Skoči na vsebino
Mazda 6e
Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

Včeraj sem na hitro testiral še 6e. Nekaj občutkov sem napisal že ko sva se zapeljala z @Jest.

Pozitivno:

- videz zunanjosti in notranjosti

- kvalitetni materiali

- tišina med vožnjo

- pospeški

Negativno:

- naštimat sem si mogel DAB postajo, očitno držki kar pišejo, da se si računalnik ne zapomni radijskih nastavitev in moraš vsakič posebej to štimat

- line assist je obupno preveč agresiven oz. celo nevaren. Seveda se ga da izklopit samo z brskanjem po meniju vsakič posebej ko se vsedeš v avto.

- po ovinkih se moja M6 pelje lepše, bolj lahkotno. Pojma nimam zakaj, možno zato ker ima 6e 2 toni in zadnji pogon. Vglavnem nisem se počutil čisto stabilno, je pa res da nisem navajen zadnjega pogona in je to mogoče razlog.

- pomanjkanje fizičnih gumbom, ki pa ni bilo extra moteče. Sem se hitro navadil na ekranske tipke.

Pod črto:

V bistvu bi sprejel nekako te pomanjkljivosti, težko pa sprejmem premajhen doseg. Na AC poleti z družino in prtljago verjetno max 300 km s tamalo lfp baterijo.

Zaenkat ostajam na svojim M6.

Torej še slabše kot cx-5?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

podražitev za 4 cente in cela drama :), bil prejšnji teden službeno v Bruslju in so me vsi spraševali, če imamo res tako poceni bencin/nafto....in še bolj zanimivo, da so vsi vedeli da smo imeli omejitev na 50litrov :)....na nizozemskem je 2,5€ :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 12 minutami je Z M A J napisal:

Smeh je tut ta oznaka 30 TFSI (po starem poimenovanju in vmes s pikico, bi pomenilo 3.0 motor, haha).

Pa včasih se je vedelo kaj je S-line oprema, danes je pa že kar vsak sline 🤣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Display čišcenje ?
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

To je umetno usnje, jaz bi rekel fake usnje, daleč od lastnosti naravnega. Na izgled morda, vsebinsko pa je iz umetne mase. Vem pa, da so bila sedišča usnjenih sedežev pri zadnjih Mazdah 6 v glavnem iz pravega usnja (kombinacija z umetnim, recimo zadnja stran sedeža, tapete, ...).  

Pravi usnjeni volan na Hondi Accord l. 2008 pri 10.000 km:
image.png

Pravi usnjeni volan na isti Hondi Accord pri 228.000 km:

image.png

image.png

To je bil v Accordu tudi zadnji odličen volan😉, naslednja verzija že nima več take kvalitete usnja oz približka temu kar naj bi to bilo....moj volan pri 212k km zgleda bistveno slabse kot ta tvoj....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 urami je MarkoSolnir napisal:

Zakaj taka razlika v ceni (slika spodaj)? A ne gre za enak tip gume?

In pa vprašanje.. Razmišljam o nakupu Hankook Ventus Evo. Glede na teste je super - ampak a morem gledat samo EVO4, K137, al ta test zajema tudi druge Hankook Evntus Evo gume?

Pardon, če so vprašanja iz vrtca :D 

jaz ima točno te (kot razumem so to njihov zadnji model), kot par postov nazaj, kot rečeno za enkrat sem zelo zadovoljen, v dimenziji 225/45 r18 me je guma pri lokalnem majstru prišla 125€ -> 

WWW.TYREREVIEWS.COM

For the first of three tyre review summer tyre tests this year, I've tested 12 sets of tyres in 225/45/17 using a Volkswagen Golf GTI.  All 12 sets of tyres were purchased in the open market ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Po današnji izkušnji bi rekel, da Petrol načrtno "oblači" rumene jopiče na vsako ročko.....v KR na enem od dveh 24/7 Petrolov vse "kao" zaprto, potem pa 200m stran MOL vse normalno, počakati sem moral sicer pred sabo 2 avtomobila, tako da 5min in sem imel poln tank, tako da.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 1 minuto je godlike napisal:

Glede na DOT so madžarske?

da, imaš prav.....niso korejske :) temveč made in EU :)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo, montirano, po prvih cca.20km zelo dober občutek, preverjeno tudi na AC do 180km/h, vse OK in DOT 01/2026, tako da.....naprej bom pa videl....

null

image.png

image.png

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Še en test, kjer jo pohvalijo.....

CX-30 zato ni avtomobil, ki bi poskušal zadovoljiti vse. Bolj kot na racionalne argumente stavi na občutek celote: na kakovost izdelave, vozniško izkušnjo in prepričljiv dizajn. V tem smislu je nekoliko drugačen od večine tekmecev, ki pogosto stavijo predvsem na prostornost in tehnološke novosti. Prav zato CX-30 deluje kot avtomobil z značajem. Morda ne ponuja največ prostora, niti ni najbolj spektakularen v tehničnih podatkih. Toda ponuja nekaj, kar je v tem razredu vse redkejše – občutek, da je bil zasnovan predvsem z mislijo na voznika.

WWW.DNEVNIK.SI

V svetu kompaktnih športnih terencev, kjer avtomobili pogosto tekmujejo predvsem v zaslonih in praktičnosti, mazda CX-30 izstopa z nečim precej preprostim: dobrim občutkom za volanom. Je križanec...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 24. 2. 2026 ob 15:59 je sportman333 napisal:

Hankook Ventus evo K137 - 126€

GY F1 6 - 136€

M PS 5 - 156€

Med temi tremi bom nekaj izbral, ko dobim ponudno od lokalnega vulkanizerja, potem pa naročim enkrat do 15ega marca...😉

evo, da me ne bodo staroselci foruma obsojali da samo sprašujem :), tole so cene ki sem jih dobil, in naročil sem Hankook, glede na dobre teste in tudi pozitivna mnenja na forumu....potem bom pa videl kaj in kako....v najslabšem jih bom vozil 3 sezone pol pa menjal....., ampak glede na prebrano in tudi "majstr" pravi da jih veliko proda ter da nima nobenih reklamacij z njimi, tako da ne more biti zelo napačna guma....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)

Pogledaš motorno paleto (aja je ni😉🤔, ker je samo ena opcija) in prebereš post od testa Bossa in kodiaka rs, ki je v istem segmentu avto....če bi imel konfigurator da zamenjaš motor/obliko, pol bi bila tale cx-5 izjemno zanimiv avto, tako pa....

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Hankook Ventus evo

GY F1 6

M PS 5

Med temi tremi bom nekaj izbral, ko dobim ponudno od lokalnega vulkanizerja, potem pa naročim enkrat do 15ega marca...😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Letne Nexen so kar solidne....👍 Imaš pa tudi boljše za približno enako ceno.... :nevem:

Imaš kakšen konkreten predlog? Hvala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz bom letos verjetno v dimenziji 225/45 r18 izbiral med GY F1 in Michelin PS5 po ocenah iz lanskega testa sta tam tam kar sem videl so tudi korejske Nexen Nfera sport dobro ocenjene, ima kdo v uporabi v tej ali podobni dimenziji  (s tem da so mogoce 25-30eur /kos cenejse kot GY, Mic....torej spet zanemarljivo malo za 4 leta)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 urami je Alex napisal:

Danes sem dotočil tri dcl olja v mazdo 6. Pri meni olje ne narašča, ampak ga zmanjkuje. 😉

ko sem še imel dizla (honda accord 2.2) mi je mehanik rekel, da če bom nalil do 1l na 15k km je to vse v mejah normale, zelo odvisno od režima vožnje, ker sem vozil dokaj hitro, sem ga ponavadi dolil med 3dcl in 5dcl na interval (je bil pa še klasični dizel brez dpf in regeneracij ter ostalega sr....ja).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.