To pa zato, ker imajo skoraj vse Mazde poddimenzionirane zavore ... Res ne razumem, zakaj se na tem delu varcuje. To je moja edina vecja zamera tem avtom.
Montiraj gor kake narezane diske, pa abc ploščice ali podobne kvalitetne pa ne bodo več poddimenzionirane.
Toyo so ene izmed najboljših gum samo tako kot pravi Aless je treba kupit taprav model.
Ta ki je sedaj gor na avtu ziher ni taprav model haha, iskreno nevem kater točno (bom preveril jutri) ampak jim dam 3 od 5 zvezdic. Če bi vozil kdo od vas, bi jim verjetno dal 4.5 od 5. Za dinamiko v dežju res niso (neprijetno se čuti, da jim manjka grip, pa ni kriv avto, ker je na zimskih Sava vse ok). Po suhem pa limajo res dobro in nimam nobene pripombe. Tako da za povprečnega uporabnika od A do B so več kot dobre ne glede na mesto/relacija/AC in tudi v dežju. Ni pa se za furat na limit v dežju. Hvala bogu še nisem imel close call-a ali potrebe po močnem zaviranju tako da glede tega vam pa neznam povedat.
Če se primejo v dežju, bi dobile od mene kvečemu 2/5. Jaz testiram gume tako, da v mokrem vozim skozi krožišče in ugotavljam, pri kaki hitrosti "spusti" oprijem.
Meni je važen bočni oprijem gume. Te GY F1, ki jih imam trenutno gor, so prve gume, ki res držijo tako dolgo, da zvoziš ovinek z res veliko hitrostjo.Na suhem so pa itak lepilo. Proti Conti sport, ki sem jih imel prej gor. so neprimerno boljše.
pred 5 urami je TiEn napisal:
Jaz na moje Toyo nimam pripomb
Dokler ne probaš res vrhunskih gum misliš, da so v redu. 🤗
Itak. To so dejstva-dokazljivo. Kupi avto v tujini, na zahodu, če hočeš imet dober avto. Lahko pa ga greš iskat tudi v Romunijo, če si upaš.Če je že za vse trge kao enak. 😏
Prav za 1. vgradnjo se avtomobilske firme potrudijo, da sklenejo dogovor z gumarskimi firmami o dobri ceni. To pomeni slabša kvaliteta kot istoimenske gume na tržišču sicer.
Mazda je dobavljala šestice s turing gumami, ki so v parih mesecih postale čelavstonke.
Ja za naš trg, ki je tretjerazredni. Tudi rjavele so mazde izdelane za naš trg.Moja 6-ka prve generacije je stara 16 let in jo sedaj veliko vozi sin. In še vedno nima pikice rje nikjer, niti na blatnikih.Tako,da bo res nekaj na tem.
Kot sem že napisal, moja, ki je bila uvožena iz Italije je imela original Pirelli gor. In so zdržale štiri leta.
Evo, sem očistil dobro šipo z sredstvom za razmaščevanje(silikon free,) katerega uporabljam pri lakiranje. Ne morete verjeti, kako mastna zna bit šipa.
Sedaj brisalci res dobro brišejo in ne škripajo več. Se splača vsake toliko to narediti, ker razna čistila za šipe izgleda, da niso dovolj agresivna.
Verjetno je odvisno, koliko se je kakšna znamka avtomobilov odločila šparati. Tudi take stvari, kot so gume, povedo veliko o tem, koliko je resna in koliko ji je za kupca.
Ma mene Toyo ni prepričal, sicer je res da sem mel bolj touring model toyo gume, ampak v dežju so bile porazne.
Zdajšnja Sava UHP2 je v dežju svetlobna leta boljša.
Nevem pa kakose obnesejo bolj športni toyo modeli.
Verjamem, da je Sava UHP2 veliko boljša. Nekateri jo celo primerjajo kot malo slabšo GY F1. Naj bi bili pri obeh zelo podobni materiali. Pa še cena Save....Verjetno je Best buy.
Ni imela mazda na nekaterih modelih Toyo prvovgradnjo?
Mislim, da ja. Za nemški trg recimo, so gor original gume na novih vozilih Mazda- Continental. Verjetno so zahteve trgov različne.Recimo prvo Mazdo, ki sem jo skoraj novo uvozil iz Italije je imela original gor Pirelli gume.
V bistvu pri vsakem tankanju, največ pri vsakem drugem. Zato je zelo pomembno, da z enim tankanjem prevoziš čim več kilometrov. Zato pa so bencinarji tako zavistni do dizelašev.
Samo, a niso benzinarji nazadnje tankali, ko je bil benzin še po 1,20 €?Se pravi, da bodo šli s kilometri krepko preko priporočenih kilometrov.
Boljše v kakšnem smislu? Ker že naše "ta stare" so v redu za to, za kar so namenjene.Mogoče pa je na novih slika 4K pa se postavi lepša polovica pred kamero in ti gledaš, če ima kako novo gubico? 🤗
Po nekajkrat ni uporabi Bosch brisalcev lahko rečem le, da so zanič. Pri brisanju včasih zaškripajonin in puščajo črte. Naslednji bodo original Mazdini, kateri so odlično služili tri leta.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Montiraj gor kake narezane diske, pa abc ploščice ali podobne kvalitetne pa ne bodo več poddimenzionirane.
Takrat bo nevarnost, da te kdo nasadi od zadaj. 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani