Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi
Napisano
pred 22 urami je NevLado napisal:

Ti si pa tut ko boben in lajna, skyactiv dizli niso to, kar si vozil/voziš ti ;) in se nedaš in nedaš prepričat :lol:

Ko bo FuksWagen vzel konec najbrž ne bom več rabil sedemsedežnika - pa si nabavim enega tega zlo-glasnega skyactiva, pa da se sam prepričam, a je problem v avtu al v vozniku...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 9 urami je Tilen5 napisal:

Kaki pacijenti ste. Pač ne greš na AC. Jaz v LJ štartam samo še iz Ajdovskega letališča. 🚁

Zamešal si.

Tako izučeni piloti so pristajali v WTC in ne v BTC...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Na, pa je med motoristi še en Slovenec iz Kranja, zaletel se je pa pri Sežani.

Je prehiteval, potem so ga z lučkami in sireno odpeljali v Sežano in s helikopterjem v UKC...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 21 urami je NevLado napisal:

Moj nasvet? Ne kupuj mazde dizla z več kot 200kkm, razen če ni 1 lastnik. Za CX-3 je 2.0 G120 vrh glave, vrhunski motor brez težav in lepo poskočen.

Ja, raje jih prepusti meni...

Ena je imela 360.000, preden je šla od hiše - kar je bila velika napaka.

Druga ima skoraj 240.000 in se pripravljam na menjavo zobatega jermena...

Moj nasvet: kakšne vožne pa imate? Če ni vsak dan v enem kosu vsaj 50 km, potem res ni dizelaš za vas. Če je pa ogromno mestne vožnje z pogostim stanjem na semaforjih, kjer start-stop matra motor na veliko, je pa dizel še toliko manj...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Čudno ni nekega odziva na višje cene goriv.... :whatever:

A veš, da sem tudi jaz presenečen. Sem čakal komentarje v smislu "je treba wohcet plačat"...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

To zdaj bo sicer več ali manj samo ugibanje, ampak mislim, da dosti nisem zgrešil:

3 litrski one ima 250 kW in porabo 3 litre na 10 km Rebrnic.

2 litrski dizel ima 95 kW in porabo 1,5 litra na 10 km Rebrnic.

1 litrski one s tremi valji ima 73,5 kW in tuli v Rebrnice da imaš občutek, da bo motor odprlo (gre skoraj stotko, ampak s tretjo). Ali pa se postaviš med tovornjake in greš počasi... Poraba pa je ravno tako 1,5 litra na 10 km Rebrnic...

In mislim, da nam šef ne bo za službeni avto kupil nekaj s 3 litrskim motorjem, tako rad nas pa nima...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ma, mi imamo službenega 1,9 turbo dizla in smo ga vsi veseli. Bojim se samo, da bo enkrat kakšna malenkost crknila in bo prišel račun s servisa pa se bo kakšen šef spomnil, da ta dizelaš še obstaja in ga bodo zamenjali. Ker zdaj vse nove nabavljajo z litrskim trivaljnikom in beee eee... ... ... Ne, meni tole še vedno ne gre. Torej, z litrskim trivaljnim ne-dizlom. Potem imaš pa štiri osebe notri, pa kreneš v Rebrnice ... ... ... Mah, pustmo stat...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Tole je pa v Italiji, "okolica" Benetk...

20250904002.JPG

Ni mi pa jasno, kaj narediš, ko vidiš ta znak? A je ta znak zato, da pripraviš denarnico, kot na cestnini?

Popravljeno od Slivka

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je odveč danes na avtu?
Napisano

Vse razen koles, diferencialov, kardanov, menjalnika in motorja. Škoda, da so toliko ropotije in odvečne šare obesili na tako super mehaniko...

SIOL.NET

Mercedes je za svoj ikonični razred G potrdil vrnitev izvedbe z mehko streho.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Marsikaj sem že videl na cesti, ampak ko mi je prijatelj poslal tole sliko...

20250904084708.JPG

Nekje v južni Angliji, kar (za normalne ljudi) še oteži zadevo, ker Angleži vozijo po napačni strani...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Pri 150 km/h z mobitelom slikat števce... 

Mah, pustmo stat, ker bom spet kregan, de sm kmet an s hribu doma an de nč ne zastopm...

Vidim, da imaš rezervoar na levi strani vozila. Zanimivo. Pa 16°C je zunaj - najbrž si slikal zjutraj, čeprav je za avgust to precej "frišno"...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.