RazširiDo 30.10. lahko na vsaki Upravni enoti oddate podpis za podporo pri vpisu gotovine kot plačilnega sredstva v Ustavo RS. Kot veste gotovina počasi izginja kot možnost plačila, v bodoče pa prihaja digitalni euro in s tem ukinitev gotovine. S tem pa vemo, da sledi totalna kontrola nad naših denarjem in posledično izguba svobode pri plačevanju.
Vpis v lastne Ustave je storila že Slovaška pred kratkim, isto želijo storiti tudi Avstrijci.
Kdo jo pa še sploh ima.... 🤔
Ja žalostno je to vse skupaj, na koncu te pa palicaj ustavi za borih 4km/h pri 50km/h.....🫣
Razširi
Aha, ja, seveda...
Če pustiš en meter več prostora, se ti bodo vsaj trije vrinili noter...
Vem iz lastnih izkušenj. Na BTjki ena tona, zadaj pripeta prikolica s 600 kg lastne teže in 2400 kg tovora. In vse skupaj pride blizu 6 ton skupne teže. Normalno, da se s tako težo vozi malo bolj previdno in z malo večjo varnostno razdaljo. In največkrat ravno zaradi tega nastanejo še nevarnejše situacije. Ker, če ne voziš tistemu spredaj dlako od odbijača, vsi to razumejo kot povabilo za izsiljevanje prednosti, vrivanje, ... ... ...
Veš, nismo Slovenci tako zgledni vozniki, kot si misliš...
Pri stoječi koloni sem jaz mislil,🤔 takrat ponavadi pred tabo vsi stojijo zadaj se pa ustavljajo in ne vem, če takrat še kdo prehiteva, še ustavi se komaj, če sploh se.... 🫣😉
Pusti pred sabo še toliko prostora, da lahko še pobegneš naprej ali v stran, če je mogoče.... 👍😉
Če je volja ni ovir, tudi tale je z EU tablicami in tudi navora je dovolj do Čepovana..... 😊😂🤣
Razširi
Ja, ampak to je večna napaka. V ameriki se vedno pogovarjajo samo o bruto plači mi pa vedno o neto. Če vračunaš našo bruto, ki je nekje 2.200, 2.300 si tud lahko nekje na slabih 30 jurjev letno, če zraven vračunaš še malico in prevoz na delo, ki ga ameri nimajo.
Res je to kar praviš.... 👍
Počasi jih prehitevamo... 😊💪
Sploh v zdravstvu, sociali in oskrbi starejše populacije.....👍Bogati so pa tako poglavje zase, tam in tu...
Še večja gužva.... 😁😉
😂Sam kontra sdm dal.... 😛
Napisano
Vse to bo še vedno šlo, v trgovini in drugih uradnih mestih ne boš mogel plačevat.... 👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani