Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

E10 je cenejsi ker pomeni da ma več koruze not (10% etanola), kot E5 ki ga ima samo 5%. Ostalo je pa res benz.

Po domače špricer.

Ko pa narocis Erdinger za 5€ ti je pa vseeno

In kaj je boljše? Špricer z več vode ali manj? E10, ki je razredčen ali E5, ki je bolj čistokrvnen? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-5 (2016-2019)
Napisano
pred 40 minutami je Tilen5 napisal:

Če bi pozorno pogledal, bi videl, da je na sliki mx-5 in ne cx30

A niso vse Mazde zate jajca? Vsaj tak občutek dobi človek. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Jaz grem pa kar Orbanu na MOL.... 😁😉

Eni ne gredo na Mol prav zaradi tega, kar si napisal. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je GregorV napisal:

Zakaj? 

ADAC je najbolj verodostojna ustanova v DE glede avtomobilov. Oni bodo že vedeli... 😆

A res? So enako verodostojni kot naš fant od Tine. 😉

WWW.AVTO-FOKUS.SI

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 25 minutami je Z M A J napisal:

Menda bo benc dražji, dizel pa cenejši kot trenutno; pravkar prebral na 24kokošk.com :)

A je šla nafta kaj gor v zadnjem času? Vprašam za prijatelja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 minutami je mazda3fan napisal:

Hehe nismo se prav razumeli. Sem družinsko človek in potrebujem velik avtomobil, ne pa hitrega. Za podvozje sem vprašal ker so tudi razni tuji novinarji ma yt izpostavljali kot problem..pa sem vprašal, če je to prava deformacija ali zgolj šminka 😉

Boš dobil 100 in en odgovor o vsem mogočem, le to, kar sprašuješ ne. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je GregorV napisal:

Dopust končan 🙃.

MB - Poreč - MB

LP

IMG20250809203049.jpg

941 km dometa. 🤔 In poraba 6,5 l. Nekaj ne bo tukaj štimalo. 🤔

Aja, zdaj sem videl.. 

Si vmes tankal. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 22 minutami je GregorV napisal:

To sem jaz, baby dino, najbolj dovršen motor na svetu. 😆

in seveda tudi najlepši kot dokazujejo slike...🤣

Da ne bom preveč smetil po tem forumu, pa je tukaj link do vseh slik, v precej večji resoluciji (3000x2250 pik):

https://imgur.com/a/OsjlPJm

IMG20250525174123.jpg

IMG20250525174220.jpg

IMG20250525174349.jpg

IMG20250525174604.jpg

Velik motor. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Modri X napisal:

..... za nekatere pa je potem problem plačevanje servisa na uradnem servisu :) 

Zajeta slika.JPG

Kje se je našel ta trol? Jest, preveri prosim, kdo ima dva računa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Če denar ne bi bil problem, bi si jaz kupil Lexusa, ne pa Mazde z X motorjem ...

Lexus z tistim menjalnikom? 😊 Ne, hvala. Ali pravi menjalnik ali  nič. 

Sicer je pa tu govora o dveh jurčkih in ne o lexusu. 😉

Ti ga, Janez, tudi velikokrat pihneš mimo. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 31 minutami je Modri X napisal:

In potem ste šli vi trije testirati in primerjati oba avta 😂😂

Ne, moj prijateljček. Če bi hodil v šolo in bi znal bolje brati, ne pa hodit okoli šole, bi vedel, da smo mini dinota  testirali trije člani mazda foruma. Modri dirkač (oziroma x), bo potrebno večkrat bit na tem forumu, da ne bomo streljali neumnosti. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je sportman333 napisal:

Kaj pa pomeni Z motor? Hvala za pojasnilo.....

