Tako rekoc minimalca ni vec ze nekaj casa. Nad 500€ je vstopni prispevek. Pol pa se ddv....hitro si tam 600-700€ na mesec za drzavo ne glede na to al se prikazujes kot reveza
pred 1 minuto je godlike napisal:
Hja firma d.o.o in s.p., pa si iz d.o.o-ja plačuje najemnino s.p.-ju.
Tudi take poznam 😉
WC papir in še marsikaj je na d.o.o. šlo, pa v kuferaum domov.
Tega tisti ki smo zaposleni v velikih firmah pač ne moremo delat.
Mogoče pa probam, za delo od doma firmi poslat predračun za najem poslovnega prostora 😅
Pa ofnam popoldanca normiranega.
Ja dooju je to olajsava, spju ne
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Minimalne prispevke si lahko placujes. Kot normiranc, nimas prispevkov od prometa, ampak so lahko min prispevki.
Navaden sp ima pa po prometu prispevke. In glih s temi prispevki najbl goljufajo, da si dajo min prispevke, ker pol za razne institucije to pomeni min placa.
Ja, obdavcen bo pa doo ali pa sp, samo razlika je, al bos dal 2000+ za prsipevke al pa 500e
Saj pravim ampak niso majhni od 500. Bil sem nominiranec na zacetku. Prispevki se naslednje leto dvignejo glede na promet....moras res met mal prometa da ostanejo minimalni. Drugace po letnem obracunu dobis nove prispevke glede na lanski rezultat. Been there
Je pa bilo vcasih min prispevek tam okoli 100€ sam da doba tece. Tega ni vec
Je pa bilo vcasih min prispevek tam okoli 100€ sam da doba tece. Tega ni vec
Ekola
Minimalnisp prispevki2023 so znašali 463,87 evra, maksimalni pa 2.705,97,34 evra. Letos pa bodo znatno višji. Kot že omenjeno je bil nedavno s strani Sursa objavljen podatek o povprečni plači 2023. Ta je 2.220,95 evra.2. mar. 2024
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Hja dobr da si me spomnil ker moja bo mela 100.000 pred 3 letom. Moram malo drobni tisk prebrat ampak zgleda da bo kmalu pod kuzucem
Splošna garancija
Priznano visoka stopnja kvalitete vozil Toyota nam dovoljuje, da vam dolgoročno zagotovimo to kvaliteto. Tako prejmete splošno garancijo za obdobje 3 let oziroma 100.000 kilometrov – v prvem letu celo brez omejitve kilometrov. Za hibridna vozila velja 3 letna splošna garancija, za hibridni sklop pa velja 5 letna garancija oziroma 100.000 km.
Splošna garancija zajema tudi vleko vozila do najbližje pooblaščene servisne delavnice za vozila znamke Toyota in sicer v primeru, če vaše vozilo ni v voznem stanju, razlog pa je mogoče pripisati napaki, ki je zajeta v garancijskih pogojih (Eurocare).
DO 10 LET JAMSTVA
TOYOTA RELAX
Sprostite se in si zagotovite do 10 let popolne brezskrbnosti z rednim servisiranjem v novem prilagodljivem programu vzdrževanja Toyota Relax!
Servisiranje pri pooblaščenem servisu Toyota pomeni, da bodo za vaš avtomobil skrbeli izkušeni in strokovno usposobljeni mehaniki, ki pri svojem delu uporabljajo izključno originalne rezervne dele.
Naročite se na servis in Toyota Relax program jamstva se bo podaljšal za dolžino enega servisnega intervala - vse dokler ne bo vaš avtomobil dosegel starosti 10 let oziroma bo imel 200.000 prevoženih kilometrov (kar nastopi prej).
Popravljeno od jures
Pošteni sp, katerih je malo oziroma skoraj nič, so sužnji države. Barabe sp oziroma dobro knjigovodstvo le teh, pa državo dobro okoli prinašajo in uživajo.
Res je, drzi. Vendar tudi knjigovodstvo ne more vec mimo vsega. Marsikdo misli da popopdanski ali normirani sp je za 'ugodne' namene. Normiranec je tezko biti ker gre vse v tvoj promet.
Ce bi jaz mel normiranca, bi se mi vsi stroski ki jih mam s hoteli, avioni dnevnice ter ostalo stelo v promet. Torej niso stroski odbitki ampak tvoj promet (ker stroske fakturiras tistemu za kogar delas) in na promet mas kalkulacijo prispevkov in davkov.....pa se davek na promet. Torej dejansko 2x placas dodatke na nekaj kar bi moral bit tvoj strosek.
No saj ko pogledas lestvico najbolj obdavcenih drzav v eu je dosti jasno
Je dejstvo, da sp gre vedno slabše ker so imeli prej stvari ugodnejše od doo. Je pa res, da kakor kdo, ni pri vseh poklicih enako
Od kje ti to da je sp imel ugodnejse kot doo? Prej obratno odvisno od narave dela, obdavcitve, stroskov, registracije prometa v eu...
Si ga kdaj imel? Jaz sem ze desetletje v tem...tiste čenče o minimalcih pa to ne obstajajo...za vse je podlaga promet. Na minimalcu ne mores biti kar tako
Popravljeno od jures
Bom se potrudil in prosil mojstra, da bi se oglasil do njega na ogled in analizo, v nadaljevanju pa če se ugodno dobi še material, potem pomoje bo računica s popravilom.
Drugače par dni preko tehničnega ni neka panika, dejansko imaš časa 14 dni ali celo 1 mesec, potem pa začnejo težit z vračilom tablic, itd.
Verjetno je mislil ponovni brezplacen tehnicni. Po moje novih 40€ ni tak strosek z vsem nastetim ...
Pob a lani pa nic opazili na tehnicnem???
Najceneje je da sam kupis material. V danasnjem casu to ni problem in gre za identicen isti izdelek le da imajo nasi prodajalci marzo. Ce bos svojega mehanika vprasal za kateri most gre ti bo rekel NTY.
Osebno bi naredil tako, da bi sam nabavil material in ti potem mehanik samo zmontira. To kar je pa omenjal, da bi neki vijaki lahko pocili pa da bi moral sedez vn jemat je pa tud za lase privleceno... Pa 100e za vijake ? Kaksni vijaki ?
Zadnja prema pride 600€ (most, obe spodnji roki, oba amortizertja, oba amortizerja.
Sprednja prema oz. sprednja spodnja roka je pa okol 140€/kos. Torej cca. 300€ za obe roki.
Sem bil zraven ko je na mojem menjal most + obe roki + oba stabilizatorja pa je bilo vsega skupi dobre dve uri in sem imel avto...
To je res hitro. Lupo fotra 8 ur s komplikacijam....vse pregnilo, vse v bistvu pozrto. Pa mehanik ni racunal vec kot 300 za menjavo
Mehanik je dal kar dobro oceno. Menjava mostu ni enostavna in nihce ne dela zastonj. 10 ur dela minimalno....slabga jurja takoj. Tud lift zaseden cel dan, vse ob predpostavki da bo slo vse ok, ampak verjetno so vsi vijaki zarjaveni, lahko da se kak odlomi, bo treba kakega segrevat itd.....amortizerji majo tud 340k......verjetno ko so videli most jih niti niso testirali ali pac?
Potem se optika.
Ce mislis da se ti splaca met avto za 2-2.5k € se naprej naredi to, takega kot je lahko prodas samo za dele. Za kakega jurja mogoce kaj vec
Popravljeno od jures
Vam iz lastnega sp žepa povem da so obdavcitve vsako leto vecje. 2026 pa spet nova davcna reforma zarad katere bo treba spremeniti vse, verjetno na doo iz sp
Popravljeno od jures
In Ferrari hanno analizzato e compreso i problemi della SF-25, ma non sono di facile risoluzione. Intanto sono programmati i primi sviluppi.
Prihaja pa od Duchesse, kdor se spozna na F1, ve, da je on v ožjem krogu.
