Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.
Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.
Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.
Za oktavijo pravijo,da je to avto za tiste,ki bi vozili folcvagna,a nimajo dovolj šoldov za to. Za superba pa, da je to Audi za revnejše.
A kr na avtomatski pralnici med pranjem... predlagam, za začetek, da se samo odprejo okna in če ste zadovoljni, lahko sledite Alexovim nasvetom v popolnosti.
Ja,med pranjem odprite vsi šipe, vrata, havbo . Priporičljivo je, da ste oblečeni v kopalke. Zagotovljena je čistoča tako vas, avta znotraj in zunaj. Če imate s seboj v avtu še psa ali mačko, bodo tudi vaši ljubljenčki (srčki) deležni tretmaja.
V vseh avtih je tako. Je pa problem, ker nekateri perejo avtomobile le v avtomatskih avtopralnicah in nikoli ne odprejo vrat,da še noter počistijo umazanijo. Jaz vedno odprem tudi sprednjo havbo in očistim vse noter, prav tako zadaj.
Kmalu najbrž sledi zapis,da so feltne vse črne, umazane in da ne gre nikakor dol z vodo. Da to pri Mazdi ni v redu.😉
Ne bojo se popravile, ker vede al pa ne vede odganjajo tradicionalne Mazdine kupce in iščejo nove. Novi majo pa tolk na izbiro raznoraznih drugih opcij, da je verjetno Mazda zadnja znamka na katero bodo pomislili.
Ta strategija odmika od fanbase kupcev je tak strel v lastno koleno, da se jim je krogla še v glavo odbila. Če ne bodo neko drastično spremembo naredili za ljubitelje Mazd in jim vrnili znamko katera jim je najbolj priljubljena bodo potonili. Namreč zadnje dobro desetletje so nekako preživeli, ker smo ljubitelji v upanju, da bo bolje, sprejemali cel kup kompromisov, ki bi jih po vsaki normalni logiki sploh ne bi smeli, ampak enkrat pač ne gre več v tej smeri in počasi odhajamo drugam - v to štejem tudi sebe.
Če sem pred 6 leti še nekako stisnil zobe se odpovedal drugim možnostim, celo vzel že takrat 7 let staro obliko, se sprijaznil s karavanskim zadkom in sankami na strehi samo zato, da sem obdržal obliko avta in ne neke visoke škatle na štirih kolesih. No zdaj pa še tega ne morem več izbrat, tko da ja žal... več sreče prihodnjič pravijo.
Kakšno imate porabo na G140, sedaj ko je tako mrzlo?
Včeraj sem tankal. Z enim tankom sem naredil cca. 460 km in povprečna poraba na ekranu 9,2 L. Če bi čisto izpraznil tank, bi morda naredil 500-550 km...
Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.
Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.
Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
Se strinjam. Jaz sem jih imel po nesreči ob tem sneženju na CX 30 na avtomatsko, led na šipi in so ob zagonu avta začeli "brisati". Kar slišal sem,kako gumice drgnejo po ledu. Valda sedaj ne brišejo več v redu in jih bom moral spomladi zamenjati. Tako da ja , brisalci vedno na OFF ,dokler jih sam ne vklopiš. Res neumnost na tej "Mazdi".
In se mi te dni pojavi znak na armaturki za redni servis. 🧐 In pogledam kilometre in ugotovim, da sem v dobrih šestih mesecih naklepal 20000 kilometrov. Se pravi , redni servis, menjava svečk, zopet redno servis.
In kot ponavadi se javljajo z zapisi zopet vsi, ki dizla niso niti vozili,še manj pa , da bi ga imeli. Najbrž na tem forumu trenutno ni nobenega, ki ima takšen motor. 🤔
Ja, nekateri so res imeli probleme z mazdini dizli (kratke relacije, slabo vzdrževanje, nepravilna vožnja) a v večini primerov smo lastniki zelo zadovoljni z njimi. Majhna poraba, ogromen navor že od 1200 obratov gor, vožnja v Vrhniški klanec itak 😉).
Kdor dela veliko relacijskih kilometrov, ne bo imel problemov z njimi. Kdor se pa zapelje kvečemu do trgovine in nazaj ali gre le za praznike malo dlje, pa ne.
In kaj bi rad zvedel. To so pač premium gume in kaj slabega pri njih ne bi smel pričakovati. Pomembno je le, da jih filaš pol bara več kot maš napisano na stebričku.
Jaz jih filam na 6-ki na 2,6 bara in se vozijo super. Nikakor ne več ,ker je potem beton.
Kilometri še niso dokaz, da si vrhunski voznik. Ne trdim, da si slab, ker te ne poznam.
Tudi tovornjakarji, jih imajo bolano dosti prevoženih, bi morali biti popolni. Potem pa berem, da se je zaletel drugemu tovornjaku v rit. Ali pa povozil koga na odstavnem...,
Ali pa se peljem po delu na cesti po omejitvi, pa bi me najraje zrinli dol,...
Bil sem na AMZS poligonu na Vranskem. Deklica z BMW 4, jo je sukalo za zabavo.
Gume 1 teden stare Nexen. Še inštruktorja nista mogla verjeti. Malo je manjkalo, pa bi se en peljal testno rundo.
Drugače če ti Sailun dobro služi, super za tebe. Dobiš ugodno gumo 👍
Ta hotel reklamiraš vsako zimo.
Dokazila pa ni. Tukaj se strinjam z ostalimi. Zamegli podatke hotela, da se samo kraj vidi. Pa seveda svoje.
Nič ne reklamiran. Pravim samo,da nekdo močno pretirava z cenami.
Evo,sem na brzino našel hotel skoraj v centru Canazei-a , dobro ocenjen, za dve osebi, v dobro za tri dni. Datum je naključen. Pa še ceneje se da dobit. Lahko vidimo, kako varirajo cene. Lahko najdem tudi za 5000€/ noč
Prosim daj link na hotel ali amaprtma med zimskimi počitnicami za manj kot 100€/noč
Lahko ti prepošljem 23 mailov (odgovorov) kjer navaden penzion zahteva enako ceno (vkolikor sploh imajo frej seveda), pa nisem prvic tam, kot vodic mam preko 60 kontaktov hotelov, albergothov itd, privat ali za turizem, leti in zimi...
(Pa daj ob smučišču, vsaj 1km od zicnice brez izgovorov).
Ko boš dal dokaz bomo verjeli
Seveda Alex živi v paralelnem svetu s kavča, vsi ostali smo z Marsa
Kaj bi lepil dokaze. Nimam kaj nobenemu za dokazovati. Važno je,da imamo poceni namestitev. 😋
Hotel je top,obnovljen pred par leti, 800 m od gondole, na vrhu zgradbe ima tudi bazen in savno, v kletnih prostorih veliko pizzerijo. Za doplačilo 20€/noč lahko doplačaš za podzemno garažo. Na zunanjem parkirišču ima tudi 4 priključke za električne kosilnice ( beri E-avte). Lastnika sta prijazna ,mati in sin. Moraš pa rezervirati vedno za leto vnaprej , se pravi, ko si pri njih, za naslednjo sezono.
Ni tako hudo kot piše.😉 Se samo heca, da ostali ne bi šli tja. Da se dobit hotele, ki so cenejši kot pri nas. V bistvu je vse cenejše,od hrane, pijače,kapučinov.
Edino Benz je dražji.
Bdw, tega "mojega" hotela ne iščite na bookingu. 😉
50% nastanitev v Dolomitih sploh ni na bookingu ampak pokličeš v lokalno turistično agencijo in to dajo tel.št in naslove. Bookingu je najdražja opcija.
Fora je v tem da ljudje so pripravljen to tud plačat....poznalo se bo tud se naprej
Ne strašit forumašev. ,ker bodo mislili,da je vse res. 😉
Sam sicer zaradi kolena letos nisem bil na open na Selli Rondi,a kolegi so bili.
Pri "mojem" sobodajalcu v hotelu *** v Alba di Zanazei (kjer na žalost nimajo ćevapov) pride na osebo ---65€ /dan z zajtrkom. Seveda so drugod tudi sobe za par jurjev €/ dan a so bile vedno take. Če jo iščeš jo najdeš.😄
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za oktavijo pravijo,da je to avto za tiste,ki bi vozili folcvagna,a nimajo dovolj šoldov za to. Za superba pa, da je to Audi za revnejše.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani