Tale tanova CX-5 ima menda spet nazaj senzorje za nadzor tlaka in ne meri vec s pomocjo ABS senzorjev... Menda je to zaradi EU regulative ... Tudi vsi ostali novejsi modeli imajo verjetno tako ...
To ni original zadeva, ampak nek aftermarket...meni se zdi zanimivo, ker ce imas Android radio lahko imas na njemu prikaz senzorjev in kamere...pac lepo zgleda in vidis kateri senzor je aktiven.
Cena 355 ? brez montaze, pa niti ni tak hudo za original senzorje, a to naredijo tudi v BTCju na servisu?
V BTCju to pomoje za njih dela Zgajnar, ki ima delavnico zraven Mazda servisa ...
Jaz se v avtu ne javljam pa ?etudi me kli?e direktor. Vo?nja je vo?nja, ?redanje po telefonu med vo?njo je pa kr neki.
Baje, da bodo tudi pri nas zvi?ali kazni.
Hvala bogu.
Pri Carplay in podobnih resitvah je telefon v bistvu del infotainmenta... in na vecjem zaslonu lahko upravljas z navigacijo, poslusal glasbo, sprejemas prometna porocila ... in seveda lahko tudi telefoniras prostorocno ... In to, kolikor vem, zaenkrat ni prepovedano ... tako kot ni prepovedano malicanje med voznjo, kajenje, sminkanje, pogovarjanje s sopotniki,...
Ne... infotainment je enak, kot v prejsnjih modelih... moja sedanja sestica ima se stari i fotainment s TomTom navigacijo... kasnejsi FL sestice in tudi ostali, so dobili Mazda Connect... ki je se vedno tak...
Danes sem dobil na test se bencinsko CX-5... 2,5, G194, avtomatik... Revolution Top... pozitivno presenecen... sicer mu manjka malo navora... ampak ni tako hudo, kot sem mislil, da bo... porabo v cca. 200km mesane voznje sem imel po racunalniku 8,1l/100km... kar je cisto OK za tak motor...
Pri savi imam. Kasko in dodatno kombinacijo J pa ?e nekaj poleg. Ma ?ajba je 100% za menjat. Razpoka se prav ?uti. Ni to samo neka ?rtica.
Glede na to, da je kasko pa se dodatno stekla, bi jaz to urejal na pooblascenem servisu in naj dajo originalno steklo ... Seveda pa je odlocitev tvoja ...
Ja jaz moram gledati na velikost, ekran odpade. No sicer pa niti nintreba kartice ven, z laptopom prides priklopis kabel pa snames ce je treba
Lazje je sneti kamerico in to delati na toplem ... Sploh ce nimas laptopa ... Garminova je fajne, ker ima magnetni nosilec... Tudi BlackVue se zelo hitro sname iz nosilca ... Tale "tvoja" pa ocitno tudi... vsaj na sliki je videti gumbek, ki je verjetno namenjen hitremu odstranjevanju ...
ja posnetki so takoj 300-500mb, wifi dajo pa prve generacije
Verjetno je pa pregledovanje hitrej?e? To je va?nej?e po moje.
Pri Garminovi kar nekaj cajta traja, da lahko zacnes pregledovati posnetke ... Meni se zdi samo pogojno uporabno, ko res nimas druge opcije ... Pregledovanje preko zaslona same kamere pa je OK ... Ampak zalosna nimajo vse kamere... Recimo BlackVue, po kateri so skopirali obliko tele, ki jo ti narocas je bil prenos preko WiFi zelo pocasen... za pregledovanje pa se ne spomnim vec, ker tega niti nisem nikoli uporabljal ... Vem, da je bil prenos videa tako pocasen... in je trajal ponavadi dlje, kot je trajal posnetek ... Recimo za tri minute dolg posnetek (datoteke se zakljucujejo po treh minutah) je prenos ponavadi trajal malce vec kot tri minute ...
WiFi.vecinoma ni tako super, kot se slisi... vecinoma gre prenos na telefon zelo pocasen... pa se povezovanje je ponavadi dalec od enostavno ... vsaj sam imam take izkusnje in se vedno raje vzamem kartico ven in skopiram preko citalca...
Vec ali manj ja... ze ko sem kupoval to sestico, je bila v igri CX-5...ampak je prevladalo to, da je sestica imela radarski tempomat... CX5 pa takrat se ne...
Sem od petka do danes zjutraj imel v uporabi novo CX-5, 2.2D, 110 KW, AWD, Revolution ... V tem casu sem naredil slabih 400 km ... nekaj AC, nekaj po lokalnih cestah (Ljubljana-Medvode-Lasko-Trbovlje-Ivan?na Gorica-Ljubljana-Vrhnika-Medvode) ... Povprecna poraba po racunalniku je bila po tem, ko sem avto oddal, 6,4 l/100 km ... Kar je celo malo manj kot ima moja sestica z identicnim motorjem ... Verjetno se pozna to, da je z rocnim menjalnikom ...
Se nekaj slik ...
Drug teden pa dobim se izvedenko z bencinskim motorjem G194, 2,5 ... da probam se to... in se bo potem lazje odlocit
?koda da ne uvedejo digitalne, tako kot Avstrijci. Bo vezana na tablico, pa nalepke ne rabi?. Jaz jo vsekakor vzamem, sploh ker je ena ?tala manj ob menjavi ?ajbe.
Sodelavcu se ?e svetijo o?i, ker ima prenosne tablice za oldtajmerje in bo rabo naslednje leto samo ?e eno vinjeto za 3 avte.
Digitalna vinjeta je sicer fajn... ampak je malo cudno, da je ne mores kupiti in takoj uporabljati ... Za fizicne osebe velja, da velja sele 18 dni po nakupu... Ce torej danes hocem placati recimo 10 dnevno vinjeto za AT, je lahko veljavnost sele od 18.12.
Menda zato, ker imas po zakonu 14 dni casa za reklamacijo oz. odstop od nakupa ... pa se tri dni so dodali, ker lahko odstop posljes po navadni posti ...
Bolj zanimivo bi bilo, ce bi imel moznost kje odkljukati, da se odpovedujes temu, da lahko storniras in da zacne veljati takoj ... Drugace to recimo ne pride v postev za potovanje, za katerega se odlocis spotnano ... ... V takem primeru je se vedno treba kupvoati fizicno vinjeto
Jaz vsak dan vozim za ve?jim ?tevilom dizlov in ti pa prav lepo di?ijo, zlasti tisti starej?ih letnikov ali pa novej?i in z odstranitvijo filtra. Tak ko pohodi gas toliko zakadi, da je nekaj ?asa vidljivost blizu nule!
Noja... tudi za kaksnim starim bencinarjem ravno ne disi prav lepo ... Ce se ze gremo na to... potem so najmanj smrdeci EV ... razen ce se ne zacne smodit kaksna elektricna napeljava
Jaz sem prav presene? nad razliko. Letne 17, zimske 16, oboje Nokian. 16-ke so kovinske felne (ne vem koliko je razlika v te?i v primerjavi z alu), skratka na zimskih mi avto pije pribli?no 0,5 L manj! Za to?en rezultat, pa bo potrebno ?e nekaj tankanj...da dobim statistiko.
Druga?e, pohvale za tak?ne teste! Zelo koristna informacija ob nakupu avta.
Povecano porabo sem opazil sele letos, ko sem da gor Nexenke ... Skoraj nisem mogel verjeti, da je res lahko taksna razlika ... Prej nisem opazil, da bi se poraba kaj bistveno spremenila med zimskimi 17kami in letnimi 19kami ... letos pa je razlika bila zelo ocitna ...
Drugace z voznimi lastnostmi Nexenk pa sem zadovoljen ... in nimam pripomb...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kateri pa nimajo? Pomoje bodo morali imeti spet vsi, ki se prodajo od nekega datuma dalje ...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani