Nisem za brisanje, ce res ni nujno... Naj vsak sam poskrbi , da pise tako, kot zeli, da ga drugi vidijo in poznajo... Saj sem in tja malo heca ne skodi... ampak tole zadnje cajte pa res presega ze vse meje dobrega okusa ...
Se popolnoma strinjam... kot sem rekel, jaz sem takoj za, da nehamo pisati neumnosti o politiki. Res je šlo malo predaleč. Se bomo bolje razumeli brez tega. 😊Kar se mene tiče, ne bom več pisal o tem. 😉
A je treba res v skoraj vsaki temi smetit se s politiko? 🤨🤭
Ok. Se strinjam. Samo naj se tega držijo oz. se držimo vsi. Se strinjam tudi s tem, da se vse briše vse, kar diši na politiko. Jaz s tem nimam problemov... Samo ne me vleči za jezik. 🤗
Sploh nevem kaj delaš na tem forumu če si hater mazde. Pejd na svoj VAG forum srat
Se strinjam. Smo imeli enega podobnega modela že tu gor, ko je stalno provociral z alfami.
Saj je dobrodošel vsak ljubitelj avtov, ni važna znamka. Samo je pa zaželeno primerno kpomuniciranje in nikakor ne blatenje znamke, ki jo imamo vsi tukaj gor radi.
Jaz tudi ne hodim na BMW forum in jih lapam, da so njihovi avti zanič, ker se jih tržejo ketne.
To je vse res boss, ampak taksna vprasanja si postavis, ko imas problem z rjo na dolocenem mestu. takrat se vprasas, zakaj tam rja seka ven in ali so kaj predhodno popravljali. Ko ti pa rja seka ven na vseh moznih koncih potem se pa vprasas, kaj za vraga so teli japoncki delali. Mislim, da rja seka po blatnikih, pragovih, zadnjih obrobah, prtljaznih vratih itn. potem moras biti res naiven, da mislis, da je prejsni lastnik imel prste vmes. In javem kaj bos rekel, da ti pa alex pa nikoli nista imela probleme z rjo itn, ampak dejstvo je da statistika glede mazd kaze drugace in da so ("bili") starejsi modeli sploh izpodvrzeni rjavenju. Ne samo mazda, ampak vsi japonci. Vem, da tudi ostale znamke rjavijo, ampak toliko problemov kot so imela japonska vozila jih ostali niso imeli. To ve vsaj mehanik in prav tako licar.
Ok. se strinjam. da imajo mazde mogoče več problemov z rjo kot nekatere druge znamke. Ampak, zakaj za vraga moja in Boss-ova oz vse njegove nimajo niti pikice rje po 16letih?Razumel bi, da se sedaj pojavijo vsaj kake pike po blatniki. Ampak ne. Ravno zadnjič, ko sem jo pral sem gledal in res je kot nova. Kje je razlog, ne vem. Pa ni vse v tem, da sem z obale. Saj pri nas je že v zraku veliko šoli in po tej logiki bi bili naši avti še slabši.
Jaz sem tudi v svoji karieri videl mnogo več vagovcev prerjavetih kot japoncev. Sploh če gledamo od letnika 2000 naprej. Se mi pa zdi da glede zaščite pred rjavenjem je renault kar dober (vsaj v tem hahaha)
Tudi jaz sem videl več VAG ov in celo audijev rjastih. Moram pa priznati, da ima tudi Peugeot kar dobro pločevino in vsaj stari niso nič rjaveli. Prvaki so pa Alfe, kar se tiče rjavenja.
VAG so najbolj precenjeni avti na trgu. Realna cena golfa je nekje 18-19 jurjev. Prodajajo jih pa po skoraj trideset. A plastika noter v kabini kot v yugotu. 😄
Do sedaj sta dajala vtis, da ju druži samo ljubezen do tov. Nezmotljivega.
Ej kakšna rja, govorili smo o crkovanju motorčkov.
Saj.. skoraj nobenemu niso crkovali motorčki. Zanimivo, kako imajo nekateri z določenim avtom same probleme, medtem ko drugi z enakim-nobenih. Le zakaj? 🤔
Alex ja nekaj takega je ja, zatesni in ne prepušča vode. Bini nebi vedel ampak mislim da ima enak sistem. Pozna kdo koga ki so mu ogledala na 3-ki in cx5 rihtali?
Mogoče bi tudi ta fix za ogledala lahko dali med temo vzdrževanje, da bi vsak lahko našel. 🤔
Alex samo sprednji barvan pokrov snameš dol, dva krat odpri in zapri ogledala boš videl kje se vrti in kje so kabli, tam imaš zračnost, zatesniš in mirna Bosna. jaz sem zatesnil s takim trakom kot žvečilna. Mi je pa to kolega predlagal ki dela na mazda servisu, on si je isto naredil in ima mir.
Prav šestica prve generacije je ena zadnjih, Aleks, ki bi jih lahko dal kot primer nepokvarljivega avta, razen če sta naslednji generaciji totalen šrot. 6 motorčkov na lučeh in in 2 na šipah je bil rezultat, ker k sreči ni imela zlaganja ogledal.
Da nekatere znamke ne dajejo možnosti v nastavitvenem meniju enostavno odkljukat nekaterih osnovnih funkcij, kot je naprimer zlaganje ogledal, kaže, jim je ciljna publika polpismeni vozniki.
Ne vem, kaj so tebi prodali kot 6-ko, ampak večini ni šlo nič od naštetega. Ok, mogoče z nivelacijo xenon luči so bili problemi, a mazda je imela to vgrajeno, ko so ostale znamke še navadne žarnice vgrajene kot opcijo.
Res ne vem, kaj ste nekateri delali s temi avti(kao rjavenje itd). Lahko vsak pride pogledati mojo, 16 let staro, nima pikice rje, nikoli nič zamenjano ali barvano. Original sklopka, nikoli nisem zamenjal nobene žarnice (razen xenonk).
Avto gre še vedno kot raketa, na tehničnem sem bil noter in ven.
V tem C3 so pač motorčki zdržali 12 let, brez kakršnihkoli težav.
Razlogov zakaj jih ne vgrajujejo več, pa je veliko (lahko je povezano s stroški, mogoče se res kvarijo in je bilo pri tem našem izjema, da so tako dolgo delali, glej ne vem. Če je to res zadnja želja, pač preverite pri Citroenu zakaj je temu tako).
Bistvo, ki sem ga hotel poudariti je, da vse znamke (tudi Mazda) poudarjajo, da so nekaj več, vsi lezejo v premijski razred (predvsem s cenami), dejansko pa se avti kvarijo in imajo kup nekih slabosti in tule je zelo na mestu primerjava s tem zapiranjem ogledal (stara jajca od C3, kjer zadeva deluje BP in veliko novejša premijska Mazda 3, kjer se pokvarijo še v garanciji).
Kupi nov C 3 pa se bomo potem pogovarjali, kako je s temi stvarmi. Vsi vemo, da so bili včasih avti bolje narejeni iz boljših materialov. Tudi stare mazde (predvsem prva gen. mazde 6) je bila med top tremi avti po kvaliteti in vzdržljivosti i(pogled Toyote in Honde) pred vsemi "Premium" znamkami. Takrat je bila večina kosov v avtih made in japan.
No, pa je prišla globalizacija in z njo made in china. Vse znamke vgrajujejo sedaj v avte kose iz vseh koncev sveta. Ko kupiš "nemški" avto je nemško ponavadi samo ime. Vsaka znamka ima svoje hibe, tako kot naprimer ima audi probleme z mehanizmi za šipe. Nečak se je že z dvema različnima audijema pripeljal iz tujine z najlonom namesto šip. Smo menjali motorčke in glej ga zlomka-- bili so Bosch, made in china. Tako, da dandanes so vsi avti, vključno z Premium znankami narejeni na ta način. 😉
pred 2 minutama je scania napisal:
Meni so na mazdi menjali dva krat levega. Potem sem zadevo vzel narazen in zatesnil pušo s kablami na kateri se ogledalo zavrti. Od takrat imam mir je pa od tega nekje leto in pol. Zapiranje ogledal pa uporabljam redno.
A je problematično za razstaviti vse skupaj? A ne bi naredil kratek opis del, kako si to naredil? 🤗
Jaz bi ze... samo ga ne morem dobiti za kaj vec kot eno urco ... kao korona ukrepi ...
Ravno dovolj bo. Več mislim, da itak ne bo uspel vozit z enim polnjenjem. Pol ga pridejo oni iskat, ti pa greš z nami z resnimi avti naprej do cilja. 😛
Jaz imam povprečno 7,5 v zadnjih par tisoč km. Cx-5, 184, AT, AWD, ta samo za info. Na ac se držim v glavnem3 130 +- redkeje. Vožnje so ponavadi 42 km v eno smer, polovica ac drugo mesto.
Na daljših vožnjah pa poraba pade
Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk
Pridi spomladi na "Mazda fuel road trip" pa te bomo uvrstili na lestvico glede porabe. Upam, da to res izpeljemo pa rezultate pošljemo na mazdo. Da imajo realne rezultate porabe in ne neke na valjih.
Drgač pa @ignacij jap, js sem pred tem imel CD150 2015 zdej pa G194 2019. Ko sem se še fural v Prago sem na na dizlu imel porabo 5.8l na bencinarju pa 6.8l, dolžina poti cca. 600 km trajanje obakrat 7-8 ur.
Verjamem. Na taki dolgi poti, kjer ni veliko ustavljanja zna bit razlika manjša. Ta se pojavi v vožnji po mestu, pa klanci so problematični.. 😛
Jaz jih uporabljam,ko bodo pa fuč jih bom reklamiral,če bojo še v garanciji. Če pa ne, pa preklop na roke,sistem kot ga poznajo tisti,ki ga že sedaj ne uporabljajo!
Ne bo šlo na roke. Ko se mehanizem pokvari ga ne premakneš na roke, edino če vse polomiš noter. Enostavno ga ne pusti zasukati.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se popolnoma strinjam... kot sem rekel, jaz sem takoj za, da nehamo pisati neumnosti o politiki. Res je šlo malo predaleč. Se bomo bolje razumeli brez tega. 😊Kar se mene tiče, ne bom več pisal o tem. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani