Skoči na vsebino
pred 2 minutama je Jest napisal:

Kdo bi si mislil… da na taki pumpi, kjer točijo najboljše gorivo skoraj nikoli ni nikogar … sem ter pride le en znan lokalec delat selfije 😅

V bistvu si zadel vse. Razen tega, da ni nikoli ljudi. Ko pridem jaz ni nikogar, tako, da ni potrebno čakati na prosto čroalko.😉

Se pa vsi tujci, ki gredo od hrčkov proti notranjosti večinoma ustavljajo na tej pumpi. Ker Petrola itak ne pozna noben tujec in se v strahu, da jim ne bo mašina zaribala že v par kilometrih po tankanju, izogibajo kot hudič križa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Zanimivo, da pri nas so ženske ta hujš žlamparke. Če sem prav videl so celo prve na svetu. Babe pijane.

A nisi še bil na nobeni novoletni službeni  zabavi? Babe so se ga na naših zabavah tako ulile, da so začele na koncu že težit. Vodile so pa Štajerke, ki ga nesejo več kot pubeci. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Boss napisal:

Teb je mogoče fino, njim greš pa na kurac. Pa ne tolk zarad tebe, ampak takih "pogovorov" so siti preko celega dneva.

Ne niso, ker sem lokalno znan, radi vidijo, da se ustavim pri njih. Celo kak selfi naredimo skupaj. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano (urejeno)

Ko to temo pregledujem izgleda, da popijete hektolitre piva. 😊 Jaz popijem mogoče po pollitrsko pivo na mesec. Pa še to ne vsak. In še to le v družbi, nikoli, ko sem sam doma. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 52 minutami je Boss napisal:

Jaz sem bl jadralske sorte pa je bicikel takole dvignjen na škripcih. Ko dvigujem in spuščam si zraven prepevam mornarske pesmi.

image.png

Dobra rešitev. Samo da ne bo nekega dne strop dol padel, kolikor so težki tej e-biki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz tankam vedno na Shellu na bonifiki, blizu doma. Črpalka je več ali manj vedno prazna,natankam poln tank  in grem lepo noter plačat. Noter delajo sami fest ljudje ter študentke zato vsakokrat malo pokramljamo o vremenu, o golobnjaku in njegovih škorcih, vojni v Ukrajini, globalnem nategu o segrevanju, pa malo o podražitvah goriv in grem poln novih  vtisov domov. Temu pravim "druženje prijetnega s koristnim". Jaz dam njim šolde, oni meni njihovo znanje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Kako ste kaj zadovoljni s "prispevek za dolgotrajno oskrbo "od naše super vlade ? 

WWW.FACEBOOK.COM

Prispevki za vse, privilegiji za LEVICO! Ko sem v parlamentu vsem povedal še, da mi je predsednica DZ v dvorani spet dvignila krilo, pa...

Odlično, sedi popravni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Svetovne kolesarske dirke
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Zdajle bo PogiCAR (pametno) predal rumeno majico MvdP :)

Dejansko mu jo bo vrnil, hehe

Ja. Pametno. S tem se bo razbremenil dodatnih obveznosti in bo imel več časa za počitek. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Če se dogovorimo in organiziramo in ne hodimo k njim kupovat goriva, bo Petrol lahko zaprl vse.

WWW.RTVSLO.SI

Petrolova maloprodajna mreža v Sloveniji postaja negativna, kar pomeni, da bomo morali zaradi regulativnega okvira nadaljevati zapiranje...

Se strinjam. Zaradi mene lahko zaprejo vse pumpe v Sloveniji. Bo vsaj mir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je etcho napisal:

Ko se boš fajn navadu downhill boš bolj malo bremzal. 😁

Ha, ha, res je. 👍 Ampak bremze morajo bit top, pa četudi jih rabiš le poredko. 

Fak, že pogrešam kolo, samo kaj, ko bi moral vstati že ob pol štirih, da bi bilo znosno. Nič, nabiramo s plavanjem kondicijo za potem, ko bo to poletje malo "ugasnilo". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 44 minutami je Boss napisal:

Hmmm ja, edin Remcota si zadel, ker to je bla 90% možnost, da bo takole. 

Pogačar je bil odličen, ker to ni kronometer zanj. Roglič pa... hmmm... da ne bom preoster. Model daje take izjave, kot da je prišel na dopust nekam v Dalmacijo pa se zdaj mal po otokih za gušt vozi z biciklom, Nobene tekmovalnosti...nič. 😢

No ja, Rogla je bil še vedno uvrščen pred bledim ribičem. 😉

Ima pa Rogla zelo slabo, razštelano ekipo, kjer ne veš, kdo pije in kdo plača. Zato verjetno tudi zato Rogla vozi bolj turistično z ciljem, da v prvi vrsti ne pade in da si v miru ogleda francoske gradove. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Eh ja vedno, ko je treba napisat argument je takole "ne da se mi ukvarjat s tabo". Ti ziher nisi pravi Primorec ampak priseljen tja in zato marsikaj ne razumeš. Drugač pa ja ... en del moje rodbine po starem očetu je iz Stomaža. Nikoli ni bil komunist, je pa tihotapil preko železnice kuriske zadeve partizanom. Nekdo od domačih izdajalcev ga je zašpecal in teli tvoji domobrančki so ga strpal na vagon za Gonars in bi lahko verjetno tam končal, ampak je mel srečo, da ga je en stražar spoznal in mu omogočil pobeg. 

Je pa vedel kdo ga je izdal in k sreči za tega izdajalca ga je krogla srečala prej. To je sreča tudi za mojega deda, da se mu ni bilo treba umazat rok s krvjo kvizlingov. Ampak veliko takih so jih dobili ljudje, ki so se hoteli maščevati za grozote, ki so jih fasali v vojni. In tudi zato je bilo ogromno izvensodnih pobojev. Je to prav? Seveda ni, ampak kdo od nas, ki danes tu debatiramo pa je občutil duh tistega časa. Seveda ni bilo prav je bilo pa razumljivo, da se bi to zgodilo in verjemi, da če bi zmagala fašistična naci stran bi se zgodilo enako, le nekateri drugi bi končali življenja po vojni pa si upam rečt mnogo bolj radikalno in temeljito bi jih pospravili.

Ampak problem teh izvensodnih pobojev ni samo v tem, da so pobijali izdajalce. To bi še nekako razumel (čeprav težko) Pobijali so tudi drugače misleče, industrijalce, antikomuniste, intelektualce. Skratka delali so čistke, kot je za vsak tolitarizem značilno (podobno je počel po vojni tudi brko izza karpatov.) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Evo furca narejena,..temperatura z Zadlogu/Predmeji tudi za 2 dolgi majici čez kratke rokave. Sem pa pacient totalni, sem prišopal v en ovinek cca 60km/h(spust iz Predmeje) zgleda so bile zavore dodobra pregrete, ker sploh niso prijele in sem letel ven v bankino,..se sreča da sem imel 2 dolgi majici gor(so sotale cele). Imam samo roko podrsano od komolca dol. Grem dalje, ob reki vipavi kot tavečji heroj zabluzim v neko blato mi celo kolo zapaca do te mere, da se zadnja guma ni vrtela več in mi je še ketno snelo, da se je zaskočila...sem ene 30min s palčko pucal blato ven 😂 uglavnem kolo razštelano -> reši ga servis.

image.png

image.jpegimage.jpeg

image.jpegimage.jpeg

image.jpeg

null

U, fak. Dobro, da ni bil kakšen kanal. 😬

Ja, v takih primerih vidiš, kaj pomenijo dobre ploščice in diski, ki se me pregrevajo. Jaz bom montiral na kolo, ko se tej diski  znucajo, zadaj Galfer rotor shark 223 mm in spredaj Galfer Wave 203 mm, zadaj Galfer pro rdeče ploščice, spredaj verjetno Galfer purple. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 41 minutami je Bini napisal:

V Gazo naj gre mal pogledat.... 🥴

Ni mi jasno, kako lahko folk nori za  takim pacientom, ki v življenju ni naredil-nič. To je bodočnost-prodajat meglo in nič delat. 😡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Mogoče vseeno nekako uspe priti do zmagovalnega odra v Parizu, ali pa vsaj nekje do 5. mesta, tudi to je lep uspeh.

Če bo med prvih 5 bo to zeloooo velik uspeh. Prej bo nekje do 10. mesta. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Zakaj pa se niso vsi obrnili proti okupatorju? Zato, ker je lažje se okupatorju prislinit, bit na toplem, sit, imet opremo zraven pa v isti rog tulit o nekih banditih v hostah. Vsi so imeli priložnost pokazat kolk jih je v hlačah. Zakaj niso... vejo oni sami, da pa so se kao zoprstavili komunistom je pa tak larifari in edini možni izgovor za kvizlinško obnašanje. 

In ne zdaj gledat samo naše področje. Vsepovsod je bila izdaja, bratenje z okupatorjem/sovražnikom opredeljena kot najvišji zločin in se v vojnem stanju kaznuje s smrtjo preko hitrih vojaških sodišč. Pri nas ni bilo nič drugače kot se je to opravilo v Franciji, Nizozemski, Belgiji, Norveški. Razlika je le da so bili tam tako temeljiti, da ni nikomur kasneje padlo na pamet, da bi zagovarjal vojno izdajo.

Ja ni lep ta del zgodovine, lahko bi bil drugačen.A žal je tako, da si tudi zahodni zavezniki niso želeli mazat rok in so raznorazne domobrance, belogardite, četnike, ustaše in podobne, ki so se umikali skupaj s poraženimi naciji proti Nemčiji, enostavno zajeli in vrnili jugoslovanski vojski, češ kar vi opravite z njimi.

Nihče jih ni hotel - vprašajmo se zakaj, pa v zahodni zavezniški vojski ni bilo komunistov oziroma celo kontra. Ja vedeli so s kom imajo opravka in enostavno je padla komanda naj vsak počisti s svojimi.

NIKJER po vojni ni bilo lepo. To je črn čas v celi Evropi in je bilo precej grozljivo, ampak vsi ostali so pometli pod preprogo to obdobje povojnih maščevanj, le eni podalpski zahojenci se še kr naprej s tem ukvarjajo in vlečejo zgodbo ven iz naftalina. Pa 80 let je od takrat preteklo pa še kar tuhtajo kako obrnit zgodovino in rešit vsaj nekaj zlaganega ugleda, ki so si ga sami zapravili tisti, ki se niso obrnili proti okupatorju.

Danes kakorkoli gledamo, dobro, da smo Slovenci bili na pravi strani, da so se večinsko borili proti okupatorju in s tem nam je bilo priznano, da je večina Slovencev združena v enotni državi, da je Primorska spet Slovenska, kot Prekmurje ni bilo vrnjeno Madžarski. Nič od tega ne bi bilo in meja bi ostala po rapalskem sporazumu. Tako, da razni Alexi in Slivke, če bi bili sploh rojeni bi bili danes v Italiji s poitalijančenimi priimki. Skoraj do Logatc bi segala Italija, če bi bili na napačni strani zgodovine. Ne pozabit tega nikoli, razen če si želite biti pod tujo nogo tlačeni.

Ne mešat junaškega partizanskega boja z komunističnim divjanjem med in po vojni za prevzem oblasti. Kako drugače bi bilo, če ne bi stari tega zla uvozil iz vodkarije in bi se res vedelo, kdo je borec za svobodo in kdo proti komunizmu. Tako pa je bilo vsega med vojno in predvsem po vojni. Preberi si  malo o gradu Srmol in kako sta končala njuna lastnika Rado in Ksenija Hribar 

( v nos so šli Udbi in partiji, ker sta bila uspešna, razgledana, ...). Predvsem pa nista marala komunistov. Takih primerov je bilo na stotine ali pa še veliko več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Z M A J napisal:

Noro, kaj dela naš Marsovec, kapo dol. Rogle tudi še ni za odpisat, jaz ostajam optimist. :)

Jutri bo Rogla pridobil na kronometru verjetno precej mest. Remco bo verjetno prvi, kdo bo drugi je pa vprašanje. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Pogi 100 zmag,.. Roglič slabo

Čestitke Pogiju. Danes odlična ekipa UAE, odlična taktika Pogija zadnji kilometer in seveda šprint. 💪👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 55 minutami je samSimon napisal:

In eni in drugi so ga znal dobro srat in maltretirat ljudi. Med in takoj po vojni. Eni bi se pa še danes na to opirali in delili narod, to je še najbolj žalostno. Jaz ne označujem nikogar. So pa marsikateri šli (ali morali it) s tistimi, kateri so jim pač prvi na vrata potrkal. Eno naselje nad mojim imajo še danes ''ta beli'' zbore, kjer se na veliko poveličujejo, citirajo Belo knjigo, posiljujejo ljudi s svojimi prepričanji in kaj vem kaj še vse. Pa čemu pravzaprav? Direktno pod hribom s katerega so streljali na partizane in civiliste. Samo 300m nižje, so pa ''ta rdeči'' njih po cesti žive vlekli, na kočijo navezane proti Kočevju. Žal so jame v kočevskem rogu zelo dobro zafilali tudi takoj po vojni, pa je blo res treba? Svinjarije so se dogajale na obeh straneh, ampak danes te noben ne bo odpeljal, še manj pa te rabi prepričevat na katero stran se postavi, ampak ljudje pri nas bi danes raje spreminjali zgodovino namesto prihodnosti. 🙄

Se strinjam, ampak mi, potomci ne bomo  pozabili. Naših otrok pa itak politika in tej dogodki vse manj zanimajo. In prav je tako, da bodo v prihodnosti gledali to z distance in da bodo živeli za prihodnost in ne za tako in drigačno "resnico". Bodo pa , verjamem, s časom,  častilci "prave in edine resnice" bili vedno bolj in samo  neke vrste folklora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 16 minutami je skritikrt napisal:

Problem je,ker se meša partizane z revolucionarji...slednji so pobili tudi veliko partizanov,ki niso bili revolucionarji ampak domoljubi....vse za oblast.

Leva oblast pa še danes partizanstvo in osvobodilni boj izkorišča za lastno promocijo in skuša zabrisati zgoraj omenjeno dejstvo. Narod pa seveda pada na te laži,misleč "naši".....a v bistvu levo oblast z palčkom na čelu boli qurac za vse...tako za partizanstvo,revolucijo,naše,vaše...njim je samo do molzenja Slovenije,do denarja,privilegijev in lagodnega življenja.

Narod pa seveda-ovce.🐑🐑🐑

Res je. Moj nono in nona  sta bila oba v partizanih, nono je bil mitraljezec, udeležen tudi v bojih za osvoboditev Ljubljane, tudi ranjen v nogo in od takrat invid. 

Nona je bila kurirka in tudi skrivala je partizane doma. Pted vojno so bili kar premožni, imeli so svojo žago za predelavo lesa. Zato so šli komunjaram že med vojno v nos. 

Ampak vedno sta prezira komunjare. Moj nono jim je v obraz govoril, da so lumpenproletariat. Ko se je vojna končala, ni dobil nobene medalje,nobene zahvale, ampak so mu v zahvalo onemogoči delo, tako da je firma propadla. Celi družini so po vojni  vedno metali polena pod noge, črno plaščarji (Udba) je strašila njih in njihove otroke (moj oče tako ni dobil službe, prav tako ne teta in stric). 

Ja, spoštujem partizane, nikakor pa ne komunjar, ki so si in si lastijo vse zasluge za vse, kar se He dogajalo v nob.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

@Slivka, ve se kdo je kdo le eni ne vedo, ki nočejo vedet! 🤔

Jaz vem, da sem se boril za sedanjo svobodno državo Slovenijo..... :nevem:

Ps, če bi takrat zmagala Nemčija danes zagotovo nebi bilo Slovenije in seveda tudi nas ne..... 🥴

Jaz sem se tudi takrat boril proti jugo armiji. Zato pa imamo bonitete. 😊

Še dobro, da smo sedaj v Nato, da ne bi padlo kakim vodkarjem kaj neumnega na pamet. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Toliko so nas na obali  opozarjali, da naj damo avte v garažne hiše, da prihaja sodni dan, da bo konec sveta, da bo pihalo 99 km/uro, da bo... Na koncu od vsega skupaj nič, le še bolj soparno je. 

Tokrat so ga upihnili z temi oranžnimi, rdečimi in vijoličastimi alarmi (vsaj za obalo) totalno  mimo. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.