Sm kmet an s hribu doma, pei se na politko ne zastopm lih tanartabl. Ben, če predsednik Amerike reče, de je Zelenski diktator, pei je Zelenski diktator...
Predsedniki Rusije od 7.5.2000 do danes:
- Vladimir Putin
- Dmitrij Medvedjev
- Vladimir Putin
Predsedniki Ukrajine od 7.5.2000 do danes:
- Leonid Danilovič Kučma
- Viktor Andrejevič Juščenko
- Viktor Fedorovič Janukovič
- Oleksandr Valentinovič Turčinov
- Petro Porošenko
- Volodimir Zelenski
Mislim, da se Ameriki pod vladavino teh psihičev ne piše nič dobrega.
Donald Trump je v govoru na Floridi Volodimirja Zelenskega ponovno označil za diktatorja, ga obtožil, da ne želi izvesti volitev in ga kritiziral, da se je umaknil iz dogovora o redkih rudninah. Iz Ukrajine in Evrope se...
Dva diktatorja (rumeni zet in botoksni vodkar) obožujeta napadenega, da je diktator in, da je kriv za vojno. 🤣 Pa kje si to še videl.
Danes je bil pa res perfekten dan za smučanje. Naravni sneg, cel dan pod nulo, sonce... Edino mi ni jasno, zakaj mi je zabeležilo takšno najvišjo hitrost. 😄
Ja tukaj se nisem vtaknu v potovalne case, ampak samo v pretocnost.
Tudi z nizanjem hitrosti ne bojo resili fantomskih zastojev, ker to je pa bl problem v voznikih, ne pa v samih hitrostih.
Je pa kapaciteta ceste taka kot je, se pravi ce gre 5000 avtov hkrati na cesto, pac ne sfolga, pa ni vazno kaksna je omejitev
Fantomski zastoji nastajajo samo na "kozjih stezah" kakršna je naša uboga avtocesta, kjer na voznem pasu kraljujejo tovornjaki, ostali imajo na voljo prehitevalni pas, kjer pa zopet vsakih par km izletijo nanj tovornjaki, ki prehitevajo pet km hitreje, kot vozijo tovornjaki na voznem pasu.
To je že vse bilo videno v Italiji, dokler niso naredili treh pasov. Od takrat se to ni zgodilo več, razen, ko je kakšna nesreča.
Zastonj to naši "strokovnjaki" nabijajo, ko pa je vse skupaj v resnici precej ubogo. In, ko dodamo še par gradbišč, ki so stalnica na naših avtocestah, je stanje še bolj porazno.
Ta poleti narejen presežek električne energije v MWh državi koristi toliko, kot ji koristi v teh mrzlih februarskih dneh presežna toplota lanskega poletja - nič.
Evola, so že ugotovili, da električni avtomobilčki ne zmorejo takih hitristi na avtocestah. Pa jim bodo malo šli naproti, da ne bodo ovirali tovornjakov. 😊
Koji ku... smo se potem mi osamosvajali, če nismo osamosvojeni? koliko osamosvojitvenih praznikov bomo pa praznovali? Da ne pomislim koliko osamosvojiteljev bomo imeli potem.
Če je potrebno tudi deset krat. Sedaj bo osamosvojitev izpod jenkijev, jutri mogoče izpod komande vodkarjev, pojutrišnjem pa bodo na vrsti poševnooki...
Kot sem že napisal, sedaj je res priložnost, da se Evropa osamosvoji in ustvari svojo močno vojsko in ekonomijo z evropsko oborožitvijo. Pa da vidimo jenkije, komu bodo prodajali svoje pištole.
Hijene se že grizejo med sabo.... lepo. Tistmu Hajdinjaku iz NSi naj pa Bilobil pošljejo, ker totalno pozablja in se ne spomni ne Snežića in ne Draganovića. Par ta močni klofut okol njuška pa se bo vseh spomnila za nazaj in za naprej.
Vsi so enaki. Vsem, levim in desnim peša spomin in z roko v roki lomastijo po našem denarju.
Živi primer je nakup golobnjakove stavbe na Litijski. Da ne naštevam naprej.
In ZDA se bo spravila z Rusijo, debilom v Bruslju pa še vedno ni jasno, da so v tej zgodbi izviseli k zadnji lulčki.
Kdor še ni naj si posluša JD Vencov govor na Minhenski mirovni konferenci. Vse je povedal kaj se je dogajalp v zadnjih nekaj letih in da to ni demokracija ampak tiranija.
Se splača tole poslušat... ja res mnogi EU voditelji in Bruseljske hijene so bili šokirani, ko jih je sooučil z resnico kaj demokracija sploh je.
Sedaj so lahko zadovoljni vsi tisti, ki so navijali, da zmaga "naš zet", ki je obdan s samimi friki in psihopati. Končno je napočil čas, da se Evropa osamosvoji in ustvari svojo, močno vojsko in svojo politiko. Še dobro, da so ji tej republikanski pajaci odprli oči.
Tole je "Švica" ne pa Švica. Tukaj bi se preselil, če bi bil še enkrat mlad. Prvič sem bil tukaj leta 1987 in že takrat sem bil fasciniran, da so ženske vozile avtobuse in bagerje. Lani poleti sem bil tretjič in vsakokrat me fascinirajo s svojim stilom življenja. Od njih se lahko veliko naučimo.
Za mazalne sposobnosti ketne bo Alex povedal kaj več (vosek). 😊
Jaz po nasvetu serviserja in tekmovalca na enduro tekmah - ta mi je tudi zamenjal Lyrik vilice in jih "uglasil" za moje potrebe, ter svetoval in na kolo montiral Hayes dominion A4 purple zavore po novem mažem verigo z posebnim voskom za verige. Namažeš, pustiš tri ure in ko se strdi je to to.
Skrbi za tiho delovanje, mazanje in hkrati ne dovoli, da se umazanija prime na verigo. Vosek traja precej dolgo. Vosek se je preselil na tekme mtb enduro dirk s cestnih koles.
Večino so v takih primerih pomembne zgolj in samo gume. Dovolj je da je recimo Range Rover na celoletnih ali celo na letnih pa ne bo šel nikamor. Tko, da iz takih posnetkov delat zaključke je čisto brez veze.
Na snegu celo dvokolesni pogon z zimaki premaga 4x4 z letnimi.
Na delu sem videl pandico z zimskimi gumami, prav tako razne bmw je in audije z zimskimi. Pandica je z lahkoto šla povsod, medtem ko so super sivi obstali na klancih. Tako, da ni debate, da je pandica strup za sneg.
To je za njo drobiž. 🙄 Imajo v Izoli v marini tako jahto parkirano, da večina bogatih slovenceljnov lahko samo sanja takšno. Pa dva ali tri komplet bloke imajo v lasti v Trstu. Da ne naštevam naprej. 😊
Ja, dobro se prodaja zaradi kvalitete. Ker, če ne bi bil kvalitetno narejen, se ne bi po 15 let in več gonil po hribih in kolovozih.
V EU je nočejo več prodajati, pa ne zaradi varnostnih razlogov, ampak zaradi ekoloških zahtev. Kar se pa porabe pri normalni vožnji tiče, je povsem normalna. Samo da za Jimnyja normalna vožnja ni 130 po avtocesti, ampak 30 po planotah in brezpotjih. Glej, če boš ti zjutraj pojedel košček prepečenca in popil kozarec vode, tudi ne boš šel peš iz Ljubljane na vrh Krvavca. Še na Šmarno goro težko - razen če si kr mazohista, ampak 100 ljudi 100 čudi... In s povprečno porabo 8 litra ni bistveno več od ostalih ne-dizlov tu na tem forumu, pa tudi drugod... Za avto, ki je težak 1,2 toni je pa 100 "konjev" povsem zadosti, da spleza tja, kamor ti peš težko tudi, če poješ kaj več kot košček prepečenca...
Sem že večkrat napisal: vile niso za kidat sneg in lopata ni za pospravljat seno. In Jimny je za določen krog ljudi odlično vozilo. Ne samo za Indijce, da bogate turiste vozijo pod Himalajo, ampak tudi za gozdarje, kmete, logarje, nadzornike v TNP in podobne...
Kot sem že omenil, izbira je in konkurenca je. Če komu Jimny ni všeč, lahko izbere Dacio Duster ali Mazdo CX-30 (za 32.000€ dobiš tako s štirikolesnim pogonom in vlečno kljuko). Pa ne Dacia ne Mazda nista taki prodajni uspešnici kot je Jimny...
Ja, trdim, da se dobro prodaja zaradi kvalitete. Pa tudi zaradi uporabnosti. Ker nudi tisto uporabnost, ki jo avto mora nuditi. Česar ostali ne...
Tak primer je tudi Fiat panda 4x4. V Dolomitih je to glavno prevozno sredstvo,je poceni, ga ni škoda in se
pririne povsod po snegu. Vidiš jih skoraj na vsakem dvorišču. In tudi kvaliteta verjetno ni slaba.
In Rusom bodo sodili na katerem sodišču za vojne zločine? Na tistem kot Američanom za vojne zločine v Vietnamu ali na tistem za vojne zločine v Iraku?
V primeru z Bližnjega vzhoda sedaj ni prvič, da so se ZDA po stavile na stran zločincev. Že ob koncu 2. svetovne vojne, v času ko se je v Nurnbergu čistilo za nacisti, so ZDA japonske vojne zločince zaščitile pred preganjanjem.
Vodkar ne bo smel v nobeno normalno državo na svetu, razen v te od njegovih fuknjenih prijatelčkov, ki so isti diktatorji kot je on. Drugje upam, da ga aretirajo in da bo ždel v zaporu.
Samooklicani vodja EU Ursula fon der Lajdrain in njena združba je že takoj po začetku vojne v Ukrajini na veliko grozila Rusom, kako jim bodo v Haagu na ICC sodili za vojne zločine.
Nemci v Berlinu so pričakali vodkarje tako, da so bežali v roke na zahod k Američanom. Kako se je odvijalo naprej pa vsi vemo. Vsi so hoteli na zahod s plezanjem čez zid, niti eden pa si ni želel v obratno smer. Le zakaj? 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Res je. To lahko trenutno opazujemo pri nas.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani