Stvarno napako (neskladnosti) se vedno uveljavlja pri prodajalcu, kjer se je blago kupilo (razviden na računu o nakupu).
Garancija se načeloma uveljavlja pri garantu (to je proizvajalec oziroma njegov zastopnik oziroma tisti, ki je kot garant naveden na garancijskem listu).
Torej si v vsakem primeru pri servisu oz. salonu, kjer so avto prodali, ker so oni (in še nekaj drugih servisov, kar pa zdaj ni pomembno) navedeni kot zakoniti zastopnik v garancijskem listu...
Tudi cena hiše, rajš računaj 1500/m2-2000/m2, pa te cene na kvadrat so brez plate, tko da je se tukaj ene 20k.
Pri trenutnih cenah parcel za novo hišo rabiš nekje ~450k, pa rajš kakšen evro več računaj.
Pa a sem ti lepo prilepil od gradbenih podjetij, da je od 800 do 1.400€ na kvadrat? Pa dobro, dajmo malo pretiravat in gremo na 2.000 (boljše, da ostane kot da zmanjka, pa še računat je lažje). In dobiš rezultat, ki sem ga naračunal zgoraj: 210.000 za 70 kvadratov hiše...
Parcelo pa tudi dobiš za 40.000, ne mi zdaj nabijat.
Se pa strinjam, ja, kdor hoče, lahko za parcelo in hišo porabi tudi 450.000 in več €. In za stanovanje v petem nadstropju plača 265.000€. Saj temu ne oporekam. Samo sprašujem se, če je res vredno...
Sicer pa, glej, v bistvu me niti ne zanima in v tej debati ne bom več sodeloval. Zakaj?
Jutri pa spet v Koper. Peljem nadomestnega nazaj pa da nadaljujemo tisto žolčno debato. Čeprav denar nekako noče od njih. So mi namignili, da še novih ne morejo prodat, kaj šele, da bi starega vzeli nazaj... In salon se izgovarja, da to je stvar uvoznika, uvoznik pa, da naj to uredim tam, kjer sem kupil... Da te prime slabost, ko pomisliš, kakšna debata te čaka...
The next bright comet, C/2023 A3, is less than a month away! ☄️ Will it be visible to the naked eye? When and how is it best to observe? Find out here!
Pride model mimo in začne razlagat, da bo kupil stanovanje v Kopru. In mi razloži, da bo dal za 42 kvadratov veliko kletko celih 175.500€...
Sem samo sedel in ga gledal in si mislim, da mu nekaj v glavi ne funkcionira...
Možak je že šel, mene pa zanima, a je to normalno al so to kakšne "izredne" razmere? Stanovanje v četrtem nadstropju. Če sem si prav zapomnil, je na Veluščkovi...
Mislim, da je v Ljubljani prepovedana uporaba in vožnja vozil z registrskimi tablicami temno zelene barve, obrobljenih z belo črto ter z belimi črkami in številkami. Tako da BTjka zaenkrat še sme v Ljubljano. Vprašanje pa, koliko si to lastnik želi...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kako se stopnjuje beseda škrt:
Medvode
Kranj
Jesenice
Povezava za deljenje
Deli na druge strani