Brez skrbi Bini... pod vodstvom velik Nemčije ali 4. rajha bomo zgodovino ponavljali, kot pred skoraj 100leti. Eno marširanje proti Moskvi je že opcija. Baje gre v tretje rado.
Dokler smo pod 4 rajhom je vse v redu. Ko bomo ( upam da nikoli) pod vodkarji bo hudo. Takrat bo potrebno zopet puške v roke vzeti.
V bistvu so te aliexpress.com ledice, ki jih tako vneto montirate v luči bolj za kake omare osvetljevati, kot za kaj resnega, tako, da je primerjava kar na mestu. To je podobna primerjava kot bi primerjali resen x motor z baby dinotom ali pa z dinotom. 😉
Tele JD Power razuslave niso glih verodostojne. Za njih je vsak obusk servisa okvara tudi, ce si su samo baterijo v kljucu menjat.
Tale jd power je kt da bi se zanasov na novice iz fb
Res je. Ker je v vprašalnikih le kaka tretjina vprašanj o okvarah. Aja, bilo je tudi vprašanje o zadovoljstvu na uradnih servisih . Mi je jasno, zakaj je Mazda tako nizko. 😉
Raziskava je obsegala avtomobile modelnega leta 2025, kupljene med junijem 2024 in majem 2025.
Žaw se je tudi mazda poslabšala.... 🥴😭
V bistvu so se vse Japonske znamke zelo poslabšale razen Nissana. Takšno anketo sem pred kratkim izpolnjeval tudi sam za obe mazdi. Obema sem dal oceno odlično, brez nekih resnih okvar (razen ogledal nič konkretnega). Je bilo pa v vpra#alniku en kup neumnih vprašanj, ki nimajo veze z kvaliteto.
Recimo : "Ali ste zadovoljni z velikostjo ogledala v senčnikih in osvetlitvijo le tega?"
Sicer pa, če bi Tilen5 dobil ta vprašalnik v roke, ne bi bila mazda sploh na seznamu. 😊
Hehe, samo da bo Holob jebal Alexa pa še kakšnega haterja, bo spremenil trošarine in bo razlika v ceni manjša, čez 14 dni bo pa vrnu nazaj pa bo spet cena podobna, ker se bo pa cena goriva znižala. Tale Holob je prefrigan pa zelo rad desne zajebava.
Premalo je znižal trošarine, tako, da se je zopet kar občutno podražilo gorivo. Tokrat si ga upihnila mimo. 😉
Pernati and co. potrebujejo denar. In še več denarja...
Glede na to, da se minimalno 1/3 časa stoji pri semaforjih...če teoretično porabo zmanjšamo za 1/3 pa smo tam na 6l... V mestu in na kratkih razdaljah ni pričakovati čudežev...
Ampak vseeno, pri vožnji po mestu 50/ uro je poraba okoli 4 l/100. Govorim za ročni menjalnik. Na semaforjih imaš itak start stop. Tako, da tudi če upoštevamo vse zastoje in čakanja, več kot 6,5/7 na 100 ne sme bit. 😉
Kot sem že napisal, štirje odrasli +poln prtljažnik kufrov in opreme, prevoženih okoli 1650 km, pri nas avtocesta od 140+----/uro, Avstrija po omejitvah (tam vsi vozimo po omejitvah 😄), Nemčija od 140-205 km /uro. Italija nekje 140km/ uro. Ostalo nekaj nad omejitvami. Skupna poraba 6,1/100. V Avstriji in Italiji sem tankal Esso benzin. Ali je boljši kot Shell, ne vem. V glavnem, poraba nekje enaka kot na dizelci. Mogoče kake tri dcl višja.
Vseeno sem mnenja, da sosednje države niso tako slabe, kot jih nekateri prikazujejo in da pri nas ni tako super, kot nekateri prikazujejo...
Tukaj si pa zadel bistvo. Tisti, ki ne gredo dlje kot do sosednje občine ali pa mogoče maksimalno do hrčkov, mislijo, da bolje ne more biti. Pa še politikom verjamejo, ki radi nakladajo. Še posebno pernati se rad kiti z "uspeh" in medu in mleku pri nas na FB in istem - gramu.
Kaj bi pa narobe delalo? Meni se ne zdi ravno pretirano, saj vsak normalen diesel z takšnimi konji požre približno enako po mestu... Na relaciji je občutno manj...
Ampak, ker se avto uporablja večinoma v mestu je poraba takšna kakršna pač je... Avto uporablja žena, če bi ga jaz, bi bilo še kašen liter zraven....
Ti, oziroma tvoja žena vozi avto kot na really-ju. Verjetno ne spusti pod 5000.obratov.😊😊
Resda je avtomatik, to doda kaka dva litra, ampak vseeno, ta vaša poraba ni normalna. Če bi vozil kakega amg-ja potem ja. 😉
sem kar naročil led-žarnici za dnevne luči na LedPerf in ju sam zamenjal. Delujeta!
A te rumene halogenske imajo vsi mini dinoti? Ker mi ostali , ki omamo x motorje, imamo to narejeno tako, da te stranske led luči svetijo tudi s strani in osvetljujejo kote precej daleč. Predvidevam, da te halogenske služijo bolj same sebi.
Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva.
Sedaj, ko sem jih ročno pretipal in jim izmeril temperaturo, imam nekako bolj občutek, kako so tople pri tej temperaturi. V bistvu sem z roko imel občutek, da so še bolj hladne.
Evo, prva meritev gum je tu. Takoj po vožnji iz Lj. (nemška hitrost), cx30, Conti 7, zrak 34°C. Naslednjič izmerim temperaturo na GY (na 6-ki)za približno primerjavo. Merjeno z digitalnim termometrom v brazdah v profilu gume.
Garancijska popravila krije proizvajalec, tako da imajo interes, da izvajajo garancijska popravila. Je pa res, da tam je ura drugače nižje ovrednotena kot takrat, ko plača uporabnik.
Točno tako. Garancijo krije proizvajalec in ne uradni servis.
Oboje! Vemo pa da je v Alexworldu verjetno drugace :).
Glede privatnika - ce komu ni vsec moja ponudba / cena se obrneva oba ne samo on :).
Moram pa recti, da v 15 letih niti enkrat nisem imel problemov s tem, sem v specificni panogi ampak nikoli cenkanja, vedno plačila v roku.
Kdor spoštuje kot uporabnik je tudi dober privatnik - in obratno.
Kdor ne spoštuje...je verjetno jezen na celnsvet na večih področjih
Vse jasno. 😉
Sicer pa ti mešaš hruške in kiwi.
Tukaj je govora o zlatarskih uradnih servisih Mazde in ostalih. Jaz, prav tako tudi ostali, nimamo druge izbire, ko je avto v garanciji, kot to, da gremo na uradni, pregrešno drag servis. Ko gre garancija mimo pa ja, se strinjam, da imam več izbire. Zanimivo, moj mehanik ima tudi veliko opreme, znanja, pa mi računa zelo, zelo normalne cene.
Tako za rezervne dele kot za delo.
In prav on mi je povedal, (bil je vodja servisa na uradnem mazda servisu v KP) kako se tam nabija cene brezveze.
Jaz bom samo tole rekel: veliko sam presravfam, tudi tezka dela...
Kdor ne ceni dela mehanikov (in podobnih storitev) naj hodi peš... Oziroma naj ga v njegovi sluzbi placajo samo toliko da pokrijejo koliko jih ta zaposleni košta...pa naj okusi na svoji koži.
Nic ni narobe prej vprasati koliko bo prislo, koliko je material, koliko je delo ..nic ni to narobe, samo spostovanje do opravljenih storitev in njenih garancij pa je le treba malo meti...investicija v orodje, lifte, prostore, solanja, ljudi, da sploh lahko si reces servis je enormna in se ne placa samo s ceno olja...tudi naša plača je plačilo naših storitev....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V bistvu ni dobro, da smo sploh pod kom. A če smo že, je potrebno izbrati manjše zlo. In to je EU. Vse ostalo ne pride v poštev.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani