Znano je, da se Mazde za evropski trg (samo za nekatere države) naknadno zaščitijo v luki v Antwerpnu in ne tovarniško.
Kaj je to naknadno, kot dodatna oprema ali je to mišljeno kot osnovna tovarniška zaščita?
In če to res naknadno delajo v Evropi, kot osnovno zaščito (ne neko dodatno) in ne v tovarni , to me potem res čudi in ne morem verjeti, katere so te nekatere evropske države...?
Če koga zanima, kako izgleda 8 stopenjski menjalnik v Mazdi CX-60/CX-80 od znotraj ...
No tu se vidi, da Mazda resno jemlje svoje poslanstvo. