Boss pridi po SUVAGa pa bo? probal , Tudi teren v vasi je primeren Samo zadnje ?ase ful ?re 7 s prikolico, katere plakate si ti bral, da ?re 5 s prikolico?
Ne, ne nisem rekel 5 s prikolicos ampak 6,73 . Tvoj mal ve?, ker nima? najbolj aerodinami?ne prikole pa verjetno si ?e trugal na strehi al pa imel bicikle za dekoracijo, da izgleda bolj ?portno naravnano.
O?itno gre tako naprej. Moj sodelavec je kupil kio na kredit pred dvema letoma pa ?e gleda za novo drugo leto. En kredit odpla?a? pa gre? v drugega in tako naprej.Mislim,da takole deluje sistem pri nas. Aja, tej modeli, ki vzamejo vsake tri leta nov kredit tudi avte menjavajo tako pogosto. Mi ostali, ki nimamo kredita pa pilimo avte po 10+let.
Pa sej Jures tudi tako dela, samo da to ni kredit ampak lizing oziroma fafing. Ne vem zakaj to ne bi bila ra?unica, stro?ek je na?elom skos konstanten, prakti?no ima ves ?as nov avto, ne skrbijo ga garancije, okvare, menjavanje iztro?enih komponent pa ?e ego mu je potola?en vsake tri leta znova in znova.
Govora je o povpre?nem kupcu avta. Odstopanja v obe smeri (kante za 500 EUR ob pla?i 5000 EUR in jaka kola za 40.000 EUR ob mese?no 1000 EUR) bodo vedno.
Moj replay je bil bolj v smislu, da vi?ina pla?e ni pomembna, ker lahko da ima? visoko pla?o ampak ima? tudi visoke stro?ke recimo z najemom stanovanja al pa kreditom za nepremi?nino, vrtec v nem?iji ni tako poceni kot pri nas, pa da ne na?tevam ?e naprej....
Zato je vi?ina pla?e ni najbolj klju?en faktor pri nakupu avta.
Ne, govora je o letni pla?i za nov avto na vsakih 5 let. V Sloveniji pribli?no 1.100 *12 = 13.200, v Avstriji in Nem?iji ca. 2.400*12 = 28.800 EUR.
Ko pogleda? na ceste, so v SLO v povpre?ju tako dobri ali na videz celo dra?ji avti kot v Avstriji ali Nem?iji, z eno veliko razliko: tisti na severu so svojo ?ivljenjsko dobo ?e oddelali (4 ali 5 let, 200-250k kilometrov), v Slovenijo pa so pri?li v stanju "kot nov, negovan, z magi?nimi 112 kilometri na ?tevcu). Seveda obstajajo izjeme in vsak ?ast tistim, ki v SLO kupujejo nove avte za 30k+ EUR in hkrati ni v hladilniku samo kekec pa?teta, v shrambi sbudget bel kruh in voda, 50 % dohodka pa gre za kredit za avto.
Kolk ima? veliko pla?o je za nakup avta popolnoma nepomembno - va?no je koliko ima? lufta, da lahko odpla?uje? avto. ?e recimo Slovencu zaradi dolo?enega ?ivljenskega sloga od pla?e 1100 ostane 500 EUR je to dejansko ve? kot pa ?e recimo Nemcu od pla?e 2400 ostane 300 EUR.
Torej, ?e tak Slovenec po ?estih letih menja avto in je recimo od tega lufta pripravljen vsak mesec dat 300 EUR za nakup je to 21,600 EUR plus recimo 10 jurjev od prodaje 6 let starega avta. Torej operira dejansko z ve? kot 30k EUR.
Recimo Nemec iz tega primera pa da za avto 200 EUR/mesec in tudi proda 6 let star avto, ki pa je ni?jega razreda saj operira z manj prostega denarja. Tako recimo zanj dobi 8kEUR. Skupaj je to okoli 22kEUR.
Ja ima ze 280. Na stevcu.. To je problem.. Drugac pa sem na istem kot boss.. Bi menjal pa zakaj bi menjal..
The biggest unanswered question is... kaj je dejansko tako dobro, da je toliko bolj?e od trenutnega avta, da ?lovek dobi ob?utek, da napreduje? Seveda pri tem, da budget ni neomejen. In ko da? vse to v ena?bo se izbor resni?no zelo zo?i.
Saj ne vem a naj kaj dodam ?e... Se pa tudi strinjam, da kdor ima potrebe tak?ne kot recimo Jures je pa tudi izbira SUV-a dokaj logi?na, ?eprav bi tudi s karavanom lahko re?il situacijo ali pa z enoprostorcem.
Ma dejansko je precej odvisno res od re?ima vo?nje. ?e trajba? po mestu verjamem, da je lahko 200kkm maks al pa ?e prej. Ravno tako, ?e si konj. Ampak druga?e pa lahko sklopka zdr?i tudi 400kkm.
Pa pizda no, a je moj dnar al ni? A si res ne morem izbrati tistega, kar mi je v?e?. Pa to ni 10 EUR vredna zadeva, ampak kar konkreten stro?ek in da bi moral ?e tukaj skloniti glavico izbo?iti hrbet, da te la?je pojebejo - ja ne pa? ne bom. Pa ?e na konc ne kupim ni?.
Mislim, a ?e kupuje? poslovne ?evlje pa ti prodajalec re?e, ja letos so pa moderne gumjaste ?lape s tremi belimi ?rtami bi ti ?el in jih kupil, al bi mu jebal mater? Sej sem ti hotel primerjavo s kitaro narest pa raje ne bom :jezicek:
Verjemi, da se da tud kamionarje oreng disciplinirat, samo volja in ?elja s strani policije in ministrstev za promet ter notranjie zadeve mora biti. Ko bodo kamionarje nadzorovali spredi, zadi , zgori doli in jih kaznovali za vsako nevarno obna?anje bo hitro red. Ampak dokler se jim samo smeji, ko majo noge na volanu, tablico ali celo prenosnik v naro?ju, zraven pa ?e telefonirajo in se zajebavajo po CB-jkah je pa pa? vsak teden vsaj ena huda nesre?a v kateri je udele?en kamionar. Naklju?je? Ne bi rekel, prej posledica neodgovornega ravnanja za volanom.
?e na ravni pregledni cesti ne opazi celega ogromnega ?leperja na odstavnem, kak?en problem je nagazit avto v ovinku. Kamionarji se pa? obna?ajo v stilu "ne mo?e nam niko ni?ta, ja?i smo od sudbine".
Z lupinico vred ga odneses na varno, oziroma vsaj manj nevarno mesto.... V smeri vo?nje... Stojc avto sredi AC je pa? zadnje mesto,kjer bi si ?elel biti
Zato pa imam jaz jopi? v voznikovih vratih... Trikotnik na vrhu prtlja?nika...
To rabi? koliko ?asa? 25sekund?
Nejc no, zdej ga pa seklja? - kolk hiter pa ti pride? 300 metrov dale? in nato 300 metrov nazaj? Svetovni rekord na 100 metrov je mal pod 10 sekund. Se pravi, ?e si res top atlet, v kar ne dvomim, ti prej kot v 60 sekundah ne uspe niti trikotnik postavt pa ?e ga ?e dr?i? v rokah. ?e pa mora? ?e poklicat Dars, pa oble?t jopi?, pa odpret prtlja?nik in vzet ven trikotnik ti vse to niti pod razno ne uspe prej kot v dveh minutah.
In koliko kamionov gre mimo tebe v dveh minutah na primorki in vsak od teh je potencialni rabelj?
?aki ?aki, ?estke se ne da naro?lit? Bil pred dvema tedna pr Selmarju u Cel, pa je glih en pred mano naro?al ...
Drrga? pa da ne bom off topic, insignio ti je ?e kdo ti??al pod nos?
Hja na A-cosmosu so me razsvetlili, da jih ne naro?ajo ve?. Pa? jim nekako moram verjet, ker so vseeno poobla??eni prodajalci, razen ?e grem ?e uvoznika spra?evat. Lahko pa seveda naro?im CX-5.
Pri tem, kaj se mi po salonih dogaja, bo na konc tud Insignia opcija. :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne, ne nisem rekel 5 s prikolicos ampak 6,73 . Tvoj mal ve?, ker nima? najbolj aerodinami?ne prikole pa verjetno si ?e trugal na strehi al pa imel bicikle za dekoracijo, da izgleda bolj ?portno naravnano.
http://www.mazda-si.net/topic/5436-vozilca-by-jures-m5m6-mx-5/page-107?do=findComment&comment=413023
Povezava za deljenje
Deli na druge strani