Jump to content

kacnje

Members
 • Posts

  166
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  Kamnik

Other informations

 • Car modell
  Mazda CX-5 CD175 AT AWD

Recent Profile Visitors

831 profile views

kacnje's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • One Year In Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • One Month Later Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

114

Reputation

 1. Mazdina avtomatika za klimo res rada izbere notranje kroženje zraka. Daleč najbolj od vseh, ki sem jih doslej vozil. Se sicer čez precej časa tudi odloči, da bo vrnila na zajem zraka od zunaj, ampak zunaj ne sme biti preveč vroče, sicer zlepa ne gre nazaj. In verjamem, da greš lahko tudi na morje, pa si še vedno ne bo premislila. Po mojih izkušnjah ni ravno biser, je pa nekako v zlati sredini pri delovanju.
 2. Jaz beležim preprosto v tabelo. Predvsem zato, da vem, kdaj je bilo kaj zamenjano, kupljeno ... Ko prodajam avto, to priložim (če ni računov). Hkrati pa res odpre oči, koliko denarja gre za jeklene konjičke.
 3. Drži, kar si napisal. Sam sem pred kratkim prišel iz Tunjic preko Šenturške Gore na Jezerski vrh (in seveda nazaj), pa mi je še ostalo kakšnih 30 %. Je pa res, da sem precej delal sam. Pa imam precej kilogramov, kar se res pozna pri porabi. Sam sem e-kolesa zgolj gledal, pa so me presenetili za abrahama. Tako je. Od veliko dejavnikov je odvisen doseg, vseeno pa je za večino uporabnikov povsem dovolj.
 4. Mogoče koga zanima. Ravno prenavljam spletno stran, ampak ker v zadnjem času dobivam res polno vprašanj o e-kolesu, sem se odločil napisati nekaj vrstic na to temo (v objavi je tudi povezava do lanskega opisa kolesa): Podatki in razlike pri vožnji električnega ali navadnega kolesa - Izotov blog WWW.KACNJE.EU Primerjava kolesarjenja na e-kolesu in navadnem kolesu. Kakšni so občutki, koliko kalorij porabimo z električnim kolesom? Kakšen je srčni...
 5. Saj v grobem poznam, sem vendarle še iz starih časov , samo za namige za parkiranje me je zanimalo. Verjetno bomo parkirali nekje v Gorjah (britof je bil omenjen).
 6. Aha, se ti zdi boljše začeti v Mojstrani? Sam sem vedno zagovornik tega, da se do izhodišča čim bolj pripeljem, da ne gonim nazaj v breg Pa predlagaš najprej v Radovno? No, saj je po svoje isti k..., ampak če si že šel, imaš kakšno idejo.
 7. Koristne informacije. Sicer bi bilo meni najbolj všeč začeti v Gorjah (ali pač tam nekje).
 8. Zagotovo bo kdo od Mazdašev tole vedel. En krajši kolesarski družinski krog sem imel v mislih: Gorje - Radovna - Mojstrana - Gorje Pa imam dve vprašanji: 1. Kje je najbolje parkirati, da ne prihajam v stik z redarji in različnimi sitnobami? 2. Menda je trenutno cesta Lipce - Kočna - Gorje zaprta? Je to res in ali je s kolesom mogoče vseeno prevozna? Če pa slučajno nadaljujem Lipce - Žirovnica - Breg, ali je to izvedljivo?
 9. Zanimivo ja. Na začetku poletja sem bil pri Močniku in tudi tam sem imel občutek, da so samo CX-30 na dvorišču.
 10. Nisem sicer preveč natančno pregledal tiste strani, ampak možno je, da prikazuje kumulativo (od začetka požara, od včeraj, od danes).
 11. Te nič ne jezi, ko potem natikaš kolo nazaj med diske? Meni potem stalno škriplje, pa lep čas popravljam.
 12. Ko smo ravno pri teh zavorah. Vsak čas bo minilo leto, odkar sem si omislil CX-5. In že kar nekaj časa se mi dogaja, da občasno malo čivka. Najprej sem pomislil na ležaje, pa sem opazil, da gre za zavore (zadaj). Enkrat sem imel težave na daljšem spustu, saj je žgalo in smrdelo. Spet drugič sem imel občutek, kot da mi elektronska ročna ni spustila (čeprav zelo pazim, kako ravnam, se spomnim, da se mi je takrat zelo mudilo in sem imel občutek, da je pri speljevanju malo cuknilo in po kakšnih desetih km sem spet zaznal smrad, nato pa sem imel še nekaj km spusta in doma je smrdelo na polno. Naslednji dan težav ni bilo. In tako še sem ter tja kakšno (drobno) čohanje/piskanje. Na pooblaščenem servisu (v maju) so opazili, da nekaj ni v redu in so razdrli in očistili čeljusti zadaj. Podrobnosti itak ne vem. Včeraj pa sem spet opazil, da se je zadaj levo pregrelo na spustu, pa tudi čez dan je nekaj čivkalo. So zavore rak rana Mazd CX-5? Sklepam, da bo potrebna menjava (vsaj) ploščic. Moram enkrat do svojega kolega, ki je mehanik.
 13. Ja, se strinjam. Saj pravim, jaz sem podložke zamenjal. In se spomnim, da je bilo pri enem injektorju kar precej gareža. Torej je bila podložka slaba. Na servisu so nekaj omenjali, da je pri 2016 že uporabljen drugačen material, pa mislim, da so nekaj drugače zategovali. Nekaj na to temo. Koliko to pomaga, pa ne vem. Ja, tudi glede vožnje. Načeloma res vozim z zelo nizkimi obrati. Včasih sem delal blizu 50 kkm, sedaj kakšnih 25 kkm. In drži tudi, da ga sem in tja tudi malo bolj poženem, čeprav je to res redko. Bomo videli. Trkam po leseni mizi, da ne bo težav.
 14. Če je nastavljeno na tisti način dinamičnega spremljanja, je po mojem težko narediti preko 13 kkm, da ne bi avto začel sitnariti. Vsaj po mojih treh menjavah je tako videti. To je res premajhen vzorec, ampak tak občutek sem dobil sedaj. Glede podložk so meni (za CX-5 175 KM 2.2 dizel letnik 2016) rekli na pooblaščencu (in to kar trije različni), da ni potrebe po menjavanju, ker so to (pri mojem letniku že uredili). Da je bila težava prej. No, jaz sem to sicer vseeno zamenjal hkrati s preventivno menjavo verige in sita. Me pa zanima, če bo meni kaj crknilo. Avto res korektno servisiram, po drugi strani pa vozim zelo nežno. Pravzaprav nisem imel še z nobenim težav, pa delam ravno nasprotno od tistih idej, da je treba zadevo spihat. Vozim počasi, obratomer gre redko nad 2 jurčka ... pa so mi že včasih napovedovali težave, pa nikdar nisem imel. Še celo nasprotno, ko so vsi imeli težave s DPFji in ostalimi pizdarijami, se je pri meni komaj kaj poznalo. Bomo videli. Sploh ne trdim, da je tako bolje. Pač tako vozim in nikdar nisem imel težav. Pa bomo videli, mogoče ne bo težav, mogoče pa bodo.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.