepremičnine),drugemu za 2,5 jurja, ker je za hčerko z darilno pogodbo od mame "kupil" stanovanje v MB po gursu vredno 25 jurjev,in zanj "pod mizo" odštel 5 jurjev...mimogrede temu se reče utaja davka.

Za to 2,5 jurja,ker je oče teh 5 jurjev "pobasal", in na ostale vnuke pozabil.

In je oče na moje vprašanje o dedovanju,ko so si z darilnimi še za časa živega že vse pošenkali odgovoril,da bom pač dobil tisti nujni delež,če ga bom zahteval...ker so pač mnenja,da jaz,ki sem daleč v Lj. dediščine "ne potrebujem"...

In ga vprašam,če se mu sploh sanja,kolikšen je nujni delež...?

In oče (izobražen-profesor glasbe itd...) ..."ja tistih en ali dva procenta,a ne?!"...

In,mu razložim,da temu ni tako...da je nujni delež zmeraj polovica enakega deleža,torej ker smo trije bratje,to znaša 1/6...kar pa je 1x več od tega,kar sem jaz ponudil za "vse"...in je vrgel slušalko dol...

In so šli na "natego"-sfrizirana izročilna brez vrednosti parcel itd,da ne naštevam...ostalo je zgodovina, in na koncu sem "dvignil roke" od vsega-naj imajo vse,ker očitno tistega drobiža od dvanajst jurjev in pol nisem vreden...pa bi lahko imeli vse...120 jurjev hiša+grunt pri Radgoni,5 hektarov zemlje (3 kektarji gozda) +vikend na Pohorju (tam sta si starša naredila darilne med sabo), in stanovanje v MB...

A NE za qurčevih 12.500€ drobiža niso vzeli...samo iz faušije, ker imajo že vse pošenkano,in "kaj bi nekoga izplačevali,če še nihče ni umrl"-mlajši brat,k hoče "vse", kateremu je oče pred leti z darilno podaril pol grunta+pol bajte v kateri skupaj živijo...

In na koncu,kaj so naredili....mlajši brat je po tel.pogovoru z mano,ko sem rekel,da lahko imamo po dolgih letih neke normalne odnose,a da zahtevam opravičilo vseh.....je vrnil darilo (pol bajte+pol grunta), in so naredili pogodbo o preužitku za praktično vse,ker on hoče vse,dal nebi pa nič.

Res je-žlahta je strgana plahta.

pred 17 urami je Janez007 napisal:

Tole je bolj za zjokat, ne pa smeh. 🙂

Jep-drži.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

• Darilna pogodba je enostranska volja darovalca, da nekaj podari.

• Notar pri tem ne razdeljuje premoženja, ampak samo potrdi, da je darovalec to res želel in da je pogodba veljavna.

Dedovanje:

1. Sodišče začne zapuščinski postopek (po uradni dolžnosti).

2. Zbere podatke o premoženju umrlega (nepremičnine, računi, vozila, dolgovi).

3. Ugotovi dediče (zakoniti, oporočni, nujni).

4. Preveri voljo umrlega (oporoka, pogodbe, darila).

5. Dediči se lahko sporazumejo o delitvi, tudi drugače kot po zakonu.

6. Če ni dogovora, se uporabi zakonita dedna pravila.

Sodišče samo ne “razdeli” premoženja po lastni presoji – vedno izhaja iz:

• oporoke,

• dogovora dedičev,

• ali zakona.

Vse ok...vse to se ve...

Jaz govorim o tem,da za časa živega zakonca med sabo naredita darilno pogodbo za primer smrti.

Za časa zivega je to lahko le oporoka in nič drugega. Za časa mrtvega ne moreš delati darilnih pogodb,ker si seveda ža pokojen...v tem je fora.

Pri oporoki se normalno upošteva pravica do nujnega deleža-tu je vse jasno,in ni potrebe po kakrsnikoli tožbi itd...

V mojem primeru pa,če želiš uveljavljati pravico do nujnega deleža moraš tožiti oz. z tožbo izpodbijati že tako nedopustno oz.nezakonito darilno pogodbo (katera pa je veljavna,ker je notarsko overjena in potrjena)!!!

V mojem primeru mi je vseeno,ker nočem nič,je pa zalostno,da notarji kaj takega lahko počnejo,oz. ni nikakršnega nadzora.

Bi lahko napisal še kaj več o takih notarskih lopovščinah...npr. izročilne pogodbe za parcele brez navedenih vrednosti parcel po gursu itd...

Skratka-kot sem napisal-preproste,nevedne ljudi se na veliko nateguje...in vse uradno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Govorim iz osebnih izkušenj-po moje so za to,da se da navadni oz. "nevedni" folk nategniti,tisti "prvorazredni" pa z njihovo pomočjo nategujejo.

Npr. overjena in poštemplana in v zemljiški knjigi registrirana darilna pogodba (za premičnino ali nepremičnino itd.) med zakonci v primeru smrti. Torej če en umre,dobi drugi njegov cel del lastnine podarjen in obratno.

Takšne pogodbe so pri nas nedovoljene,ker posegajo v pravico do nujnega deleža dedičev (npr. v Franciji so dovoljene)...

Torej v primeru smrti enega od teh zakoncev....dedič (en od otrok) želi vsaj nujni delež,mora v vsakem primeru tožiti na sodišču,ker je pogodba overjena in velja,pa čeprav je nedovoljena.

Tak primer je pri meni.

Takšne pogodbe se delajo na veliko in "nikomu ništa".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 18 minutami je Janez007 napisal:

. ta je pa dobra , za crknit 😀... vse je imel že v nulo splanirano 3 leta nazaj, ko je v igro lansiral Logarja, pa zamenjal vodstvo NSi in dodal še 2 stranki pod pragom, pa se menil s kocko, se zmenil s Stevanovičem. A mislite, da si je govor ob izvolitvi Stevanovič napisal v 5-ih minutah?

In kaj je narobe z tem...pa ja nima palček patent na ta princip🤔

pred 23 minutami je Janez007 napisal:

"saj samo čaka in gleda,kaj se dogaja" ... to bi po mojem bolj veljalo za Goloba. 😀

Torej sposoben "dela" nesposoben pa ne...nič novega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
pred 34 minutami je Boss napisal:

Sej te razumem... hvala bogu, da je svoboda in da ni pritiska na to, da mora vsak sam začet razmišljat, ampak da to lahko prepusti nekomu drugemu.

Aja pa ne vem kaj maš od tega da še ti ponavljaš laži... Nazadnje smo trojko skoraj fasali pod vodstvom tvojega idola v letu 2012. Še dobro, da je šivilja prevzela in nas rešila trojke. Aja ne veš kako zgleda, ko te trojka dobi v kremplje... poglej si Grčijo.

@47:00 in naprej si poglej,in boš videl kako globoko "v riti" smo.

Okoli sivilje pa...na komando je jemala najdražje kredite,samo,da ne pride trojka. To pa za to,ker če bi nas reševala trojka,bi morali obelodaniti vse podatke nazaj do "juge", in bi prišlo ven,da so nas pokradli za (takrat) 3,5 letne proračune.

Torej nič nas ni šivilja rešila....zadolžila nas je čez glavo,rešila pa lopove,ki nas še danes kradejo...

Glej še enkrat tukaj:

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Saj smo bogata država… si lahko privoščimo volitve vsake dva meseca 😜

Če bi bile nove volitve, bi pomoje Logar in Stevanović izpadla iz igre… Ker še enkrat jima verjetno ne bi uspelo prevarati volilcev…  

Tudi Golobu ne,k je nalagal starejše...kolk ne vse super pred volitvami,po njih pa prihaja huda kriza ,dolgotrajna oskrba je katastrofa,grozi nam "trojka" itd,itd...ni konca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 25 minutami je godlike napisal:

Ko se gre za desnga boga, je vse dovoljeno

Kaj pa mu je dovoljeno...saj samo čaka in gleda,kaj se dogaja.

Kar se tiče volitev pa bi morali na DVK odgovarjati...ker take lipovske fore ne sodijo v transparentno demokracijo.

Nove volitve?...jaz sem takoj za. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

Tipični levičarski odgovori z dvojno moralo...od drugih zahtevate integriteto in vrhunske moralne standarde,ko pa gre za levi pol pa ni važno dokler je "naš"....skratka prazno govoričenje....za to sem pa napisal,da pojejte lastno zdravilo.

Bi tukaj bilo na mestu malce samokritičnosti,za kaj se je na volitvah zgodilo,kar se je...a za kaj takega je potrebno kaj več...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

To ni svež veter, če nekdo prdne... na hitr sicer zapihe, ampak je pol vsem slabo.

He,he...ja,če bi pa šel z Golobom,bi pa drugače pisal...pol bi pa bil sveži veter...ma obračete se kakor piha. Čisto prav vam je-najejte se malo svojega zdravila.

Je jasno kot beli dan,da ima večina volilcev "poln qurac" levih lopovčkov in lenuhov,in sedaj sledi račun.

Prav je tako.

Toliko o "mokrih sanjah"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 10 minutami je SeekK napisal:

Pismo pa sem za komplet zamenjavo politikov, sam da nam tale populistični kavbojc skače s svojo voljo volivcev okol, je pa mal preveč divji zahod za moj okus..

Temu se reče "sveži veter".😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Med vrsticami ni nič 😳...

image.png

Tudi če ful povečam 🤔🤣😂 ...

image.png

Temu se reče indoktrinacija...ko si dovzeten samo za tisto,kar dovoli tisti,od katerega si indoktriniran.

Tukaj pomaga samo "rdeča tabletka".🤔

V bistvu brez veze,da ti sploh kaj pišem,ker itak ne boš videl mojega komentarja🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Sem se odločil biti bolj ekološki,in se že dva tedna vozim v službo z kolesom...😃

A sem ugotovil,da to ni zame🥺,ker kolo zavzame enostavno preveč prostora v prtljazniku🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 13 urami je Jest napisal:

Nič od tega ne drži… Sem se danes peljal skozi Murgle in je tam sijalo sonce ;) …

pred 11 urami je FuManchu napisal:

Jst sem pa upal, da najmanj štriki visijo po kleteh🤣

Morata brati "med vrsticami"😉...sveto pismo-vesoljni potop,ki spere vso "nesnago" z sveta...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Kako pa kej v Murglah danes? 🤣

Zgrinjajo se temni oblaki z točo,nalivi,strelami in grmenjem...pravi vesoljni potop......POTOP!!!

"Majhna" bitja zna celo odplakniti😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

V učbeniku je bil trajekt narisan...kje se deklica spomni ko je bila stara 4 leta,kako se tej ladji reče...

In kajak,jadrnica itd...vse narisano.

Za jadrnico je vedla,a za kajak...ko pa sem razložil,da ga delajo eskimi iz kosti in kože tjulnjev,pa ai je zapomnila do konca življenja.

Po moje je veliko na tem,ker ne znajo snov oz. pidajanje znanja narediti zanimiv....smo tudi to že skoz dali.

Poglej nq tisti portal,kako matematiko razlaga...v šoli ne delajo tako.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.