Da ne odpiram nove teme, tu prilepim eno vpra?anje:
tu me prepri?ujejo, da se lahko naredi vozni?ki izpit za avto ?e s ?estnajstimi leti, ampak do dopolnjenega osemnaj?tega se lahko vozi le v spremstvu star?ev. Kdo ve kaj ve? o tem?
Na Gori?kem je tudi eden. Sicer ?lanom Mazda kluba ne daje popustov, je pa cena taka, da bi bilo s popustom ?e kar zastonj... Od kod pa si oz. kam bi pa rad peljal na popravilo?
Sej to ni odbija?... to je le prevleka odbija?a. Spodaj pod njim je tisti pravi odbija? in tistega pa ne bo? niti pribli?no takole zlomil... in tisti te dejansko varuje pri trku, ker tole na sliki je pa le ?minka.
Poltrahtor se ne ?minka. In to bi Japonski bizgeci lahko vedeli. Na takole re? gre vsaj 3 milimeterski pleh, ne pa plasti?ni firnk...
Ker je zaradi ?leda ?e vse polomljeno, v gozdu nisem mogel obrniti na obra?ali??u, ampak sem za dva metra "potegnil" ?e v maline. In so maline takole olupile sprednji odbija?. Pa bo spet ?lo 100?... Sploh ne ?tejem ve?, kateri?...
Enkrat je nekdo napisal, da je nek avto na pol iz pene in kaj se jaz v BTjki bojim. No, ?e jo maline takole olupijo, kaj bi naredil ?ele kak avto, pa ?e tudi Kitajski ali Indijski...
Vid, ?e bi bil jaz distributer bi se ?e zdavnaj zmenil, dal zastonj testirat in ko bi imel rezultat bi se dogovorili naprej. Tako pa ?al tudi sam pla?ujem 35eur in na svoje stro?ke brez koristi ne bom talal okol, druga?e pa to res ni nek stro?ek.
Spet ima nekdo te?ave z branjem. Jures je napisal, da je pripravljen financirati komplet vse, gorivo in dodatek (?e se ne motim en rezervoar goriva brez, da se ugotovi taka poraba, potem pa ?e tri rezervoarje z, da se ugotovi morebitni padec porabe). Od tebe se pri?akuje samo, da si vzame? ?as, prisostvuje? testu in ?e ne bo takega u?inka, kot ga omenja?, se opravi?i? za tiste izraze, ko smo bili vsi izme?ki tega ?love?tva ali bedaki ali kako si nas ?e opisal...
Ja, za Alpine sem pa ?e sli?al. Spodobni ?portniki. Vsaj tam nekje okoli leta 1980... No, glede na to, da en tak Clio stane nekaj ve? kot obi?ajnih 8000? se spodobi, da je narejen v malo bolj resnem obratu... In z malo bolj resnimi komponentami. Ker obi?ajni Renaulti so... No, v bistvu niso, zato me pa nih?e ve? ne prepri?a v to znamko. Dve leti in pol je bilo dovolj. Sem ?e imel idejo, da bi zahteval benificirano dobo za takrat, ko sem imel Renaulta...
V redu - gremo z mojim 1 x 800 brez, in potem 3 x 800 z - pri?akujem pad porabe z vsakim tankom do pri?akovane manj?e porabe. ?e gremo iz nule ?e bolje, ker se mora pokazati razlika.
Pla?am 4 x 800km benza
Torej?
?akam
2. Zakaj ignorira? Juresa, ?e se je ponudil za test?
?e ?e kej nerazums WANKEL ti pa lahko nari?m bo? pol mogo?e dojeu ?ist preproste stvari ;D
Sej ima? prav, ampak vseeno je ?ivljenje prekratko, da bi se ?lovek sekiral za vsak cent, klinc gleda pol tak "lajf".
So pa tudi taki, ki celo ?ivljenje ne pre?tejejo kaj ve? kot nekaj centov in ki se jim ?ivljenje precej skraj?a zaradi pomanjkanja centov...
Ker narod govori: "Klinc pa nekaj centov, za to se ne bomo sekirali" je ?la cena goriva po?asi, a vztrajno gor za skoraj cel evro. Torej pri enem rezervoarju za skoraj 40?. To je pa ?e vsota, pri kateri bi se pa tudi ti lahko zasekiral... .
?e bi se narod pri podra?itvi za nekaj centov spuntal in vlado zmetal skozi okna tako kot so to naredili ?ehi, ki so defenstrirali dva cesarska namestnika in njuna pisarja (23. maja 1618), in so tako prakso izvajali vse do leta 2004 (Masaryk), bi bila cena bencina zacementirana za vse ve?ne ?ase. Tako pa...
Peljal Mazdico na servis in neko dodelavo v Ljubljano v BTC. Vsa ?ast Majesu in Juretu. Vse se je dalo zmenit, sta super zrihtala in dobro porihtala. Cena? Taka, da se mi spla?a iz Nove Gorice mimo AvtoRenta v Ljubljano. No, to bi se spla?alo tudi, ?e bi bili trikrat dra?ji. Moji ?ivci tudi nekaj stanejo...
Najve?ja bedarija na tem posnetku je pa to, da se je kar ustavil. Mar bi se odvlekel na odstavni pas ali pa? skrajno desno. Tudi ?e je prebil hladilnik, je Suzuki za tistih par metrov ?e vozen...
A sem tole prav prebral? Za 18 let star avto s 300.000 km ho?e 3200?? Najbr? je pri ceni pomota in je cena 320?.
Viper (in kompanija): kar dra?ite, kar. Pri?li boste ?e kdaj v Lokovec ... Imamo mi ceste za ma??evanje. Take, da plombe v ?epu domov prinese?... . Pa ne samo tista od Predmeje do Lokev (sploh zdaj, ko se po njej na veliko vozi les od ?leda)... In imamo tudi take, da ne najde? ve? nazaj domov. In niti navigacija ti ne pomaga. Lahko pa sre?a? medveda. Potem pa kar sam zaplini?. Svoje gate .
@Slivka, tule te moram negirati v parih to?kah in to na podlagi osebnih izku?enj in dokaj natan?ne kalkulacije!
... ... ... ... ... ... ...
Skratka, ni vse tako ?rno kot se zdi.
Primerjat Forda z Mazdo je ?e kar ?aljivo in nespodobno...
Kakorkoli, ?e vpra?a? mene, mora biti vsaj 2,5 turbo dizel s 4x4 pogonom in reduktorjem...
Na plin naj pa ?ena kuha...
Hotel sem samo povedat, da ni kar vse za predelovat na plin. Je treba le vzeti v ra?un, da stro?ek predelave ni majhen, da se lahko zgodi kak incident z ventili,... ... da pa ima avto kar precej kilometrov in se lahko kmalu zgodi, da malo ve?ja okvara ?e presega vrednost vozila. ?e je kaj mlaj?ega (pa ?e tam "se zgodi") ja, za tako starino pa, ne vem, no. Pa?, dvomim. Sicer pa, naj se odlo?a vsak po svoje...
No, tu bi bilo spet treba narediti ra?unico tako kot pri predelavah na elektriko (v neki drugi temi).
Avto je star 11 let. In ima 200.000 km. ?e ga predela? na plin, se investicija povrne po... ugibam, ker se mi ne da ra?unati in bom rekel po 75.000 km. Torej bo avto ?e proti 300.000 km. To so pa kar spodobni kilometri. Jih ti motorji zdr?ijo ali bodo prej kak?ne te?ave z ventili, batnimi obro?ki, menjalnikom,...?
Kdor dela ve?je ?tevilo km, gotovo ne bo ?el kupovat vozila z 200.000, ker ga bo po najve? dveh letih spet menjal - ?e bo sploh zdr?al toliko ?asa...
Kdor pa na leto naredi kak?nih 15.000 km, ga bo pa moral imeti vsaj 5 let, da bo naredil tistih 75.000 km in se bo investicija predelave povrnila... Se bo to ?e vozilo, ko bo staro 16 let?
Pa?, ni kar "obvezno predelat na plin", je kar nekaj pomislekov. Saj vem, da ste nekateri tu zaplinjeni in navdu?ujete tudi druge, ampak so ?asi taki, da ni z nobeno investicijo za hiteti. Je treba prej dobro premisliti, ?e se res spla?a.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Da ne odpiram nove teme, tu prilepim eno vpra?anje:
tu me prepri?ujejo, da se lahko naredi vozni?ki izpit za avto ?e s ?estnajstimi leti, ampak do dopolnjenega osemnaj?tega se lahko vozi le v spremstvu star?ev. Kdo ve kaj ve? o tem?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani