Čak od kdaj pa Bratuškova vodi DARS - a sem kej spregledal? DARS je tisti, ki naroči izvajalce in roke.
Se pa splača tale intervju pogledat v živo, pa kako si DARSO-ovec nasprotuje sam sebi. Najprej trdi, da dela niso povzročitel zastojev pol pa par stavkov kasneje, d aje ja logično, da bo zastoj, če moramo iz dveh pasov na enega. Mislim , to je ko "jebe lud zbunjenog"
Danes zopet kaos na avtocesti, tako iz KP proti Ljubljani in nato še nazaj proti kopru. Iz Ljubljane do kopra zopet dve uri. Sem pa videl, kdo dela gnečo na avtocestah. Štirje kamioni, en za drugim. In se en model z staro xsaro spravi "prehitevati" kamione z 105/ uro.
In tip ne hebe pet posto, on vozi...in vozi... in vozi. Avto za njim mu blenda in tip ne hebe. In se je nabrala kolona za nami. Ko se je po par kilometrih spravil končno na vozni pas, smo lahko videli v avtu enega zadetkota, ki je skoraj ležal na sedežu. In takih se najde cel kup.
Jaz bi tako naredil. Vsi, ki imajo izpit za avto, bi morali vozit vsaj dvajset kilometrov, 130/ uro. Kdor si ne upa oziroma ne zmore, mu vzet izpit. Pika.
Ta wikend bo pa žurersko obarvan, saj frend praznuje 50 in bomo do nedelje na MENINI; planinski dom. Poudarek ne bo na alkoholu ampak planinskem druženju ter različnih zunanjih aktivnostih. Če bo kdo gor, pa seveda vabljen na kakšno pivo, ki jih bomo nekaj vseeno imeli seboj.
Drugač pa ja... sprobal en lep kos kolesarske poti Alpe-Adrija od Pontebe do zaselka Carnia. Sem mislil it vsaj do Gemone ali celo do Udin, ampak sem misel opustil, ker me je najprej v Carnii ena Italijanka skoraj zbila, ker je iz dovoza kar prletela meni v bok. Če rečem, da je šlo za las ne bom velik pretiraval. Mi adrenalin še ni dokonca padel pa bi moral nekaj kilometrov prepeljati po regionalki. Po par 100m je prletel mim mene šleper in pizdun lahovski je zatrobil, ko je bil vzporedno z mano, da sem instinktivno trznil in skoraj v odbojno ograjo priletel. Po moje se je strašansko zabaval in krohotal tam v 1. nadstropju za volanom in si mislil glej ga bebca na kolesu. Sem nato samo obrnil in lepo šel nazaj, ker kaj takega pa še ne.
Če to odmislim, je pa to ena najlepših kolesarskih poti. Ogromno tunelov, mostov, sploh pa prelepa pokrajna. V glavnem, kdor še ni šel, se splača it pogledat. Je nezahtevna, čeprav 35km skos v 1% klanec za nazaj je malo naugodno, ker tako dolgo vzpenjanje pobira več moči kot pa en krajši trikilometrski klanec pa da se takrat dvigneš za teh 350m.
Je družinska zadeva primerna praktično za vse vrste koles. Edino fajn je če nimate prevelikega strahu pred višino oziroma, če ne gledate dol z mostov. Namreč vsi mostovi imajo samo rešetke za poden in če pogledaš dol vidiš 40-50m globoko direkt pod tvojimi gumami. Zna bit mal tricky.
Boss, vse bolj se mi zdi, da imaš ti neko preganjavico.😊 To vse, kar si napisal, da se ti je zgodilo v enem dnevu, se meni ni zgodilo v tridesetih letih na kolesu. 😉
Kdo pa še zavaruje pri Generaliju? Te so max fuknjeni.
Takoj za Triglavom, vsi. In da ne bo pomote, to imajo vse zavarovalnice vključeno, samo tega nihče ne ve.
Razen mene. 😊 Prav tako imaš dražje zavarovanje za rizične voznike, pa za rizične znamke vozil (katere imajo največ nesreč in jih največ ukradejo) itd, itd...
Evo nisem pozabil, sam nisem imel nikogar, da bi posnel cel postopek, ki je trajal nekje okoli dve minuti.
Odstraniš baterijo, zrahljaš dva imbus šraufa, obrneš balanco za 90 stopinj, rahlo zategneš en šrauf, da ostane balanca v tem položaju. Stisneš amortizer in ga blokiraš ter odstraniš sedež
Ker ni sedeža, da bi te oviral pri prijemu okvirja in ker ni težke baterije, je tole za enga pravga deca mala malca spravit v avto. Kot sem rekel, gre po diagonali, gume po desnem robu prtljažnika, balanca po levem delu zgoraj. Od trenutka, ko dvignem kolo, do trenutka, ko je kolo varno notri rabim res slabih 15 sekund. Za ven dat je pa v 5 sekundah.
Da ne opraskam odbijača je notri zimski pretpražnik, ki ga ruknem preko odbijača med nalaganjem in razlaganjem.
Še en walkaround in zapiranje vseh vrat, da ne bo dilem.
Vse lepo in prav, a pri "pravem" e-mtb kolesu pol teh stvari, ki si jih omenil, da si jih odstranil, ne moreš naredit.
Lahko odstraniš prvo in zadnje kolo in to je več ali manj to.
To NI normalno... Kdo pa pravi, da nekdo, ki stanuje na podezelju, ni z avtom vsakodnevno v mestu, kjer je visji riziko? Da se premija obracuna na podlagi naslova bivanja, po moje ni normalno ...
Zavarovanje hise ali stanovanja je drugo... ker ta je ponavadi stalno na isti lokaciji ...
Zaradi selitve se mu je podražilo avtomobilsko zavarovanje. Kako to pojasnjuje zavarovalnica?
Do kam bo šel pohlep?
Me zanima, kako bi ljudje pogledali, če bi jaz rekel: "Kilo puranjega mesa je po 8€, razen za tiste iz Ljubljane je po 12€, ker je to mesto bolj rizično..."
To je normalno. Ni enako, če se voziš med divjaki v kaki Ljubljani ali pa v kaki vasi, kjer gredo vsi trije avti iz te vasi dvakrat na dan mimo.
Saj tudi za hiše in za stanovanja ni povsod zavarovanje enako drago. Če si na potresnem območju, boš plačal več.
Pravijo, da se celo življenje učiš. No, jaz sem se za tretjo življenjsko univerzo vpisal v tečaj mtb. Organizira ga obalni mtb klub, ki je kar aktiven. Mene so dodelili v skupino "bolj star, bolj nor". 😄
Vsaka dodatna informacija in prikaz vožnje po trailih je dobrodošla.
Sem se končno "opogumil" in vzel kratko ter dolgo kolesarsko majico. Vidim kako bo jeseni ali bom rabil še kako aktivno spodnjo majcio(perilo) oz brezrokavnik toliko da ne prepiha. Do sedaj sem kar z majcami za hribe vozil, sam te nimajo đepov odzad.
Pravilno si se odločil. Dobro je imeti vsaj eno dolgo, eno kratko kolesarsko majico. Še bolje pa je, da imaš vse po dvoje, da ko daš prat, imaš na voljo drugo. Jaz imam poleg tega še zimsko kolesarsko jakno, podkapo, dvojne zimske rokavice in nogavice. In dve čeladi (belo za poleti, ker baje manj kuri v njej, drugo za ostale letne čase).
Podoben je tudi t.i.Robertson nastavek zavijake...je kvadratnega profila in še malce bolj na konus...spada med "zastarele" sorte nastavkov za vijake,a je vseeno še vedno zelo priljubljen v Kanadi...in tudi drugje za vijake za t.i.Pocket-hole povezave.
Prednost je v tesnem prileganju konusa in tako zelo trdne povezave.
V tvojem primeru pa je lih genialnost konusa tista odločilna,ker se "znucajo" ravne stene luknje ne pa vogali...in tukaj-v vogal tak konus lepo "zagrabi" kljub izrabljenosti stene.
Vesel sem,da ti je ratalo z minimalno kolaterelno škodo-bravo še enkrat👍
To je dokaz, da na mazda forumu s skupnimi močmi in rešitvami rešimo marsikateri problem. Sicer najdem za marsikateri problem rešitev, v tem primeru pa sem včeraj cel dan tuhtal in bil slabe volje. Tako, da mazda forum je zakon. 🤘
Kot zanimivost-to sem jaz že delal...sem potreboval imbus 13,za menjavo navojnih puš za radiatorske termostatske ventile...a sem pri nakupu zajebal,in kupil preveliko 14ko😄
Brusilnik v roke,in smo takoj naredili 13-ko😄💪...malenkost na konus in je pasala k ata na mamo😂
Evo, točno to sem naredil in... Je delovalo. 🤘👌 Zadevo sem rešil brez odvečnega dodatnega dela. Sedaj imam ključ za podobne primere.
Sem vzel imbus 6 in ga po nekaj poizkusih nekako zbrusil in potem skrajšal, da se je lepo v sedel.
Jaz bi najprej poizkusil z Torx-om...sem že imel podoben primer...poglej če keri paše...magari Torx malo "našpičiš" in ga z kladivom na rahlo potolčeš v glavo imbus vijaka....Torx bo fuč,a samo,da vijak ven dobiš je to majhna cena.
Dober je tudi trik z dvemi manjšimi "imbusi"...ali imbus+izvijač (ali listek pločevine ipd.)....pač tako manjša,da bosta na tesno šla not.
Ko pa imbusa obrneš,pa delujeta kot ekscenter in se "odrivata" in "širita",in tako bolje zagrabita.
Če še vedno ne bo šlo,in je vijak res "neuporaben",lahko poizkusiš še kombinacijo zgoraj+lepilo-kit za kovine (kombinacija epoxy+kovinski prah ipd.)...samo,da zagrabi in ne zdrsne.
Napiši,kako je šlo....upam,da ti rata🙄
Tukaj je problem ta, da ta vijak ne more ven,ker je del šipke. Če ga uničim do konca, bom moral zamenjat truss rod (šipko, ki napenja vrat) . To prinese sledeče:
1. Odlepiti bom moral zgornji del vrata (ubiralko,kar je zelo zajebana stvar).
2. Ker bo ubiralka uničena, bom moral kupit novo javorjevo ubiralko (ali pa jo narediti, kar je enako).
3. Oblikovati ubiralko (radius 10")
4. Natediti utore za prečke,
5. Vtisniti noter nove prečke,
6. Nivelirati prečke, jih oblikovati in polirati.
7. Kupiti nov truss rod ( jekleno šipko-to, ki bi ji uničil vijak)
Malo večji torx nastavek kot je imbus pa da ga mal potolčeš notri da se "zareže" in poskusit odvijačit. Al je delikatno če udrihaš po napenjalcu vratu?
Vuelta je pa letos postala ena karikatura od dirke. Nasilni protestniki so totalno uničili dirko z svojim nekulturnim, prostaškim obnašanjem. In še španski levi predsednik jih podpre. Pa kje si to še videl. Upam, da drugo leto ne bo nobenega kolesarja tam.
Ampak roko na srce... tekma je bila dobra, sojenje precej nevtralno, le pri dveh faulih v napadu enkrat niso upoštevali obrambe znotraj polkroga, drugič pa premikanje obrambnega igralca. Ampak to ni vplivalo na končni rezultat.
Dejansko je na koncu zmagal boljši v tej tekmi in dvomim, da se bodo kaj dosti pritoževali.
In na koncu so Turke pokopale tri zgrešene trojke kot naše. Celo tekmo so vodili (kot naši), zadnje tri minute so tekmo izgubili (kot naši). Le, da so tokrat bili sodniki nepristranski.
Najboljši zadetek ostrostrelca v vojaškem spopadu je, da nasprotnikovega vojaka onesposobi, vendar mora ta vsaj še eno uro od bolečin tulit kot žival.
Pri atentatih je drugače.
Spet drugače je, ko, prosto po Mertzu, namesto nas opravljajo umazan posel židovski ostrostrelci. Ko tekmujejo med seboj, se za določen dan dogovorijo kaj prinese več pik, npr. odstreljena otroška roka, noga.. V glavo je čist preveč enostavno.
Danes pa sva z Etcho - jem odfurala eno "heavy metal" varianto. Vsi traili in makadamske poti so razriti do golega kamenja, vse polno lukenj, podrtih dreves. 🙄 Zadnji nalivi so res naredili štalo po slovenski Istri. Drugače pa super giro z veliko višincev.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Danes zopet kaos na avtocesti, tako iz KP proti Ljubljani in nato še nazaj proti kopru. Iz Ljubljane do kopra zopet dve uri. Sem pa videl, kdo dela gnečo na avtocestah. Štirje kamioni, en za drugim. In se en model z staro xsaro spravi "prehitevati" kamione z 105/ uro.
In tip ne hebe pet posto, on vozi...in vozi... in vozi. Avto za njim mu blenda in tip ne hebe. In se je nabrala kolona za nami. Ko se je po par kilometrih spravil končno na vozni pas, smo lahko videli v avtu enega zadetkota, ki je skoraj ležal na sedežu. In takih se najde cel kup.
Jaz bi tako naredil. Vsi, ki imajo izpit za avto, bi morali vozit vsaj dvajset kilometrov, 130/ uro. Kdor si ne upa oziroma ne zmore, mu vzet izpit. Pika.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani