Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Ah dejno Alex, zdej pa že klamfe serješ. Primerjaj oba načina cestninjenja in zakaj je to v Italiji logično in izvedljivo pri nas pa nikakor ne. V Italiji se plača cestnina po relaciji oziroma se obračuna na čelnih cestninskih. Pri nas pa kupiš vinjeto, kateri namen je edino to, da si z nakupom zagotoviš uporabo AC in HC za določen čas.

Bolj enostavno povedano, ko v Italiji kupiš uporabo določenega odseka v določenem trenutku moraš za ta nakup dobiti to kar si kupil v točno določen namen. Če tega cestno podjetje ne more zagotoviti potem pač si oproščen cestnine, ampak zgolj za tisti odsek in tisti čas.

Ah, Boss, ne da lomit. A pri nas ne velja, da kar kupiš, moraš za to dobit, kar plačaš? Jaz sem kupil vinjeto za to, da se hitro peljem po avtocesti. To sem plačal. Dobil sem pa tri ure in pol stanja na avtocesti  za ubogihh sto kilometrov avtoceste. Razlika je le ta, da v tujini sodišča delujejo, pri nas pa... hja, saj vemo, kako je z našim krivosodjem.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Muzejski primerki ne vedo da je to Heiniken.

Muzejski primerki ne pijejo te scalnice. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Trenutno zagotovo najbolj demokratična dežela je Izrael. Ne delajo razlik med Palestinci. Vse povrsti. 

In vodkarji. Tudi oni ne delajo razlilk med civilisti. Kamor pade, pade. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Včeraj na Kopah tak drek od vremena da smo takoj ob prvi priliki pobegnili dol.

Tale je iz Slovenj Gradca.

20250927_165556r.jpg

Kaj je to? Kak muzejski primerek iz kake proslave, kjer so delili pasulj in ćevape? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Nekaj let nazaj si se lahko prepričal, da ni tako. Da lahko nekdo s prekomernimi nelogičnimi dejanji (ukrepi in zakoni) potepta vse tudi najbolj osnovne pravice in se pri tem še izživlja. Ne bom še 1x pogreval te župe, ampak takrat smo videli, da je korak med demokracijo in svobodo ter tiranijo lahko zelo zelo majhen.

Hočeš reči, kot se trenutno dogaja v naši kokoški, ko "šef" žuga drugače mislečim. Nekako me spominja na nekoga iz preteklosti. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 58 minutami je Tilen5 napisal:

Priša je odločitev da prodam...

tako da..

prodam burjo moč do 220kmh, trenutno omejena na 60kmh. Dostava u steklenih posodah po 2l. Osvežilna, mrzla, brez dodanih barvil. Če ste oddaljeni več kod 100km dobite dodatni količinski popust. Samo, da gre čim dlje..

Slika burje:

Izgleda, da si jo nam poslal že nekaj na obalo. Danes so že rahkli sunki. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Ampak, zakaj bi se pa morali postavljati vedno na eno stran. Zakaj se ne bi mogli razumeti z vsemi stranmi. A če bi recimo Rusijo obravnavali kot enakovrednega partnerje in jo ne bi poniževali praktično skos sem prepričan, da tle vojne nikoli ne bi bilo. V EU gremo celo tako daleč, da skoraj zanikamo, da je Rusija del Evrope, po drugi strani pa tlaćimo Izrael v Evropo pa čeprav niti približno ni v njej.

Recimo Ruske športnike in estradnike zaničujemo in jim prepovedujemo udeležbo na dogodkih, ki z vojno nimajo nič. Aja v isti koš smo vrgli celo Beloruse, ki niso napadli nikogar in njihov glavni greh je, da niso skregani z Rusijo. Po drugi strani pa Izraelu, ki je tudi že davno prekoračil silobran, ne samo da ga ne izključujemo, še celo povabljen je da sodeluje v Evropskem športu, v Evropski kulturi, kot je recimo tudi Evrovizija ipd.

To so taka dvojna merila, da zbijajo vso Evropsko kredibilnost in pravičnost. In zdaj bi radi bili mi moralna avtoriteta in odločevalec kaj je prav in kaj ne. Če bi recimo tako delovalo sodišče, bi Jajo že davno tulil krivosodje ali kaj podobnega.

Zadnjega odstavka pa ne razumem najbolje. Američani so najbolj strašno orožje v obliki atomske bombe uporabili nad civilnim prebivalstvom. In to ne 1x ampak celo 2x. Brez zadržkov in prav hiteli so pa čeprav so že imeli popolno prevlado nad Pacifikom. Zakaj so hiteli? Mogoče zaradi Rusov, ki so vstopili v vojno proti Japonski. Japonska je že brez tega bila na kolenih in vojaško skoraj poražena. Nobene potrebe ni bilo uporabit bombi nad civilisti. Lahko bi jo uporabili kot demonstracijo moči nad kakšno striktno vojaško tarčo stran od civilnih pa bi bilo popolnoma enako učinkovito. 

Ne vem kdo bi lahko bil še večji psihopat od tega, da z eno bombo ubiješ 70.000 ljudi naenkrat.

Zakaj ima Rusija atomski arzenal? Za napad? V njihovi doktrini le za obrambo in razvijali so jih ravno za obrambo in to proti komu? Zakaj jo ima Kim Jong Un? Zato, da ga pustijo pri miru. Zakaj jo želi imeti Iran? Zato, da ga pustijo na miru. Zakaj Kitajska? Indija? Pakistan? Zato, da imajo mir in da se jih pusti na miru. Kdor je ni imel jo je dobil pač po pički s strani ZDA navadno skoraj iz ljubega mira. Irak, Sirija, Libija, Afganistan, Koreja (pred delitvijo), Vietnam, Somalija Srbija, Panama, ... 

Kdo je dodelil vlogo svetovnega policaja prav ZDA in da lahko hara naokoli brez odobritev združenih narodov? Brez odobritev varnostnega sveta?

A ni zanimivo, da je prav zloglasni ameriški državni sekretar Henry Kissinger dejal:

“It may be dangerous to be America's enemy, but to be America's friend is fatal.”

tale njegov izrek pa je lahko največji opomin Evropi

“America has no permanent friends or enemies, only interests”

Ta zadnji stavek velja (predvsem za njih) tudi za vse diktature, med katere spadajo tudi vodkarji. Njim pa res ni nič za verjet. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano
pred 5 urami je MazdaBoy napisal:

Šeško zadel prvenec 

Samo kaj, ko mu nobeden niti čestital. 

Ta klub je kr neki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 minutami je Agerg napisal:

Boss, poglej. Načeloma pri teh stvareh vedno zbiraš med samimi slabimi, kot na volitvah ponavadi. ZDA imajo svoje negativne lastnosti, na žalost vsak trenutek vedno več, ampak še vedno so bili pa boljša izbira kot Rusi in podobni, če se je že treba nekam postaviti.

Spomni me iz kod so ljudje v zgodovini ponavadi bežali. Iz Rusije in podobnih ali iz ZDA? Kaj bo pa naprej pa noben ne ve.

Pomisli tudi na obdobje od leta 45 do 50, ko so Američani edini imeli jedrsko orožje in potencialno prevlado nad svetom. Lahko bi šli naokrog in rekli, tole je naše ali pa dobite bombo. Predstavljaj si zdaj nekoga drugega s takšno močjo takrat. No, ne vem, jaz to tako gledam...

Boss pač ima svoje (bolj  levičarske) poglede na vse skupaj. Nič hudega. 

Važno je, da je v manjšini, ker bi drugače še pomagali agresorju, da uresniči svoje blodnje in težnje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Hmmm, prosim poveš kdaj je Ukrajina vložla uradno vlogo za pristop Natu?

To nekateri blodijo in ponavljajo kot papagaji. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 7 minutami je dvorjan napisal:

Ne moreš. Razen če ugasneš telefon, ga daš na "aviončka" ipd. To bazna postaja pošlje obvestilo na vse naprave v njenem dosegu.

Saj takšnih obvestil ne bo veliko - jaz sem jih v tujini doživel le trikrat - poplave, pogrešan otrok pa še nekaj ...

Res je. Na Danskem sem dobil trikrat podobna sporočila (1x požar, 1x nevarnost poplavljanja kanala z visokim vodotokom, 1x v nedeljo namesto sirene). To v razvitih državah super funkcionira. Pri nas pa nekateri jokcajo. 😪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Jp, mi smo dali svoje skoz, zdaj je mladina pod 50 na vrsti, da se izkaže in naredi kar je najbolj prav..... :nevem:

Obljubim, da bom pomagal pri vsaki pametni odločitvi.... 🤗

Res je. Mi smo svoje takrat, ko smo pregnali "silno jla vojsko" dali. Kaj bi bilo, če bi takrat verjeli tistim fuknjenim  generalom in bi res vse orožje predali njim? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Haha, čist ste ponorali od pranja mozga. A mate res željo po samouničenju? Če vas že zase ne briga, mogoče bi bilo vsaj dobro, da vas briga za vaše otroke. ZDA so se umaknile, a vi bi pa na ukaz nekih neuravnovešenih bab v menopavzi, kr korakal nad Moskvo? A vas res zanima kako bi zgledal spopad dveh jederskih nasprotnikov? Tega še ni bilo pa vas firbec matra kako bo šlo? Lahko zagotovim, da ne prav dobro za nobeno od strani.

Dejte tale warmongering malo ohladit, ker ko bo vrag vzel šalo še časa ne boste več imel, da se vam bi kolcalo po miru. Res, nehajte se delat heroje, ker niste in zelo hitro podobni heroji za tipkovnico cvilijo kot mala ščeneta.

Ne bit naiven. Kdo stalno provocira? Kdo je agresor? 

A ni bilo na začelku vojne rečeno, da so to samo vojaške vaje? A niso tudi brkotu pred začetkom 2w.w.verjeli, da ne bo nikogar napadel? Kogar špaga piči se boji tudi kače. To velja v danes. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 urami je Mraušk Mčk napisal:

Lastnica apartmajev na Mljetu kjer smo bivali, je trdila da pri njej je še OK, na splošno pa je letos na Mljetu 30% turistov manj . To smo z lahkoto opazili tudi mi. 

Če statistika malce priredi rezultate, je eno. Če jih mora za nekaj 10% je pa že kar podvig. 

Donald ni odpuščal samo vodje statističnega urada zaradi neugodnih podatkov. Odpustil je tudi vodjo Obrambne obveščevalne agencije DIA, ker je le ta poročala da bombardiranje jedrskih zmogljivosti Irana ni dosegla zastavljenih ciljev. Kaj šele da bi bila zgodovinska zmaga.

Eden od načina delovanja takozvanih zahodnih demokracij je tudi operiranje z lažnimi podatki, v službi vladajočih elit. 

Tako zvane zahodne demokracije (kjer rumenega zeta seveda ne moremo šteti) operirajo z podatki, kakor pač operirajo vsi. Razen raznih diktatorskih držav (putler, debeli, rdeči, venezuela), kjer ni nič res in so vsi podatki prirejeni njim v korist. Tam ne odpuščajo ljudi, ampak v teh rajih na zemlji, za razliko od demokratičnih držav, taki mandeljci "padejo skozi okno, padejo na strup, 

se ustrelijo, jim raznese letalo v zraku...".Da ne govorimo o drugih statistikah v teh državah. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

Če ne bodo mel za božičnice nič hudga, sej Alex tega ne rab več... važn, da bomo našli denar za orožje in NATO. Butter oder kanonen.

Orožje kora bit. 👍 Kaj ne vidiš, kake neumnosti dela sedaj že po Evropi ta vaš putler. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Ugasneš ga. Ali pa ga vržeš v vedro vode:D

To je tes dobra opcija, da ga zabrišeš v kako jezero ali morje. In ne bo več sms-ov. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je sportman333 napisal:

Kako morete samo proti🕊 pisat zdaj bo še božičnico zrihtal 🤣😎😏 a pol bo pa matra obrnjena🤓

Ne bo nič iz tega. Se je golobnjak prenaglil in sedaj so ga gospodarstveniki sku... li. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.