Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Eh, @Boss, ... ... ...

Če se že gremo, tudi avta ti ni treba imeti. Lahko si tudi brez. Koristiš javni prevoz, pa še malo pokombiniraš s kolesom in taksijem, pa je... Ampak za avto nihče ne reče, da se mu bo odrekel, ker je to strošek in stres, ko prideš na parkirišče, pa avto opraskan, pa prideš domov in v nabiralniku položnica za prehitro vožnjo in podobno... 

CSD? Oni imajo pa itak neke svoje tarife. V zadnji odločbi o otroškem dodatku piše, da je naš 16 letni BTjc vreden 7.000€. Poglej si v 'Splošna debata' temo 'Mazda BT-50' pa oceni, koliko bi to vozilo bilo realno vredno na tržišču. Ne, za koliko bi se lahko prodajalo na Avto.net ampak koliko bi bilo realno vredno na tržišču...

Kar se pa preživnine tiče: pri nas žena vodi dokaj podrobno evidenco stroškov. In sem samo za tole debato šel malo pregledat tale excel. A veš, da dejansko res na člana porabimo okoli 560€, za celo družino torej okoli 5.040€ na mesec. To so vsi stroški: ogrevanje, elektrika, kanalizacija, RTV, avto, hrana, obleke, knjige, ... ... ... skratka, vse. 

Zdaj, hrana je svoja rubrika, težko je zdaj ločit, ko se nas devet usede za mizo, koliko je kdo pojedel. 

V rubriki 'otroci' pa je v dobrih 17ih letih (212 mesecev) cifra prišla že do 59.260,13€. V povprečju torej 279,53€ na mesec. Začelo se je z enim otrokom, zdaj jih je že šest. Koliko gre na enega otroka, je malo težko določit, ker najmlajši je star komaj 5 let in je torej samo tretjino časa "strošek" na tej razpredelnici...

V rubriki 'avto' pa je cifra 236.340,60€, v povprečju torej 1.114,81€ na mesec. Sem so všteti vsi stroški: nakup vozila, vzdrževanje, registracija, zavarovanje, nafta, vinjeta, cestnine (slovenske pred vinjeto pa tudi vse v tujini), ... ... ... Začelo se je z Tomosom ATX, avtom, terencem, tovorno prikolico in počitniško prikolico, zdaj so pri hiši FucksWagen, BTjc, Honda CB125F, tovorna prikolica (še vedno ista, nje nismo menjali za novejšo) in počitniška prikolica. Na leto pa prevozimo skupno okoli 42.000 km (najbrž ni treba posebej pisat, da za prikolice ne štejem kilometrov, ker nimajo števca...).

Torej, a je otrok strošek? Ja, je. Ampak avto je krepko večji strošek. Tako, da ne mi tu, da kakšni hudi stroški so otroci... 

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je samSimon napisal:

No tole bi pa rad videl, kako oblečeš otroka za 150€ na leto. In da ne izgleda kot tazadn hovdre med sošolci...

Pridi pa poglej.

Omare polne, da se jih komaj zapre.

In če ti manjka oblek za otroke, piši ZS - ti pripeljem kakšno vrečo, ker nam ostaja in jih delimo vsem naokoli. Otroci po navadi prej prerastejo kot ponosijo... 

Ja, je pa res, da so to "vsakodnevne" obleke za šolo in za dvorišče. Kakšno "maturantsko" obleko bo vseeno treba kupit. Ampak to je po navadi ena na otroka...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 52 minutami je etcho napisal:

So biološki strošek, ti kravžljajo živce in krajšajo življensko dobo. 😄

Tisti, ki so se rodili kmalu po drugi svetovni vojni, so imeli povprečno po dva otroka in ogromno fizičnega dela, pa so še vedno živi. Ti, ki so se rodili po vojni za osamosvojitev Slovenije, nimajo več toliko fizičnega dela, delovno okolje je bolj varno in zdravo, pa imajo povprečno 1,5 otroka. Saj bodo živeli tako dolgo, da jih bo moral prav avtobus povozit, da ne bodo živeli večno...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 20 minutami je Alex napisal:

... ... ... ... ...  Ja, otroci so strošek .

... ... ... ... ...

Daj, ne trapaj!

Otroci so strošek?

Nakup avta okoli 30.000, pa traja kakšnih 15 let, se pravi okoli 2.000€ na leto.

Servis avta: 300€ na leto.

Gume: 300€ na leto.

Zavarovanje in registracija: 300€ na leto.

Torej na leto okoli 3.000€.

Šola v naravi: 150€.

Vsako leto knjige in zvezki: 150€.

Vsako leto obleke: 150€.

Še ostali stroški: 1.000€.

Torej na leto okoli 1.500€.

In otroci so strošek...

Pa za avto gre mimo grede več denarja. Za Mazdo CX5 so gume mimogrede po 135€ za kos. In če eno leto kupiš letne in eno leto zimske (in jih v dveh letih zvoziš), je to 540€ na leto...

Za registracijo in zavarovanje gre tudi več. Samo tehnični pregled je 35€, letna dajatev za uporabo cest za avto DO 1,8 litra je 96€, skupaj torej 130€. Če imaš obvesno, asistenco in še kakšna stekla pa parkirišče, je mimo grede 300€ zamo zavarovanje. Pa smo spet preko prej omenjenih 300€ na leto... Če imaš pa avto z motorjem, večjim od 1,8 litra, je pa letna dajatev že 150€...

Pa ima velika večina gospodinjstev po dva avta. 

Tule ocenjujejo, da je strošek avta na leto okoli 4.800€.

strošek avta.JPG

Ob dejstvu, da če imaš dva otroka, se stroški ne podvojijo, ker obleke, smuči, kolesa, ... ... mlajši "podeduje" od starejšega...

In potem so otroci strošek...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj je to en zatežen narod, da se niti v postelji več ne zabava...

Očitno se vsi toliko jebejo preko odvetnikov, da jim za drugo ni kaj dosti...

WWW.24UR.COM

Slovenijo že leta pesti nizka rodnost, bistveno pod stopnjo, ki bi omogočala dolgoročno naravno obnavljanje prebivalstva. Vse od leta 2017 v državi umre več ljudi, kot se jih rodi. Število rojenih otrok pada...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Petdeset let po diplomi je on vdovec, ona vdova. Poznata se že leta, še iz šolskih dni in redno sta se udeleževala preteklih obletnic. Praznujeta 60. obletnico svojega razreda v prisotnosti dveh vrstnikov, ki sta prav tako izgubila zakonca. Večer je bil izjemen, njuno razpoloženje izjemno. Vdovec jo je pogosto občudujoče gledal, ona pa se mu je nasmehnila. Končno je zbral pogum in vprašal:

- "Se boš poročila z mano?"

Po šestih sekundah skrbnega premisleka je odgovorila:

- "Da, da, bom!"

Obletnica se je za vdovca končala zelo lepo. Vendar je bil naslednje jutro v težavah. Je rekla 'Da' ali 'Ne'? Ni se mogel spomniti. Poskušal je, a neuspešno. Poskušal se je spomniti celotnega pogovora prejšnjega večera, a njegov spomin je bil kot izbrisan. Spomnil se je vprašanja, ki ga je postavil, vendar se ni mogel spomniti njenega odgovora. Z zaskrbljenostjo in nemirom jo je poklical. Pojasnil ji je, da mu spomin ne služi več tako dobro kot prej. Nato je pripovedoval o prejšnjem srečanju. Ko si je zbral nekaj poguma, je vprašal:

- "Ko sem te vprašal, ali bi se poročila z mano, si rekla 'Da' ali 'Ne'?"

- "Oh, ne bodi tepček, rekla sem 'Da'. In to sem mislila povsem iskreno."

Vdovec je bil presrečen. Čutil je, kako se mu je pospešil srčni utrip. Nato je dodala:

-"Tako sem vesela, da si poklical, ker se nisem mogla spomniti, kdo me je to vprašal..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Prvič sva se dobila na kavi, in ko sem jo videl, sem takoj vedel, kaj bom pil... Ona si je sok naročila jaz pa Coffe - to go...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sex chat
Napisano

Obala, ribič, zlata ribica, znana scena...

- "Pusti me in izpolnila ti bom tri želje."

- "Ma, ne potrebujem ničesar, imam hišo, vikend na morju, kolibo v hribih, avtomobile, jahto, denar, ... ... Jaz lovim samo za trofeje in zabavo."

- "Prosim te, izpusti me, izpolnila ti bom kakršnokoli željo."

- "Pa dobro, če že vztrajaš: da jaz in žena od zdaj dalje vedno istočasno doživiva orgazem."

In spusti ribico, popakira svoje stvari, se vsede v svoj avto in se odpravi domov.

Po poti mu je dvakrat prišlo...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz v službi (na Goriškem), sogovornik kakšnih 70 km daleč in sva se pogovarjala po mobitelu.

Kaj ima tukaj Wi-Fi zraven?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 23. 6. 2022 ob 10:04 je AmpeR napisal:

A mi lahko kdo to razloži, kako je to možno?

Dva dni nazaj sem bil službeno na xy lokaciji, kjer sem opravljal svoje delo. Tam pa so imeli še prodajalno očal (optika). Lastnika sem vprašal, če imajo kaka športna očala za na MTB in sledila je debata o teh očal.... 

Danes pa mi FB ponuja oz. vsiljuje reklame za točno taka očala raznih ponudnikov?!?!?! Pa nisem prav nič guglav glede tega na spletu.

Kako je možno? FB trgovska Udba vse prisluškuje? 

dne 23. 6. 2022 ob 10:17 je mazdaman napisal:

Kolikor je meni znano ne prisluškuje a ve pa kej si bil. Prikazuje ti tudi stvari ki so jih guglali ljudje s katerimi se družiš in ti potem to prikazuje, da se lahko pogovorajate o istih temah.

dne 28. 11. 2024 ob 11:24 je Slivka napisal:

Očitno bo nekaj na tem...

WWW.REGIONALGORISKA.SI

Morda ste tudi sami opazili, da so se na vaših mobilnih telefonih kmalu potem, ko ste z...

dne 28. 11. 2024 ob 14:02 je Matick napisal:

Ljudem se dozdeva da jih telefon poslusa, ker npr. imas na facebook prjatla ki nonstop online isce lopate, in bo logicno on na fb dobivov reklame za lopate, ampak ker si pa ti preko messengerja redno v kontaktu s tem prijateljem, bo tudi tebi fb znov predlagat kaksno lopato, ker ce sta prijatelja imata mogoce podobne interese. Ti pa lahko mislis da tvoj telefon prisluskuje, ker se s tem prijateljem o lopatah pogovarjata samo v zivo, in dobis obcutek da telefon poslusa, ne da dobiva info iz drugih virov

Bemtiš, da resno začenjam sumit, da mi mobitel prisluškuje.

Sem se z @YavarYe X6V6 pogovarjal in sva se zmenila, da mi nekaj pošlje po pošti. Brez SMSov, brez FBja, samo pogovor.

In glej ga zlomka, v treh dneh sem dobil že peti SMS v stilu: "Na vašem paketu ni popoln naslov, kliknite na našo povezavo in vnesite točne podatke". Prej tovrstnih SMSov nisem dobil že vsaj eno leto, če ne še več. Zdaj pa takoj nasledni dan po POGOVORU...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Dviguje blondinka na bankomatu denar. Za njo stoji druga blonda:
- "AAAAA, vidla sem tvoj pin, 4 zvezdice je!!"
- "Ne pa ne, 1590 je..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.