Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Kamot lahko objavljaš tukaj in ni brezveze ampak ta tvoj avto je res tak, da človek ne mote verjet, da je to res. Če bi bil bližje tebi bi skupaj šla na servis pa bi jim pokazala razliko med mojim in tvojim in potem se naj odločijo kaj je normalno! :wub:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 47 minutami je GregorV napisal:

Jaz bi prodal, če je res toliko težav.

Gre pa seveda za izgubo € in morebitne težave z kupcem.

Za vas, ki ste že dolgo časa na tem forumu, se je že kdaj pojavil avto z toliko težavami?

Nikoli, odkar  jaz vem! 

In tole slikano kracanje na enem listu papirja 🤔 vsemu temu jaz še vedno nič ne verjamem, ker vem kakšen avto vozim in tole vse mi zgleda nemogoče....:nevem:

Ps, razen če je z vlaka pado..... :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je zeki napisal:

Dragi forumaši,

je še kdo od vas poskusil posodobiti navigacijo v CX-30 od letnika 2024 naprej. Meni je včeraj uspelo posodobiti karte na verzijo marec 2026. Naletel sem pa na težavo, da toolbox iz naviextras strani ne prepozna SD kartic trenutnih letnikov. Na tujih forumih sem zasledil, da obstaja 2.0 verzija za novejša vozila, katero sem si tudi prenesel

6554b6be8c0d829a8bf63ae0c82cf121_link.pn 更新概要|マツダ コネクトナビゲーションシステム 地図データ更新ツール

MAZDA.UPDATE-MAPNAVI.COM

マツダ コネクトナビゲーションシステム 地図データ更新ツールの更新概要をご覧いただけます。

. Žalostno pa je, da Mazda tega ne navaja na svoji strani. Pri inštalaciji sem sicer moral potrditi ali hočem namestiti program "neznanega" založnika, zato vprašanje, če gre za testno varianto ali kak pol legalni program. Važno je, da deluje. Mazdin OTA naj bi posodabljal samo trase, kjer se redno vozimo. Moram pa reči, da je vse skupaj mukotrpno. Skupno sem porabil sigurno 3 ure. Program deluje tako počasi(varnostno kopiranje, download map, inštalacija, preverjanje napak), da te vse mine. Počutil sem se, kot bi bilo leto 2003 in bi iz eMule downlodal igrico. Screenshot_2026-04-27-08-58-56-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgIMG20260427085658.jpg

Še ne, ker je ne uporabljam. Jo bom pa, da bom imel zadnjo verzijo pred potekom garancije. Upam, da mi uspe to bolj tekoče uredit kot tebi..... :nevem:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 8 urami je skritikrt napisal:

Si malo zamešal😄😉

Moj FuckWagen si videl...tisti,Ford Focus C-Max,k ga ima pa žena,je pa tudi še "stara šola" z vrhunskim motorjem za tiste čase (razvit za Forda in Mazdo pri Yamahi).

Pardon sem mislil, da @Slivka odgovarjam, on ima tisti vrhunski avto.... 🫣😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 59 minutami je skritikrt napisal:

Drži kot pribito...in še vsak ki se je "nafukal" je tudi "pričakoval"😄😉

Verjetno pri takem kot je tvoj FuckWagen ali kaj je že.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

To še ne pomeni, da je dober avto... 

To vedo samo kupci, oni pričakujejo dober avto zato ga kupijo.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

A tale si pa zasluži mazdino značko?

mazda6e_showroom_update-mobile-720x406px_02 (1).jpg

Seveda si jo saj je lep avto pa tudi prodaja se lepo.... :nevem:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Ko sam pravim,da nas uradni servisi lupijo, pa nihče ne verjame.🤗

Samo enkrat bodo svečke po taki ceni , dokler je avto v garanciji. Potem pa bodo redni servisi trikrat  cenejši.

Upam, da bo res, ker avgusta mi bo potekla garancija a imam na števcu šele dobrih 40 kkm.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pei mn ni jasn, kolk hitr smem tuki vozit.

Kej mi lohkor kdo razloži?

IMG-20260420-WA0001.jpg

40,ko kamnolom obratuje.... 😁🙃😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 urami je Alex napisal:

Ja, samo,če jo hladno napumpaš recimo malo več, 2.7 spredaj , je "topla" 2.9 bar. In začne skakati po cesti. Tako, da moraš to vračunati.

Ja, saj zato je dosti 2.5 kot je priporočeno. 

Jaz jih vedno na vsakem avtu tako pumpam razen na službenem kjer vozimo raznorazne gume in so nekatere premehke tako, da jih malo bolj, da ne pobira robove. (npr. zimske Nexen). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 6 urami je Z M A J napisal:

Sem včeraj malo testiral zmogjlivisti Turanze in se res dobro drži ceste, obenem pa sem opazil kot je Alex napisal, da sem šel kasneje merit tlak na Petrol in so bile med 2.8 in 2.9, medtem ko se spomnim, da mi jih je dr. Pelko vse 4 napolnil na 2.5 bar-a. Kakorkoli, v ovinkih so res fajn, treba testirati še v mokrem vremenu kako se obnesejo. Pišem o dimenziji 225/45/17, letnik sredi 2025.

Ta tlak je normalen,ko se guma zagreje,zato se pumpajo hladne,da je tlak vedno sorazmerno enak pri topli gumi! Tudi moje GY so za 0.2 več kot hladne....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 34 minutami je FuManchu napisal:

Do starosti enega leta se guma lahko prodaja kot nova. 

Do 3 let, če je pravilno hranjena a mora biti navedeno in ponavadi so cenejše. 😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

Žena je tista ki dvigne..

Zaenkrat še.... 🤗😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je g.Wankel napisal:

Je pa res, da mal denarja mal muzike. Meni je po par letih že začela spuščat, pa mi ni lih, da bi avto s tem dvigoval 😀

Meni dela že cca 15,20 let..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je GregorV napisal:

Malo AI za petkovo zabavo. 🤣

Vir: FB.

nullnullnull

image.png

image.png

image.png

Druga varjanta je dobra zadaj, tretja pa spredaj, barva pa mašinsko siva... 👍😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pa dobr no. A smo resni. Pa valda da CX 30 ne boš dvigoval na Lidl dvigalko. 

Za pred hišo je tudi ta Lidlova dobra, ta tvoj karakter pa bi teško dvignila.... 😁🫣😉 

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Ta Winntec dvigalka izgleda zanimivo, samo ko sem pogledal ceno, je nakup padel v vodo. 😃 Predrago za mene. 

Bom počakal, da se v Lidl znova pojavi poceni dvigalka in jo takrat nabavim. Imam čas do jeseni. 😉

Doodano vprašanje. Na koliko Nm se zategnjeo platišča? Copilot pravi: 108–135 Nm, 149 Nm, različni podatki...?

Jaz sem zategnil na 125 Nm. 

LP

Vredo bo 125...👍 

Tudi jaz že od kar pomnem na roke po občutku zategujem in sem parkrat preveril s moment ključem in vedno okoli 130 Nm:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 minutami je GregorV napisal:

Kaj priporočate kot zamenjavo?

Ne deluje več zaupanja vredna, stara kakšnih 15 let.

Hvala.

IMG20260412131824.jpg

IMG20260412123713.jpg

A zato ker ni rdeča.... 😁 🫣 Hec 😊 

Kaj pa je narobe z njo 🤔 

Tudi te gume po 3 letih ne bojo več zaupanja vredne.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je 50keda napisal:

Kaj pa če bi se raje pri teh zožitvah vsi vozli po omejitvi? :D e to pa ne ...

Na resnični štajerski AC med Dramljam in Sl. Konjicam, kjer se dela izvajajo že več kot leto dni, zgleda kot da je signalizacija za okras, raja se pač vozi na približno +- 40 km/h nema veze.

Po pameti vozit je najboljše za promet a mnogi ne vedo kaj pomeni po pameti! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

A potem, če dobiš položnico, lahko rečeš, da je fejk?

Pa še eno resno vprašanje: a te lahko za isti prekršek večkrat kaznujejo? Mislim, ko te ta škatla posname pa da dejansko res dobiš položnico, traja 14 dni, lahko pa tudi do 30 dni. Če traja 14 dni, lahko po tem odseku pelješ vsaj 10-krat. Recimo, da je signalizacija malo nerodno postavljena pa ti kakšen kombi ali tovornjak zakrije znak ali kaj podobnega in niti ne več, da bi moral po avtocesti voziti 40 km/h, ker je pri kraju prostor za počitek DARSovcev, potencialno lahko dobiš domov 10 položnic, preden sploh ugotoviš, da delaš prekršek... 

Lahko 100%!!! Preverjeno👍 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.