Bojda bo najprej samo hybrid 2.0 in 185km....(sem pa na zadnje govoril z nekom, ki dels na ac mobil lj in je dejansko pohvalil ta motor od honde, ni težav, reklamacij...obenem pa tudi priznal da je ta motor dovolj dober samo za civica....zrv in sploh crv pa ne, toliko o 140km v neki drugi temi ker crv in cx5 sta nekako tam tam..)
Čist lepo sem se pripeljal na dopust in nazaj, pa imam samo 165 konjičev bencinar brez turbine. Ne rabim več.
samo nisi pa imel porabe 5,9 :):), heh....malo heca mora biti.....
pred 5 urami je Alex napisal:
Zanimivo. Zakaj pa so si nekateri kupili rdečega hibrida z preko 200 konjički, če je 140 dovolj? 😉
Enim je dovolj že to, da ne rabijo porivat z nogo avta. Drugim, večini pa ne.
Sicer pa si vsak lahko prebere komentarje pod raznimi predstavitvitvami te nove cx5 in pa na raznih forumih.
Eden ni pohvalil ne tega motorja, ne laptopa, ki štrli skoraj do strehe, ne tega, da so odstranili vse gumbe, kakor tudi tega, da ni več vrtljivega gumba na sredini. Pohvalijo kvečjemu to, da je bolj prostorna z večjim prtljažnikom.
25 let nazaj so bile atmosferske bencinske mašine 2.0 in 140km TOP (imel kolega v P 206 S16 in jaz v Hondi Prelude 2.0. samo komaj 136KM), ko smo govorili, da avto mora imeti vsaj 100kw, da je za kaj (pa je imeti VTI že takrat 160 ali celo 180.....dandanes leta 2025 pa 140km :), ccccc, kot da bi rekel, da ti bom disketo prinesel da mi boš slike iz morja shranil nanjo, no na nekih 1000 le-teh.....
Za penzioniste zih ok, generalno pa ne more bit ok, sorry za 2t tezak avto bogih 140konjev v navadnem atmo motorju = no go....pa če ste še tako mazda fan-i....lahko greste pa probat in boste rekli da je super🤔🤣🥸
Ali imamo kakega serviserja, ki nudi tudi nadomestno vozilo? Jaz na žalost ne morem biti brez avta, imam pa malce bolj obsežen servis oz popravilo.
Za zamenjati imam sklopko (še prva pri 320 000km), pa lambdo sondo in prednje diske. Glede na to, da je avto star 16. let in posledično vreden ene 3jurje, ga lih nebi na pooblaščenga vozu. Ali imamo kakega serviserja v okolici ljubljane, ki šravfa tudi mazde, ni zlatar, pa da ima nadomesten avto?
tole ni serviser za mazde, je pa majster za honde (Jan), verjetno šraufa tudi ostalo - , mogoče preveri tukaj....
@Janez007Za primer sem pogledal Honda Žibert, ki je na Gorenjskem že od kar spremljam in vozim avte eden od "bogatunov", torej, kako imajo lahko ob 3mio prometa samo 24k € dobička - razumem in poznam kreativno računovodstvo, tako da ne o tem...., pa vemo da se Hond na gorenjskem mogoče proda par 100 (če ne par 10) na leto pri čemer se vsi pri njih zaposleni (lastniki) vozijo bodisi z novimi CRV ki so po 50k€ + ali z CTR ki so enako ali še dražje :), heh....ko prideš pa na servis, pa ne smeš biti zraven, ne poznam logike glede da bi nosil svoj material, itd....pohvalim jih lahko za servisiranje kosilnice , kjer mi na leto računajo 50€, to je pa to....da bi avto tja vozil ali kupoval (no ko ga bom resno bom šel po ponudbo da bom lahko primerjal z drugimi)....sicer pa nekako no-go, pa jim ni videti hudega, pa mislim, da je cela familija v tem biznisu (+mogoče en dodaten mehankar, verjento na malo več kot minimalcu....).....
Tistega za 20.990 (Avto Batič) sva si danes ogledala. Hja, malo mešani občutki. Tehnično se mi zdi v redu, ima pa kar nekaj prask, notri je spraskana piano plastika na sredini, sedeži so umazani, sredinska konzola je videti polne nekih kapljic. Skratka v notranjosti bi bilo obvezno globinsko čiščenje, zunaj pa bi ličar imel delo vsaj na dveh koncih. In ta zanemarjenost je glavna ovira.
Ne krivimo avtohiše, ker avto prodaja za stranko, ki menda niti ni želela, da se avto očisti, pač pa se prodaja tak kot je.
Kakšne so (v kratkem razlike med motorji pri CX-30)? Vem, da se je tukaj že precej govorilo, ni pa nekega povzetka. Seveda povzetka strokovnjakov Mazdinega foruma, ne UI.
Da vsaj vem, katere motorje gledati. Pri prej omenjenem mi že ni čisto jasno, ker je 179 konjski, pri drugih vidim 186 konjičkov. Je bil motor tako hitro spremenjen?
Kolega, ko je bil še v Ajdovščini in ni imel ravno najboljše izkušnje z batič-em, tako da jaz bi gledal drugje.....
Po peskanju in barvanju felg dal zimske gume nazaj gor na felge in zdaj čakajo november. Na felgah se je luščil lak in je bilo grdo vse skupaj. Moram reči da sem zadovoljen z izvedbo in ceno. Je pa zanimivo, da je peskanje dražje od barvanja. Bi pričakoval kontra, pa danes skoraj ni nič več kot bi v prvo mislil.
in koliko stane taka obnova (to so predvidevam da 19 col)
Jaz sem imel zdaj na zadnje PS4 in sem mogoce malo razočaran, zelo mehke, komaj 3 sezone in so za preč...sicer dobra guma, mehka prvi dve sezoni super , zdaj tretja v dežju tko tko....zato me zanimajo mnenja za druge (v primerjavi z zimsko alpin 6 bistveno slabsa glede na denar, zimske miselinke so pa super in bodo naslednje zimske iste)
Kolega je pred 25 leti nabavil novega p206 s16 (takrat je bil to res stroj), takoj iz salona smo sli na probo in vse brzine do blokade 🤣je rekel da ce je stroj bo delal ne glede na utekanje....in masinca mu je delala bp so nekih 100k km dokler ga ni razbil....
310km je očitno kar izziv za vsa EV, pri čemer je večini ostalo manj kot 20% baterije, heh VW in Škoda pa niti brez polnjenja tega ne zmoreta....(aja očitno so prehitro vozili v vrhniški klanec pa jim je baterijo pobralo....:)).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ne samo Mazdi tudi še kaki drugi firmi (tudi Honda ima v USA turbo motorje v accordu, ki ga ravno zaradi tega v EU ni več na voljo).....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani