Imam podobne izkušnje glede Italjanov. Tam kjer je pa dobro je pa malo! Edino na smučiščih v Dolomitih sem dobro jedel ampak tam so bolj kot ne Austrijci.
Itak, da v Dolomitih se dobro je. Morate pa malo vsi bolj obiskovati skrite kotičke in ne samo komercialnih mest in atrakcij.
Potem se pride tudi do njihove super kulinarike.
Bdw. Najboljše pizze v življenju sem jedel na Sardegni.😊
Ma tko bom rekel, višek kulinarike to seveda ni. Pač je stvar za potešit lakoto, sicer narejena tako, da je dovolj okusna za večino ljudi, da ne dobijo odpora. Imamo pa v Sloveniji eno veliko srečo, da nismo USA, ker tam je normalna (zdrava) hrana tako svinjsko draga v restavracijah, da se večina ne more privoščit in zato so več ali manj na hitri prehrani.
Vsaj to nam ni treba in jaz osebno komaj čakam, da sprostijo gostinsko ponudbo in da lahko spet začnem normalno jest tudi med službo.
Pa ker si omenil Italijo - meni je bilo v življenju samo 1x slabo, ko sem jedel "zunaj" in to je bilo v Italiji (Pizza). To je bilo tretjič, zadnjič in nikoli več, da bom jedel v Italiji, razen če bom v to prisiljen.
Mi pa naravnost obožujemo italijansko hrano. Samo se moraš izogibati pizzerij v velikih turističnih mestih.
Recimo na Sardegni se je božansko. Pa v pokrajini Puglia tudi. Moraš pa probat njihove lokalne, sveže jedi.
Kje recimo? Vse restavracije z normalno hrano so zaprte, v službo hrane ne morem nosit, ker nimam prostora, da bi to pojedel kot človek in ne nekaj na hitro v stoje. Se pravi odpade tudi dostava. Tudi zunaj na klopci, kot kak klošar mi ni glih apetitlich. Ker pa včasih delam tudi do 17-18 ure in sem že preveč lačen, da bi zdržal do doma in si pol še pol ure pripravljal kosilo/večerjo je pač Mac več ali manj edina rešitev vsaj 1x na teden. Ko bo vse odprto pa bo to 1x na mesec tako, da ja lockdown je kr precejšnji krivec ja - vsaj kar se zdrave prehrane tiče.
Ampak Mac hrana je katastrofa. Kako lahko to jeste?Jaz sem jo jedel samo dvakrat v življenju. In od tega mi je enkrat v Italiji bilo slabo. 😬
Alex oni ne vedo da je olje tak dobro da ga lahko imaš pol manj 😉 samo če ti je mehanik reko da je blo do čepa pol je to to, izkušen mehanik bi te 1000% opozoril v nasprotnem primeru.
He, He. Res je. To olje je zakon. Za štos bom jutri poklical mojega mehanika, da vržemo avto na dvižno mizo in pogledamo, kako je s stvarjo. Jaz nimam možnosti to doma pogledati.
Sem preveril še na castrol, fuchs, mobil straneh in vsepovsod pise D66-MR menjalnik 2,4 litra, C66-MR 1,7 litra. Tudi na Autodati in v mazdinih navodilih sem preveril in piše isto. @Alex daj odvij čep pa preveri, ker potem takem ti manjka 0,3l olja. Pa je nalil do roba je malo steklo preko? Jaz imam v planu spet naročit to olje ker moram sklopko menjat in bom še olje enkrat. Tak da bo mi ostalo, pa če boš rabil mi javi.
Kdaj boš menjal sklopko in olje? Se kar zmeniva za pol litra, pa bo v rezervi, če ne bom rabil.
Evo sem preveril, obstajata dva menjalnika in sicer C66-MR ki drži 1,75 litra olja in menjalnik D66-MR ki drži 2,4 litra olja. Torej @Husky1290 ima D66-MR menjalnik, @Alex pa C66-MR s tem da me čudi saj imaš dizla ki ima večji navor.
C66M-R prenaša moment 270Nm, prestavna razmerja so:
1-3,2
2-1,9
3-1,3
4-1,02
5-0,83
6-0,68
R-3,72
dif-4,38
teža-42,9kg
D66M-R prenaša moment 460Nm, prestavna razmerja so:
1-3,35
2-1,82
3-1,56
4-1,14
5-0,89
6-0,74
R-4,09
dif-4,10
teža-56,9kg
Sem še enkrat pogledal, koliko olja, ki ti je ostalo, si ti meni poslal. Polna kantica je bila 3,8l. V tvojega je šlo pribl. 1,7 l ostalo je 2,1 litra. Vem, da je vlil moj mehanik noter vse, se pravi, da je bilo potem res 2,1 l. Ampak nikakor 2,4.🤔
Fizično. To pomeno da bi ti liter olja v nič spustil, sama oblika ohišja je tako narjena da steče ven in spere, ni tako kot avtomatski menjalnik tam pa za menjavo olja ki ga menjalnik vsebuje 8litrov porabis za spiranje okoli 11litrov. Mogoce je pa vec variant menjalnikov.
Ko je meni mehanik menjaval olje je prav poudaril, da ga je nalival dokler ni pričelo teči ven skozi luknjo čepa. In mislim, da ga je bilo 1,7-1,8 l.
Ne more bit takšna razlika, tudi, če je menjalnik malenkost drugačen.
Sicer pa imava oba 150 konjsko dizelco z ročnim mejalnikom in s tem enak menjalnik.
Uh, danes je bilo pa velik narejenga 🙃 Pelko porihtal sprednje diske in ploščice (je kar čuden občutek ko avto ne trese pri zaviranju 😁), pobarval čeljusti (zlata, imam še en sprej viška če bi kdo imel - plastidip), čistil oljno sito, menjal olje, menjal podložke na injektorjih, menjal olje v menjalniku (rabite ga 2,5L, samo za info 🙂 v navodilih piše da ga je 1,7L).
Povzetek: avto bremza skoraj sam, šalta se občutno lažje in bolj tekoče, mogoče po občutku tišja mašina.
V četrtek sledijo vzmeti in distančniki (trenutno še zimski komplet, Italijani si pač čas vzamejo za proizvodnjo), ta update pa bo objavljen v temu primerni temi 🙂
Moram pa rečt da je Pelko kar legenda, tip ima parkiranga Audija Q8 pred delavnico, očitno sem foh falil 🤣
A boš dal distančnike na 20" kolesa? Kakšen ET si vzel in koliko je širina platišča? Če boš nižal moraš pazit, da ti ne bo ružilo po blatniku. 🤔
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
He, He. Če bo veliko stranskih cest ne vem, kakšne ceste lahko kaj pričakujemo. Upam, da so poflikali udarne jame, ki so nastale pozimi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani