Golfi oz. VW-ji so eni med najbolj dolgo?asnih avtomobilov in primerni za tak tip ljudi...
Ma ne sej se hecem je primeren za ljudi, ki so navajeni na bolj tradicionalno in niso pripravljeni preve? eksperimentirat pa morebiti recimo reskirat z nakupom Japonca al pa bohnedej Korejca. Po drugi strani je pa Golf zanesljivo soliden avto in glede na to, da sem slu?beno vozil oz vozim zadnje tri generacije Golfa, da ?e ho?e? zanesljiv nevpadljiv avto je to ena bolj?ih izbir, sam drag je za popizdit in z isto opremo naprimer stane kot za razred vi?je ume??ena Mazda 6. Passat z isto opremo je recimo od M6 dra?ji za neverjetnih 9.000?.
Druga?e pa kar se ti?e ?ri?kov moram re?i, da jih v VW-ju nikoli nisem sli?al tako, da ne vem od kod majo eni tolk problemov. V prej?nji ?estki sem mel ?ri?ka nekje v zadnjih prtlja?nih vratih.
To?no to kar pravi Alex, bistvo je res v temu, da ?e se avto uporablja le za vo?njo do ?tacune je bolj? kupit bencinarja pa ?e tega bo hitr vrag vzel, ?e bo mel samo kratke razdalje.
?e pa se dela ve?ino od teh 10.000km na dalj?ih relacijah (15km+) pol pa itak ni panike.
sicer ni vec podatkov ampak se spomnim, da je moja dizel power premagala xedosa v pospeskih (sem mel 9.4 al neki tazga)
hehe
a ve? kaj je zanimivo... testirali so novo Cx7 z dieslom (173KM, 400Nm), ki ima tovarni?ki podatek, da je pospe?ek 11,3s/100kmh
Na testih pa se je presenetljivo izkazalo, da je pospe?ek za dve sekundi bolj?i - se pravi 9,3s/100kmh, kar je le manj kot sekundo slab?e kot pri 260 konjski turbo bencinarki (8,4s/100kmh).
Zakaj taka razlika ne bi vedel ampak je zanimivo, da proizvajalci dostikrat ravno pri dieslih navajajo slab?e rezultate od dejanskih.
Predvidevam, pa da je to verjetno zaradi postopka testiranja, kjer verjetno testirajo po kopitu 1. prestava, pospe?ek do 90% max obratov, pa pol druga in tako naprej. Za bencinarja je tak na?in testiranja super za diesla pa p? ne, ker se ne znajde v visokih obratih.
Druga mo?nost pa je ?pekulacija saj recimo pri CX7 bi verjetno bencinar izgubil prodajni dele?, ?e bi bilo napisano, da je samo tako majhna razlika v performancah pri tem, da je pri dieslu 4-5 litrov manj?a poraba (na testu je diesel CX7 porabil 9,6litrov) pa ?e veliko bolj ugoden registracijski razred. :ne vem:
Saj pravim... dejte sprobat, ker vsi ki so vozili ta motor v novi ?estki so ugotovili isto, ?eprav dokler tudi sam nisem sprobal sem mislil, da pretiravajo.
Ne vem ampak recimo pri pospe?evanju skozi cestninsko, ko recimo pri 60km/h v tretji pritisne? na gas pri dieslu dobesedno avto spredi kr dvigne pri tem bencinarju pa zgleda kot, da bi ga nekaj du?ilo. Tud ?e sem probal v drugi prestavi ni bilo ni? bolj?e.
Ampak pustmo to, ker nikakor ni bil namen, da bi bla ?e ena debata na temo benz vs. diesel ampak eni se prav trudte, da bi dokazali, da diesel sux in benz rules in ?e vam je to v zado??enje bom ?e sam napisal da diesel je za en drek in da so bencinarji najbolj?i - OK, bo zdej v redu? Zadovoljni?
tokrat sem pa prisel rekordno hitro (z avionom), startal od doma v LJ ob 22:45, avion sel ob 23:45, pristal v PR ob 1:10, bil doma v PR ob 2:00...torej 3 ure 15 min, pa se tistih 1 uro 25 sem iz prve vrste gledal lustno stevardeso
Ne bom ve? ni? napisal. Ker sam brez te?av prehitevam v 5. prestavi (pa ima elektronsko loputo!). Celo v 100NXu, ki je imel isto 140hp in 1200kg sem brez te?av pospe?eval v 5. prestavi. O?itno bo res kaj na tej elektronski loputi in zeleno naravnani elektroniki.
Sej pravim, tud sam sem imel dobre izku?nje z bencinarji in tudi s takimi, katere sem uporabljal vsporedno z dieslom tako da ne vpliva pristranskost.
Lepo se je recimo peljala Honda Civic 1.8 (140KM), pa tudi BMW 318is je bil OK, pa recimo Lantra 1.8 s 131KM kar po?teno vle?e. Celo Golf IV 1.6 s 105KM sploh ni bil tako len glede na malo konj.
Pa ?e kej bi se na?lo zato sem verjetno toliko bolj razo?aran kar od skoraj 150KM sem pri?akoval precej ve?
Sam je pa tudi res da 2.0 dizla ni ve? na 6ki...
Dizel je sedaj od 2,2 naprej in je res prednost dizla saj je 184nMM/4000rpm in najve?jo mo? pri 6500rpm proti 360nM/1600rpm in mo?jo pri 3500rpm
bencinar ima mo? ?ele tik pred rde?im poljem, zato je pri taki kureti 2.5 motor skoraj obvezen...ima ve?ji navor in mo? pri manj?ih obratih...
Definitivno
Druga? imajo pa 2.0 CD ?e vedno normalno v ponudbi in na vseh cenikih tako, da ni? kaj ne zgleda, da bi se ta motor umaknil.
In kdor ho?e imeti opremo GTA ali GT pa mu ni, da bi pla?eval najvi?jo registracijo je to ?e vedno idealna mo?nost za nakup poleg 2.5 bencinarja.
Druga? pa moja s 5 prestavo v vrhni?ki klanec kot da ga ni. :ne vem:
Verjamem - +20KM pa 2,3 ma?ina z ve? navora se mora poznat pa 5. prestava je enako nastavljena kot 5. na tanovi. 6. je kao var?evalna ampak kurc k ne var?uje z ?ivci
Se strinjam. Ni mi jasno zakaj sploh ?e vozimo bencinarje, mi budale.
EDIT: Yavarye je na forumu, komaj ?akam...
ojej Symon no... mislim kr ven pade? pa sploh ne pomisli?. Govori za to?no ta model M6 in to?no za ta motor in NE na splo?no za vse bencinarje. Zmeni se na Gami za kak?en test pa se prepri?aj sam.
Kolk se eni ogro?eno po?utite, ?e kdo kej ?ez bencinarje re?e... Jaz samo trdim, da M6 2.0 CD je pa? posko?nej?i kot M6 2.0 benz in to ti bo potrdil vsak, ki je vozil oba.
Sam sem mnenja, da s 6. pospe?evat v Vrhni?k klanc, je totaln absurd sploh posku?at, razen ?e ti je v interesu, da ?imve? pokuri, isto?asno pa slabo pospe?uje ter se matra!
Sej problem je v tem, da sploh ne pospe?i in sem moral pretakniti dve prestavi navzdol, da sem prehitel en kombi
?e se dobro pripravi? pred ?tartom (beri: napolni? piknik torbo z dobrotami) in ?e ima? dober mehur (oz fla?o z dovolj debelim vratom) se ti ni treba ustavljat spljoh....
Saj o tem so pisali ?e raznorazni testerji v avto revijah pa jim kar nekako nisem verjel
Sicer pa ?akam, da ajvar tole prebere, kerme bo ziher spljuval, ?e? da sem pristranski. Ne vem no ampak 15 let stara Lantra se mi zdi bolj odzivna, da ne govorim o tanovem Civicu 1,8, ki ma tud tam nekje konjev, ki jih kar ?uti? ampak tukaj vMazdi jih pa kar ni na spregled
Ker je moj traktor na servisu se ?e tretji dan vozim naokrog z M6 bencinarjem in sem kr malo razo?aran saj za 147KM mu absolutno manjka posko?nosti. ?e ho?em vsaj pribli?no enako vozit kot z dieslom moram precej telovaditi z menjalnikom. Pospe?evanja v vrhni?ki klanec v ?esti prestavi spada pod rubriko no go. Za primerjavo moja diselca v ?esti pospe?i, do vrha klanca do 190km/h po ?tevcu.
Res se postavlja vpra?anje kam je zginila vsa mo?,ker avto je resni?no anemi?en in zdaj mi je jasno zakaj mi je majes rekel, da bom kon?no videl zakaj sem izbral diesla.
Ampk vse to bi ?e nekako pre?ivel, ?eprav so mi prehitevanja prava muka in polna adrenalina,ker zadeva se kar ne premakne pa ?etudi je dovolj obratov (cca 5.000), ampak glasnost motorja pri 140km/h res ni za vzgled sj je pri 3.500 obratov kar glasen.
Ampak zaklju?ek vsega tega je pa poraba in sicer s podobnim re?imom vo?nje in nobenega teranja je poraba globoko ?ez 9 litrov si sploh ne upam pomisliti kolk bi bla, ?e bi se zapodil malo med ovinki
Aja, da ne re?em, da se vsaj polovico kasneje segreje kot moj z webastom - no sej da ne bo vse tako ?rno lahko re?em, da zjutraj veliko bolj uglajeno zalaufa in za kakega nezahtevnega uporabnika je to ?isto zgledna re?itev sam ne vem ?e se spla?a plinificirat saj bo avto ?e te?ji in ?e manj posko?en :ne vem:
Matr Boss sam ti pa porabis kr neki benza...vsak teden tankas?
raje poglej kolk km nardim s tem (hint: predzadnja ?tevilka). Kolk km pa nardi? ti z enim tankom plina? 500?
To so pomoje bolj "urbane legende" ... Eni hvalijo Agip, drugi OMV, tretji Petrol, cetrti Tus Oil, peti Logo ,... itd. ... hkrati pa ponavadi "pljuvajo" po drugih crpalkah...
Jaz ponavadi tankam na najblizji crpalki, ko je potreba po tem... pa ni vazno, kateremu podjetju prinasa dobicek (res je, da najveckrat pri Petrolu, ker je na mojih relacijah najbolj pogosto zastopana)... Se nikoli nisem imel problemov z gorivom ...
Ce bi to bilo v okolici Novega mesta, bi rekel, da tista dva, ki sta imela zaklenjen pokrovcek goriva ...
Jz ve?ino tudi na Petrolu, ker ma pa? ve? pump pa glede na to, da slu?beni majo samo Petrolovo Magno in do danes ?e noben ni crknil pa so parkirani zunaj bom verjetno tusi na Petrolu tankal ?e naprej.
Na OMV-ju je imelo zadnje ?ase probleme kar nekaj renaultovih dizla?ev, ker naj bi bila nafta premalo "mastna" in so ribnile pumpe ter posledi?no ?obe saj je opilke odneslo do ?ob in jih zama?ilo. Agip ima te?ave s svojimi fran?izarji, ki mislijo, da bodo delali po svoje, da ne re?em kako nerodne pumpe imajo, da mimogrede razbije? kaka vrata pri odpiranju. MOL ima premalo pump, ostali pa ?e manj, da bi lahko kaj ve?krat sprobaval njihovo kvaliteto.
Vsaka ?ast Mrcina, da s tako lahkoto stresa? aroganco na tem forumu ... s takim vzvi?enim na?inom komunikacije mi je zdaj kristalno jasno zakaj imate toliko konfliktov s svojimi strankami.
?e enkrat poudarjam, da se da tudi izobra?evat na vseh podro?jih tudi na osnovah komunikacije.
Sploh me je pa "navdu?ilo" tvojo lahkotno navajanje, da foruma?i zaradi lastnega gu?ta pizdimo ?ez dolo?en servis in povrhu ?e la?emo in potenciramo zadevo. A res? Al je to ?e ena od predpostavk s katero za?nete komunikacijo s stranko? Se pravi po tvoje vsak, ki pride na va? servis je la?nivec in si posku?a pridobiti nekaj kar mu ne pripada isto?asno pa o?itno sploh ne ve? kaj je to garancijsko popravilo in ja, zvite diske pri 40.000km so mi menjali v garanciji.
Ve?, garancijsko popravilo ni to, da za?ne? pogovor v stilu "... ja kaj ste pa delali?" ali pa "... to se dogaja samo zaradi napake in malomarnosti uporabnika".
Glede servisov, ki znajo prisluhnit ?eljam pa le toliko, da res obstajajo in se s tabo pogovorijo z mislijo v glavi, kaj bi bilo res narobe in kako naj odpravijo ne pa da ves ?as pogovora razmi?ljajo kako bi krivdo zvalili na uporabnika. Ve? to je bistvena razlika in ko se boste nau?ili, da znate ustre?i tudi najbolj zahtevnim kupcem oz. strankam potem boste carji in presene?en bo? ko kar naenkrat ne bo ve? pripomb ?ez Avtorent.
Za zaklju?ek pa ?e ta ameri?ki pregovor, ki pove marsikaj in ga ni potrebno razlagati
@Mrcina: vsak servis ga lahko kdaj pa kdaj pobiksa ampak glede na odzive uporabnikov, ki so servisirali pri Avto rentu je to pri vas o?itno nesolidnost bolj praksa kot izjema. Na va?em mestu bi se raje ozrl po lastnem servisu in naredil neke korenite spremembe glede uslug.
?e je te?ava v pomanjklivem znanju pa pa? bolj redno po?iljite serviserje na izobra?evanja, ker o?itno na tem podro?ju najbolj ?kriplje.
Ne bom sicer solil pameti samo najprej je resni?no treba pomest pred lastnim pragom saj Slivkov problem ?e zdale? ni edini na va?em servisu in upam, da vam ni v tola?bo dejstvo, da je ?e ene par mazdinih servisov na slabem glasu (recimo Mo?nik pa ?erbinek pa ?e kdo).
V novem letu vam torej ?elim, da bistveno izbolj?ate storitev in se raje za?nite primerjati z najbolj?imi mazdinimi servis v Slo oziroma jih prehitite pa sami postanite najbolj?i in boste imeli prometa vrh glave dovolj, da ne bo treba ve? mahinacij izvajat, da boste pre?iveli.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Golfi oz. VW-ji so eni med najbolj dolgo?asnih avtomobilov in primerni za tak tip ljudi...
Ma ne sej se hecem je primeren za ljudi, ki so navajeni na bolj tradicionalno in niso pripravljeni preve? eksperimentirat pa morebiti recimo reskirat z nakupom Japonca al pa bohnedej Korejca. Po drugi strani je pa Golf zanesljivo soliden avto in glede na to, da sem slu?beno vozil oz vozim zadnje tri generacije Golfa, da ?e ho?e? zanesljiv nevpadljiv avto je to ena bolj?ih izbir, sam drag je za popizdit in z isto opremo naprimer stane kot za razred vi?je ume??ena Mazda 6. Passat z isto opremo je recimo od M6 dra?ji za neverjetnih 9.000?.
Druga?e pa kar se ti?e ?ri?kov moram re?i, da jih v VW-ju nikoli nisem sli?al tako, da ne vem od kod majo eni tolk problemov. V prej?nji ?estki sem mel ?ri?ka nekje v zadnjih prtlja?nih vratih.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani