Te?ka bo, redko komu rata, za probat je. ?e je ne rabi? na enem jo da? na drugega. ?e ne rata ni ?kode. Je pa konec leta in je ?e ful prepe?ena na ?ajbo tako da....? Je pa dober trening za drugi?. Je pa zelo pomembna ta prava temperatura!
Me malo zanima, ?e ima kaka druga avto. firma tudi kako specialno barvo kot Mazda? (nekdaj neko? ko sem imel A. Romeo 156 so imeli barvo Novula in je res bila nekaj posebnega)
Pozimi tako ali tako ne vliva, tako da toliko vode pozimi obi?ajno ni, bolj?e rezultate v taki vodi bi imele zimske tudi poleti. Pozimi je najve?krat obi?ajno mokra nato suha in ?ele potem plundra ali sneg, tisti 1cm vode pa zelo zelo redko!
To je tako normalno za metal barve, rde?a in ma?in siva so pa poglavje zase. Imajo ?e nek dodaten lak-barvo tako da dobijo ?e neko globino in take neke fore, na netu je ve? o teh barvah, zato so tudi malo dra?je od obi?ajnih metali barv.
Trojko sem ?e videl tako barvo, zato sem jo hote tudi jaz, pa sem lahko dobil samo ma?nisko sivo. ?e si jo pla?al ma?in sivo dobil pa titanium si jo malo prepla?al!
Ve se kaj je najbolj?e za ta denar ampak se tudi ve da bo na repu ker ljudje Mazdo bolj slabo poznajo, ?al! Jaz vem da bi glasoval in kupil Mazdo. Ker je najmanj SUV med vsemi.
Pod ro?no pranje jaz upo?tevam le pravo ro?no pranje.
In sicer gre postopek tako, da avto najprej dobro splahne? z vodo pod pritiskom (najbolje z kakim kerherjem ali podobnim strojem na pritisk). Seveda nastavi? tak pritisk, da ti ne olupi dol barve. .
S tem odstrani? z barve ve?ino trdih delcev in umazanije, ki bi jih pozneje z gobo lahko vlekel po barvi.S tem bi nastali hologrami kot nastanejo na avtomatski avtopralnici.
Nato cel avto od vrha proti tlem
po?kropi? z ro?no tla?ilko, v kateri je me?anica ?ampona za avto in vode.To peno pusti? delovati par min.,da "zgrize" ?e ostalo ne?isto?o, ki je eventualno ostala na avtu. Med tem ?asom pripravi? v posebnem vedru, ki ima na dnu mre?ico dvignjeno od tal ?ampon. Ta mre?ica slu?i temu, da ko gobo ali rokavico o?me? v tem vedru, eventuelne ne?isto?e padejo na dno in jih ne more? ve? nanesti z gobo na avto.
Nato peno, ki si jonpustil na avtu spere? zopet z pritiskom.
Nato opere? normalno avto z gobo (najprej ?ipe, nato od strehe navzdol) cel avto. Na koncu opere? feltne z gumami vred.
Po pranju je dobro barvo za??ititi z kakim voskom ali pisebnim nano nanosom. To zelo dobro ??iti barvo pred zunanjimi vplivi in umazanijo.Recimo znano je, da pti?ji iztrebki zelo hitro na?nejo lak, zato jih je treba takoj, ko to vidimo odstraniti. Lahko vzamemo samo malo vode in to takoj speremo, tudi ?e ne operemo takoj celega avta.Jaz sem se tako na moji mazdi mk1 "zafrknil" in nisem takoj spral iztrebka galeba.
Tej so ?ele "kisli".Na tistem delu nisem mogel barve ve? niti s poliranjem obnoviti, tako globoko se je takoj v?rlo.
Ne re?em, da morate tako prati avte vsi, a jaz tako prekticiram. To tehniko sem videl pri kolegu, ki ima profi avtopralnico in res ro?no opere avte brez kenije... no, brez kemije ne gre, ker je ?e avto?ampon - kemija.
Fantje se ve?ino tako zastopimo s ta??ami, bi malo morale punce napisat kako se zastopijo z njimi ampak tukaj je bolj malo punc! Obvezo pa ta??o vzamem s sabo na Kanin, zakaj ?e?
Pozabo sem omenit da je ZLATA in da se super razumemo in ?e cel kup ?lahte bo, tak da ne gre nikakor. Dal sem pa malo kosti za glodat,le privo??ite si!
Ja, vsazga, ki ga ne poznamo, ga najprej zbrcamo in nalomimo ... ker nikol ne more? bit dovolj previden, lahko da je politik.
Ti kr prid... bo? vsaj kakega spoznal in videl da ni zgolj in le izmi?ljeno ime na forumu.
Saj to ni res,sem se ?e veselil za jutri,da sre?am BOSS-a in face iz foruma pa imam slede?o izbiro,VAS in pivo ali pa ta??o in njen R.dan.Kaj mi preostane? ?al mi je ker me nebo,pa kdaj drugi? in poro?ajte kaj o Bossovem avtu.Lp
Kak?nih 1400? Sokraj jurja 700! Prav dost se pa res niso trudili, skoraj je na kilah prej?nje insignije ki je bila tank.
Pri avtomobilskih kolesih me je vedno ?udilo da so takoimenovana lahka plati??a po kilah vedno opazno preka?ala te?o navadnih plehnatih felten.
Ni samo masa vrte?ih delov, pomembno je tudi kako je razporejena - ve?ji premer - slab?e je (tudi zato SUV-i pospe?ujejo kot crknjeni konji).
Potem je tu ?e razmerje med vzmetenimi in nevzmetenimi masami ki pa ima vezo z lego na cesti, ne toliko s porabo
Jao nisem vedo da ma toliko kil ?estka, trojka samo 1.300! Velika razlika res. Skoraj vse si na?tel, kaj pa kile voznika? Ah saj je brezveze, vse skupaj ni neke velike razlike zato se glede teh stvari ne obremenjujem veliko...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Spravi ra?un in embala?o in reklamiraj ?arnico saj 3 mesece je zelo prehitro da ti crkne LED ?arnica!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani