Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Saj nisi resen...

Tako visok avto pa spet nisem mislil oz. sedaj ne vem več niti kaj sem mislil :mipijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 20 minutami je g.Wankel napisal:

no no

mazda corner GIF

Ja pardon, seveda, verjetno je res najboljša Mazda MX-5, sem spregledal, zgleda res dober avto in tudi po testih kolikor sem sledil, nisem ga pa še žal vozil, pa če bi imel v garaži še kaj prostora bi ga mogoče celo kupil za nedeljske vožnje 😁. Mogoče sem se prej malo narobe izrazil, mislil sem "najboljša Mazda" za moje potrebe, to pa je malo višji avto, da lažje vstopam in imam boljši pregled.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Potem naslednji avto izgleda ne bo vec Mazda :( ... Sicer mi je Mazda CX-6e naceloma vsec... me pa moti, da nima dinamicnih LED luci ... in se nekaj malenkosti ... Tako je vseeno zame resen konkurent Tesla Y ... Bomo pa videli, ko se bo dalo CX-6e probat ... ce me mogoce preprica ... 

Tesla je malo krajsa, tako, da ne bo tako knap šlammed v garažo... Mazdo moram pa najprej probat... Mazda 6e recimo ni sla v garažo :) ...

CX-60 je celo najkrajša med temi tremi :P 

Zakaj pa ne več CX-60 ? Ali ima kakšne bistvene slabosti (mene zanima bencinc hibrid) ?

Meni zgleda to "top" avto, vizualno zunaj in notri, po moji oceni najboljši od vseh Mazd, pa še original Mazda vrtljivi gumb ima (mislim da je top tudi na Japonskem). Ampak ko sem kupoval takrat ni bil v mojem cenovnem rangu, mogoče naslednjič pri menjavi, če bo upam še obstajal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Med prvih 100 avtomobilov novih registriranih pri nas v SLO v 2025 je edina Mazda na 34. mestu CX-30 😁 (482 registriranih, se mi zdi kar dosti prodanih, sem presenečen, sem mislil da je precej manj), ostalih Mazd pa ni med prvih 100. Ne vem, ali je to dobro ali slabo za Mazdo. Izvleček in še spodaj link: 

image.png

Pa še link:

SIOL.NET

Prvih sto prodajno najuspešnejših avtomobilov v Sloveniji ustvari 83 odstotkov vseh registracij, a med prvo stoterico je za zdaj le deset električnih in pet kitajskih avtomobilov. Oboji skupaj ne dosegajo 11...

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Avta brez rezervne gume ne kupim spljoh. 

Potem nova Mazda žal odpade, sploh nimaš več opcije da izbereš, pa mislim da je enako tudi pri večini drugih proizvajalcev  :whatever:, razen če sam dodatno urediš neko neoriginalno rezervo. Pri CX-30 se sicer menda da dobiti naknadno še "original" rezervo, vendar ti potem odpade dvojni prtljažnik Cargo in ven moraš dati original stiropor in zamenjat z novim (precej zmanjšaš prtljažnik). Za CX-60 mi je trgovec npr. dejal, da sploh ni možno, ker je tam baterija ?, razen verjetno če zasedeš cel prtljažnik. Mogoče še drugi lastniki povedo kaj na to temo in kje bi lahko dobil kako pametno rezervo, da ustreza in ne zaseda dosti prostora... V glavnem EU nam je odvzel še rezervo, ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 4 urami je GregorV napisal:

Sledi še tretji video na temo 6E. 

LP

Ključ (5:00) pa zgleda kot da rabiš orožni list ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je tommzy napisal:

Zato ker se mi ni dalo letat po servisu. 😁

Ampak se bom zmenil ja. Vsaj za dve stvari. Vem, da "jamranje" po forumih ne bo rešilo ničesar. 

In ne ne delam reklame oplu. Morda bi moral ostati na oplu ja. 😁Ampak tudi opel ni več opel sedaj ko je pod Stellantis grupo.

....