To so pa bučke, vsak motor pred redno proizvodnjo dela na max obratih nekaj ur....najbolje da voziš penzionistično do 100.000 km....da se mašina uteče 🤔🤪🤣😉, še nisem slišal da bi kak motor zaribal če si ga ok ne ravno z 0km pritisnil do konca...mogoče kakih 1000km to je pa to.....enako ce ima motor rdece polje na 650rpm ga lahko bp pritisnes veckrat do tega polja, ampk vecina folka ne ve  za kaj ima na stevcu 6500+ obratov.....kot pravi @Alex.....motor ne bo kar ribnil ce ga bos vozil v visokih obratih....aja res pa je da ne bos mogel napisati da imas porabo 5.9😉🤣🤪🤔

Dobro napisano. Tukaj se tepejo performansi z  porabo. Ko nekdo napiše, da ima z mini dinotom porabo 6 litrov, nam je ostalim ki imamo cx30, takoj jasno, kakšna vožnja je to. 😉

Ker, ko ga voziš, kot je treba in da recimo x motor ali mini dino da kaj od sebe, ne bo več poraba 6 litrov/100.😄

Socer pa, če potegnemo črto, vsak naj kupi tisto kar mu paše in kar si lahko privošči. Ko ne bodo delali več X motorjev, bodo baje bili zelo iskani. 😉

Bomo videli, kako bo pri prodaji cx30 in kateri motor bo držal višjo ceno. 

Meni osebno ni nobeden od teh dveh motorjev prav top oziroma sanjski motor. Mi je pa x motor za odtenek in za moje potrebe boljši.

Pa nobenega ne silim niti nisem silil, da mora kupit x motor. Povem moje imnenje in to je to. Kaj me v bistvu briga, kdo bo kakšen motor kupil. Sta pa dva kolega na moje priporočilo kupila cx30 z X motorjem in ga ne moreta pohvaliti. In ja, pri njiju ni bil problem denar. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

In vsi trije popolnoma nepristranski - imajo sami avto z X motorjem.

Točno tako, kot se je zgodilo z Mitsibushijevim GDI motorjem, se je zgodilo z Mazdinim X motorjem. Obda dokaj v redu motorja, a kompliciranost in posledično višji stroški izdelave in vzdrževanja ni bilo ekonomsko vzdržno - ne za proizvajalca kot tudi ne za kupca. In GDI je dobro vlekel že pri nižjih obratih medtem ko X motor šele pri visokih, ki jih vsaj jaz uporabljam zelo redko. 99,9% časa vozim pod 4.000 obratov. Zakaj bi pri zdravi pameti danes nekdo doplačeval 2.000€ za navit, kompliciran X motor z GPF filtrom, motor, ki zahteva še enkrat pogostejše menjavanjem svečk (si mislim zakaj) - z dražjim vzdrževanjem, ko je na razpolago cenejši klasičen G140, ki ima pri najbolj uporabljenih obratih opazno boljši navor? Razumljivo, da ste revolucionarne X motorje kupovali nekaj let nazaj - Mazda je v njihovo reklamo vlagala skoraj toliko, kot v reklamo vlaga CocaCola. 😃

image.png

https://siol.net/avtomoto/testi/mazda-cx-30-se-vedno-odlicen-vsaj-malo-tudi-premijski-in-po-meri-voznikov-stare-sole-669097

No, končno en realen zapis. Vzrok za to, da ga ne bodo več proizvajali je- predraga proizvodnja. In, ker vsi proizvajalci samo še seštevajo dobiček, so se pač odločili, da bo proizvodnja čim cenejša in so izbrali dinota, saj je dobiček na koncu večji. 

Poglej, občutek med vožnjo pri treh ljudeh ne more bit napačen. 

pred 25 minutami je Jest napisal:

Tezko je realno ocenit avto, ki ga imas na testni voznji  nekaj ur. Dejstvo pa je, da ce si ze v startu nenaklonjen nekemu izdelku, je se vezje realno oceniti dejansko stanje. Seveda pa imas lahko svoje mnenje ... ki pa ni nujno enako kot mnenje drugih... 

Saj smo napisali prednosti enega in drugega. Ni vse slabo pri dinotu. 

A če se odločiš za enega, ki nekomu drugemu ni všeč, kaj je s tem narobe? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je ignacij napisal:

Dej ne nakladej, dino, ga je povozil s 14 let staro tehnologijo, ti pa še kr živiš v svojih svetih prepričanjih. Veš kaj ni pošteno od tebe, da mimoidoči morebitni kupci, ki pregledujejo forum, ne dobijo realnih informacij, ko se odločajo za nakup novega vozila, zaradi tvojega trolanja. 

X motor je pač zgodovina in moral se boš sprijazniti s tem. Ne rečem da je slab motor, je pa v večini parametrov korak za g140, pa če ti to sprejmeš ali ne.

Ne  nakladaj. Vozili smo ga trije. Trije, ki smo vozili oba, smo enakega mnenja. X motor je boljši za hitro, dinamično vožnjio. Mini dino se pa veliko bolj

"dere v prazno", ko ga nabiješ čez tri jurje obratov.  Itak večina kupcev  kupuje tisto, kar je bolj poceni. In to je mini dino. 

Vsak naj kupi tisto, za kolikor ima pač denarja. Kolikor denarja, toliko muzike. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Jest napisal:

Vsak lahko napiše svoje mnenje… ne glede na to, kako dolgo je na forumu in kaj vozi… Eni so bolj pristranski , drugi manj… Eni pa enkrat pišejo, kako je CX-30 grda… čez par let pa sami kupijo… in takrat je najlepši avto na svetu ki se ne more kosat z nobenim drugim ;) 

Ni najlepša. Ima pa zato  x motor, ki je trenutno  najboljši benzinska motor. 😉

In ja, od Boss-a mnenje upoštevam, medtem ko nekatera gladko ignoriram. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je Shrek napisal:

Boss, ne komentiraj. Nimaš CX-30.

Boss lahko. On je častni član z dolgoletni stažem in lastništvom mazd. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 20 minutami je Boss napisal:

Če so tolk sofisticirani, zakaj jih pa Mazda ukinja in to v dobrih 6 letih? :nevem: 

Premalo se jih proda. Folk gleda le na ceno in baby je pač cenejši. To nam je povedal prodajalec v KP. Pa tudi opremo vzamejo ponavadi neko povprečno. Večina, ki kupuje cx30, itak ne ve, kaj ima noter pod havbo. Dobro, so tudi kupci ki se prej pozanimajo.

In kupijo baby. Ker je pač cenejši. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Saj pravim, vsak kupi tisto, kar je zanj najboljše oziroma najcenejše. Ker smo lahko opazili, da je pri nakupu cx30 za večino tukaj na forumu  pomembna cena. In potem vzamejo cx30 . Nekateri si pač izberejo nadomestilo za stare  2.0 motorje, drugi vzamejo sofisticiran x motorje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Kot smo že napisali. Mini dino je za zmerne voznike, ki radi vozijo po omejitvah. In za tiste, ki hočejo prišparati par evrov. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 43 minutami je NevLado napisal:

X motor ma zdravn še bolj prazen tank, tako da je še malo lažji, pa vseen negre :D 

Mislim, da ti nimaš cx30, ne takega ne onakega. Tako, da tvoji komentarji v tej temi so čisto  brezpredmetni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Boss napisal:

@Alex ne verjame takim videom, kot ne verjame porabi na spritmonitorju in podobnim. Torej X je boljši od G . Gremo naprej.:hudicek:

Itak. Kot nekateri ne verjamejo globalnem segrevanju in cepivom.😊 Smo probali obe varianti in smo se sami prepričali. Modeli, ki delajo te primerjave, na žalost ne znajo vozit. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je boro10 napisal:

Sej to lahko delam, sam zakaj ob vsakodnevni vožnji do šihta? 
Pa do 100 sem hitreje z dinotom, če smo natančni 😄

Ja, najbrž. 😄 Da ne govorimo o avtomatskem menjalniku. 😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.