Skoči na vsebino
Xcarlink upgrade
Napisano

Takole, za vse, ki nam je dovolj USB podalj?kov in odpiranja predala....

Potrebujemo:

1. USB slot adapter - cena 6?

Objavljena slika

2. USB kabel primerno dolg, na eni strani s standardnim USB priklju?kom, ki pa?e v USB port Xcarlinka, medtem ko je drugi del pogre?ljiv

Objavljena slika

3. Odlo?itev kam ga bomo vgradili je stvar posameznika, pazimo le da po vgradnji na del ohi?ja ne 'nasede' na kak drug del, oziroma ga zakrivi

Moja odlo?itev, plasti?ni panel okoli ro?ke menjalnika, ker je tudi v skladni barvi

Objavljena slika

4. Razdrimo USB port adapter in snamemo pine iz plasti?nega konektorja

Objavljena slika

5. Spajknemo oba odrezana konca, pomo?nik za?eljen

Objavljena slika

6. Primerno izoliramo in kabel je kon?an

Objavljena slika

7. Z ostankom slot adapterja zari?emo ?ablono za odprtino

Objavljena slika

8. V narejeno luknjo montiramo vgradno ti?nico sneto z adapterja

Objavljena slika

9. Et voila

Objavljena slika

10. Dokon?amo finese

Objavljena slika

11. Buta Buta

Aplavz prosim, in veselo na delo.

P.S. Ne me ku...ce spraskate armaturko, po?asi in po pameti!

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2
Napisano

Znanci, sodelavci in ostali so pa totalno navdu?eni nad njo. Tak mali lepi, zmogljivi avto z ogrooomnih prtlja?nikom med svojimi mali sovrstniki. Pa ?e 70 letna ?enska je komentirala, da je na sovoznikovem sede?u prav udobno, kar me ni :o , pa tudi tisti na zadnjih sede?ih se tudi ?e niso prito?evali.

Nehaj, bomo ?li na?e avte razsut......

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Jest sem delala izpit na C3. In je :wub:...sicer ne tok kot mazdica, ampak ok :D

Jaz pa nazadnje na Kawasaki Er-5... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2
Napisano

6,5 koliko km pa ?e ma?? Ker men pije tam 7,8 povpre?je, pa to res kombinirane vo?nje, tudi del AC, tako da se mi zdi tvoja poraba 6,5 nekako normalna, tistih 5,2 ali kar ?e pi?e na njihovi strani o povpre?ni porabi s strani Mazde pa po zagotovilu prodajalcev ni realna. Je pa tako, da ma moja Mazda2 ?ele dobrih 1200 km, ker je prakti?no ?e ?isto nova, je pa normalno, da avto na za?etku pije malo ve?.

Mazda v prospektih za evropo ni vkljucila DDVja pri porabi.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

PA VIDVA PA STA MALO PRTEGJENA, ?E MENE PRA?A?!!!

TIP BO JA SPIZDIL NA LJUDSKI FORUM, KO VIDI KAKO JE TU!

MISLIM, ITA MO?KI EGO NEKAM DRUGAM KAZAT :whatever:

P.S. MAZDA+CITROEN= :ljubezen:

Resitev je samo ena.... :mi pijemoo:

Pa brez C ali M - taxi!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Oprosti ampak a si samo nepismen ali se dela? norca iz mene?

Kdaj sem jaz rekel nekomu, da naj ne kupi Mazdo, da je klump itd? Tole mi prvo poka?i, druga?e pa bodi tiho.

Preberi ?e enkrat tokrat res zelo po?asi:

Motor je nov, izku?enj pa o?itno res ?e nobeden nima, ampak verjetno bo vse OK.

Kar se ti?e udobja je pa tako kako si navajen in kak?no podvozje ima? raj?i. ?e ima? rad bolj trdo in ?portno, potem ti bo za GT po mo?nosti ?e z 18' plati??i izjemno v?e?. ?e pa si bolj umirjen in ne ?porten voznik, kjer prisega? na gladko, mehko vo?njo potem ti bo to (pre)trdo. Jaz spadam v zadnjo kategorijo (prej in ?e zdaj vozim Xantijo), tako da me v stari M6, ?e posebej pa v novi konkretno pretrese, ampak se ?lovek navadi.

