Skoči na vsebino
Bajbaj Mazda
Napisano

Hvala vsem za dobre ?elje in "vabilo" da ostanem; ziher bom ?e kaj spremljal forum, mogo?e pa se kdaj tudi vrnem kot Mazda farer :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bajbaj Mazda
Napisano

prjatu moj...tema res...jst bi se kr takoj javu za dele :cheers: , tut men ga vceri al 2 dni nazaj mal napadla toca...hvala ku**u,nic resnga...samo mi je pa ob oknih,popokala ta plastila,al guma al kaj bi blo to.

staro,preparelo...ce mas to vrjanto se dobit od avta,mi javi,te mam ze rad,peace!

aja pa zarad tega res ne rabs vec na forum hodt... ;) drgac pa S-max...to je pa avijon ane :)

Avto ni ve? v moji lasti, ?al ti ne morem pomagat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bajbaj Mazda
Napisano

Takole, pribli?no 14 dni sem brez Mazde 6, s katero sem se preva?al od l. 2005. L. 2008 jo je dodobra stolkla to?a (?al ni bila zavarovana), pred malo ve? kot mesecem pa jo je dokon?no fental nepozoren voznik Honde :angry2: , ki se je vame zaletel od zadaj in povzro?il ?kodo, ki jo po mnenju zavarovalnice (in tudi po mojem) ni imelo smisla odpravljati. Dobil sem izpla?ano ekonomsko totalko, mazdica pa je ?la v kupnino za nov avto (odkupli so jo na odpad za rezervne dele).

Tako, do nadaljnega ne vozim ve? Mazde, posledi?no bom bolj malo spremljal ta forum, zato bajbaj. Blo je fajn, meni osebno ena bolj?ih internet izku?enj, marsikaj sem izvedel, dobil pomo? itd. Vsem vam ?elim veliko sre?no in varno prevo?enih kilometrov z va?imi mazdicami! Zoom-zoom! :vesel:

Aja, zdaj vozim Ford S-max. In u?ivam. :bravo:

P.S. Od Mazde mi je ostalo ?e nekaj zadev, ?e koga zanima sem objavil v oglasih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prenosni DVD predvajalnik
Napisano

Hvala vsem za nasvete; glede na prebrano in predvsem glede na ceno sem se na koncu odlo?il za United DVP-1043 predvajalnik, ki se dobi pri Mercatorju za 129EUR. Zaenkrat zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To pa niti opazil nisem, da ona Silva nima baterij, je kar minus, ra?unam da se risanka pogleda tudi izven avta...

Sem pa na?el ?e enega Thomson-a za 120EUR (+po?tnina) na Pixmania: http://www.pixmania.si/si/uk/9421203/art/t...ble-dvd-pl.html Ta ma baterije, USB prillop ...

Pozna kdo, izku?nje? Sploh ne vem od kod jemljejo te znamke, nikad ?uo :ne vem: Od "znanih" dela te predvajalnike o?itno samo Philips...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

I??em prenosni DVD predvajalnik z dvema zaslonoma, ki gi ba primarno uporabljal v avtu. Cena cca 200EUR, manj je bolje.

Na?el sem jih ene par:

Philips PD7022 193EUR

MPMAN PDV-2000 184EUR

Silva-Schneider 129EUR

ampak ne vem to?no kake so razlike, in ali se spla?a dat malo ve? za npr. Philips v primerjavi s tistim iz Neckermana? Ima kdo kak?ne izku?nje, priporo?ilo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rabim pomo? oz nasvete,kupujem novo mazdo6
Napisano

Glede AC ?erbinek: po mojem so se precej popravlli, zamenjali so kadre (tudi vodjo servisa ?e prav razumem), odnos je precej bolj?i, o kvaliteti pa te?ko kaj slabega re?em, Ddo zdaj so mi ?e vse popravli oz. uredili kot smo se zmenli. Pred par leti temu ni bilo tako. Je pa ?erbinek en tak "sva?taro?", prodajajo in servisirajo kakih 5 znamk, li?arstvo, tehni?ni pregledi ipd. kar marsikoga zmede, obenem je skoraj vedno gu?va. Edini dragi so, ampak to je napaka vseh Mazda servisev; upam da se jim bo to poznalo pri prodaji in se bodo kon?no malo zamislili...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rabim pomo? oz nasvete,kupujem novo mazdo6
Napisano

Sicer verjetno ?e veste, ampak vseeno.. V petek sem "slu?ajno" malo postopal po enem Mazda salonu, trenutno in ?e v oktobru imajo za vse modele 6tk 4000EUR popusta na ceno iz cenika. Z novembrom pa gre baje cena za "par procentov" gor, razlog je neugoden te?aj jen/euro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Citroen C5 vs Mazda6 - mnenja
Napisano

