Skoči na vsebino
Pred eno uro je TBA napisal:

Na svojem mam 1.9 spredaj zadaj 

Bi šli nasledno panoramsko Solčava? Cca 45km 1300m višincev, 6ur s postanki? 

Tole sem gledal. Če bi se nam še kdo s kakim treking kolesom pridružil bi pač malo priredili pot. Sam poti ne poznam tak da bi malo raziskovali

CONNECT.GARMIN.COM

Distance 45.58 km | Time 6:14:22 | Speed 7.3 kph | Elevation 1,311 m

Ni slaba ideja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 minutami je TBA napisal:

Ma bi moral vzet dd namesto exo+. Zadaj pa namesto dhr assegai in bi bil zaliman na progo. Glede na to kake podvige @etcho načrtuje 

Ko svoje skurim so trenutno ene 3-4 gume v igri. 

Schwalbe v radial izvedbi mogoč shreda ali magic mary

Maxis assagai ali novi high roler (evribodi spredi zadi)

In continental kryptotal.

Kar se pritiska tiče si na telefon nalož wolftooth tyre pressure calculator. Je kr par podatkov za vnesti (teža, dimenzije gume, temperatura, kje se voziš, če imaš tubless ali inserte...) tko da dobiš en basic reference.

Bodo kar v redu. Mi ijh je predlagal prodajalec, ki je med drugim tudi sam dober kolesar in je veliko prog tudi pomagal delat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 39 minutami je Agerg napisal:

Še malo počakaj, trenutno se ptičja gripa že lepo uči preskoka na sesalce. Potem pa še malo, pa bo pri nas. Pravzaprav je interesantno opazovati, kaj vse narava naredi z nekaj časa in dovolj velikim številom poizkusov. Brute force način. Pa če bi članek prebral, bi videl, da so se trudili tolmačiti rezultate in ne gledajo samo grobe presežnosti.

Bomo verjetno še zelo hvaležni za to kar smo se med COVID-om naučili o hitri izvedbi cepiv, ker tista pandemija ni bila zadnja, na žalost. Mogoče malo širši pogled z mislijo v prihodnje probleme oz. izzive. Se pa strinjam, da je COVID nekako izpadel ne preveč hudo in je v večini "samo" po starejših tolkel. Zgleda je treba malo bolj dobiti na gobec, da se pozabi na teorije zarote o cepivih.

Ha, na starejše je tolkel. Saj tudi Boss ni več najmlajši. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano

Če sklenemo na kratko , folk ima polne pirhe golobnjaovi in njegove kobile. 

Tako, da se počasi pripravite na menjavo oblasti in petkove bicikiste, ko jim bodo malo prišraufali pipice. 

Baje, da že kradejo kolesa po Ljubljani., 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Agerg napisal:

Bumbarji nas bodo na vseh področjih nazaj v srednji vek vrgli... 😬🤪

WWW.RTVSLO.SI

Problem je, da so tisti, ki širijo neresnice o cepljenju, zelo glasni in strašijo ljudi, ki niso prepričani. Takih je med 20 in 30 odstotki. Tukaj je naloga stroke, da ljudi informira, pravi pediater Denis Baš.

Res je. Ko vidiš ene zadetke na FB kake neumnosti klatijo, potem pa izveš, da imajo končanih 7 razredov osnovne šole in enega v večerni, veš, da je folk, ki. Jih posluša enak kot oni. 

Sicer pa, v veliki večini gredo res eni proti srednjem veku nazaj in to z hitrimi koraki. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

A kralj Karel III je tud komunajzer?:nevem:

Njega ne bi aretirali in mu sodili za zločine😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Na pogrebu Papeža bofo vsi svetovni voditelji, ki kaj veljajo. Razen botoksnega  vodkarja n  debeljkota iz severne Koreje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 32 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Sicer čist premalo ortodoksen za Slo vernike, drugače pa OK.

Pa tudi nikakor se ni znal poistovetit z doktrino evro voditeljev, ki zadnje čase na ves glas pozivajo na vojno.   

Res je, premalo je bil ortodoksen. 

Je pa vedno pokazal kdo je agresor, na zločinske vodkarje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Ce bi vi vsi 5% casa ki ga zapravljate tu namenili za druzbeno koristno delo, bi celo Ljubljanico lahko spucal

Ne verjamem. Še tam bi se skregali, ali je bolj čist levi breg ali desni. Ali pa sredina. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je etcho napisal:

@Alex pohvale, res napreduješ. Kot v igrici, livel za livelom. 😄

Tura je bila moja standardna, no, zdaj si “not padu“, nič več easy variant.

En dan bo tudi Adams padu. 🤣🤣🤣

Za tiste, ki ne vedo kaj to je...to je proga za Valdoltro, kot bi ti rekel. 😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:
WWW.RTVSLO.SI

Po dvanajstih letih na čelu Katoliške cerkve je v 89. letu starosti umrl papež Frančišek, ki je bil prvi jezuit in prvi Južnoameričan na tem položaju. Njegov pogreb bo v devetih dneh, konklave...

Škoda. Je bol res faca. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naša današnja fura. Je bilo kar nekaj tehnično zahtevnih prog, ampak vse res  zanimive. 👍 Sem šel en level višje, tako, da sem enkrat kar visoko skočil. 😊 V bistvu me je presenetil hribček na eni strni progi in sem bolj kot ne poletel preko. 😄 Ta zadnja proga  je bila pa tako strma, da je skoraj bolj mogoče, da se prekucneš prek balance kot, da se zapelješ s kolesom dol. 😊

Kapučin pa je padel danes v Piranu, kjer je milijon turistov. 

Aja, danes sem praviš šel po stopnicah s kolesom. 

IMG_20250421_162238.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 20 minutami je Boss napisal:

Zakaj? Sočustvujeješ z murikanci, ki si jih ne morejo privoščit pa zdaj krompir farbajo :nevem:

Ne. Nočem bit politično opredeljen. Od sedaj naprej samo spiritualne seanse. 

Poročil več ne gledam, tako, da ne vem, kaj se točno dogaja. Edink na telefon vsake toliko dobim kako neumno informacijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 16 minutami je etcho napisal:

Priporočam malo branja testov na gsmarena.com

Dodaj mogoče v izbor še Honor Magic 7 Pro

Honor ne pride v poštev. Sem ga imel pred one plusom in se mi je vžgala baterija pri polnjenju. Dobro, da je bil blizu balkon, da  sem ga vrgel ven. Seveda sem takrat izgubil vse podatke in slike, razen tega, kar js bilo na kartici.

S tem one plus five pa sem izredni zadovoljen. Edino baterija gre h kraju. Mi ne zdrži več niti pol dneva po štirih letih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)

Počasi bo potrebno nabaviti nov telefon. Sedaj imam  telefon Oneplus five. 

V ožji izbor sem dal pixel 9 pro in

Oneplus 13. Samsung odpade, jabolka sploh ne gledam. Važno mi je  predvsem, da dela super fotografije in super  video. Ali ima kdo izkušnje z katerim od teh dveh?

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 minuto je Mraušk Mčk napisal:

Zjutraj šunka, za kosilo bo spet pujsek v obliki čevapov in vratovine...

Kralj živali se zagotovo počuti varneje za kurbanbajram.  

Pri nas tudi zjutraj vratovina v testu, za kosilo pa letos marinirani janjček v pečici z krompirjem. Letos nič pirhov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je AmpeR napisal:

Ajej. Pr th letih je treba malo pazit za kosti. No, jest sem tudi naročil novega fulyja.... 🫢🫣

Saj pazim, kolikor se da. Sicer pa se izogibamo skokom, ki so za bolj mlade in  nore. 😄 Katerega pa si naročil? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je godlike napisal:

Kaj pa fizika?

A ne bo zdaj mehkejši, ker si ročico podaljšal?

Ne, v bistvu moraš napumpati zadnji amortizer več. Tu je razlaga:

"When setting up air shocks we recommend starting by replicating the sag point you have found to feel best with the stock link. General rule of thumb to get you close is multiply your air pressure with the stock link by 1.10 (10% increase). You always want to be at near 30% sag because if your sag is too much higher than that, the anti-squat will be lower and the bike won’t pedal as well. At 30% sag use damping and volume spacers to tune the shock’s feel throughout its stroke. Keep in mind that damping is not position sensitive, it is shock speed sensitive. If you like how the damping feels during a certain portion of your bike’s travel play with the volume spacers and don’t tweak damping yet.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da razbijemo malo neumosti v temi "koga voliti I mrziti". Danes sem montiral na kolo Cascade Link (del zadnjega vzmetenja).

Zanimivo, da imajo skladišče za distribucijo te firme po Evropi v Ljubljani. Tako, da sem plačal normalno preko spleta in se dogovoril z Američani, da prevzamem robo kar v Lj. Včeraj prevzel, danes sem montiral. Bomo videli na prvi vožnji, kako se bo obneslo.😊 Sedaj se je povečal hod zadnjega vzmetenja na 160 mm iz prejšnjega 150 mm. 

Po pričevanjih tistih, ki to imajo montirabo, naj bi se vožnja drastično spremenila. Na bolje, seveda. 😊

Novi link

IMG_20250419_181657.jpgIMG_20250419_181303.jpgstari linki

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.