E, ?e bi jo vozil po hribu tukaj nad Koprom verjemi, da bi ?la. Res je, da je bilo skoraj vse po mestu in po avtocesti krepko nad pripporo?eno hitrostjo. Dvakrat sem moral bit v Medvodah po hitrem postopku.
To je res kar pravi? ampak ti govori? o maximumih mi pa o povpre?ju na cel tank goriva ali nasploh,tvoja vo?nja pa ni normalna za vsak dan,no upam da ne?
Da malo pohvalim mojo Mazdico. Naredil malo dalj?o turo. Do Bra?a-Supetar 500 kil.poraba 6.5,ve?ina AC in hitrost 130-150. Po Bra?u 280 kil.poraba narasla na 6.9 ve?ina hribovit teren in dosti ovinkov tako da je vo?nja bolj po?asna. Nazaj domov pa 520 kil.in poraba padla na 6.5. Pot domov pa Split,Livno-BiH,Drvar,Biha?,Grabovac-HR,Karlovac in domov po AC. Lepa slikovita in zanimiva pot,pa ?e tanka? poceni(2.21 BM)?e ena zanimivost,disel je dra?ji(2.31 BM)
Prestavi? lahko kot bi z ro?nim, normalno da ne pretirava?! Kot sem razumel bi namesto 4k obratov prestavil pri 3k kar je normalno. Ne gre pretiravat, normalno pa lahko kot bi z ro?nim. Ampak nima smisla dat 2k za avtomatika pa ro?no ?altat razen ?e te boli leva noga.
So pa to malenkostno odstopanja glede na ceno avtomobila, pa asistenco dobi? gratis, saj druge znamke so tu nekje. Za citroen damo tudi 190? pa je 1.6 motor, za 30? se pa ne tresem. To je nujni stro?ek in nima? kaj.
Ok, sam kake cene majo. Kak si zmi?ljujejo cene, da kar glava boli. Res pa je da imate vi?ji standard in s tem ve?jo pla?o mehanik,?e? Va?no da si profitiro in si zadovoljen.
Pri nas na Balkanu tradicija uporabe kolesarskih lu?i ?e ni za?ivela. Zadnji? se je gospod, ki se ima za profesionalnega reaktivca s specialko na Miklav?u hvalil, da v mraku pa ?e ?isto dobro vidi.
Na po?itnice na Mljet smo vlekli en cev ?akel raznih kolesarskih lu?i, bili smo zve?er sedmo ?udo ker smo bili osvetljeni, tam se tudi turisti iz bolj civiliziranih dr?av vozijo brez. Ampak vseeno edini ki sem jih videl tam ?e uporabljat lu?i so bili tudi Slovenci.
Na po?itnicah v necivilizaciji sem ?e posebej zelo previden odkar sem pred dvema letoma videl, kako so v tamkaj?nji turisti?ni ambulanti za?ili ?elo enemu Bosancu (brez ?elade je delal premet preko balance) Vsak ?evljar bi za?il neprimerljivo lep?e.
Na Mljetu ni glih prometa, ampak vseeno lu? ?e rabi? da sam vidi? kje se pelje?.... Jao kolesarji, serjete ga, ne vsi!
Ok, z nekaj dela pri nakupu olja si zaslu?il 3.5?? Seveda ti je nekaj olja ostalo. To je sicer ra?unica, da je servis 220? kot pri nas! Verjetno je pri vas ve?, ne ve? pa koliko je polna cena?
Malo poglej po netu, sigurno je nekje, ker sem jaz bral nek dokaj strokovni ?lanek o tem! Povzetek je tak, da so motorji-dizli zelo ?isti zato rabijo DPF filter, da jih zadr?i. Zgorevanje v filtru je zato da se sistem ne zabije. Ko odstrani? filter pa uidejo mikro delci v okolje in to je jeba po doma?e.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mislim da X tega nima,?e M3 122 je mela s tem izklapljanjem valjev neke probleme,so imeli vpoklic!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani