Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Bom malo Alexovo logiko uporabil... takoj, ko se je razvedelo, da bo JJ sestavljal vlado so cene goriv poskočile.😜

WWW.ZURNAL24.SI

V torek se bodo spremenile cene pogonskih goriv. Po dveh zaporednih znižanjih tokrat pričakujemo, da se bodo vsi naftni derivati podražili.

Ne, tokrat je krivo nihanje nafte na trgih. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 43 minutami je Japs napisal:

Menzerna Cut Force ProIMG_6560.jpeg

Uff, tole pa ni za tvoj avto.😬 Edino,če imaš res staro barvo polno globokih prask. Stvar je zelooo agresivna:

-zelo agresiven “cut” (cca 9/10)

-dela se z polirko (rotacijsko ali orbitalno).

Par konkretnih poliranj s stole pasto in boš lahko prišel skozi vrhnji sloj laka.

Mazde imajo namreč zelo tanke sloje. Za samo povrniti sijaj (tanki hologrami od pranja) uporabi raje kaj "lahkega" , recimo Menzerna light 2500 in na koncu še super finiš plus 3800. Tako ne boš odstranjeval laka in barva bo super sijajna. Zaključiš z kako zaščito (boosterjem) za lak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Naslednji oglaševalski pritiski sledijo, da je samo škodilak  tisti "pravi" avto. Nekateri na tem forumu, ki vozijo Mazdo, že podlegajo pritisku.😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pravkar gledam na TV  avtomobilnost. Pa vraga, a nimajo kaj bolj pametnega za pokazat , kot električne kosilnice. Dobesedno. 

Neka el. katrca in el. petka. Bog pomagaj.😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Lentus napisal:

Premium podvozje - toga prema zadaj. Kot moj nekdanji Golf I. JGL, letnik 1982.😆

Se opravičujem, moral sem... nič osebnega.

Pol toga, če smo natančnejši. Ne, tvoj golf ni imel take zadnje preme.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

Ornk avtov je kolikor hočeš. Samo šparat ne smeš kot si ti. 

Lahko bi si omislil kateri koli avto. A mi je CX 30 ravno prav velik. Ne rabim "boljših" ne večjih avtov. 

Za večjega imam 6-ko karavan, ki služi odlično , ko rabim več prtljage.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Upam, da bo res, ker avgusta mi bo potekla garancija a imam na števcu šele dobrih 40 kkm.... :nevem:

Se pravi, da boš lahko že prvo menjavo svečk naredil veliko bolj poceni. 

Le na uradni servis ne it.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

Vseeno si imel možnost kupit kak bolj ornk avto z dizel mašino. 

Recimo? Kako škodo?😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 urami je NevLado napisal:

jezus kristus, te svečke so res precenjene na pooblaščencu, ne razumem kako je to legit da ti jih prodajajo s 400% maržo

Ko sam pravim,da nas uradni servisi lupijo, pa nihče ne verjame.🤗

Samo enkrat bodo svečke po taki ceni , dokler je avto v garanciji. Potem pa bodo redni servisi trikrat  cenejši.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ampak ti si že nasedel t.i. zeleni agendi. Verjel si politikom in šel z dizla na bencinarja, ker dizli baje ful svinjajo.

Narobe. Cx 30 se ne prodaja v dizel izvedbi, baje. Vsaj zaenkrat ne.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ta t.i zelena agenda je en velik nateg. V bistvu mi tu v Evropi naj bi  montirali panele na strehe (ki ti jih malo večja toča sesuje z lahkoto), kupovali naj bi električne avtke , najraje drage Evropske (na koncu folk kupuje poceni kitajske električne polizdelke). V bistvu gre zemlja svojo pot ,kjer se obdobja hladnih in vročih izmenjujejo. Se pa da tako pobrati veliko denarja od naroda, to je res .

Upam,da dokler bom še lahko vozil avto, da bodo obstajali se vedno dobri stari dizli in benzinarji.

Ostali, ki hočejo biti "zeleni" oziroma mislijo, da bodo še tem kaj prispevali, naj kar kupujejo električarje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Na balonarcah pa res ne sme skakat. :whatever: To še meni na nizkopresečnih ne dela pa pumpam 2.7 pri hladnem. Mogoče pa ga jebe, ker ima poltogo premo zadaj, ki rata neudobna in pretrda na kratkih neravninah in prelomih asfalta. Premium pa tak. 

Ne, to je zato, ker so se letne XL varianta. Na zimskih tega ni. Te gume imajo res trde bočnice.

Teh sploh ne rabiš polniti več,kot je predpisano. Sedaj imam celo napolnjene spredaj 2.4 bar in zadaj 2.3 bar. 

Ko se segrejejo pridejo na 2,7 in zadaj  2.5-2.6. idealno.

In je guma normalna, ne izgleda nič preprazna, le da je konfort sedaj bistveno boljši. 

Medtem, ko imam tudi sam na 6-ki 2,7 spredaj  in 2.6 zadaj. Zanimivo, da se GY assimetric 6 sploh ne segrejejo veliko na avtocesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Ta tlak je normalen,ko se guma zagreje,zato se pumpajo hladne,da je tlak vedno sorazmerno enak pri topli gumi! Tudi moje GY so za 0.2 več kot hladne....:nevem:

Ja, samo,če jo hladno napumpaš recimo malo več, 2.7 spredaj , je "topla" 2.9 bar. In začne skakati po cesti. Tako, da moraš to vračunati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Danes, ko sem se peljal malo dlje po avtocesti, sem ugotovil, da je avto ful trd in da kar poskakuje na neravninah. Med vožnjo sem preveril, kolikšen je tlak v gumah in je bil spredaj 2.9 bar in zadaj 2.8 bar. Wtf? 🧐Vem, da sem jih nazadnje napumpal spredaj 2.6 bar in zadaj 2.5 bar

Se pravi, da se te gume ful segrejejo med vožnjo (veliko bolj, kot zimske Hankook). In ,če upoštevamo še to, da so te moje Conti premium contakt 7 XL varijanta (extra load) s tršimi boki, ni čudno, da se je čutilo vsako luknjico na cesti. Skratka, za te gume ne pride v poštev, da se pumpajo več, kot je priporočeno. Za nazaj sem napumpal spredaj 2.4 bar, zadaj 2,3 bar. In, ko so se segrele je bilo ravno prav - spredaj 2.6 in zadaj 2.5 bar.

Vožnja je tako neprimerno bolj udobna in gume so veliko tišje.

Za ostale gume z normalnimi bočnicami je mogoče v redu malo višji tlak ,za te nikakor. Vsaj meni ni všeč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je godlike napisal:

So super, samo povratne informacije pa ni.

Iz PS4 na te PC7 je bil kar negativen preskok.

Ja, ni tako športna guma kot recimo GY F1 assimetric 6, kot jih imam na mazdi 6. Ta Conti je bolj kot ne potovalna guma. Pa v dežju je super.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A gre še komu na živce , ko imate nekaj časa odprta vrata,ko se javi tisti grozen alarm in opozorilo čez pol ekrana.

Da se bo izpraznila baterija.😎

Danes sem sesal avto , niti pet minut, pa že tin,tin,tin...Na 6-ki  tega nimam in je veliko bolj prijazno vse skupaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Bini napisal:

Vau, pa še velik je dal za njega.... 🥴 

Res je. Imel je nešteto težav, od tega, da se mu šipa v dežju ni spustila, do težav z senzorji...Dvakrat ga je peljal AMZS do servisa. Najbolj srečen je bil, ko se ga je znebil.

Vozil sem ga parkrat in je bil res raketa.

Ko je delal...🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 50 minutami je godlike napisal:

Mnjaaa.

Operem felne iz obeh strani. Tega tvoj mojster ne naredi.

Res je. A me to toliko ne sekira. Preden menjam feltne jih vedno operem in "konzerviram". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

U, pa vi  imate vsi dvigalke v premium barvi. Eh, ne bo šlo. Ni vsaka rdeča barva- premium barva.😉

Jaz pa že nekaj let ne hranim gum več doma. Se dogovorim z mehanikom, ki jih hrani , pripeljem avto, on zamenja gume, jih tudi centrira. Staneme 10€.

Ne da se mi več tega delati doma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.