Razmi?ljam o nakupu rabljenega (do 2-3leti) vozila, karavan, predvidoma dizel (ni pa nujno). Mazda6 je (seveda :P ) opcija, v?e?; in to zelo, pa mi je tudi novi C5 (nova oz, zadnja generacija). Oba karavana sta pribli?no isto velika, tudi cene za rabljene so podobne. Mazdo poznam, Citroena pa ne oz. bolj po ljudskem izro?ilu da je bolj tako-tako oz "po francosko" narejeno. Sicer ne vem koliko je tu gor ljubiteljev (haterjev) Citroena, ampak vseeno me zanima kaka izku?nja, mnenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka vs stara 6ka
Napisano

Boss, ?e sem prav bral si ti imel 1. generacijo 6 , zdaj pa ima? novo (pred leto?njo prenovo)? ?e primerja?, so naredili kroak naprej pri Mazdi ali ne? Je nova bolj?a ali mogo?e kje celo slab?a? Zanima kako je s plehom, zavorami (diski), plastika in oblazinjenje ipd. Thx.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka vs stara 6ka
Napisano

No ja, 6. prestava mi je sicer kul, ampak ne bo pa usodna za nakup.

Mogo?e sem pozabil napisat da kupujem rabljeno, po vsej verjetnosti dizel. Zato me zanima ali se spla?a vzet ?isto novo (apr/maj 2010) kjer moram ?e malo po?akat da cene padejo ali je mogo?e "dovolj" nova generacija pred faceliftom (iz leta 2009 se mi zdi)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka vs stara 6ka
Napisano

Po?asi razmi?ljam o zamenjavi avta, ena od opcij je (?e vedno) tudi Mazda6. V zadnjem ?asu so se obrnile kar 3 "generacije" 6ke (oz. facelifti), zato me zanimajo izku?nje tistih ki so opravili zamenjavo (pa tudi novope?eni lastniki). Nekaj vpra?anj ki se mi porajajo:

- pri moji 6ki, letnik 2003, je pleh katastrofa, pokrov rjavi od luknjic od kamen?kov, ?e hauba od starega jugeca zgleda bolj?e od moje. Rjavijo blatniki, pragovi itd. Je to kaj zbolj?ano?

- so pri dizlih DPF te?ave z novimi generacijimi odpravljene? ?e da, od katerega letnika naprej?

- kak?ni so novi dizel motorji, se spla?a vzet najmo?nej?o varianto? Je mogo?e benz bolj?a izbira (+plin ?e ho?em ?parat)?

- je leto?nja nova 6ka samo facelift ali tudi kako druga?e bolj?a? Baje bi naj bilo manj trdo vzmetenje...

- se je kaj spreminjal polo?aj in nastavitve voznikovega sede?a? To mi je namre? v obstoje?i ena bolj?ih lastnosti, glih prav visoko, z dovolj prostora pod ritjo, ustrezna ledvena podpora.

- kak?na je kakovost izdelave in materialov v novej?ih 6kah, bolj?a/slab?a kot prej? Kak?no je oblazinjenje sede?ev (kakovost materiala)?

- so pri novih kak?ni bonbon?ki ki so res napredek (npr. "hill-assist" se mi zdi brezveze)?

- so pri novih kak?ne "standardne" napake?

- kako je s servisi, predvidevam da ?e vedno obupno dragi (vsaj poobla??eni)?

?e se ?e kaj spomnite kar napi?ite.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek - vpra?anja
Napisano

:vesel:, dobro sta se razpisala, z ve?ino se strinjam, ampak nekako moram re?it problem prtljage/placa. Bodisi kufer, karavan, oboje al pa doma?e direktive... ampak su nekako dvomim, pa tudi sam sem se razvadil da ?uda stvari vozimo okoli...

Back to topic: kak nasvet, izku?nje glede nosilca in kufra?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:P , saj ma? mogo?e prav, mogo?e sem fasal dru?insko/karavanski virus. S prostornino hatchbacka sem sicer zadovoljen, ampak ob?asno zmanjka prostora. In takrat je v pomo? truga, al pa manj robe (ampak prepri?aj deco in ?ensko v to :harhar: )

Sicer pa me karavani privla?ijo zaradi oblike in predvsem zaradi mo?nosti da v pribli?no isto dolg/?irok prtlja?nik stla?im ve? robe, ker pa? po "gastarbarbajtersko" nalo?im na kup do strehe. Je pa res, da se glede novega vozila ?e nisem odlo?il 100%, nekako kar prelagam, sploh dokler obstoje?a M6 ?e dela (tok-tok).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Razmi?ljam o nakupu stre?nega kov?ka, vidim pa da vas je tu gor kar nekaj ki ?e imate s tem izku?nje, zato prosim za par mnenj.

Kot prvo, trenutno imam M6 hatchback, razmi?ljam pa da bi predvidoma naslednje leto zamenjal za karavana (m6 ali kaj drugega, vsekakor pa stre?ne sani). ?e danes kupim stre?ni nosilec bodo pritrdila za "navadno" streho, ?e kasneje rabim za karavana pa moram zamenjat pritrdila, pre?ni nosilci pa predvidevam da ostanejo? Pa se to sploh spla?a, ker kolikor gledam je ve?ji del cene samo pritrdilo in ne pre?ne palice?

?e ve?ji izziv pa mi predstavlja izbira pravega kov?ka. OK, recimo da sem pri znamki ?e nekak odlo?en za Thule, ampak njihov konfigurator mi da na izbiro ve? kufrov (Pacific, Atlantis, Spirit, Excellence), te?ko vidim pravo razliko. Nekako se mi zdi da je bolj?i o?ji in vi?ji (la?je nafila? s torbami ipd), ampak tudi v isti obliki je teh kufrov ve?, tudi cenovno so velike razlike, pa mi sploh ni jasno zakaj...

Hvala in lp!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ro?ne zavore
Napisano

Kar se pa tega ti?e pa ni kake revolucije za narest, js sem problal z drugimi plo??icami in JE bolj?e.

Roko na srce, pri mazdah ki imajo zadaj diske NIKOLI ro?ni nevemkako dobro prijela.

Kot ponavadi, ko gre za mehanko ma? verjetno kar prav :bravo: ?e dobro pomilsim namre?, sem to "spu??anje" ro?ne za?el opa?ati od zadnje menjave zav. plo??ic (niso original), prej je bolje prijelo... Jeba, sem mislil da se da kaj nastavit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Trenutno sem na drugem tanku ultimaxidizla; zaenkrat lahko potrdim Bossova opa?anja. Ob?utno manj pokadi ko pospe?im, zdi se mi mi bolj miren/tih tek motorja. Poraba enaka oz. nemogo?e realno testirat, enako mo?. Kar se mene ti?e, tole ni samo marketing :)

Lahko pa da je placebo efekt :huh: . V vsakem primeru pa dobra poslovna poteza Petrola :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri?akovanja servisa
Napisano

?al slabe izku?nje z Skorn?ek Velenje:

- nadomestni avto je problem, ali ga ni, ali pa ga zara?una mastno. ?e? "z avtom imamo mi samo stro?ke".

- avto smo mi oprali mogo?e 2x (od vsaj 8 obiskih). Ko sem nazadnje vpra?al zakaj ni opran ,je Skorn?ek odvrnil "mi nismo pralnica"

- kave pri njih zastonj nisem dobil niti 1x.

Ne vem, Skorn?ek mi je bil kar OK 2 leti nazaj, zadnje ?ase pa so se, po mojem, zelo pokvarli. Postali so neprijazni, nepripravljeni na pogovor, informacij nisem dobil, dolo?enih stvari sploh niso pregledali ker kao "ni blo ?asa", skratka odnos se je pokvaril. Ob?utek imam, da jim gre predobro oz. da se je odlo?il, da narediti za stranko "nekaj ve?" ni potrebno. Ne vem, mene ve? tam ne bo videl...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Radkapa
Napisano

Zgubil sem eno radkapo za mojo ?estko. Nove original so (seveda) drage ko ?afran, univerzalne ki se dobijo po raznih avtotrgovinah pa grde.

Kje bi ?e lahko iskal? ?e bolje, ma kdo mogo?e kako vi?ka? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve?er - test nakupa Mazade6
Napisano

Tema se mi je zdela zanimiva, zato sem dodal. Se pa strinjam s predhodniki, da v Ve?eru (kot ve?ino cajtnga) vse skup opravijo zelo na pol. Tovrstna raziskava oz. nek "secret shopping" bi bila zelo zanimiva, ampak opravljena na malo bolj "resnem" nivoju.

Glede rezultatov pa me dobra uvrstitev prodajnega salona ?erbinek, ?e dobro premislim, niti ni tako presenetila. Sicer sem bil pri njih samo enkrat, prodajalec je bil prijazen, dovolj informativen in predvsem nevsiljiv. Tudi salon je malo ve?ji, tako da lahko "diha?". In najpomembnej?e, testna vo?njo sem lahko opravil takoj. Servis je ?al druga zgodba.

Od ostalih poznam samo ?e AS Velenje, kjer se strinjam da je parking za stranke premajhen (beri: ga ni), pa tudi salon je zelo natla?en. Glede testnih vozil ne vem. Je pa servis zato zaenkrat brez ve?jih pripomb.

Pri nakupu katerekoli znamke pa me pri nas ?ivcira ta "problem" tetsnih vozil. Kaj mene brigajo stro?ki zaloge, zavarovanja ipd. Ko kupujem avto ponavadi vso teorijo predhodno obdelam na netu ali preko testov, ko pa pridem v salon me pa zanima samo look&feel in pa vo?nja. ?e mi tega ne zmorejo nudit, potem hvala lepo. Nikakor pa se ne zana?am na prodajalca, da bi mi pojasnjeval razliko med TSC in DSC. Kdor tako kupuje, mu je po mojem itak vseeno, glavno da ma avto ?imve? kratic...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.