Malo za šalo, malo zares. Najprej moraš preboleti staro ljubezen (Astro), potem lahko z odkritimi nameni vstopiš v novo zvezo... Na dveh stolih je vedno težko sedeti. Šele potem se boš mogoče zares zaljubil v Mazdo 🥰 in bodo vse napake izginile, vsaj  za kakšno leto 😃 Pri nas nekaterih, ta zaljubljenost verjetno še traja, pa sploh ne opazimo napak 😍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je tommzy napisal:

....

Pol so bile pa same astre. Ena bencinar ostalo vse dizel. 

Tudi bencinar je pil manj. 

Dizli pa jasno da obcutno manj. 

......

Kot sem že enkrat zapisal, očitno bi moral ostati na Astri...:whatever:

Čudno, da smo ostali večinoma zadovoljni. Ali si res imel tako smolo, pa zakaj že enkrat ne greš na servis (jamranje na forumu ne bo pomagalo), ali mogoče delaš reklamo za Opel 😁 ?

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 urami je GregorV napisal:

Samo original 17" niso na voljo, ali pač?

Kot sem že napisal v drugi temi, meni neoriginalna platišča ne sedejo.

Za CX-30 je original samo 16 ali 18 col, prav tako je že izvedena homologacija. Za 17 bi moral posebej na homologacijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 9. 12. 2025 ob 15:41 je Alex napisal:

Kolikokrat moramo še napisati. 

Ga motorji so bili vedno in so še vedno vstopni motorji (prav tako je tudi mini dino in je tudi cenejši -stara tehnologija)x  186 je bil vedno in je še vedno top motor pri prodajnih modelih cx 30. Pa lahko si vi razlagate kolikor hočete,tako pač je 😉 

Sedaj forsirajo ta mini dino  motor, ker je večji zaslužek na njih.

Tukaj ima @Alex po mojem mnenju prav, motor X je z inženirskega vidika naprednejši in modernejši, s strokovnega vidika boljši, tu nimamo kaj, dejstva so dejstva. Sam sicer vozim G140, za moje potrebe do sedaj izjemno zadovoljen, razen želel bi si porabo od X-a, se pravi GX140 motor😁 (mogoče bo to novi Z motor?). In nič ni narobe, če je X boljši od G, jaz sem se s tem že sprijaznil 😄:rispekt:

Menim tudi, da pri teh komentarjih vsak malo gleda na to kaj ima in težko je objektivno take zadeve laično komentirati in posploševati, sploh nekaj kar ne voziš, niti dovolj ne poznaš (treba je gledati tudi celovito, ne npr. samo navor v neki točki in da je zato avtomatsko že nekaj boljše). Vsak se pa odloči sam kaj bo kupil... Jaz bi rekel, da sta oba motorja prava izbira za CX-30 in za karkoli se odločiš, se ne boš napačno odločil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Klasika, kot tudi na drugih področjih. Ne vem, ampak zgleda, da so vulkanizerji bolj pametni od proizvajalcev (inženirjev).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je tommzy napisal:

Koliko naj gume 215/60 R16 pumpam? Sedaj imam na 2.7-2.8 pa je kar trd... 

Daleč preveč. Pumpaj na max. 2,5, kot v navodilih, razen če je avto ful naložen in vožnja bo bolj udobna.

Mogoče ti tudi zato dodatno kaj škripa ali poka, ker gume ne absorbirajo, so pretrde....

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 urami je GregorV napisal:

Jezus, koliko problemov.🙃😉 

Še dva dodajte. Predal med sedežema ropota. Keyless sistem ne deluje 100%.

Spisek je eksluzivno Tommzy-jev, na njegov seznam drugi ne moremo..😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 urami je samSimon napisal:

A se ni nekdo nad senzorji pritoževal? 😄 Napiš še ''slabi park senzorji'' za ziher

S park senzorji ima probleme kolikor vem Valh. To je zgleda ena redkih zadev, ki pa pri Tommzy-ju deluje. Da ne bomo vse njemu podtaknili 😁(malo heca).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Dodajam na koncu še dve alineji:

- Temperatura olja prenizka

- Kazalec za rezervoar zaštekal

- Pikce na havbi (na Astri tega ni bilo)

- Matrične luči

- Vratna obloga ropota

- Pije ko žolna, previsoka poraba (mogoče ni več problem).

- Manjši rezervoar kot normalno, glede na prevožene kilometre bi moralo iti v rezervoar več goriva?

- Različne nianse barve na plastiki in pločevini.

- Poden pod voznikovim in sovoznikovim tepihom ni raven, zvit ?.

- Porazen zvok radia.

- Črički v notranjosti.

- Računalnik BC nepravilno računa doseg.

- ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je g.Wankel napisal:

- Matrične luči

- Vratna obloga ropota

Res škoda ali smola, vsakemu od nas bi se lahko zgodilo, želim tommzy-ju da čimprej reši, kar lahko, če je res problem.

Drugače pa če smo pri podatkih, mislim da bi morali na seznam še dodati:

- Matrične luči

- Vratna obloga ropota

- Pije ko žolna, previsoka poraba (mogoče ni več problem).

- Manjši rezervoar kot normalno, glede na prevožene kilometre bi moralo iti v rezervoar več goriva?

- Različne nianse barve na plastiki in pločevini.

- Poden pod voznikovim in sovoznikovim tepihom ni raven, zvit ?.

- Porazen zvok radia.

- ?

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Še članek.

Mene recimo to moti, da poleg Mazde stojijo še Kitajci, mi ne deluje več premium znamka 😁... Pri Mercedesu verjetno to ne gre skozi...

Verjetno so jim Kitajci lepo plačali (ker zaenkrat še skoraj nimajo svojih salonov). Samo upam pa, da trenutni zaslužek trgovcev ne bo potem poguben za znamko...

SIOL.NET

Vse več prodajnih salonov v Sloveniji ima poleg tradicionalne znamke pod isto streho tudi nova kitajska imena. Je to nova realnost in kako na tekmece gledajo tisti, ki ekskluzive v salonih več nimajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je GregorV napisal:

Seveda.

Dongfeng, Forthing... Morda še kaj.

Imajo pa premajhen salon za vse. 😀

Sem pred kratkim zasledil en članek, da Kitajce prodajajo tudi v salonih poleg nekaterih drugih priznanih znamk, tako tudi Mazda. Mazda je izjavila, da se jim zaenkrat ne zdi problematično, da se poleg Mazde prodajajo še Kitajci, ker baje jim zaenkrat le ti še ne predstavljajo direktne konkurence (izjava direktorja Mazde Slovenija). Če najdem članek ga še kasneje prilepim.

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je tommzy napisal:

Ja me skrbi in grem jutri ali v naslednjih dneh povprašat enga mojstra ki se s tem ukvarja v naših koncih. 

Je dober in obvlada svoj posel. 

Razmišljam celo da dam havbo, odbijač in levi bok v folijo. 

Vsekakor pa moram še en korekturni kupit. 

Ker koliko je pa ta barva tanka in občutljiva pa ni res. 

Mogoče kakšne reklamne barvane folije od avtohiše, popolno prekritje 😁

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Boss napisal:

Mazdo, bolj kot novi modeli, skrbi, da bo preživela do 2030.

Mogoče. Mislim pa, da glede na zeleni prisilni "pokop" to vse proizvajalce skrbi, razen made in china .... :whatever: (ali so zato nekatere nove mazde kitajske, ker preživeli bodo menda samo kitajci 😁). P.S. upam sicer da ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 urami je Robert napisal:

Zanima me ali obstoji kje časovnica za nova oziroma posodobljena vozila Mazda, ki bodo na voljo do leta 2030 ? Na netu nisem našel nič pametnega.

Je težko priti do teh podatkov, Mazda to uspešno skriva do tik pred zdajci...

Verjetno s tem dalje ohranja vrednost trenutnih modelov :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.