Po par mesecih je danes prišel na vrsto prvi trail (Korte ). Koleno se je dobro obneslo, vse super. Je bil pa danes kar konkreten krog z veliko višinci. Vreme odlično.
Samo so res bogi, ko te zadetke od jenulčkov vlečejo ven. Pa kdo jim še verjame. Vedno več se jih je ujelo na limanice in res jim teče voda že globoko v grlo. 😉
Baje,da je razpidno več kraj koles po Ljubljani. Politkolesarji so že v nizkem štartu, da bodo razbijali bale po volitvah. Ko bo pa padlo pa zastonj kopanje, bo pa jok in stok.😉
Fak @Alex pa ti res verjameš v to kar pišeš? Koga se boji mafija v Italiji. Ja male prekrškarje, kurje tatove lovijo. Predvsem tiste, ki nimajo "zaščite" mafije za sabo al pa tiste, ki bi se jih mafija rada znebila na legalni način, ker so moteči faktor v njihovem delovanju. Če bi bila to res kar pišeš bi mafijo pregnali iz države, tako pa je vsidrana v vse pore javnega življenja. In ja ko karibiner ustavi avto z mafijskim šefom se mu priklon, opraviči in čimprej spusti naprej.
Res je. Se strinjam. Res je močna. A tam policija in sodstvo vsaj vedo, koga loviti. Pri nas pa se taki tiči prosto sprehajajo okoli. A misliš, da obstaja samo klasična mafija? Obstaja tudi taka z belimi ovratniki. Tako kot pri nas. Razlika je le ta, da tam tudi koga spravijo za zapahe, pri nas pa se jim smejejo iz televizije ali pa na sodiščih, kjer se delajo norca iz države in nas vseh.
Ah dej no... kje si pa to pobral? Njihova mafija ima vse podkupljeno tudi karibinjerje. Če se je pa kdaj našel kak sodnik, ki se ni pustil podkupiti so ga pa zelo hitro spravili pod rušo. Tko, da please ne s takimi forami no, mater mafija tam cela mesta in province drži v svojih krempljih, ti pa o njih da so otroški vrtec...
Kalabrijska Ndrangheta je verjetno najmočnejša mafijska združba na svetu, ki ji organi pregona ne morejo čisto nič pa čeprav držijo večino trgovine s kokainom v Evropi.
Kitajske Triade, Japonske Jakuze, Balkanski Narkokarteli pa recimo Mehiški Sinaloa Kartel pa konec koncev Ruska Bratva in tako dalje so čist nek drug nivo, kot pa teli naši wannbe gangsterji. Še bolj povedano v Sloveniji se najdejo praktično samo podružnice drugih mafijskih združb tipa Kavaški in Škarjaški klani, pa Albanki, črnogorski in Srbski karteli za dilanje z drogami.
Avtohtonih mafijskih združb pri nas sploh ni, razen če, po tvoje, spada pod mafijo že gostilniška združba/klub kot recimo "Prva Jakostna" iz Gornjih Gorij.
Nisi prav dobro razumel napisanega. Naj ti razložim. V Italiji je mafija, kjer se njihovi boss-i skrivajo in jih lovi policija in sodišča. Pri nas so mafijozi na vodilnih položajih in se veselo slikajo in kažejo na TV. Nekaj odsluženih jih pa v senci vleče glavne poteze. Seveda jih policija in sodstvo ne tikajo. Saj mafija ima , kot sam praviš, podkupljeno tako sodstvo kot policijo.
Seveda je to propagando sporočilo tega trgovca. To je že znana fora iz ZDA, da trgovske verige najemajo influencerje, ki za njih "opravijo" tak nakup potem pa širijo "spoznanje" po omrežju naprej. Ovčke pa pač nasedejo in trgovec je ves srečen, kako mu laufa biznis.
Aja...v bistvu sem tudi sam influencer, ker podobno objavljam o nizkih cenah v trgovinah tam čez.😅😅
Aja, najbrž je bilo narejeno z AI ali pa, kdo ve, mogoče "iztrgano iz konteksta".😉
Tam te tudi ustavi karabinjer ma hitri cesti z brzostrelko uperjeno.
Sma bla kr trda....
Ja,tam se vsi bojijo karabinjerjev in finančne policije. Finančna policija te lahko ustavi bilo kje na cesti, če recimo voziš kak dražji avto (Ferrari, porsche...) in gredo takoj v poizvedovanje, ali si ga lahko finančno privoščiš. Če so prihodki premajhni, ti ga zaplenijo in potem moraš dokazovati , kako si ga kupil. Tako zaplenijo na stotine vil, avtov in ostalega. In to ne pade na sodiščih kot pri nas. 😉
Pa pravimo, da je tam mafija.Njihova mafija je otroški vrtec proti naši mafiji in sodstvu.
Tako se to dela pri naših sosedih. Lahko prepišeš nezakonito pridobljeno premoženje na kogar koli, vedno ti bodo vse zaplenili. Pa primerjajte to z našimi.😉
Ja, ker so nas počasi vse navadili na večjo vsebnost cukra in nižjo kvaliteto. Tako je tudi za njih ceneje, da v vse mečejo ta cukr. Pa ne da sem jaz imun, ko enkrat nekaj časa to žreš, potem te ima črevo pod kotrolo (bakterije v črevesu povejo možganom, kaj naj jim bo všeč) in se moraš kar zbrati, da se odvadiš. Nekaj sem enkrat bral raziskave, da je to dosti težje, kot se odvaditi od alkohola ali pa heroina. Zdaj pa pomisli, navadni folk nima niti približno mentalne kapacitete in volje, da bi se toliko zbral in skupaj vzel, da bi to predelal.
Eden izmed razlogov, zakaj je sladkorna bolezen zelo v porastu.
Je pa zanimivo, da je recimo slovenska Fanta med najmanj sladkanimi v EU. Kar je pohvalno. Ok. Ni zdrava pijača a vsaj ni noter tona sladkorja.
Po drugi strani pa ima "naša"Fanta precej manjši delež pomarančnega soka.🤔
Zakaj pa ne bi štelo, a jaz jem al mora nekdo drug narest laboratorijske teste pa mi povedat meni ovčki neumni, kaj je boljše.
In to mi razlagaš ravno ti, ki vedno govoriš, da ti ni važno kaj drugi pravijo in da je edino tvoje občutek relevanten.... torej zakaj bi bilo pa kr naenkrat pri futru pa čist nasprotno in bi se moral zanašat na neke laboratorijske teste, ki mi bodo povedali, da jem okusno al pa manj ukusno.
Ok, pri vinih ti dam prav, ker alkohola skoraj ne konzumiram, vina pa sploh ne, tko da tam pa res ne bi znal ocenit vrhunskega vina od spljačine.
Še vedno boš lahko kupil tisto, kar ti paše. Jaz sem samo napisal izsledke. Nekaterim je pač všeč bolj sladko, nekaterim manj.
Se pravi moram verjeti neki firmi, ki je delala teste za nekega naročnika. Jaz ti govorim o lastnem okusu. Tudi mene so prepričevali kako je v Millerju velik boljše. Ok, kupim tam pa sem pol iskal z lupo po deklaraciji a sem kaj narobe kupil. NUtella ni bila nič boljša, Milka pa še manj. Tko da...
Samo verjetno tvoje subjektivno mnenje tukaj ne šteje. Važne so uradne ugotovitve interne raziskave. Verjetno, če bi ti deli v poskušnjo različna vina, ne bi razlikoval med vini in bi ti bila vsa enaka. 😉
Ta fama z Mullerjem ne vem če drži, sem kupil nekaj časa nazaj tako Milko kot Nutello pa razlike nisem opazil. Problem sem rešil tako, da ne kupujem ne ene ne druge zadeve več.
Drži. Pri firmi Atlanic Trade (poznam nekaj vodilnih ljudi pri njih) so naredili teste. Zanimiva je bila lestvica kvalitete.
Na prvem mestu je bila nemška Nutella.
Na drugem mestu je bila Italijanska.
Na tretjem mestu Nutella iz Poljske (ta je v skoraj vseh ostalih naših trgovinah na policah).
Že sam okus je za različne trge drugačen. Prav tako so opazili rahlo razliko v kvaliteti lešnikov, kakava in ostalega. Preverjali so tudi to, da ko je recimo Nutella na toplem, koliko olja priplava na vrh. Kako se obnaša na hladnem itd... To raziskavo so naredili v firmi sami, ker so hoteli ugotoviti, ali je to res, da je razlika ali samo mit. In ni mit.
Drugi primer je Milka. Ugotovili so , da je v čokoladi narejeni v Avstriji ali Nemčiji več lešnikov in tej so bolj kvalitetni. Za različne trge so rahlo prilagojeni recepti. Avstrijska in Nemška sta za odtenek bolj kremasti, medtem ko je Poljska bolj sladka in bolj "grobe strukture". Ko je na Poljska na hladnem, se pojavi več belih flekov.
To ni nič narobe, le maščoba je bolj vidna. In tako naprej...
Alex, a veš kaj je meni zanimivo pri tebi. Ko se je za časa socializma hodilo po nakupih čez mejo si se norca delal kako za en kurc je bil socializem. Danes pa k smo že več kot 35 let v tako opevanem kapitalizmu pa folk še vedno hodite ven kupovat kot nekoč v socializmu. Torej kaj smo pol sploh napredovali pri menjavi sistema? Pa ne mi zdej s tem, da je Holob kriv za to.
Mogoče nam je pa samo v genih, da mislimo, da je sosedova krava Milka bolj vijolčna kot naša.
Mi , ki smo blizu meje smo bili vedno priviligirani. Tako je tudi sedaj, ko lahko izbiramo, kje bomo kaj kupili,oziroma dobili največ za naš denar. Kdo je kriv in kdo ni za trenutno situacijo, bodo pa povedli itak volilci.
Ko je že govora o Milki. Tudi ta, ki je v naših trgovinah, je narejena za vzhodne trge. "Pravo" dobiš pri nas v Mullerju.
Enako je z Nutello, pa z Gillette britvica mi, pa z zobno pasto, pa z Barilla pašto, pa praški, pa čistila..Skratka, ne samo ,da je čez skoraj vse precej ceneje, tudi kvaliteta je boljša.
Zanimivo je pri zelenjavi. Pri nas se pri vseh trgovcih prodaja večinoma zelenjava 2.klase, ki se jo kupuje na italijanskih trgih. V Italiji imajo pa v večini primerov prvo klaso. Nekaj je cenejše kot pri nas, nekaj malenkost dražje. O kvaliteti ne bi razpravljal, ker je tam večina neprimerno kvalitetnejša. Že samo, če kupiš recimo banane , imajo tam čisto drugi okus (drugi tip banan, ki je veliko bolj okusen in ne zgnijejo tako zlahka kot "naše").
Ali pa ananas. Tam stane cel ananas 2,50€, Del Monte, ki je takoj za narezati in je že sladek. Pri nas ga moraš imeti doma se kar dni, da prav dozori. Da ne govorimo o pršutih. Recimo San Daniele (5 pršut na svetu po kvaliteti), rezan po 28€/kilo, ki je prava poezija ali pa Parma (4. pršut na svetu)po 30€/kilo. Ko so v akciji pa jih dobiš lahko še ceneje. In tako naprej....
Vedno več je pred trgovinami Coop in Famila tudi tablic LJ in od drugod po Sloveniji. En kupec pred nami je naredil nakup za 300€. Imel je poln voziček pašte (mimogrede, v Coop-i je trenutno vrhunska pašta De cecco po 0,85€.) in ostalega (olivno olje, parmezan, čustila,) Rekel je, da je pri tem nakupu prišparal okoli 90€. Je itak imel namen proti na obalo, pa je še sproti izkoristil priliko, da je nesel svoje evrčke izkoriščevalskim kapitalističnim prodajalcem v Italiji.😉
Kakor koli, še dobro, da lahko z svojim denarjem razpolagamo in kupujemo tam, kjer je ceneje. Konkurenca je dobra stvar. Pa naj bo to v Sloveniji, Italiji ali Tunguziji.😉
Garmin Fēnix 8 ponuja ekran z 47 mm in 51 mm.Enake lastnosti, vendar se razlikujejo po velikosti, teži in življenjski dobi baterije
47-milimetrski model je bolj primeren za udobje, vsakodnevno nošenje in ožja zapestja, saj ponuja tanjši okvir. 51-milimetrski model se odlikuje po večji bateriji in stabilnosti na zapestju, saj ima 26-milimetrski pašček v primerjavi z 22-milimetrskim pri 47-milimetrskem modelu.
Primerjava ure Garmin Fēnix 8
Življenjska doba baterije:
51-milimetrska različica ponuja bistveno daljšo dobo baterije, kar je idealno za dolge odprave.
47-milimetrska različica ima krajšo dobo baterije, vendar je še vedno precejšnja za običajno uporabo.
Zaslon in velikost:
Oba modela AMOLED imata podobne velikosti zaslona, vendar ima 51 mm debelejši okvir.
Teža in udobje:
47-milimetrska ura je 22 g lažja od 51-milimetrske (v primerjavi s safirno-titanovo urajo in jeklom), zaradi česar je udobnejša za nošenje 24 ur na dan, 7 dni v tednu.
Prileganje zapestju in trakovi:Model 51 mm uporablja 26 mm trakove za boljšo stabilnost, model 47 mm pa 22 mm. Model 51 mm je boljši za večja zapestja, medtem ko model 47 mm ustreza večini, vključno z manjšimi.
nullKljučni zaključek
Izberite47 mmza večje udobje, vsakodnevno nošenje in nižji profil, še posebej, če imate ožje zapestje. Izberite51 mm, če dajete prednost najdaljši življenjski dobi baterije, jo uporabljate za dolgotrajne aktivnosti z GPS-om ali imate raje večjo, bolj robustno uro.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po par mesecih je danes prišel na vrsto prvi trail (Korte ). Koleno se je dobro obneslo, vse super. Je bil pa danes kar konkreten krog z veliko višinci. Vreme odlično.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani