Uff, tole pa ni za tvoj avto.😬 Edino,če imaš res staro barvo polno globokih prask. Stvar je zelooo agresivna:
-zelo agresiven “cut” (cca 9/10)
-dela se z polirko (rotacijsko ali orbitalno).
Par konkretnih poliranj s stole pasto in boš lahko prišel skozi vrhnji sloj laka.
Mazde imajo namreč zelo tanke sloje. Za samo povrniti sijaj (tanki hologrami od pranja) uporabi raje kaj "lahkega" , recimo Menzerna light 2500 in na koncu še super finiš plus 3800. Tako ne boš odstranjeval laka in barva bo super sijajna. Zaključiš z kako zaščito (boosterjem) za lak.
Ta t.i zelena agenda je en velik nateg. V bistvu mi tu v Evropi naj bi montirali panele na strehe (ki ti jih malo večja toča sesuje z lahkoto), kupovali naj bi električne avtke , najraje drage Evropske (na koncu folk kupuje poceni kitajske električne polizdelke). V bistvu gre zemlja svojo pot ,kjer se obdobja hladnih in vročih izmenjujejo. Se pa da tako pobrati veliko denarja od naroda, to je res .
Upam,da dokler bom še lahko vozil avto, da bodo obstajali se vedno dobri stari dizli in benzinarji.
Ostali, ki hočejo biti "zeleni" oziroma mislijo, da bodo še tem kaj prispevali, naj kar kupujejo električarje.
Na balonarcah pa res ne sme skakat. To še meni na nizkopresečnih ne dela pa pumpam 2.7 pri hladnem. Mogoče pa ga jebe, ker ima poltogo premo zadaj, ki rata neudobna in pretrda na kratkih neravninah in prelomih asfalta. Premium pa tak.
Ne, to je zato, ker so se letne XL varianta. Na zimskih tega ni. Te gume imajo res trde bočnice.
Teh sploh ne rabiš polniti več,kot je predpisano. Sedaj imam celo napolnjene spredaj 2.4 bar in zadaj 2.3 bar.
Ko se segrejejo pridejo na 2,7 in zadaj 2.5-2.6. idealno.
In je guma normalna, ne izgleda nič preprazna, le da je konfort sedaj bistveno boljši.
Medtem, ko imam tudi sam na 6-ki 2,7 spredaj in 2.6 zadaj. Zanimivo, da se GY assimetric 6 sploh ne segrejejo veliko na avtocesti.
Ta tlak je normalen,ko se guma zagreje,zato se pumpajo hladne,da je tlak vedno sorazmerno enak pri topli gumi! Tudi moje GY so za 0.2 več kot hladne....
Ja, samo,če jo hladno napumpaš recimo malo več, 2.7 spredaj , je "topla" 2.9 bar. In začne skakati po cesti. Tako, da moraš to vračunati.
Danes, ko sem se peljal malo dlje po avtocesti, sem ugotovil, da je avto ful trd in da kar poskakuje na neravninah. Med vožnjo sem preveril, kolikšen je tlak v gumah in je bil spredaj 2.9 bar in zadaj 2.8 bar. Wtf? 🧐Vem, da sem jih nazadnje napumpal spredaj 2.6 bar in zadaj 2.5 bar
Se pravi, da se te gume ful segrejejo med vožnjo (veliko bolj, kot zimske Hankook). In ,če upoštevamo še to, da so te moje Conti premium contakt 7 XL varijanta (extra load) s tršimi boki, ni čudno, da se je čutilo vsako luknjico na cesti. Skratka, za te gume ne pride v poštev, da se pumpajo več, kot je priporočeno. Za nazaj sem napumpal spredaj 2.4 bar, zadaj 2,3 bar. In, ko so se segrele je bilo ravno prav - spredaj 2.6 in zadaj 2.5 bar.
Vožnja je tako neprimerno bolj udobna in gume so veliko tišje.
Za ostale gume z normalnimi bočnicami je mogoče v redu malo višji tlak ,za te nikakor. Vsaj meni ni všeč.
Res je. Imel je nešteto težav, od tega, da se mu šipa v dežju ni spustila, do težav z senzorji...Dvakrat ga je peljal AMZS do servisa. Najbolj srečen je bil, ko se ga je znebil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne, tokrat je krivo nihanje nafte na trgih. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani