Premalo kmetijskih površin imamo. Na žalost je to realnost. Kar je pravih površin je Prekmurje, pa pri nas Savinjska dolina (veliko hmelja - no vsaj včasih, danes veliko manj), pa malo še od Ljubljane proti Kranju. Potem pa že zmanjka pravih površin. Kar je južni del države, je samo kraški teren in imaš problem z zalivanjem ... ... ... ... ... ...j za rastlinsko prehrano ljudi ostane bolj malo.
Z lopato se ne pospravlja seno in z vilami se ne kida sneg...
Saj ni treba, da imajo vsi vse. Kraški kamniti in hribovski svet sta primerna za pašo in živinorejo, pa se ravninski svet obdeluje za poljedeljstvo.
Itak je pa to brezvezna debata, ker bodo ljudje raje šli v Lidel, ker bo 7 centov ceneje, pa čeprav iz Tanzanije...
V službi imamo "letne razgovore". Vsak zaposleni sam s šefom osebno. Debata tako o dobrih stvareh kot o vseh težavah, ki jih vidita obe strani. In še o vseh drugih stvareh, tako službenih kot tudi osebnih - če je potrebno.
In me šef med drugim vpraša, če imam kaj težav z drogami. Meni pa butne skozi možgane in odgovorim:
- "A me zezate? Pa saj sami dobro veste, da pri taki plači ne morem imeti težav z drogami..."
Prekleta reč pa Golob! On je vsega kriv! Dol z Golobom!
Sva se sinoči z ženo spravila k sexu. Ne gre in ne gre. Se trudim in trudim, a enostavno ne gre. Po uri truda ženi dojadi in mi reče:
- "A vidiš, da ne moreš. Pusti."
- "Ma ne. Jaz lahko!"
- "Nič hudega. Mogoče kdaj drugič."
- "Ta prokleti Golob! To je to, On je kriv. Dokler so bili Janša, Pahor, Bratuškova, Cerar in Šarec, se mi to ni dogajalo..."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani