Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 9 urami je Z M A J napisal:

Ne vem o kakem Puchu sicer pišeš, njegov je par let star in tamočen, kolikor tule berem se ni kaj zlagal :)

Screenshot_2026-04-21-21-36-00-189_com.android.chrome.jpg

A tako se je zredil...

Pucha namreč poznam, pa sem domneval, da je Mercedesov G enak, saj gre v bistvu za enako karoserijo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

V bistvu imata neke vrste jedrski reaktor s seboj in nimata sončnih celic, ampak fora je pa dobra...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Hja, kako bi rekel, ja, lahko tehta 2,8 ton...

Puch G230GE (daljša verzija) ima lastno težo 2,2 ton in nosilnost 600 kg. Torej lahko tehta 2,8 ton...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sta mi pa fascinantna Voyager I in Voyager II.

Drugo leto bosta napolnila 50 let. In od Zemlje sta oddaljena približno en svetlobni dan...

In še vedno delata.

Maja in junija bodo na Voyagerju II poskusili s preklopom sistemov, da bi zmanjšali porabo energije in tako podaljšali delovanje še za kakšno leto. Če uspe, bodo to ponovili še pri Voyagerju I.

In, mimogrede, samo kot zanimivost: Voyager II je bil izstreljen pred Voyagerjem I. Ker so krepko po začetku priprav na misijo ugotovili, da je pravzaprav pot 'dvojke' pomembnejša in obetavnejša od poti 'enke'. In če bi šlo pri izstrelitvi 'dvojke' kaj narobe, bi še vedno lahko preprogramirali 'enko'... Je pa 'enka' imela manj 'postankov', pa še Saturn mu je dal dober pospešek, zato ima večjo hitrost in hitreje napreduje v vesoljska prostranstva...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

In sva to tudi naredila; dvigalko pod vlečno kljuko in dvignila zadnje kolesi toli, da sva spodaj dobila dilco oz. smrekove veje, kamenje in še nekaj zadev. No zadnji konec je bil prelahek in naredil KURCKEJ, trebuh vozila v celoti nasedel na snegu, prednji kolesi pa totalno zakopani (na fotki se ne vidi najbolje, ampak pod trebuhom Forda je snega vsaj pol metra, zmrznjega, kot se je izkazalo.

Kolikor vidim iz slike, je glavnino dobil desno spredaj. Predvidevam, da sta se obe desni gumi vrteli v prazno. 

Zdaj, vsi, ki delajo pick-up vozila, se hvalijo o samodejni 70% zapori zadnjega diferenciala. Jaz sem vedno in povsod trdil, da je to samo postavka na računu, ki pa je v praksi ni oziroma ni uporabna. To sta najbrž tudi vidva ugotovila. Ker če bi ta zapora dala od sebe toliko, kot jo hvalijo, bi se vidva zvlekla ven od tam... 

Kakorkoli, ko enkrat nasedeš na snegu, moraš avto pošteno dvigniti in podložiti pod gume nekaj z dobrim oprijemom. Ponavadi se dajo spodaj veje, ker so praktično edino, kar se najde. Ampak mokre veje postanejo ravno tako spolzke. Zato precej pomaga, če čez veje položiš še predpražnike, ki jih imaš v avtu pod nogami. In pa - veje so kljub vsemu tanke, ti moraš pa avto tvignit, da ga sneg ne drži več za podvozje. Zato moraš dobiti veje kar kakšnih 6 do 8 cm (debelina zapestja), kar pa spet postane zoprno, ker pod gumo lahko podstaviš samo eno tako vejo, pa avto hitro lahko zdrsne dol... Seveda je treba podložiti tudi (v tvojem primeru desno) sprednjo gumo. In to je najtežje, ker je avto visoko, pa dvigalka ne dvigne dovolj. Zato si pomagaš z rezervno gumo, ki jo uporabiš kot podstavek. Zoprno početje, je treba biti previden, ampak če ni druge...

Večji luksuz je, če se kje najde prostor za dve gurtni in žični poteg, pa se pocukneš nazaj. Običajno ni treba veliko, manj kot meter, in si zunaj. Je pa potrebna velika sila, za ziher se šteje kar dvakratnik teže avta...

No, resnici na ljubo, še največji luksuz je, če lahko kdo pride za teboj in te potegne nazaj...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Ko se folk s pickupi vozi okol brez par žakljev cementa v kesonu. 

Ja, bom po novem poleg 1,5 metra drv v keson naložil še par žakljev cementa... 😄

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Hja, vidiš, ČE bi poznal koga iz okolice Ptuja, pa pri njemu postavil šotor, bi lepo kampiral, imel "počitnice", zraven z Mazdašem pokomentiral marsikaj ob gajbah piva in čevapčičih, zraven pa še opravil fizioterapijo...

Samo kaj, ko bi te pivo in čevapčiči spet koštali, pa smo tam...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pravijo, da ima vsak od nas kopijo sebe nekje na svetu.

Jaz mislim, da sem unikat. Ker taka budala se ne more roditi dvakrat...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

EJ, DAJ NO, USMILI SE GA !!!

Slučajno vem, da od Tomosovega muzeja v Kopru do železniške postaje na Ptuju z javnim prevozom potrebuješ skoraj 5 ur (2x avtobus in 2x vlak)!

Pa še peš je bilo treba kar nekaj pešačit od muzeja do avtobusne. Ja, in potem so na Ptuju še od železniške do doma pešačili...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ta zadeva na sliki ne spada med 'osebna vozila' ampak med 'tovorna vozila'. Zato nima 'set za popravilo' ampak ima zadaj pod kesonom obešeno rezervno pnevmatiko (original velikosti, ne "ta-ozko") in za zadnjim sedežem dvigalko.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Včeraj sem se skregal s šefom, pa mi reče:

- "Saj veš, da te lahko takoj zamenjam!"

Danes ga prosim za prost dan, pa pravi:

- "Saj veš, da nas je premalo in da te nima kdo zamenjati..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pride mimo ena sodelavka, ki je sicer drugič na porodniški. Vsi ogledujejo dojenčka, komentirajo to in ono, enkrat pa rata malo tišine in v tistem se oglasi njen starejši otročiček:

- "Mami, jebi se."

Vsi smo izbuljili oči, sodelavka se pa obrne k njemu in lepo prijazno:

- "Ti bi še."

(mali je imel neko štručko v roki in ko jo je pojedel, je hotel še...)

Ja, govorimo slovensko, ampak cicibanščino pa prav razumejo samo mamice...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Razlaga sodelavka pri kavi:

"Obstajata samo dve vrsti ljudi:

- tisti, ki sem jim všeč

in

- tisti brez okusa..."

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sicer so vedno po bitki vsi generali, ampak...

Ampak domnevam, da voznik ni bil ravno pripravljen in pripraven. Ker z eno lopato, sekiro in orodjem iz avta bi se lahko lepo rešil...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Jest ne rabim velik.

Vse, kar rabim je, da me nekdo od časa do časa čvrsto objame, pogleda v oči in vpraša: "A rabiš kej dnarja?"

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Če se ne motim, si v penziji. 

In, če se ne motim, imaš premium SUVa.

Kaj ti je potem tak hud problem iti tistih 15-krat na izlet, pa spotoma še Ptuj obiskat?

Pa ne me preveč resno vzet!

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 29 minutami je MazdaBoy napisal:

Uživaj v zasluženem pokoju Bini! 💪

Bemtiš, ko sem to prebral, me je kar panika zagrabila. 

Mislim, napisal si, kot da je @Bini pokojnik, ne pa upokojenec... (Uživaj večni pokoj in naj ti bo lahka Slovenska zemlja.)

Sem šel hitro na prejšnjo stran gledat, kaj sem zamudil...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Včeraj sem, po pomoti, kupil cel plato brezalkoholnega piva in plačal s kartico.

Danes so me z banke klicali, če so mi kartico ukradli...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

- "Doktor, ne vidim na daleč."
- "Vidite sonce?"
- "Pa, ... vidim..."
- "In kako daleč pa želeli videti?"

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A je to kakšna zapoznela prvoaprilska al gre res za Mobilni DIXI:

SIOL.NET

Mobilna stranišča poznamo v bivalnikih, toda ali jih zares potrebujemo v osebnih avtomobilih? Sodeč po patentu kitajske družbe Seres, je to odgovor očitno pritrdilen.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Dve tajnici:

- ”Zakaj pa si spet začela nositi mini krilo?”
- “Bolj mi je všeč, če mi šef gleda pod noge, kot pod roke...”

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

Kdor bo za Golobom prevzel vlado, mu ne bo lahko. V bistvu bi bilo še najboljše, da Golob podeduje, kar je zasral in da od-jebe, kar je za-jebal...

FORBES.N1INFO.SI

Ministrstvo za finance je proračunske porabnike pozvalo, naj mu do danes predlagajo predpise in ukrepe za zmanjšanje proračunske porabe.

Je pa zanimivo, da je državna blagajna bolj prazna po zaključku vladanja levih vlad kot pa po zaključku vladanja desnih vlad... Včasih celo do te mere, da celo levi predsedniki vlad (Pahor) priznajo to...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Raziskave so pokazale, da se ljudje bolje naspijo, če budilka zjutraj zvoni na neparno število. Namesto ob 6:10 na primer ob 9:35...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.