Skoči na vsebino

kacnje

Člani
  • Sporočil

    295
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Kontakt

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški
  • Lokacija
    Kamnik

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Toyota RAV4 hybrid AWD

Nedavni obiski profila

1.966 ogledov profila

Dosežki uporabnika kacnje

Reden

Reden (8/14)

  • Eno leto je mimo
  • Zelo priljubljen Rare
  • Predano Rare
  • Mesec dni kasneje
  • Prvi prispevek Rare

Nedavne značke

339

Ugled

  1. Mazdaši, naj vas spomnim, da se bliža menjava pnevmatik ...
  2. kacnje

    Kolesarjenje in tek

    Veliko planino so v zadnjih letih (desetletjih) uspeli degradirati do skrajnosti.
  3. Oglas na Bolhi: https://www.bolha.com/stresni-nosilci/stresni-nosilci-mazda-cx-5-2011-2017-oglas-12202435
  4. Prodam zgoraj omenjene rabljene letne pnevmatike. Oglas na Bolhi: https://www.bolha.com/19-colne-pnevmatike/pnevmatike-uniroyal-225-55-19-poletna-kolicina-4-oglas-12202406
  5. Ja, tako mi je logično. Sedaj me je pa Sunking zmedel.
  6. Čakaj, sedaj mi pa ni jasno. Sunking piše, da v AA deluje dotik ves čas. Že to mi je čudno. Potem pa pišeš, da se touch na CX-30 izključi med vožnjo. Ravno zgoraj ste me prepričali, da touch ne deluje v mirovanju, zakaj pišeš, da se potem izključi? Ali je ta razlika med letniki?
  7. Dobro, da nisem preveč pametoval v družbi 🙂 vidim, da bi lepo v meglo brcnil.
  8. Na moji CX-5 je touch screen deloval, če je avto miroval. Prejle sem govoril s sodelavcem, ki ima CX-30 in mi je omenil, da pri njem ne deluje touch screen niti takrat, ko avto miruje. Priznam, da sem bil malo presenečen. Ampak mogoče je pa to res. Mi lahko kdo to potrdi? Mislim, da ima letnik 2021, če se ne motim.
  9. kacnje

    Mazda CX-5 - mnenja

    Če bo kdo kandidat za mojega, bo mogoče tudi šel v prodajo. CX-5 AWD, 2,2 litrski 175 KM, 2016, maksimalna oprema, 188 kkm, vsi servisi narejeni na pooblaščenih servisih, preventivne zadeve urejene (veriga oljne črpalke, podložke injektorjev, olje v avtomatskem menjalniku, "orehovo" čiščenje kolektorjev ...), nadgrajena podpora za Android Auto in CarPlay, s kulanco zamenjana prednja žarometa (pri enem je očitno puščalo tesnilo). Avto v top stanju, na zadnjem servisu v novembru. Edino zunanje ogledalo kdaj malo šteka, saj to pa ni nič neobičajnega.
  10. kacnje

    Mazda CX-5 - mnenja

    Ja, sem šel nazaj pogledat, pa nisem prepričan, če ni bilo še kaj cenkanja
  11. kacnje

    Mazda CX-5 - mnenja

    Koliko si torej dobil?
  12. kacnje

    Elektromobilnost

    Moje dosedanje izkušnje s Toyotinimi hibridi so zelo dobre. Prve Priuse sem vozil okrog leta 2000 in nato občasno še kar nekaj njihovih hibridov. Trenutno si žena lasti hibridno Yarisko, kolega ima Corollo, nečakinja ima naročeno Corollo Cross 🙃, sodelavec ima Priusa Plug-in ... tako, da sem kar v stiku s temi hibridi. Njihov hibridni sklop je res smiselno narejen, ni vse podvojeno kot pri nekaterih znamkah (grobo rečeno: ni turbine, ni alternatorja, ni jermena, ni menjalnika, seveda tudi DPFja ne 😉 ...). Umirjena vožnja je zelo podobna vožnji z električnim avtom. Tisti pa, ki bolj agresivno vozijo, pa slišijo čudne motorne zvoke. Ampak, ko se človek navadi, da gre samo za čuden zvok, avto pa vseeno (dobro) pospešuje, ni panike. Vseeno pa so Toyotini hibridi predvsem za umirjene voznike. Tam je res zelo podobno EVjem. Kakovost pri Toyoti ni vprašljiva, imajo pa - kot vse znamke - tudi svoje slabe rešitve. Takole na hitro: slaba zvočna izolacija, povprečna lega (izjema je čisto novi Prius, ki je fantastičen), infotainment je soliden nivo dosegel šele v zadnjih letih (pa še to ni nič posebnega), ročica menjalnika je pri nekaterih nenormalno neelegantno premakljiva (recimo stari hibridni Auris ali stari Prius sta imela res elegantno, (skoraj premijski) RAV4, Yaris ... pa nekako trdo prestavljivo ročico) ... in še kaj bi se našlo. No, pri kakovosti je vsekakor treba dopisati, da v zadnjih letih precej varčujejo pri materialih, sploh v notranjosti so korak za Mazdo, ki je v notranjosti že skoraj premijska. Recimo Lexus je bolj na nivoju Mazde. V splošnem pa ne gre za slaba vozila in pravih težav z njimi je zelo malo. Če te kaj zanima, kar vprašaj.
  13. kacnje

    Mobilna telefonija

    Poskusi namestiti kak drug program za zajemanje fotografij. Sicer ne poznam konkretnega telefona, ampak po vsej verjetnosti ti AI izvede sama aplikacija, ki jo uporabljaš za fotografiranje.
  14. TR je zagotovo enostavnejši, IBKR pa ponuja več funkcionalnosti. Sam se s tem ne ukvarjam toliko, da bi vsak dan ure porabil v teh portalih, zato sem se odločil za TR. Načeloma prijaviš na davkariji, če si prodal ali prejel kakšen priliv (dividende, dobiček).
  15. Če misliš na ETFe, potem imam. Sem se pa odločil kar za Trade Republic. Bolj prijazno se mi je zdelo in za sedaj nimam pripomb. Mimogrede - tukaj je referral link (https://ref.trade.re/33r1q1zs), če se bo kdo registriral. Mislim, da po dveh transakcijah dobiva 20-30 EUR (običajno v delnicah ali kakšnem drugem vrednostnem papirju).
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.