Je pa tudi res, da je imel Hamilton neke probleme z zavorami, ampak s čim on nima probleme
Ja to je star problem, vendar zvijanje menjalnika nima veze s problemom mehkelih materialov zadnjega dela in tezave na vzmetenju. Enostavno so falili kombinacijo in to majo zdaj homologiran in morjo zvet svtem
Pravkar je Tilen5 napisal:
Se vidi da nimaš pojma za kak forum gre in od kej infromacije, raj poslušaš "izjave dirkačev" ker res razkrijejo kaj je narobe(izdajo kje so težave z drikalnikom)in kje imajo njihovi dirkalniki prednost 😂🤣 Bo še noris povedu kako haldijo pnevmatike hahahah,.. ti pa tumac
Drži se raje teme Superkište al kaj mate,..tam se mi zdi da celo maš neki pojma.
Eh zato je sel ta forum v k ..lp tudi tebi
Ma kaksen menjalnik neki. Z bremzami majo problem od zacetka. In še vedno ne razumejo zakaj minimalna sprememba nastavitev povzroci taka nihanja na zavorah.
V Imoli P1 odlicne zavore. Kvalifikacije katastrofa, dirka spet odlicna glede na startna mesta (z mal srece).
A danes se vedno ne vedo zakaj nihanja
Jaz sem danes testiral moj 3.5kW agregat. No, 1x na mesec ga zalaufam za nekaj minut🫡.
Med žledom v Postojni je sodelavec z 2.2kW agregatom laufal celo hišo. Ogrevanje je imel na pelete. Vse mu je delovalo z malo logike....
Moje mnenjenje, da agregat naj je 1F, tudi , če je 3f sistem v hiši. Dovolj je cca 3kW moči. Je pa problem, če je 3f TČ.
Zadnje mesece kar priklapljam/pregledujem bat. hranilnike. Ampak za enkrat ne vidim računice🤔, razen da imaš 🤑 in da ne veš kam z njimi. Za nas v el.distribuciji pa itak z temi bat. vidimo samo nove probleme... otočno obratovanje....
Mislim, da ni razlike, ker je obračun po 15 min. blokih in nič več po zakupljeni/obračunski moči.
Zdaj ko mam kamin gruntam tud o tem, ker rabis agregat samo za nujne stvari ob kaminu.
Se mal pa bomo ko doomsday prepers...:)
Meni najljubsi del je drugace park Casentinesi z vsemi prelazi. Marsikdo ki gre z mano je presenecen kake ceste in prelaze najdes streljaj vzhodno od Bologne. Passo Muraglione velja za toskanski Stelvio
Popravljeno od jures
Prva tura zakljucena, fenomenalno, vreme ne bi moglo biti bolje.
Ce sem toliko proti elektriki na avtu, pa je za kolo to nekaj najboljsega za taka potovanja. Povprecna starost ekipe 69 let.....dnevno 55-70km z lahka in to v Toskani! Dnevno 1000m visincev po hribckih, stalno dol gor.
Pot je vodila tudi po Strade Bianchi, ki bo jutri del etape Gira do Siene, ter Eroici, kjer je dirka danes.
Kolesarski spomeniki...
Pozna kdo to varianto? Vem da je tezko, se posebej zarad papirjev, a vseeno probam.
Gre se za po moznosti skrito kljuko za Coupeja. Ja tud to vem, da je to v neskladju s sportnim duhom, ampK nisem si mislil da bo ta avto tako v uporabi in tako zazeljen za potovanja.
Trenutno je dnevno v uporabi v Nemciji se.
Rad bi da mam mozbost vzeti kolesa s sabo, nic drugega. Nikoli vleka.
Prtljaznik zadaj, prtljaznik na magnet, vakum to vse odpade.
Avto je fenomenalen, manjka nama da vzameva kolesi s sabo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tako rekoc minimalca ni vec ze nekaj casa. Nad 500€ je vstopni prispevek. Pol pa se ddv....hitro si tam 600-700€ na mesec za drzavo ne glede na to al se prikazujes kot reveza
Ja dooju je to olajsava, spju ne
Povezava za deljenje
Deli na druge strani