Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sploh maš ti velik izkušenj s skiroji. 🤣😂

Govoril sem o tvojem primeru s kolesom.... :nevem:

Zaenkrat jih pa nabiram s skirojem. Ti povem, da ni tak baubav kot si misliš, celo lažje stopiš z njega kot s kolesa, ne boš verjel..... 😂😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Sem pa s kolesom padel pri 15 na uro, ko sem si najmanj mislil, da bom pa sem se lepo poribal vse povsod, da o bolečih rokah naslednjih 14 dni, sploh ne govorim.  Tako, da prav dobro vem kako to zgleda ko poljubiš asfalt.

Zakaj si pa padel.... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ta občutek manjše zavorne moči je predvsem zaradi rekuperacije el. energije,ki polni baterijo, šele pri močnejšem pritisku na pedal v resnici ploščice zavirajo. Tako se tudi ploščice manj obrabijo in so tudi premze manj obremenjene.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Hotel sem rečt to, da pri CX-30 niso preobremenjene in jih ne zvija. Vsaj slišal še nisem za to, da bi ji komu treslo.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Saj tudi nebo, brez skrbi, ker to ni 6tka...😁😉. 3ke in 30tke imajo bolj zmogljive zavore glede na težo..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

wtf? ?zmeden? Če bo šlo kaj narobe boš zgrmel k vol. Pri 25km/h se še da nekaj lovit, pri 35 boš pa kožo po asfaltu ribal. Sicer pa vsak je svoje sreče kovač.

Kaj bi šlo narobe? 🤔 Pišeš kot, da se še s kolesom nikoli nebi peljal več kot 25....Brez skrbi, da se znam pazit in da vem kaj se zgodi, če zaplužiš po asfaltu.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je samSimon napisal:

Dej povej... kolk si ga že max pognau? 😁

60,ampak samo, da sem videl kakšen je občutek pri tej hitrosti. Drugače se vozim cca 35 izven naselja po kolesarski, po naselju pa tako vozim previdno in po pameti..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 8 urami je Mraušk Mčk napisal:

Adrenalinko! Takim bi morali zdravstveno zavarovanje računat trojno, najmanj.

Če lahko bicikel z 250W povsem normalno funkcionira, s tem da ima ooogrooomna kolesa, z oooogromnimi bremzkoluti. Potem tanckolo nima kaj imeti 100 W.

Ne se hecat, moj ima 2x1000W a ne zato, da bi vozil 60km/h ampa zato ker je bolj kompakten, dvojno vzmeten in ima dvojne disk hidravlične zavore,napihljive gume premaguje večje klance in ima dometa do 80kilometrov.

Tist z 250w pa nima nič od tega razen eno zavoro in mala trda kolesa, ki so res življensko nevarna!!!🫣

Z avtom se tudi ne vozimo povsod max! 

Dost pameti je treba imet pa je..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem jo pazil, da nisem šel čez 4000rpm do 3000km po nasvetu M. serviserja. So mi pa rekli, da je tako neka elektronska blokada do 2 ali 3000km, ki ščiti motor in se po tistih km sama resetira.Poskusi.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Alex napisal:

Fak, ta dež.. 

Vsak drugi dan je deževalo. No, sedaj so vremenski guruji napovedali manj dežja, tako, da sem se opogumil in opral 30-ko. Sem ji pa zopet namenil poseben tretma, tako, da bo še hitrejša-beri manj upora. 😊

1000008567-01.jpeg1000008568-01.jpeg1000008566-01.jpeg

Lepa, lepa pa manj bo pila... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 minutami je GregorV napisal:

Moja še ni šla preko 3500 rpm.

Je na uvajanju. 😁

Potem me pa malo skrbi.... 🤔😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je Janez007 napisal:

Če bi na izziv poslal ženo, bi bilo + 0,5 l/100 km. Ne samo avto, tudi noga prispeva svoje. Na primer jaz ne dirkam do rdeče luči in potem na polno zaviram, ampak že 100 m prej ali še več stopim iz gasa ... in če imam srečo direkt v zeleno. 😃

Je že prvič bila žena zraven😁

Ravno zaradi tega sem napisal, da ti verjamem, da ti pije 6.6.....😉

pred 10 urami je ignacij napisal:

Točno tako, potrebno je predvidevati promet.

To ti z leti prakse pride v kri in ti sploh ni treba več razmišljat o tem..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Naš CX-30 G140 AT ima po okoli 4.000 km povprečno porabo 6,6 l/100 km. 

Jaz ti verjamem, ker si @Janez007:nevem:.

Poraba iziv 25 bo pa v praksi to potrdil....🤔😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ampak je za cx-30 to vseeno veliko glede na to, da so mu konje zaradi izp. plinov zmanjšali.... 🤔🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.