Maš bližnjice za stvari, plus med vožnjo itak ne delaš nič načeloma..
Sem bil zelo v klubu, sredinski gumb je zakon, zdej ga v enem avtu imam, v drugem imam ekran. Pa mi je ratal okorn...med vožnjo po menijih itak ne moreš letat sem in tja, na križišču/parkiran na tablici veliko hitreje rešiš.
Me pa preseneča velikost tele cx-6e, nisem mislil da je večji od CX-60.
Me pa vseeno zanima razlaga, zakaj ekran čez celo armaturo.
Da je žena ta čas na njemu,ko ti voziš! Eni avti imajo celo pomične in vrtljive in celo snemljive.....
Mislim, da kar se prodaje tiče, da jim ne bo šlo slabo. Od sodelovca žena je navalila kot bik v maline, pa se avta sploh še ne da vidit v živo. Pa kukr sem slišal, je večina pošiljke že prodane.
Hmmm, ne vem kaj naj odgovorim... hočeš rečt, da je bilo dobro, da sem se dizla znebil? Sam je res trenutno zanimiva situacija, ker kljub temu, da mi bencinar kuri bistveno več je razlika v strošku trenutno minimalna.
Mazda 6 dizel, poraba 5,7l/100km * cena na liter 1,857 = strošek na 100km 10,70€. Na mesec sem imel cca 1300km - mesečni strošek torej slabih 140€
Škoda Superb bencin, 7,8l/100km * cena na liter 1,582 = strošek na 100km 12,30€. Na mesec imam cca 1300km - mesečni strošek slabih 160€
Trenutno je pri meni razlike le 20€, kar dejansko trenutno ni argument, da bi človek kupil dizla zaradi manjših stroškov.
Pozabljaš,da si se v Mazdi vozil kot gospod zdaj se pa kot čeh.....🤣
V Evropski uniji se je bencin v povprečju podražil za 12%, nafta za 26%. Razen na Malti, kjer je cena od 24.2.2022 do zdaj povsem enaka. Pa je Malta ravno tako v EU kot Slovenija in njene sosede, pa še 20 držav zraven. Torej se da, če se hoče.
In ker so Mazde Japonske: na Japonskem se je v tem obdobju bencin podražil za 1,2%, nafta pa za 6,5%. Tako kot Slovenija tudi Japonska nima svojih naftnih vrtin...
Slučajno pa sem zvedel, da se je v Indiji gorivo podražilo za nekaj manj kot 10%.
Na Švede si pozabil,plače so x2,goriva pa cenejša kot pri nas....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Seveda nebo.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani