Pol pa po?akaj, da bo? pe? izra?unal... tale BC ni glih vzor to?nosti. ?e bo tudi izra?un na roke pokazal toliko pol se pa nekaj dogaja, kar se ne bi smelo in bo? moral obiskati servis.
Sam sem imel tako ?estko diesla brez filtra DPF in zdaj novo z DPF filtrom. Poraba je pri obeh popolnoma identi?na pri 6,53litra/100km. In tako bi tudi ti moral pri?akovati +/- 0,5litra.
?e se res dr?i? tega kar si napisal je to absolutno preve?. Vsaj dva litra manj bi morala biti povpre?na poraba. A si to zra?unal "na roko" al gleda? po BC-ju?
Pa ?e nekaj ... uporabljaj ?esto prestavo ?e ma? konstantno vo?njo (brez silovitih pospe?evanj) po lokalnih cestah, ne rabi?, da se ti motor vrti nad 2.000 obratov. Diesla ne vozi tako kot recimo vozi? bencinarja... ne rabi? visokih obratov ampak izkori??aj navor, ki ga je najve? ravno pri 2.000 obratih.
Najbolj pomembno, je da prvih 1000 km, ne vozi? s tempomatom in da ?im ve? menja? obrate. To je po moje vse kar je treba pazit... no ja pa do blokada ga pa tud ni treba ti??at pa bremze do konca probavat, ker tud rabjo par 100km da se pravilno "ule?ejo" .
Brez strahu... vse zgoraj na?teto razen gum je v garanciji tako, da kr lepo zapelji avto na servis pa naj ga pogledajo... obvezno jim pa ?imbolj natan?no povej kaj vse avto po?ne oziroma ?esar ne po?ne pa bi na?eloma moral
p.s.: a vi na ta va?a sre?anja sprejemate novince???
o seveda, vedno in povsod si dobrodo?la, da se nam pridru?i? na izvenforumskih aktivnostih...
Glede na avto pa predvidevam, da ti nekje kabli prebijajo al pa je kak?na sve?ka z nepravilnim luftom na anodi. Zgleda kot, da bi ti kak?en od valjev ne v?igal ob zagonu in zato motor podrhtava. Mo?no je tudi, da kak?na v?igalna tuljava ne daje dovolj iskre in je zopet problem pri v?igu v valju. To bi znal obrazlo?it tudi slab?e performance.
Je pa lahko razlogov ?e mali milijon od preluknjanih cevkic, senzorja pretoka zraka, slabe kompresije (zelo malo verjetno), te?ave s ?rpalko za gorivo, zama?en filter, umazane sve?ke, itd itd
Kolk kilometrov pa ima avto ?e za sabo?
Kar se ti?e zana?anja pa je mo?no, da ima? premalo napolnjene gume ali pa da so le te kak?ne ?unga lunga znamke :ne vem:
Ja, tole je dr?al za mojo prej?njo trojko s CD 110 ma?ino, ki je ?e imela tisti sunek okrog 2500 rpm. V spodnjem obmo?ju vrtljajev je bil len, kar se je pokazalo tud pri speljevanju. Motor pri novi ?estici CD 140 je druga?en. Precej enakomerno vle?e ?ez celo obmo?je vrtljajev, zato se tudi z mesta bistveno la?je spelje. Mislim, da glede tega sploh ni ve? bistvene razlike do bencinarja.
Po moje nima smisl, da razlaga?, ker ne vem ?e verjamejo... saj ve? bencin je zakon diesel se iz mesta sploh ne premakne, ?e ne stopi? ven pa mal porine?
sam @BOSS npr bos ti naredu ta psotopek spuscanje gum .. in ti to veselo naredis in te nehote kamera ulovi pred blokom al pa kej .. in kaj mas od tega ti pol si se v vecjem dreku ...
v ljubljani na dolenjki pri streliscu na parkeriscih ma folk nastiman avto pod blokom pod oknem pakamerca cez sipo laufa ... in nis 0 naredu vrjem razn ce se bos sou specialca pod masko ...
A dejte no... zdej pa pretiravate... a misli?, da me kdo prepozna na fotkah iz tiste kamere. pa ?e se me vid v faco tega ne bi povezal na policiji... nimam ne kartoteke ne ni?esar in ker je to tolk grozn zlo?in (spustiti gume) bi me verjetno tud interpol iskal pa CIA pa ?e kdo....
haha, na cesti ne more policija reda narest pa bodo iskal ?loveka, ki je spustu gume .... LOL
Boss a ma tvoja GTA leder? 2006 GTA oprema mela sam recaro...zdej je pa leder... :ne vem:
pol pol... na sredini sedala in v ledvenem delu je blago vse ostalo je pa usnje.
Ni problema... ?e najde? naslov se gre ke in poi??e ta avto pa se mu pa? gume spusti - to ni zarad ?kodo?eljnosti ampak zarad varnosti drugih udele?encev v prometu. ?e policija ne more ukrepat je pa? treba tako... saj pravijo naj se samoza??itno obna?amo. Zgodbo s spu??anjem gum pa? ?e ene parkrat ponovi? zraven pa vedno pusti? sprintan papir, z opisom dogodkov in zakaj spu??a? gume.
?voh al pa ne, je pa ?e z mesta la?je bencinarja spelat kot pa dizla.
a ve? kaj mi je v?e? pri bencinarju... da ga lahko zahodm v prvi in drugi do daske brez, da bi pazil pa ne bo krize (nima tsc-ja).... hehe bogi Opel, si bo zapomnu dan ko so ga dolo?ili da postane Opel
Sicer ne vem kje si to prebral ali sli?al glede diesla, je pa res, da spelat z dieslom ne sme? s polnim gasom, ker bo samo vrtelo v prazno... mal ob?utka je treba imet pa gre. Druga? pa ni neke bistvene razlike pri speljevanju.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pol pa po?akaj, da bo? pe? izra?unal... tale BC ni glih vzor to?nosti. ?e bo tudi izra?un na roke pokazal toliko pol se pa nekaj dogaja, kar se ne bi smelo in bo? moral obiskati servis.
Sam sem imel tako ?estko diesla brez filtra DPF in zdaj novo z DPF filtrom. Poraba je pri obeh popolnoma identi?na pri 6,53litra/100km. In tako bi tudi ti moral pri?akovati +/- 0,5litra.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani