Skoči na vsebino
pred 19 urami je x-layer napisal:

Ekola, avto (končno) popravljen/usposobljen.

Vse skupaj je trajalo malo več kot mesec dni. Najprej komplikacije pri napačno dostavljenih delih (batni obročki, tesnilo glave, tesnilo pokrova ventilov, tesnila sesalnega kolektorja) in težavah z zagonom motorja (kar sem že opisoval v drugi temi), čakanje na orodje za sinhronizacijo motorja, pa potem še drugič čakanje na določene dele...

V glavnem sedaj v drugem poskusu, po tem ko sem poslušal takšne, ki so že delali takšne posege in sem dal poravnati glavo, avto spet deluje bp (tok tok).
Zdaj, ko sem drugič sestavil vse skupaj in uspešno zagnal avto, mi je po cca 20 kilometrih začel avto cukati. Naslednji dan pa se je potem prižgala lučka za motor. Ko sem priklopil OBD, mi je izpisalo cilinder 2 misfire - seveda sem takoj pomislil, da sem zopet kaj zaje..., ampak se je potem izkazalo, da je crknila ena nova svečka - še dobro, da starih še nisem odpeljal na smetišče 😉

Do danes sem naredil preko 100km, tako da mislim da sedaj bo nekaj časa mir (spet tok tok).

Tole vse sem menjal:
- čep karterja
- ojnične ležaje
- batne obročke
- tesnilo glave 2x
- vijake glave 2x
- teflone 2x
- kajlica za ventil (sem jo izgubil, ko pa sem vse sestavil skupaj, pa sem jo našel)
- tesnilo sesalnega kolektorja
- tesnilo izpušnega kolektorja
- tesnilo črpalke goriva
- tesnilo razdelilca vode
- tesnilo pokrova ventilov
- verigo z drsniki in napenjalcem
- vodno črpalko
- semering glavne gredi
- vijak jermenice na glavni gredi
- komplet rolic, napenjalca in jermen
- svečke
- olje, oljni filter, zračni filter

Deli so me stali cca 1100€ (če bi že prvič dal poravnati glavo, bi bil strošek cca 100€ nižji), orodje (za batne obročke, za ventile, za nastavitev sinhronizacije motorja,...) pa me je stalo cca 200€.

Spodaj pa dodajam par slik...

Slika1.jpgSlika2.jpg

Slika3.jpgSlika4.jpg

Slika5.jpgSlika6.jpg

Slika7.jpgSlika8.jpg

Slika9.jpgSlika10.jpg

Slika11.jpgSlika12.jpg

Slika13.jpgSlika14.jpg

Slika15.jpg

Bravo oz pohvale za opravljeno delo....zanima me koliko efektivnih ur si za to porabil ti, torej vse tvoje ure za izvedbo te "operacije".....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 52 minutami je Boss napisal:

In kaj bi rad zvedel. To so pač premium gume in kaj slabega pri njih ne bi smel pričakovati. Pomembno je le, da jih filaš pol bara več kot maš napisano na stebričku.

Ja kako premium mnenje, ane 🤣🤓

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

z SI povprečno plačo to ne gre :) in vse bolj gremo v situacijo kjer 10% obvladuje večino (premoženja in kapitala), ostalo je pa na "kredo", stanovanje v LJ si lahko privošči peščica, najbolje če si zadel na novoletnem žrebanju :).....je pa "bolezen slovenceljev" status in občutek pomembnosti in raje plačujejo kredite/lizinge samo da na "zunaj" zgleda vse super.....pol ostane pa še "elita" ki si je status pridobila v 90ih :) in sedaj sinčki bivših veljakov pametujejo kako so vsi super duper managerji ter lastniki firm (večina delavcev pa na minimalcu in brez kakih ugodnosti)....(omenjeni so bili pavšali, če je bilo to mišljeno za CRO obalo pa imajo vrli sosedje boljše načrte in želijo pavšaliste izriniti in z vsakoletno pogodbo dvignejo ceno, ker se parcele in mobilne hiške bolje in dražje prodajajo raznim nizozemcem in ostalim bolj pomembnih nacijam, kot pa dajati pavšač slovenčkom :) - poznam osebno primer iz vrsarja, kjer ima kolega pavšal in mi vsako leto pove novosti, ki si jih upravnik kampa izmisli :)).

aja drugače je tema o gumah :) -> sem ravno zasledil, in bom spomladi kupoval nove letne gume, kaj je komentar oz. mnenja uporabnikov teh EG F1 ? so za kej ?

WWW.GORENJSKIGLAS.SI

Goodyear je tudi v letu 2025 potrdil svoj položaj enega vodilnih proizvajalcev pnevmatik v Evropi. Z vrhunskimi rezultati v sezonskih testiranjih si je prislužil naziv najboljšega tako v zimskih kot letnih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz sem pa ravno danes tankal in koristil petrol pike za pranje avta in zdaj ugotavljam da bi jutri prisparal 2,5eur....(je pa kar gužva na petrol avtopralnicah, tako da jaz sem čakal samo 15min, jutri bi zih 20 ali vec 🤣, tak da tudi to ne bi odtehtalo😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Jaz bi tak avto takoj prodal 🤓🤣🥸, ali pa se nehal sekirat, ker boš očitno doživel živčni zlom zaradi vseh malenkosti in nebuloz na avtu, ki te motijo....(kot je bilo zapisano že večkrat, nobena znamka ne dela več na kvaliteti kot pred 10 ali 20 leti....in Mazda tukaj ni izjema, in na koncu ti bodo rekli da je delovanje v mejah tolerance.....kdor je delal hišo in imel opravke z razno raznimi mojstri ve kaj sem s tem želel povedati....ti daš 30k za nov avto ali 200k za bajto, potem pa x delov dela folk ki ima osnovnošolsko izobrazbo in ni vse narejeno na milimeter natančno, istega odtenka, ti pa seveda pričakuješ da bo vse kot iz zlata🤣.....na koncu pa nadzornik ob pregledu reče, da je narejeno v mejah tolerance (moja izkušnja ko so polagali parket za katerega sem plačal 100eur/m2 in so mi ga takega ki je imel najvec belih lis (sam parket je bil bp, samo so imele dolocene deske bolj intenzivne kontraste) polozili direkt v dnevni (pa bi jih lahko v shrambo ali v kuhinjo kjer je pult, hladilnik...in sploh ne bi nihce videl tega....) pa sem protestiral in se kregal in so ga 10m2 vrgli ven in naredili / položili na novo....).....pod črto malo moraš imeti srečo, pa za vsako malenkost se ni treba sekirat v življenju 😉 pa lažje prideš skozi, ne glede na to da nimaš porabe 6,5 ampak samo 7.5 🤓🤔😂 in namesto čričkov malo bolj na glas poslušaš radio....

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

To pa se res.

Lani sem dal 740€ za 4x Michelin PA5 na 18".

Ampak lega je pa 😂

Ja za 16col pa verjetno kakih 500 eur, torej -250eur/4leta je to celih 62,5 eur na leto oz 5.2eur / mesec....jaki prihranek

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

vsaj 17col gume/feltne bi že dali gor, če želite imeti ločeno za zimske in letne, tele 16 col in višina 65 so še iz časa yugotov in golf 1 generacije....kolk je mel golf 1 mislim da 175/70 r 13 :) (aja full se prišpara na tem, cccc :) , sem pozabil )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je Boss napisal:

Met CX-30 je pol eno samo trpljenje al kako? :nevem: Torej je dobr, da se počas poslavljam od Mazde?

škoda superb je res top wagen :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 2 urama je Roksana napisal:

Pozdravljrni,

Zanima me kako ste zafovoljni z nakupi Mazde cx 5. Jaz sem mislila kupit mazdo cx 5, dizel 2.2 masina letnik 2015. Kako je z motorjem, vzdrzevanjem, itd. Hvala za odgovore 🙂

nimam Mazde, redno pa že nekaj let prebiram ta forum, ker je Mazda eden od potencialnih kandidatov za v prihodnje, ampak po prebranem na tem forumu jaz o tem motorju zagotovo ne bi razmišljal, generalno o Mazda dizlu verjetno zelo ne.....če pa že pa letnik 2018 ali kasneje - ampak bodo mojstri in lastniki mazda dizlov še kaj bolj realnega povedali....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

če smo zelo zelo odkriti in realni noben od teh motorjev ni hudpresežek, pa lahko še veliko napišete o G ali X verziji :) (je veliko konkurence ki ima boljše motorje, žal, ampak tako to je....JAP je malo zadaj zadnja leta vsaj kar ponujajo v EU......že samo ZDA je povsem druga pesem 👍)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano
pred 16 minutami je NevLado napisal:

Servis 2 leti ali 30k?

Glava me boli ko to berem :D

Res ne računajo, da naredi avto več kot 150kkm

Boli te tudi ob ceni🤓🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)

Bog ne daj da to crkne, verjetno kakih 30%vrednosti avta....(enkrat sem bral da pri enem ta hudem mb - eqs, ki ima ukrivljen display čez celo armaturko, da samo tisto stane nekaj čez 10k€ 😵🤣)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 10. 11. 2025 ob 22:03 je NevLado napisal:

preveri tu, dokaj omejen seznam

drugač pa probej za foro vseen se prijavit, mogoče sprejmejo @sportman333

Sem, dobil kupon za 50eur👍 in ga uspešno tudi že porabil v supernovi😏🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je NevLado napisal:

image.png

Pa še 40 eur vrnejo keša nazaj, jaz mislim da je nobrainer, potem je razlike samo še 48,2 eur

WWW.MICHELIN.SI

A za Michelin velja nakup kjerkoli ali pri njihovih uradnih prodajalcih? Oz. Vidim da si odgovoril v naslednjem poste-u👍....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 urami je jacques33 napisal:

Kaj pa če si vozil s prenizkim tlakom?

V osnovi ne, nekako redno spremljam in imam letne nekje na 2.5 kot je zapisano....no kakorkoli nekaj se bo že našlo....bo še kdo kaj povedal ki ima GoodYearke zdaj ta zadnji model....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.