Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Jaz kupim nov avto in me sploh ne zanima kak bo ?ez 6-8let glede rje ko ga prodam, ?e se Mazda ne sekira za svoj ugled kot tovarna ki rine ?e 20 let v premium klaso, zakaj bi se pa jaz?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Pozdravljeni ljubitelji Mazd!

Tudi jaz sem se pridru?il klanu... Z novo Mazdo 3 SkyactiveX 4WD. Ob?utki pri vo?nji so zaenkrat odli?ni.

Vpra?anje za vse lastnike prej?njih modelov; ali je smiselno novo vozilo dodatno protikorozijsko za??ititi? Razmi?ljam o protikorozijski za??iti z olji Krown.

Hvala za va?a mnenja!

Dobrodo?el med nas, imam dobro leto staro pa je bp tudi pri rji. ?koditi ne more ?e jo bo? mel dolgo je pa lahko mogo?e brezveze. U?ivaj v novih izku?njah v avtu in seveda druga?e, napi?i kaj kaki so ob?utki...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

?akaj, kamiq je 15cm kraj?i pa ima enako prostora? Ja logi?no da potem nekje drugje zmanjka?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Mazda CX30 ima pol metra dalj?o prednjo havbo,kot tudi vse ostale Mazde je pa zato bolj dopadjiva-lep?a!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Lej ne vem, kako je s tem 10000km, ampak ne bi ravno polagal karte na to trditev.

Avto se sicer pelje super duper tiho in predvsem premijsko. Ob?utek med vo?njo je kvaliteten in res dale? nad povpre?jem v tem razredu in pri tej ceni. Zdaj pa tisto najbolj bistveno  - motor. Po doma?e povedano, je bil ves hype okoli tega mo?no pretiran. Motor je spet tipa, da ga mora? pognat v vrtljaje, kjer rata glasen in ni? ve? premijski in mo?no dvomim, da bo ta motor v svojem ?ivljenju kaj dosti videl tistih 180KM, saj so spet na voljo le pri zelo visokih obratih. Mogo?e sem bil ?e pod vtisom 150KM dizla, ki sem ga vozil dva dni prej in razlika je kot dan in no?.

Ta motor ni niti malo podoben dieslom, edino ?e se bo res izkazal pri porabi. Vse ostalo je pa? klasi?en NA motor in verjetno ne dosti bolj?i, kot ?e bi remapal 122KM Skyactiv-G na 170-175KM.

V glavnem, da se vrnem na ob?utke - pritisk na gas pri recimo 3000-4000 obratih vrne neko anemi?nost in 2x sem se kar zalotil, da sem iskal rumeno lu?ko "checkengine" saj je ob?utek, kot bi motor padel v "limphome mode". Ok, malo pretiravam, ampak prav dosti pa ne, ker ko ?lovek sli?i 180KM pa? pri?akuje nekaj ve? ali pa vsaj nekaj takega kot recimo to po?ne 2.0 G motor v Miati, kjer proizvede 180KM.

Bom takole rekel, ve? ali manj bo ve?ini sicer kar v?e?, pa? tepe ga to, da smo verjetno pri?akovali precej preve? kot je realno mo?no. Poleg tega, je to nova tehnologija, ki je nepreverjena in ker ne ponuja ni? novega in ker bodo prvi kupci verjetno bolj testni zaj?ki si enostavno ne bi niti upal iti v nakup. Tako kot sem rekel je verjetno najbolje remapat 122KM, ki je namensko programsko tako zadu?en, da bi omogo?il iksu preboj med kupce.

Lepo napisano in tudi jaz mislim da so preve? obljubljali,problem je samo cena,?e bi bil 20k bi ga verjetno kar hvalili tako pa.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

V?eraj stestiral Mazdo 3 s Skyactiv X motorjem.... a naj sploh komentiram al raje ne? :ne vem:

Mi je teta prodajalka povedala, da je imela v enem dnevu 10 vo?enj in samo ?tirje so bili zadovoljni. Tako, da pa? ne bom veliko oziroma ni? izgubil, ?e pa? trojko presko?imo. Pa skoraj 3/4 leta sem ?akal na tole pol pa  :vskalo:

Lahko pa bi kaj napisal,nas malo zanima kako se je odrezala. Mogo?e bo po 10k kaj bolje pi?ila....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

To je en tistih avtov, ki jih no?em na dvori??u in niso vredni tipkanja po tipkovnici...vsaj zame ne...

?e ga dobim zastonj, ga prodam in kupim mazdo...

Dacia je lep?a...in zaporo?ec...un tastar...

Dobro malo pretirava?,ampak vredu saj sem napisal da je mogo?e za tistega ki ne mara Mazde s kakr?nega koli razloga. Dizain je kat vredu saj je bila marsikje tudi avto leta,in garancije ima 7 let,tako da verjetno ni ?isto klump. Gremo dalje......

To pa ?isto verjamem. Imam sodelavca s prej?njo insignio, ki ima nonstop te?ave. Jama brez dna; crkne ena zadeva -popravijo in potem ?isto druga zadeva in tako v nedogled....

Meni ni ravno grda.... Ubistvu najlespi Opel ; corsa je res grda in pa crossland ter rit na Astri karavan (kromiran c stebricek)....

?e je tako, laho ?e samo napi?em hvala bogu,da mam MAZDO!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Za vse ki ne marate Mazde iz kakr?negakoli razloga. Avtotehna vis ima akcijo Francozev v nem?ki preobleki, med drugimi je zanimiva tale Insignia za ta denar in zraven ?e nekaj sladkor?kev, aja pa TURBO je, za vse tiste.......

post-10126-0-29571000-1571322991_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

notr je grsa kot prva trojka pred 20 leti...premajhna okna , nepregledn avto, pa previsoka cena, za bencinski mlincek ki prevec kuri in nikamr ne gre hocjo min. 22 jurjev..wtf

nc bolsa kot konkurenca, mislim da ste eni pac verniki v smislu mazda in nic drugega, pol pa taki komentarji in hvaljenja... podobn kt bmw forum lol

na zalogi jih pa ni in jih ne bo veliko da bi se zmisljeval, ker jih je treba prodat... to pa nou kr tako

Ja kaj pa ima? druga za ta denar in to opremo? Razen opel in fiat sta cenej,pa pride kak megan pa se ?e kon?a. Je pa res,sto ljudi sto ?udi!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ja so za 17ko kar drage gume, malenkost cenej?e, kot za 18".

Kaj pa pravite za plati??a? Morajo biti nujno original Mazdina, ali so dobra tudi katera druga (Dezent, Momo, Rial)?

Namre? v Savinjski je kar dosti lukenj in vo?nje po makadamu in se lahko mehka felna kaj hitro zvije :/

Glej ?e sem te prav razumel nebi mel predrago varianto pa da je vse OK. Jaz bi vzel(?e dela? dost kilo) Momo 16col. Preverjeno dobre felne,vozil na cruzu(1450kg in na insignii 1500kg)-cena okrog 70? kom. Pa gume okoli 50-70?odvisno katere in te pride isto kot samo gume 18col.Sevedamora biti vse ustrezne dimenzije!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Uf res ji vsi laskajo samo ?e prodaja jim ste?e pa bo. Najprej jih pa morajo dosti dobavit da bomo kupci imeli kaj izbirat,ne pa da ?aka? par mesecev! Zastopnik potrudi se malo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Sem se malo narobe izrazil. Je bilo testno vozilo a ga je sodelavec dobil kot nadomestno, ker se pozna z ?efom.

Mimogrede, za redni servis za seed-a je pla?al 230?.Pa pravijo, da je servis mazde drag.

Ho?e bit premium kot Mazda, potem je tudi cena taka.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Jaz bi raje imel Mazdo, ne vem ?koda mi je ?e vedno tak ?e?ka :), pa vsak drugi jo vozi. Pa ene par dni nazaj se je ravno pred menoj ena parkirala (SCALA) in mi zvoki, ki jih je spu??ala niso bili preve? v?e? :). Ko je zapeljal naprej in zabremzal ter nazaj in zabremzal je grdo za?kripalo, kot ena stara ?e?ka kripa :)...pa niso bile zavore, ne vem mogo?e je ?e avto bil preve? nov pa se ni ?e vse ule?alo kot se mora, za novi avto vsekakor nespreemljivo, vsaj zame. Pa tudi raje imam ta atmosferski motor v Mazdi kot pa TSIja v ?kodi, mislim da na dolgi rok ni primerjave :), pa kaj potem ?e malo slab?e pospe?uje, pa? ne pospe?uje? iz nizkih obratov mampak iz 3.500+ ali pa ga ?ipira? pa je bomba.

Popolnoma isto mislim, ko smo pa glih pri ?ipingu a je ?e kdo to naredil pa da malo napi?e. Pa ne iz druge roke, svoje izku?nje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Pa smo tam, sedaj je problem snemanje ne budala?tine neumnih voznikov. Spet smo tam, samo pravice ni? dov?nosti ali obveznosti, taki smo...luda ku?a!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.