Kapaciteta ti ziher ne pada na 90 pa nazaj na 100, pada ti napolnjenost.
Kot si že sam omenil, najboljše je med 20 in 80, zdej dandanes s hitrimi polnilci je to v pol ure narjen. Jaz recimo odsvetujem polnenje čez noč, kot so to včasih počeli, so pa tako kot je Jest omenil telefoni že tako pametni, da se ti recimo nafila do 80% do 6 zjutraj, potem ti pa malo pred budilko začne filat do 100%.
Ubistvu je "problem" lih teh 20% razlike med 80% in 100%... Če ga boš imel pa ves čas potem na 100% pa ni krize.
Menim, da se s tem ne obremenjuješ, ker je brezveze in je na dolgi rok (leto, dve) razlike kak procent ali 2.
Moj jabuček je po (skoraj že) 4 letih še vedno na 82% kapacitete baterije, pa ga vsak dan med šihtom odložim na polnilec in pustim do 100% dokler sem v službi.
Sem enakega mišlenja, da tisto dofilanje iz 90 do 100% nebi smelo škodit.
Energijska nalepka je dokazilo o energijski (ne)potratnosti strojev. Začelo se je s hladilniki/zamrzovalniki, pralnimi stroji, pomivalnimi stroji, danes pa so obvezne že na gumah. V praksi pa je tako, da moraš na pralnem stroju, ki je po energijski nalepki super varčen, na roko naštimat dvojno izpiranje, ker pri avtomatiki na perilu pusti preveč praška ... Energijsko varčne gume so preveč plastične, itd, itd,...
Informacije o novih energijskih nalepkah, katere izdelke je treba označiti z nalepkami, kakšne so obveznosti proizvajalcev in prodajalcev
To nalepko poznamo že cca30 let ampak na njej naj bi se dodala neka označba,ki bi prikazala kvaliteto- dolgotrajnost stroja..... Kako bi to ocenili in kdo ne vem.😉
To je verjetno žal res. So nas pa polna usta, kako bomo rešili ta svet na način, da bomo začeli živeti trajnostno.
Začaran krog. Če se v bližnji prihodnosti ne bodo stroji še bolj kvarili, ne bo širitve proizvodnje, ne bo večjih dobičkov za lastnike, novih delovnih mest, ... na drugi strani pa že komaj obvladujemo velike kupe odpadkov, tudi tako, da se jih "na črno" izvaža tja, kjer jih neposredno ne vidimo in čutimo, recimo v Afriko. Da ne govorim, koliko se zavrže surovin in uniči energije, vložene v te proizvode.
Sem pred kakšnimi 5-timi leti kupoval pralni stroj. So imeli tudi Miele za cca 700€ z napisom, da je narejen za 20 let delovanja. Kupil sem "plastičnega" Boschovega za dobrih 400 (popravilo Gorenjevega - elektronika inverterja bi stalo 350€ + delo) in doplačal še za podaljšano garancijo, v kateri se ni pokvaril. 😀 Mama je zaradi stare šole kupila tistega Miele za 20 let delovanja. Letos se ji je po 10-tih letih pokvaril ... metalo je ven varovalko ... šel je električni grelec ... 80€+ DDV za popravilo.
Je pa moj Boschev v primerjavi s prejšnjim Gorenjevim na videz in otip prav bogi. Gorenjev je imel spodaj dno z nalimanim filcem, ohišje bobna iz nerjavečega jekla, .... skupaj 90 kg. Boschev sploh nima dna (sem se urezal v roke, že ko sem ga nakladal v avto), ima plastično ohišje bobna, ... tehta cca. 70 kg.
@Janez007 popolnoma prav imaš glede okolja itd... a kaj ko je realnost taka kot je.... Nekje sem zasledil, da se naj bi na energijski nalepki ocenjevalo kateri stroj je kvalitetnejši, ne vem lahko da se že, ker že nekaj let nisem kupil nič novega....
Kupiš najcenejši,dokaj kvaliteten PS za 300-400€ z 5 let garancije in basta. Ko se ti pokvari in je strošek cca 200-300€ ga kamot menjaš za novega.
Imaš pa na izbiro kupit vrhunski PS za 800-1000€ ,ki opere posodo enako kot cenejši,imaš nešteto programov a uporabljaš tista dva kot na cenejšem in crkne ti ista stvar kot na cenejšem za 300€ in sedaj si v dilemi? Seveda ga popraviš,ker se ga splača a stroj je star cca10 let!
V prvem primeru pa dodaš 50€ in imaš novega.....
Tako mi je svetoval" kolega "serviser,drugi serviserji ti bodo svetovali kupit dragega in ga dolgo,dolgo popravljati....😲
Jaz imam Hoverja že 9 let in dela bp čeprav je Turški....😂🤣 Prej sem pa imel 2x Candy po 12 let.
Skrinjo im hladilnik sem imel Gorenjski čez 20 let in je še kar delalo vse, le plastika in predali so se polomili,ki se jih ni dalo več kupiti.
Slivka, če bi šli npr. Domžale, mestni bazen, bi bila pa celodnevna karta 5€, če bi šli pa ne vem v Belo Idrijsko, bi bilo pa gratis. Stvar odločitve in finančnih zmožnosti.
Pijem coffe, gledam in čakam na rezultate volitev....🤔 Glede na udeležbo bodo tako neveljavne. 😉Kot vidimo je udeležba bolj boga, ker očitno ostalih forumašev ne zanimajo neke stare zamere in prčkarije med vami-nami....
Vikend je tu in uživajte pa pustite skrbi za sabo....
Napisano pred dvemi dnevi in stvari se že umirjajo,hvala bogu...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem veliko v avtu in imam tak nosilec, da brezžično polni, če ga pa odklopim iz napajalnika mi ga pa ne prime v nosilcu!
Verjetno ga bom kar polnil v avtu in s tem varčeval elektriko doma.... 🤑😉
Imam POCO F5 PRO s 5160mA baterijo.... 😉👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani