Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

... ... ... ... ...narjev. Enako pri Haiderju. Pijan kot krava prileti v tisti ovinek, da je 100% smrt, a potem ti VW dela dizertacije, kako naj bi Pheaton to zdržal. Je... ... ... ... ...

Saj Pheaton bi tisti ovinek pri taki hitrosti zvozil, to je res in tu je imel VW popolnoma prav. Težava je bila v ostalih okoliščinah: noč in megla, pa 140 km/h je že samo po sebi dovolj, da ne ujameš enakomerne linije pa malo trzneš z volanom in te odnese iz ovinka ven. Zraven je bilo pa še koliko alkohola? 1,8 promila? Je pa res, da VWju ni nihče nič očital in res ne vem, zakaj so se oglašali...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Doktor pacientu:

- "Ni več dvoma, bili ste zastrupljeni."
- "S čim vendar?"
- "To bo pa pokazala obdukcija..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Mlada mamica pride z novorojenim otročičkom k mesarju in mu reče:
- "Poglej, to je sad najinega 'igračkanja'. In kaj boš storil zdaj?"
Mesarju postane vroče, saj ženi se še sanjalo ni o njegovih skokih čez plot. Po razmisleku se z dekletom dogovori, da lahko vsak dan zastonj dobi pri njem meso, vse dokler otrok ne bo dopolnil 18 let. Leta tečejo in mesar je komaj čakal dneva, ko mu sin veselo reče:

- "Danes je moj 18. rojstni dan."

Mesar se srečen nasmeji:
- "Vem. Ko boš mami dal meso, ji povej, da je to zadnje, kar je dobila zastonj in, prosim, opazuj njen izraz na obrazu."
Fant pride domov in pove mami, kaj mu je naročil mesar. Mama se sladko nasmeji in naroči:

- "Sine, prosim, vrni se k mesarju. Povej mu, da sem zadnjih 18 let dobivala zastonj meso, kruh, mleko, sadje in špecerijo ter, prosim, pozorno opazuj njegov izraz na obrazu..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

V šoli pri matematiki:

- "No, Janezek, povej mi rešitev naslednje naloge: Tvoj oče gre peš iz Ljubljane proti Medvodam s hitrostjo 3 km/h. Tvoj stric gre eno uro pozneje iz Ljubljane proti Medvodam s hitrostjo 5 km/h. Kje se srečata?"

Janezek kot iz puške:

- "V prvi gostilni!"

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

... ... ... ... ...ani s to vožnjo. Eno vozilo se lepo umakne, drugo pa po italijansko motovili na prehitevalnem in bremza za brezveze. Tako noro reagiranje jaz osebno še nisem videl in namesto, da se umakne na vozni pas zavira. Kako? Zakaj? To ni niti najmanj normalno v prometu in to pri smešno nizkih hitrostih. Dejansko izgle... ... ... ... ...

Emmm, torej, sicer nisem čisto prepričan, to bi mogoče kdo z Obale (ali pa kdo, ki je bolj domač s kakšno umetno inteligenco) potrdil ali ovrgel, ampak mislim, da ima predor Kastelec sistem SCADA. Ta sistem med drugim reagira tudi na prehitre voznike. Če vozniki vanj zapeljejo prehitro se opozorilne luči takoj aktivirajo, da voznike prisilijo k zmanjšanju hitrosti. In se ne bi čudil, če so s tem v bistvu sami izzvali nalet. 'Civilisti' so lepo mirno vozili skozi predor, na lepem pa jim začne utripati rumena luč in pa lučke ob robu cestišča (na posnetku se vidi, da utripa). Jasno, da začnejo zmanjševati hitrost in opazovati predor pred seboj, ker ne vedo točno, zakaj se je to zdaj sprožilo. Sprožilo se je pa zato, ker proti njim od zadaj divja kolonica treh 'protokolarnih' vozil...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

To se moram pa pozanimat, kaj je na tem, ker sicer bi morala biti nafta cenejša. Saj je tudi bila, od nekdaj pa vse nekje do leta 2017, če se prav spomnim...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ne ravno izživljal, bolj dokazoval, da ima vsaka reč svoj namen in da se ne da vse trpat v isti koš. 

Motorje delajo manjše, kot so jih včasih. Pred petnajstimi leti dvolitrski motor ni bil nobena posebnost. Zdaj poglej po katalogih, je že 1,5 litrski kar redek. Dizli so pa sploh izginili iz ponudbe in ga dobiš zgolj tu in tam kakšnega. Tudi zakoni vedno bolj omejujejo dizelaše in dostop v center mesta, sploh po Nemčiji in Franciji. In ravno to je namen, dokazat, da ima vsaka reč svoj namen in da ni čisto nič narobe, če so dizli v ponudbi in če jih ljudje kupujejo. In da ni pravično, da se nafta bolj obremenjuje z dajatvami za izpuste CO2 in prispevki za energetsko učinkovitost (mimo grede: dizelaš je energetsko učinkovitejši od ne-dizlov zaradi višje kompresije - a hkrati bolj "obdavčen"). In če so vsi tako prepričani v vsemogočnost litrskega trivaljnika, pa poskusimo, kako bi zamenjal 2,5 litrskega dizla...

Zanimiva mi je pa reakcija: "Zdaj se boš pa izživljal na motorjem, ki ima 2/5 tvoje kubikature." Jaz? Ne, rad bi samo v živo preiskusil najboljši motor izmed najboljših izmed najboljših. Motor, ki je prejel ogromno nagrad in nazivov. Fordov 1,0-litrski trivaljni motor EcoBoost velja za enega najbolj trofejnih in revolucionarnih pogonskih sklopov v avtomobilski zgodovini. Od svoje predstavitve leta 2012 je prepričal mednarodne strokovne žirije s svojo kombinacijo izjemne zmogljivosti, varčnosti in napredne tehnologije. Naslov absolutno najboljšega motorja na svetu je osvojil trikrat zapored (leta 2012, 2013 in 2014). In tako naprej. Pa bi se rad prepričal v vsa ta priznanja in ga preizkusil vzporedno z enim starim dizelašem. Torej bi se bolj "izživljal" nad "dedkom", ki bi ga gnal delat isto, kar zmore "mladenič"...

BTjc je stroj, to je res. Avti so avti. To, kar ponujajo zdaj, je pa kvečjemu v od vozila(*), avti pa to niso, ma niti vozila ne. In jaz ne bi primerjal BTjca z nekim novodobnim vozilom. Jaz bi v enem BTjcu zamenjal motor in primerjal BTjca z BTjcem. Torej ne bi primerjal jabolka in hruške ampak jabolka Fuji z jabolki Honeycrisp...

(*): tu pri nas v hribih se te stvari opazijo precej bolj kot pa nekje v ravnini. Namreč, da je vozilo čim lažje, vse delajo čim bolj minimalistično. Stekla, na primer, so opazno tanjša, kot so bila nekoč. Sicer je vozilo lažje, ampak stekla pa precej bolj pokajo. Profesionalni vozniki (trgovski potniki, razni agenti, serviserji), ki so veliko na cestah (na leto naredijo 75.000 km in več) mi razlagajo, da je že standard, da pred tehničnim menjajo sprednjo šipo, ker jo vsak najmanjši kamenček razbije. In niti ne menjajo sproti, ampak samo pred tehničnim... Pa to še ni tak problem, bolj je problem, ker so v vozilih majhni hladilniki. S tem je manjša količina vode v obtoku, kar pomeni manjšo težo. Ko na semaforju spelješ in motor obremeniš na polno, to zdrži. Če pa štartaš z obremenjenim vozilom v daljši vzpon in tiščiš gas na polno več kot 30 sekund, začne pa temperatura motorja naraščat. In če je vzpon tako dolg, da tiščiš gas do podna kakšno minuto in pol, se bo motor pregrel. Torej so vozila narejena za drag-race, ne pa za uporabo in delo... Konkreten primer: Opel Astra karavan s turbo dizlom. Možakar je štartal iz Solkana (nadmorska višina 95 metrov) in se odpeljal v Grudnico (nadmorska višina 880 metrov). Celo pot je bilo vse v redu. Ko pa je možakar doma parkiral na dvorišču in ugasnil motor, je pet minut pozneje začela vreti voda v ekspanziji - pri ugasnjenem motorju! Ker je ves hladilni sistem premajhen in ko je ugasnil, je pregret blok motorja tisto malo vode segrel do vretja. Možakarju se je to nekajkrat ponovilo in je zvilo glavo motorja. Garancije mu pa niso uveljavljali, ker to, da ti avto zakuha - ja, kaj pa nisi pazil... In tako naprej...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Kakšna je razlika med Fordom in policijsko postajo?

Manj nerodno vam je, če vas prijatelji vidijo izstopati iz policijske postaje...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Včeraj okoli 18:30 so policisti v Slovenski Bistrici aretirali 26-letno Bjondo Joškić zaradi utemeljenega suma, da je ustrelila moža. Policistom je pojasnila:
- "Slišala sem hišni zvonec in ko sem zaklicala »KDO JE«, sem najprej zaslišala »TVOJ PTIČEK«, nato pa še kihanje, zato sem iz preventive dvakrat ustrelila proti vratom…"

#ptičjagripa

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ma, resnici na ljubo, res bi bilo zanimivo videti primerjavo. Da bi imel denarja za odmetavat, pa bi kupil še enega BTjca in vanj montiral litrski trivaljnik, recimo Fordov (😈) EcoBoost s 114 kW in primerjat, kako bi konkuriral originalu z 2,5 litrskim turbo dizlom s 105 kW. Pa ne pri vožnji praznih in po ravnem, ampak pod obremenitvijo in po gozdnih vlakah...

Škoda, da tega ne bomo nikoli videli...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Se pogovarjamo o dopustih in razlaga eden, da je šel v Črno Goro in nato še v Srbijo, pa se začne debata o njuni zgodovini vse od Njegoša naprej in možakar razlaga:

- "... ... ... potem je pa nastala pederacija Srbije in Črne gore..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Samski moški je stanoval v 4. nadstropju. Moral bi si zlikati srajco zaradi sestanka naslednji dan, pa ni imel likalnika. Spomni se na sosedo iz pritličja in sklene, da jo bo prosil, če mu posodi likalnik.

Ko je bil v 3. nadstropju si misli:
- "Ni slaba tale soseda, pravzaprav je kar dobra mrha. Mogoče me bo ogovorila, pa pade še kakšna kavica."

Ko je bil v 2. nadstropju si misli:
- "Jah, kavica, nato pa tralala, pa vinčka, potem smo pa tam, jo bom moral povabiti še k sebi."

Ko je bil v 1. nadstropju si misli:
- "Če jo povabim k sebi, bo tudi prišla. Potem jo bom pa kresnu. Pa enkrat pri njej, pa spet pri meni, potem pa spet pri meni, pa spet..."

Ko je bil v pritličju si misli:
- "Potem bo pa že stvari začela gor nositi in pri meni spati, pa stvari urejati po svoje, pa pohištvo premikati, pa še psa ima, in se je ne bom mogel več znebiti..."

In ko takole premišljuje, že avtomatično pozvoni, soseda odpre vrata, se veselo nasmehne in zažvrgoli:
- "O, sosed, kako ste kaj, vam lahko kako pomagam?"

Moški pa reče:
- "Ma j€#i se ti s tvojim ku#č€vim pegleznom vred!"

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Da se, če se hoče. Pa kolikor koli pljuvate čez desno vlado - do neke mere vas razumem, saj čisto vsi tudi meni niso všeč. Ampak neke stvari pa svaj približno obračajo v pravo smer. In tako je ta vlada v četrtek izdala novelo uredbe o programih zdravstvenih storitev za leto 2026. Uredba na primarni ravni uvaja razširitev programov ambulant družinske medicine, dispanzerjev za ženske, fizioterapije in pedopsihiatrije in povečuje število diagnostičnih preiskav na sekundarni ravni. Določa tudi financiranje širitev zmogljivosti domov za starejše. Spremembe ciljajo na prednostno izboljšanje dostopa do zdravstvenih storitev. Gre za novelo uredbe, ki za leto 2026 določa programe storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivosti, potrebne za njegovo izvajanje, in obseg sredstev.

Primarna raven: okrepitev ključnih ambulant
Na primarni ravni novela predvideva širitve programov ambulant družinske medicine, dispanzerjev za ženske, fizioterapije in pedopsihiatrije.

Po navedbah ministrstva naj bi to prispevalo k boljši dostopnosti storitev v posameznih regijah.

Diagnostika na sekundarni ravni: več MR in PET-CT
Na sekundarni ravni so širitve usmerjene v diagnostične preiskave.

Za Zdravstveni dom Maribor se določa pogodbeni obseg 3500 MR preiskav letno. Onkološki inštitut Ljubljana širi program PET-CT preiskav v obsegu 1800 preiskav.

Financiranje posegov: TAVI in ortopedija
Uredba prinaša boljše vrednotenje posegov TAVI.

Dostopnost do ortopedskih posegov se povečuje z uvedbo plačevanja glede na število opravljenih posegov za vse izvajalce v javni zdravstveni mreži.

Domovi za starejše: urejeno financiranje 468 mest
Novela določa tudi financiranje širitev zmogljivosti domov za starejše v obsegu 468 mest, ki niso bila vključena v prvotno uredbo za leto 2026.

Zelo zgovorna je pa tišina medijev, ki te novice nikjer niso objavili. Kot da državljane Slovenije bolj zanima Gajin svet 3 in da sta vnuka prvič obiskala grob princese Diane kot pa naše zdravstvo...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

😠

Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne!

Koliko se meni ta teden vleče...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.