Je pa podvozje kar se ti?e pobiranje lukenj in jam lepo zadu?eno in nemote?e. Mogo?e te bo motilo zvok kamen?kov na kolotekih in ?um vode, vendar to ni ni?, razen ?e nisi ekstra ob?utljiv.

V celoti gledano je dober avto, za dobro ceno(na ?alost) in upajmo da ni mo?no pokvarljiv

Naprej:

Eh jaz mislim da ne bo problema z zanesljivostjo, da bi kje obstal, mogo?e kak?ne malenkosti, to jih imam jaz tudi pri moji M6. Ampak, to re?ujemo in ?e bomo re?evali, zato pa je garancija

?e naprej:

V glavnem pa, nova M6 bo ?isto fejst avto, samo vo?nja po pameti (185 konji?ek je veliko), pa ?im manj tak?nih in druga?nih nesre?

In:

Kot sem ?e rekel, meni je M6 ?isto fajn za vozit, rad jo vozim, bolj je dinami?na, bolj agilna, skratka "fun to drive", ampak na res dolgih relacijah, pa ?al ni in ne more biti na nivoju Citroena (hidravlji?arja). To moram priznati, pa moja Mazda6 gor ali dol.

In:

Jaz bi po?akal na Mazdo.Kaj pa je razlog da ?e ni pri?la?

In:

Samo otro?ke bolezni so pri vseh novih zadevah, pa naj bo to motor, podvozje, menjlanik .... Potem mora? vzeti ali staro Mazdo6, mogo?e Accorda. Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi ?lo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj nau?ili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

Jaz bi vseeno ostal na Mazdi, pa ne govorim tega zaradi lastni?tva Mazde doma.

To je samo od te teme in ti meni govori?, da jaz nekomu govorim da naj Mazde ne kupi in da je klump.

Kar se ti?e trrkk pri stiskanju sklopke sem vpra?al ali se to dogaja tudi drugim in nekdo je odgovoril da ne in je stvar zaklju?ena. Rekel sem ?e to, da je ma?ina bolj glasna in da se sli?i padanje peska na podvozje, ampak da to ni moto?e kot govorijo novinarji.

Glede DPF filtra in rja pa nisem napisal groznega, ker je to splo?no znano dejstvo po celem svetu. Saj si pameten in si poglej nem?ke forume, pa ti bo jasno, da ima dale? najve? te?av s tem Mazda. In kaj naj potem napi?em, da to res ni problem?

Zdaj pa ne vem ali sem jaz tisti ?uden ali pa je kdo drugj

Mislim, saj ne morem verjet kak?ni otroci so tukaj :rispekt:

Predlagam vama en DRAG RACE, mi bomo pa merili trdoto in poslu?ali komu dela TRRR....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M6 - vziganje avta s prizganimi lucmi
Napisano

Zivjo,

pred par leti so mi na servisu zabicali naj 6-ko vzigam z ugasnjenimi lucmi, da ne obremenjujem prevec akumulatorja, in da se xenon elektronika ne poskoduje. Laiku se to slisi se kar logicno.

Zdaj imam pa novo 6-ko, na kateri se nisem uspel pogruntat kako ugasnit luci. Tudi v OFF poziciji svetijo. Seveda moram avto prizigat z vzganimi lucmi. Samo zdaj mi pa na servisu trdijo da je to normalno, ker so v novih 6-kah porihtali elektroniko..

Kaj je res in kaj je laz? ;-)

Vnaprej hvala

Jest sem tud na parkirnih.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tukaj kdo CX-7?
Napisano

Hmmm, zanimivo tole s plinom....sploh nisem razmi?ljal o tej mo?nosti

Sicer sem jaz po du?i tud bolj benzina? in vem da tak avto ne more bit ?parov?ek. Pa vendarle me matra firbec, da ne bom skoz na pumpi visel. Po navadi tud nimam te?ke noge, tako da....

Prihajam pa? v leta, ko so me za?eli zanimati udobni cestni terenci, pa tud rad bi se bolj na visoko usedel.

Te ?portne male in nizke mlin?ke sem prerastel zato rabim zrel avto za zrelega mo?aka.

Nekje se moram zmenit za testno vo?njo, da vidim kako se to pelje in kako tole stopi.

Pa ?eno moram nahecat, da bo ?e ona kak dinar zraven dala, ker druga?e jo s tem avtom ne bom vozil k ma?i.

Drugac max 500-550km je range tega avta na benz ali plin...:)

Pa ce bos s temu avtom jo peljal k mas bo zupnik vedno pu?co teb dal ne njej....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tukaj kdo CX-7?
Napisano

Kmalu mislim menjat avto, pa se nekaj oziram za tem lepotcem.

a zato ker te v noge zebe? :bravo::bravo:

?e ?e, samo npr. Mazda Tribute je imela fordov dizel.

CD 185 bo notri, navora bo dost, ne pricakuj pa porabe 8, 9 bo z muko, po moje 9,5 - 10, to je ?ival + AUTO 4x4

Pa ?e nekaj avto je trd ko prijatelj od Austina Powersa in bencinska ma?ina, ki je bolj uglajena mu sigurno bolj pa?e - vem ker imam CD143 na 5ki...

Menjalnik mehkej?i, natan?nej?i, stopalke direktnej?e....itd

Seveda pa bo odvisno kako ceno bodo dali na dizla, ce bo ista NO WAY za kupit

Ker povrnitev predelave po enem letu pomeni vsako nadaljno leto 80? prihranka na mesec, oziroma registracija na letni ravni!!

Ja in spet moznost ogleda....uradne ure na sporo?ilu...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tukaj kdo CX-7?
Napisano

Kmalu mislim menjat avto, pa se nekaj oziram za tem lepotcem.

Malo me moti, ker se dobi samo bencinska ma?ina, vendar se letos bojda obeta tudi dizel varianta. ?e ima kdo od vas ta avto v lasti, naj prosim malo napi?e kako je zadovoljen s tem avtom in kolk v praksi dejansko ?re ta bencinar?

Kater dizel bodo dali noter? A bo to fordova ma?ina itd...?

Evo me.....:)

Avto - brez pripomb, porabo moras pa vzeti v zakup pri ceni avtomobila, to je avto z 1800kg in 260 konji, ne moras pricakovati porabe 7,8,9

Resitev: predelal sem ga na plin, strosek 1200? se mi je ob taki porabi povrnil v enem letu, ravno bo star eno leto Marca, predelan pa je bil Aprila.

Poraba plin:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6806

Poraba bencin:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6805

Vendar pazi poraba bencina se ni realna, ker pada strmo, saj ga natankam po kakih 8-ih tankih plina, naslednjic bo 60L tankanih po zopet kakih 1000km, in pricakujem da bo cca 2L / 100km kon?na

DODANO:

Kot vidis na poraba.com, je bil bencin nazadnje tankan:

18.01.2009 51,67 46,81 17.357 1.245 4,15

plin pa pri 18.397 torej je ze 1000km razlike, cagar za benz je pa na polovici!!!

Poraba in performance se ne spremenijo, iz tega lahko naredis rezime:

bencin:

127,31 litrov 109,36 ?

plin:

382,08 litrov 224,17 ?

skupaj 510L, ce bi bilo to samo zelenc je povprecno 510 x 0,95 = 490?

Kar pomeni 160? prihranka - pazi od decembra 2008, ker sem sele takrat odkril stran za porabo!!

Torej cca 80? na mesec, na leto je to 1000?, ob 18.000km, predelan pa je bil pri 5.500 se pravi 13.000km

Ce naredis vsaj 20.000km se ti povrne v enem letu garant, zdaj pa je Pahor s trosarinam se pospe?il povratek investicije.

dovolj informacij?, ti kar vprasaj....

P.S. Najcenejse zimske gume so bile komplet 680? - zelo dobre Nokian!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klasika po dostopni ceni
Napisano

Kdo se pa hvali? Samo povem :P

Pri nas pa ?e ?aka Tomos letnik 55 na renovacijo :ouje:

3 leta ?ivcev in ginekologije skozi razne male odprtine.

Za rde?o mi je nekdo na pumpi ponudil 4000?, pa ne dam!

Evo moji punci:

Objavljena slika

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi SW na dizlih
Napisano

Zgleda n? posebnga, konec plasike z displejem. :D

Evo najdu slikco.

Beam me up scotty.........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klasika po dostopni ceni
Napisano

Js tud pa se n? ne hvalim. :P

Jest mam pa 2 vespi 1970 in 1980 renovirani s certifikatom no...:) zato vem malo pravil glede starodobnikov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2
Napisano

Sam menjalnik zamenjaj pa bo razlika vsaj 1 liter.

Ce pa avto bo pa 3L....:) joke

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi SW na dizlih
Napisano

Nekateri so jo ?E videli, pri nekaterih smo jo ?E preizkusili, jaz pa jo uporabljam redno.

Prlet 1X v loko pa bova probala, ?e dela na tvojem karu.

Mogo?e res, moram pa poprej ene 10 tankov skurt da to?no vidim kako bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klasika po dostopni ceni
Napisano

Samo firbec me matra: na kaj mora? pri takem avtu pazit, ?e ga ima?? Mislim s stali??a vzdr?evanja, vo?nje itd. Najbr? tale avto ni za 25k km na leto za narest, kve?jemu kak?en nedeljski izlet, kajne.

Drga? pa huda makina, ja.

Pravila oldtimerja, ki se jih moras drzati za nadaljevanje certifikata:

- max 10k km letno (je omejitev ne vem ce je cisto to?no 10k)

- imeti moras v last se drug avto (ravno zaradi prve tocke)

- obisk nekaj starodobni?kih razstav...

ni tezko, drugace pa ce je vzdrzevano in obnovljeno samo nezno in skulirano.....pa pozanimaj se za servise, velika verjetnost je da ga moras sam rihtat - priporocljivo).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Gospoda, Mazda 6 185 GT, ki sem naro?il ?e vedno zamuja, kolega pa mi ponuja Mondeota 2.0 Titanium X z vso opremo za isti dnar. Mi kdo pomaga? kaj bi vi?

Pojdi probat menjalnik, samo prej pojdi v fitnes......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi SW na dizlih
Napisano

Za BC, mam nadomestek ki ka?e 0,02 litra napake, hitreje se odziva, pa ?e ve? parametrov mi ka?e in u?i me ekonomi?ne vo?nje, saj menja barvo displeja in ?e takoj ve? da ga preve? .... (mani skozi sveti rde?e sramezljiv )

Tisto kalibriranje ni ziher, ko recimo odklopi? akumulator se zgubi ali pa se mu kdaj kr na lepem odtrga in s5 narobe ka?e.

Nam zaupas to znanstveno fantastiko? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi SW na dizlih
Napisano

Skalibriraj si BC.....

Moj je sedaj ok, prej sem poizkusal tisto +/- 5%, 10%, 15% a ne prides na cisto. Vsaj pri dizlih ne ker so bili totalno off.

Za ta majhna odstopanja bi pa slo verjetno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi SW na dizlih
Napisano

Ni res, bencinarji pa ka?ejo domet za cca 30km +- narobe, povpre?no porabo pa cca 0,5-0,7 litra preve?, glede na dejansko izra?unano.

Super....

Na interclassu so mi rekli da so Mazda?i lahko veseli ker kaze v dobro vozniku (na primer ob nuli ima se 15L), medtem ko je pri Volvu obratno, da so tudi na cesti ze ostali zaradi tega....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2
Napisano

Pozdravljeni,

sem novope?ena voznica nove M2. Zaenkrat sem zadovoljna, edino kar me malo moti je kar precej?nja poraba -pozimi povpre?na 6,5 l ob povpre?ni ve?inoma zmerni vo?nji (130km/h) po AC. Ne vem pa tudi ali je normalno, da mi piha iz stranskih re? (tiste ob strani na armaturi).

Kako je pa kaj z va?im zadovoljstvom?

Jaz pa predvidevam da si novope?ena voznica z novim avtom? ?e je tako, vedi da se bo motor po kakih 5000km umiril za vsaj pol litra ?e ne ?e ve?.

Pa tudi to, ta male ma?ine potrebujejo ve? mo?i na avtocesti, pri 130km/h si verjetno nad 3.000 obrati kaj?

To pa vse pobira....

Dobrodo?la in naj ti slu?i!!! ?eprav je mal?ek se mi zdi 2-ka najbolj ?minkerska, ?e kako fotko nam loh zaupa?...:)

P.S. od avta...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi SW na dizlih
Napisano

Sem rekel da kar odprem novo, ceprav smo temo ?e na?eli v moji temi M6 dilema pri nakupu. Obljubil sem da bom sporo?il spremembo po tem ko so mi nalo?ili nov SW

Stanje s starim:

Poraba po ra?unaliku 6,5L range s polnim 990, ob lu?ki pa ?e range 90km, medtem ko sem dejansko prevozil le 600km

www.poraba.com je ob tem dejala da je poraba od 7,5-8L

Ob tem, da ko sem tankal ni ?lo v tank ve? kot 50L (nazivno ima 60L)

Sedaj z novim SW:

- poraba na ra?unalniku po dveh tankih 7,0, range na za?etku 850, range ob lu?ki 110 ob dejansko prevo?enih 650km

poraba.com pravi 7,5 ampak ok, kurim Webast s predvklopom...

Stanje zelo izbolj?ano

Boss je tudi izbolj?al 'dose?ek' z novim SW, mogo?e lahko ga damo copy paste, ampak bo sigurno podal mnenje.

Kot imam info, je problem le na dizlih, bencinarji naj bi bili v iber to?ni - res?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - dilema pri nakupu
Napisano

Tam okoli trgovine se pa zelo malokrat mimo peljem... mogoce enkrat na pol leta :) ...

Ena od Jaklicevih punc? :jupiii:

Mojca......:)

Irena je pa po moje namensko samska se?

Joj kok sva offtopic....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - dilema pri nakupu
Napisano

Potem sva pa sedaj celo bolj soseda, kot ce se bos preselil v Pirnice :) ... V profilu imas napisano, da si iz Kranja :) ... Jaz sem pa eno vas naprej ... torej iz Va? :bravo:

Ko se peljem mimo Pre?kih blokov, opazim ponavadi edino na koncu tam skoraj pri kitajski restavraciji, eno sestico, ki je vedno parkirana na travi zraven plocnika... Samo ta trenutek tezko recem, katere barve je :) ...

Ce je bilo tisto "Igor ???" misljeno, ce sem haz Igor.. ne nisem :)...

Pre??an v stanovanju v Kranju trenutno....tista srebrna dol je pa vedno na travi od kolega, enkrat mu jo bo en sosed stolku, izrecno na travi parkira da ga ne pobutajo z vrati, ker dol je kaos...

Uno belo sem pa mislil na drugi strani blokov gor pri trgovini, je tudi GTA....

Va?e ja, sm bil let pa pu gost pri eni frajli na 11b....:), ko gledam tvojo slikco modre mazde se mi zdi da sem jo dostkrat videl, ker se na Jeprco prklju?ujem ?ez Ladjo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Za tiste, ki tankajo drugje, ker ne marajo Petrola je na drugem forumu (www.alter.si) nekdo dodal zanimive slikce :P

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Na sttrani http://www.en-plus.si/ (crpalke 24/7) je bilo baje napisano, da naj bi bilo gorivo od MOL-a ... in sedaj je ta informacija baje izginila :)

Ma sej to je tako kot Debitel, Tus, M-Mobil...zadaj je vedno vladni monopolist....

JOKE ON - mogo?e ga pa ?rpa? JOKE OFF

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.