Ja, poglej. Kakšen dan na morju je sigurno ceneje kot namestitev za par dni. Pa tako parkrat ponoviš in je to to. Situacija je kakršna je. Edino na cesti moraš biti, to je slabost tega.
Kaj pa če tukaj ne more dobiti zaposlitve? Vidiš problem? Vedno bodo neke izjeme potem in eni bodo lahko šli in se jim bo kaj opravičevalo, drugi pa morajo ostati, recimo tisti poklici ki jih primanjkuje.
Edina prava subvencija je doplačilo oz. pomoč pri doseganju cene končnega produkta. Vse ostalo je šmuglanje. Če se dela tako kot sem napisal, je cilj proizvajalcev hrane, da proizvedejo kvaliteten končni produkt, kjer se potem pomaga na količino pri doseganju tržne cene. Če pa ni tako, potem tudi ni nekega interesa za efektivnost ampak se išče ovinke, kako bi čim manj in posledica je da je marsikatera zemlja neobdelana, subvencije so bile pa vseeno izplačane. Ampak bonbone deliti je lažje.
Glede diplomantov se pa ne strinjam čisto, ker je EU prosti trg brez mej - vsaj še zaenkrat in kupovati vse sem in tja, po drugi strani pa nekomu reči, da ne sme v službo čez mejo. Kaj pa vem, nekako ne gre skupaj. Drugo rešitev moraš najti, na žalost.
In koliko hitreje pa pride na cilj? Če voziš stotko namesto osemdeset na razdalji 100 km, se to teoretično pozna 15 minut. Če se pelješ 20 km daleč, se pozna pa teoretično zgolj 3 minute. A se splača tvegati, da sploh nikoli ne prideš zato, da mogoče prideš 3 minute prej...
Ta matematika vedno velja, samo nihče jo v praksi ne razume. Če greš hitreje, je pač bolje, ker boš prej. Večina ljudi danes lovi zadnje minute. Včasih se jim pozna, marsikdo pa mrtev počaka na cesti. Pa še kdo drug zraven...
Tule vedno znova naredite krog okrog riti. Pa ne samo vi, tudi mediji. Šibka točka je infrastruktura, ki bo pa še kar nekaj časa potrebovala, da se jo nadgradi. Saj neke rešitve pomutijo, da gre malo hitreje, samo kW je pa še vedno kW, ne glede na to kar napišejo novinarji in vsi ostali. Pa skaliranje te infrastrukture ni enako skaliranju informacijske tehnologije, po kateri se ljudje tako radi zgledujejo in vlečejo podobnosti in napovedi za prihodnost.
Ja, lejte. Trg ponuja rešitve. Ljudje pa kupijo in se jim fajn zdi. Tehnični pa... Odkar sem bil v Teksasu par let nazaj in videl kaj vse se tam po cesti vozi, imam malo nižje zahteve. 😅
Ja, dobro. Samo kako pa veš da ne bo zaradi zamika kam udarilo ob polnem zasuku volana? Gledam priročnik za Mazdo 6 in ne najdem nikjer teh specifikacij za platišča. Gume bi pa tudi jaz raje imel samo homologirane. Imam dve možnosti: 225/55 R17 97V in 225/45 R19 92W.
Malo razmišljam, da bi zaradi udobja v vožnji zimski komplet 19" platišč z gumami prodal in vzel 17". Gume moram tako ali tako letos zamenjati. Ima kdo kakšna rabljena 17" platišča na razpolago ali pozna koga?
V soboto sem bil po dolgem času v Ljubljani, pa me je kar presenetila količina električnih skirojev in pa odmaknjenost kolesarjev od spremljanja dogajanja v prometu. Kot da se jim nič ne more zgoditi, seveda pazimo na njih mi v avtu.
Dve stvari sta - težko najdeš ljudi, ki bi to delali, da boš imel vse izmene polne. Drugo pa, bi jih našel, če bi jih plačal, kar pa se ne bo zgodilo, ker dobičkom se ne odpovejo. Sicer me čudi, da čisto enostavno aneksov ne napišejo. Že tako jih en kup.
Včasih imam občutek, da so te naše ceste malo zanalašč podhranjene. Če bi promet lepo potekal, bi firme izven Ljubljane težko dobile ljudi za delo. Tako pa vsak malo premisli, če se bo iz Celja ali pa Postojne res vsak dan vozil v Ljubljano. Malo se sliši kot teorija zarote, katerih pristaš sam nisem, samo te poslovne prakse, ki jih pa zadnje dve leti opažam med podjetniki, pa niso več za nikamor.
Dodaj še Slovenske železnice. Enaka zgodba. Odpad za kadre iz leve in desne. Zato pa vse bolj po minimum laufa. Če primerjaš z nekim OBB malo severno od naše meje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, poglej. Kakšen dan na morju je sigurno ceneje kot namestitev za par dni. Pa tako parkrat ponoviš in je to to. Situacija je kakršna je. Edino na cesti moraš biti, to je slabost tega.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani