@Alex zato jaz sovražim EV, predvsem ker delam ogromno višincev. Si ne predstavljam vso tisto kilažo gor potiskat.
Ja povprečno sta mela mal švoh, ampak važno da uživata na kolesu ^^
Če bi videl, kje sva vozila, bi drugače razmišljal. V bistvu sva veliko časa vozila izven ceste, ponekod je bilo komaj prevozno. Pa klanci, kjer se skoraj niti peš ni dalo it. 😊
pred 30 minutami je robertk6 napisal:
uffff skoraj 5 ur za 44km z e bike??
Vabiva te, da se nama naslednjič pridružiš, pa bova vozila oba za teboj.Tako bomo vsi hitrejši. 😊
Sicer je pa bil čas premikanja, če pogledaš zgoraj, 3 ure in 7 min. Vmes sva se ustavila na kavici in si večkrat ogledala kak zanimiv kraj.
Danes me je etcho res teral po hribih gor in dol.V prvi hrib, res strm, sem dihal na škrge in pulz mi je bil na 170/ min. 😊 Če kdo misli , da gre e-bike sam v hrib naj se nama pridruži. Če nimaš dobre kondicije si oplel. 😊
Tudi spusti skozi gpzd so bili že kar zahtevni, po moji presoji recimo so bili najzahtevnejši 8/10. 😊
Zelenski se mi kar mal smili. Je šel na wresrtling partijo pred kamere v kateri je bil vnaprej zrežiran zmagovalec trump. Če bi Zelenski Trumpu v obraz rekel po pravici, da je ena najbolj navadna rdečedlaka pi.. bi mu sploh ne bilo treba več domov, pač pa bi že lahko užival na rajskih plažah Guantanama.
Za pomoč Ukrajini so ZDA dale po besedah Zelenskega 60miljard. Amiji so se hvalili, da so za državni udar v Ukrajini porabili samo 5 miljard. ZDA so postali lastniki tretjine najboljše obdelovalne zemlje v Ukrajini. S preprodajo ruskih surovin Evropi, ko je le ta bila ogorčen boj ekonomske blokade proti Rusiji, so amiji zaslužili nadaljne miljarde. Sedaj bodo skinuli Zelenskega in Ukraino oropali še za 500 mijard.
Ekonomija ropanja sveta s strani ZDA seveda še vedno deluje, samo čedalje bolj nasilna je. Da si amiji to privoščijo, je krivo tudi to, da Evropi samo še pete mal ven gledajo iz ameriške riti.
Zelenski je celi Evropi prikazal kako se obnašati proti temu pacientu. Ne pa ostalim euro politiki, ki se mu ne upajo reči nič. Tako se dela z diktatorji kot je vodkar in sedaj še ta rumeni.
Zadnje čase se veliko valjam po raznih toplicah - rehabilitacija rame po poškodbi. Pri tem opažam zanimivo favno v slovenskih termah.
V termah Snovik sem že večkrat opazil ščurke na bazenu - uspel mi je dober makro posnetek, kar je pri tako hitri živalci težko. In ko sem mislil, da je to lokalna posebnost na Tuhinjskem, sem imel bio srečanje ta teden v Mali nedelji v Biotermah. Tam žival na bazenu sicer ni več kazala znakov življenja, in tudi mi ni uspelo ugotoviti, ali je ščurek navaden, ali bio ščurek.
Na povratku iz Bioterm smo morali iti na ogled Tropskega vrta v Dobrovniku (ukaz od zgoraj). Ni se splačalo delat dodatnih 80 km ker ni nič posebnega za videt. Je pa moja tam kupila 2 orhideji - eno smo podarili žlahtnici na poti domov. Ker naši otroci sedaj po zaslugi toplic že vedo izgled ščurka, so doma še preden smo rožo vnesli v stanovanje, v orhideji (zavita v celafan) takoj prepoznali živega ščurka. Koliko smo jih podarili z rožo za žlahtniico, ne vem.
Trenutno v Sloveniji živijo garje v dijaških domovih, stenice v hotelu protokolarnega objekta Brdo, ščurki v termah. Kdo rabi potovat na drug konec sveta v iskanju eksotike?
Na obali so ščurki kot domače živalce.
Ker deratizatorjske službe šparajo in ne zaplinjajo več kanalizacijski jaškov, joj je vsako leto več. Pa še znebit se jih ne da, baje.
Danes sem si kupil novo igračko. Stara krožna žaga je bila že iztrošena, karbidno rezilo ni več rezalo. Baterije za novo sem imel že doma, tako, da sem se odločil kar za 36V. Zadeva je izprobana in reže kot diamant. 😊
x
XxOmislil sem si pa tudi novo "rašpo" Tele veljajo za najboljše na svetu.
Ljudje, ki znajo hodit naokoli z odprtimi očmi in niso podvrženi pristranskosti nimajo problema z razumevanjem problema. Problem je samo v tem, da v tako opevani demokraciji, ki naj bi jo imeli, jim ni dovoljeno svobodno govorit, ker enkrat jih označijo za rusofile, drugič za antivakserje, tretjič za climatechange denierje itd itd. In enkrat se moramo klanjat raznoraznim Gretam potem Fauchijem in podobnim predstavnikom farmamafije. potem ti o "vanjskih neprijateljih" razlagajo dementni Bajdni in rezgatajoče Kamale, pa Vonderlajne in razni Sholtzi, Stoltenbergi, Rutteji in podobna wormongerska svojat.
Je pa res ja ... lažje je, da ne razmišljamo preveč in prevzamemo nerativ, ki nam je vsiljen pa da ostanemo zadovoljčkani v svoji majhnosti in nepomembnosti. Bo že pastir poskrbel za nas - če bo sreča nas ne bo požrl ampak samo ostrigel in to je današnji domet večine ljudi.
Kaj dela FB. 😊
Sedaj so golobnjaki dobili krila in začeli bloditi o nekem "vodkarjem prijateljstvu". Svašta.
Alex ma tolk čez Goloba za povedat ker ga je strah, da bi mu bil preveč podoben. To je tisto, ko recimo prikriti gej svinjari čez ostale geje, da sam sebe prepričuje, da ni gej. Torej Alex ti si Golob, tko da veš....
Aja, sej res sem pozabil, da ti upoštevaš samo zahodno propagando. Kr tako naprej pa velik uspeha.
Nobene, realno gledam na svet. Predvsem pa ne nasedam vodkarjem, ki se zlažejo že samo, ko te pogledajo. Pa to ne velja samo za botoksnega lovca na belem konju. 😉
Ni panike, saj vsi vejo, da je bil tist samo "publicity stunt" in da dlje kot do Poljske niso prišli. Tko da ga ima Donči še vedno rad.
Sae pravim, ruska propaganda seže vse do zeta. 😉
pred 4 urami je Boss napisal:
Seveda je zeleni Mr. green T-shirt Kokainski diktator. To rataš v trenutku, ko prepoveš opozicijo, ko izkoristiš situacijo, da ne izvedeš volitve, ko bogatiš na eni strani in na drugi strani pošiljaš v smrt na desettisoče vojakov samo zato, da lahko še naprej fehtariš za denar po zahodu Zdaj je vse prepozno, a ko je bil še čas bi se samo članstvu v natu odpovedal in spoštoval Minsk sporazuma pa do tega ne bi prišlo in Ukrajina bi še vedno imela Dombas: Ampak diktatorček je misli, da bo s pomočjo zahoda postal velik diktator in je gemblal ter izzval dikatatorja na vzhodu pa se ni izšlo kot kaže.
Tako, da bo mali diktatorček moral v bljižni prihodnosti stisnit rep med noge in bežat iz Ukraine, kjer ljudje čedalje bolj razumejo, da slika ni črno bela kot načeloma ni nikjer.
Vodkarska propaganda. 😉
Na srečo se je Evropa zbudila, mogoče prepozno, ko je ugotovila, da novi rumeni predsednik nima vseh koles poštimanih. Ostaja pa Evropa trdna v podpori napadeni državi, z izvoljenim prredsednikom in mandatom s strani ljudstva (ne kot botoksni vodkar, ki izvaja "padanja" skozi okno, zapiranja drugače mislečih v gulage). Zanimivo je, da podpirajo vodkarje skoraj vsi juhonostalgiki iz bivše juge (razen normalnega folka seveda). In pristaši "ta levih". Verjamejo vsem floskula, ki jih preberejo na netu. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Če bi videl, kje sva vozila, bi drugače razmišljal. V bistvu sva veliko časa vozila izven ceste, ponekod je bilo komaj prevozno. Pa klanci, kjer se skoraj niti peš ni dalo it. 😊
Vabiva te, da se nama naslednjič pridružiš, pa bova vozila oba za teboj.Tako bomo vsi hitrejši. 😊
Sicer je pa bil čas premikanja, če pogledaš zgoraj, 3 ure in 7 min. Vmes sva se ustavila na kavici in si večkrat ogledala kak zanimiv kraj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani