Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi
Napisano
pred 21 minutami je NevLado napisal:

Odgovor:ker benzinarjev  so prodali par sto , dizlov pa na tisoče. Večja ponudba na trgu rabljenih  = nižja cena. Nič presenetljivega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 47 minutami je godlike napisal:

100% Shell v MB ne vozi iz Italije. Potem ne bi bil E10.

Ja ne vem. Mogoče ti tankaš posebni E5 dizel.

Samo tak mimo grede, dizl je B7 in podobno. Ne more bit E...

Možno ,da ne vozijo v MB. Ker je sedaj Shell tako E5 kot E10. V Koper ga vozijo sigurno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 41 minutami je godlike napisal:

Jaz sem ugotovil, da vozijo od bližnjih. Torej Shell na primorske je iz Italije. Gori ziher ni.

Če se pogovarjamo o gorivu (bencinu).

Tako je. Shell vozi goriva iz  Italije, Petrol iz Hrvaške, mol iz madžarske, ki je lakaj vodkarjev. Dileme ni, katero gorivo je najboljše. Potem so tu še dodatki, ki zopet naredijo razliko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 37 minutami je Boss napisal:

Boš to mojemu sodelovcu razložil. Zadnje leto redno tanka na Shellu predvsem takrat, ko imajo to akcijo. Prej je tankal drugje. Zdaj ma avto na servisu, poraba šla gor za dva litra in olje mu kuri. Zdej a je to gorivo kakor koli kaj krivo al pa je problem ker je to Ford (S-max dizel) ne bom ugibal. V glavnem Fabija ga trenutno prevaža naokoli. Mu je pa vseeno čudno, da ga je mahenkar poklical in vprašal kje tanka, ampak drugega mu pa mehankar še ni povedal kje bi bil vzrok.

Shell je z naskokom najboljše gorivo. Ga ne priporoča Ferrari zastonj. Ostane ti Petrol,kjer vlada slo mafija in je najslabše gorivo in pa mol, kjer uporabljajo vodkarsko nafto. Torej odpadeta oba kot gumb z gat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Boss napisal:

Boš to mojemu sodelovcu razložil. Zadnje leto redno tanka na Shellu predvsem takrat, ko imajo to akcijo. Prej je tankal drugje. Zdaj ma avto na servisu, poraba šla gor za dva litra in olje mu kuri. Zdej a je to gorivo kakor koli kaj krivo al pa je problem ker je to Ford (S-max dizel) ne bom ugibal. V glavnem Fabija ga trenutno prevaža naokoli. Mu je pa vseeno čudno, da ga je mahenkar poklical in vprašal kje tanka, ampak drugega mu pa mehankar še ni povedal kje bi bil vzrok.

Ford??🤣🤣 Naj si sodelavec najprej kupi  pravi avto, potem pa naj tanka na Shellu. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je godlike napisal:

Tudi pri njih se je pojavljat začel E10 95.

V Semedeli in Izoli zaenkrat še ne. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Carot napisal:

Ob četrtkih imajo na nekaterih Shellovih črpalkah Vpower Diesel za ceno navadnega.  

Poznam. Danes tankal v 6-ko to super župco. Pa še nagradno igro za 1500 litrov goriva imajo. In itak na splošno najboljši bencin E5. Shell je zakon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 41 minutami je skritikrt napisal:

Slika pove več kot 1000 besed...evo-slika DOT Pirelli Scorpion Winter katere imam na CX-5...še to zimo,po tem pa menjava.

Dobro so služile...res nor nakup za cvenk😃👍

IMG_20260129_085909.jpg

Verjetno ni treba poudarjati, da so že precej trde . Tudi, če imajo še kar profila , niso več za vozit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Moje zimske Hankook  imajo to sezono tri leta. In so kar precej obrabljene (še posebaj spredaj). 🤔 Prevoženih imajo nekje 32000. Izgleda,da jih bo potrebno za drugo zimo menjati. Hm, te zimske kar hitro pobira.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Včeraj sem zamenjal sprednje brisalce.

Vzel sem originalne,ker so dosedanji zdržali tri leta in so do pred kratkim brisali izredno. Nobenih list, nobenih škripanj. Cena-sitnica.😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Po 5 kilometrih in da nima avta spredaj, ga začnem jaz "potiskat".

Abnormalno. Če nima avta se more umaknit.

Se pa ne umikam blendarjem, ko je na levem gužva.

Enako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Tudi mi je nimamo.... :nevem:

Kaj ti bo? Itak nimamo rezervne gume ,ker je ne rabimo. Odvečna teža v avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 58 minutami je Boss napisal:

Ja, tole bo ena velika lekcija, ki se jo bo moralo naučit 95% vseh voznikov, ko bodo razširili AC na tretji pas. Cel kup folka misli, da je ta pas rezerviran za kamione ali da je celo sramotilni pas.

Sam sem skoraj ogrožena vrsta avtomobilistov, ki striktno uporabljam skrajni desni pas (vrhniški al pa višnjegorski klanec recimo), če je le možno in to pri 130km/h. Sam mam problem, ko na srednjem vedno naletim na opravilnega invalide, ki se fura s 100-tko in mu na kraj pametni ne pade, da bi šel na desni pas. Tko moram pač menjat dva pasa, čeprav ne bi blo nič narobe, če bi samo pičil po desnem. Ta sigurno ne bi pod nobenim pogojem zavil tja, da bi prišlo do trka. No pač, to se ne dela in potem dva pasa na levo in ko sem mimo spet dva pasa nazaj na desno, da zgleda malo glupo. Ampak mentalnemu podhranjencu še vedno ni jasno, da on dela nekaj narobe.

To je t.i. "balkanski"stil vožnje. Vozijo se vsi na prehitevalnem pasu, ni važno koliko kilometrov daleč-do onemoglosti. Dokler mu zadaj ta hitri ne blendajo ali se jim kdo ne nalepi meter za rit, da se končno spravijo na desni pas. Tega je v Italiji zelo malo , tudi v Nemčiji se tega zelo držijo. Namreč , veliko voznikov vozi po skrajnem desnem pasu ,kar je edino prav. Tudi sam se tega držim, ko se bolj "fijakam" in se mi nikamor ne mudi.

Pri nas pa,če bi imeli tropasovnico , bi izgledalo nekako takole:

1. Prvi pas bi bil rezerviran za tovornjake (+drugi pas, kjer bi se tovornjaki prehitevali.)

2. Po srednjem bi se cijazili modeli, ki si ne upajo voziti več kot 110, razni električarji, kamperji, prikolice, ki bi se premikali  z 100-110 na uro. Vsake toliko bi jim celo kak tovornjak trobil in blendal, naj se umaknejo. Kamperji bi se ob prehitevanju  metali na tretji pas, kjer bi s svojimi 110/uro ogrožali tiste za njimi, ki bi vozili malo hitreje. Zopet ne bi bilo tekoče vožnje.

3. Na tretjem pasu bi se "pasli" vsi , tisti, ki spadajo tam in tisti, ki bi spadali na skrajni desni pas. V glavnem bi bil en kaos in gneča poleti enaka kot do sedaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je Bini napisal:

Eto, to "premium" varjanto imamo baje samo lastniki X186..... :ouje:

Moram pogledati, če je res na referenčnem avtu.😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 10 minutami je Bini napisal:

Večina lastnikov Mazd so tako umirjeni in pametni vozniki! Jaz jih veliko prehitim na AC, ko vozijo zavidljivih 110km/h.....:nevem:

Lepo, samo naj se vozijo 120/uro na tretjem pasu, kjer vozijo tovornjaki. Ne pa na prehitevalnem. Tam delajo kolone.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No, kateri je sedaj premium? 😀

pred 2 urama je Boss napisal:

Premium modeli imajo postavitev opisano v posebni knjižici... Alex ma tako knjižico z navodili, kako pa to, da je ti nisi dobil zraven?

A je nima vsak v svoji Mazdi? In ja, res je ovitek knjižice premium, kot kako poceni usnje izgleda. Takšno, kot je na volanu. Nikakvo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Če imaš zadaj zvočnik mogoče res, 🤔 Jaz ga nimam in gre komot vse v podn.... :nevem:

Itak,da gre. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 43 minutami je Bini napisal:

Me že prav firbec matra kak velik TV ekran bo imela nova CX-30  leta 27.....:whatever:

Baje, da bo 75" oled. Vmes bosta tudi dva sedeža. Me zanima, koliko časa bodo še tračili te tač skrine noter, za vse, klimo, radio...

Po novem bodo gledali pri ocenjevanju varnosti ful to za varnost. Tako,da tej potujoči ekrani ne bodo dobili več kar zlepa 5 ****. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

Kupci s tem budžetom ne zavijejo k Mazdi. Mazda je bila vedno majhna eksotika, ki ima svoje zveste kupce, ki točno vedo kaj si želijo. Problem je ker Mazda na to pozablja. Če bi dali ven povsem novo Mazdo 6 karavana s fizičnimi gumbi in hibridnim motorjem, bi se sigurno prebil v top 100, tako pa se gredo elektriko, ki pa jo zvesti mazdini kupci očitno nočejo.

Mazdinega karavana z "novim" dino motorjem?🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je goB napisal:

Med prvih 100 avtomobilov novih registriranih pri nas v SLO v 2025 je edina Mazda na 34. mestu CX-30 😁 (482 registriranih, se mi zdi kar dosti prodanih, sem presenečen, sem mislil da je precej manj), ostalih Mazd pa ni med prvih 100. Ne vem, ali je to dobro ali slabo za Mazdo. Izvleček in še spodaj link: 

image.png

Pa še link:

SIOL.NET

Prvih sto prodajno najuspešnejših avtomobilov v Sloveniji ustvari 83 odstotkov vseh registracij, a med prvo stoterico je za zdaj le deset električnih in pet kitajskih avtomobilov. Oboji skupaj ne dosegajo 11...

To je normalno. Ljudem je pač CX 30 najbolj všeč, dobiš največ avta za ta denar. Ostali modeli so občutno predragi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF

šlamparija na teh servisi res

So mi pa prvič pustili v avtu pol litra olja, ki je ostalo in ni šlo v motor. Ponavadi ga ne pustijo. Najbrž ga tako zbirajo in kmalu ga imajo za en avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 15 minutami je godlike napisal:

Mene osebno ne motijo.

Pa prečke grejo dosti lažje gor.

Tiste krive plastike pa tak samo Drago vidi. Ostali ste rabli lupo.

Res je. Drago je doktoriral na temo "Kaj vpliva na zvitost plastike na mojem avtu". Imamo pa še par kandidatov za doktorat na temo "moja CX 30 je navadna limonada".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Tudi CX-30 ima, sem danes pogledal, ko sem šel avto oprat. Ne vem kje se on vozi, da mu prage tako userje! Samo na zadnjem delu zadnjih bočnih vrat je malo svinjarije in še zdaleč ni tako hudo kot piše.... :nevem:

Ps, edino, če nosi dolgi plašč.... 

Na njegovi CX 30 se dogajajo precej čudne stvari. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.