Aja pa da ne bo kdo rekel, da lažem sta klele še ta dva linka, da se vidi, da smo svetovna prvakinja v številu traktorjev. Pa to so podatki izpred 20 let. Trenutna ocena je pa preko 60 traktorjev na 1000 prebivalcev.
Haha, pa res verjameš v to kar pišeš? Kaj niso kmetje zahtevali? A mogoče subvencije, ki jih plačujemo vsi, niso podarjen denar? Pa subvencije na gorivo, pa subvencije na obdelano zemljo, pa subvencije oziroma odškodnine za sušo, močo, točo, vihar, zmrzal, požar itd? Pol pa kljub subvencijam ni dolžan pridelke prodajat v Slo ampak jih lahko lepo izvozi kamor hoče.
Kmetom pri nas pa res ni hudga, kar se vidi tudi po voznem parku. Brez vseh subvencij in dodatkov s strani države bi se kurac šopirili naokoli v traktorjih, ki jih pod 50 jurjev ni. Vse je bolj v bližini 80k in več. Pa to še ni vse, poglejmo kolk traktorjev ima posamezen kmet, ki ti nato vehamentno izjavi, da pa res ne bo priključke menjaval ampak raje drug traktor vzame.
To bi bilo tako kot, da bi jaz za na morje imel en avto, za v službo drugega, za v trgovino tretjega pa še enega mal za kruzat naokoli.
Slovenija je popolnoma sama na vrhu z veliko razliko do drugo uvrščene države tako po številu traktorjev na 1000 prebivalcev kot tudi po številu na 100 kvadratnih kilometrov države. Tako, da tole razstavljanje kmetijske mehanizacije je bolj zgledalo kot kakšen agrarni sejem, kjer vsak pride pokazat svoj stroj.
Da ne bo narobe razumljeno, ne očitam subvencij, ampak, da pa tam jokajo kako jim je hudo je pa res v posmeh vsakemu delavcu, ki gara za minimalca. Včasih so rekli, da tistemu, ki najbolj jamra je treba še kaj vzet.
Me je pa vsaj tale vulgarnež nasmejal, ampak verjetno ni tako mislil, kot se bere. Lahko je pa stavkokaz. Model pravi, da so kmetje kurac države. Se pravi Slovenija ni kokoška ampak petelin.
Jaz sem bil z biciklom pa sem videl, da nisem bil na pravem protestu. Nekak sem zgledal klošar proti vsem tistimi velikimi lepimi traktorji z napisi o nekem Janezu Jelenu gor.
Ni ravno za pohvalit , ampak vseeno.....po 4 letih danes obrisal volan z vlažilnim robčkom ( skoraj me je kap ob pogledu na njega )🤣🤣🤣
Ja na črnem volanu se ne vidi. Jaz ga vsak mesec enkrat pa se vedno pozna, da ni čist pa čeprav si roke perem ves čas. Tko, da ja, ti čist verjamem, da si prebledel, ko si videl kaj si ves čas držal.
Tole gledam mal, od Noctue vente. A so zakej? Niso glih pocen ampak baje so fejst vzdržljivi.
Rabim pa za zadaj 12cm, zgoraj pa 12 ali 14 ampak po moje bosta kr dva 12cm. Ne vem, če bi rabil več, ker spet ne bi rad naredil fabrko kar se tiče glasnosti.
To še pride... sem videl, da se res preveč segreva. Sicer je zgoraj mreža in en filter pritrjen z magnetom, pa se pretok zraka precej izboljša, ko začasno odstraniš. Ampak vseeno pride še kak vent, da bo ziher OK.
Pa poljaki tudi baje. Ja res zanimivo, kako so včeraj raznorazni komentatorji na portalih cefrali lastne sodržavljane, ker je pač bila ob progi slo zastava. Tolk gneva proti lastnemu narodu, mislim, da ne vidiš nikjer na svetu in taki se potem po prsih tolčejo kaki domoljubi so. Narobe svet res.
Sej zato se večina bank kr nekako upira predčasnemu plačilu kreditov in jim je bolj v interesu, da se gre do konca.
Drugače je pa vedno tako, da bolj k si načitan okoli teh zadev manj te peljejo lulat. Pa to sploh ne velja sam za banke ampak praktično za cel aspekt današnje družbe. Že klele na forumu vidim po izjavah posameznikov, da je marsikdo nagnjen k tamu, da bi nkje nekaj al nekoga okol prnesu. Žal. ☹️
Ma jebeš ogledala - ogledala so pri Mazdah čist preveč overrated. Sploh, kadar zariba zlaganje.
Ampak kakorkoli , ne verjamem glih ChatGPT-ju, da je to pravi podatek. Sem prepričan, da ne gledajo na vsaki strani 17cm stran od bokov pa sej niso namenjena za uporabo z bivalno prikolico.
Drugač pa ja širino z ogledali res nisem upošteval, ampak po moje gledajo ven le kakih dobrih 10cm na vsaki strani.
Ja, če si amerikanc pol samo voziš in kolneš kako se boš zaletel v balerino pred sabo. Nič bremzanja pol pa al se izzide al pa ne, le količinski nivo in intenziteta kletvic se na koncu spremeni.
Ravno danes sem se peljal tukaj, obup, sem precej cvikal, ker je nenormalno ozko. 4 pasove so naredil iz 2,5 navadnih, mazda6 je 2m širine, če je na desni kombi, gre za milimetre. Boljše bi bilo, da naredijo 1 pas.
Edit: sem mislil da je 217 širine pa je 207
Kero Mazdo pa maš? Kokr vem ima šestka širino 184cm.
Začelo se je že z ogromnimi SUV-i, kjer v ameriki, ga skoraj ni pod 2 toni. Pol pa še v to nabijejo za pol do tričetrt tone baterij. In maš takih avtov v etaži recimo 40 pa je takoj dodatno vsaj 20 ton obremenitve, ki ni bila predvidena.
A ni tudi Grims izjavil, da glede na razmere na Kredarici sredi poletja, lahko smatramo, da je segrevanje ozračja mit? 😀
Zmer bolj jim verjamem, SDSovcem 🫣😬
Sej je že statistično nemogoče, da bi vedno imeli vse narobe. Včasih jim kej rata tud po nesreč zadet. Zato so si tud naboje potalal, Domobranko je pa še atipično pljučnico fasal in to v toplem oktobru. Drugač pa ja - tud slepa kura zrno najde.
Kako to misliš "še kar"? To zveni, kot da ga zadnje čase ne bi bilo, pa bi zdaj spet bil...
Varčna Lučka Kajfež Bogataj je pred 15 leti rekla, da snega po letu 2020 v sloveniji ne bo več oz. le malenkost v visokogorju. Tko, da prosim ne bit zanikovalci znanosti in strokovnjakov. Hvala.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aja pa da ne bo kdo rekel, da lažem sta klele še ta dva linka, da se vidi, da smo svetovna prvakinja v številu traktorjev. Pa to so podatki izpred 20 let. Trenutna ocena je pa preko 60 traktorjev na 1000 prebivalcev.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani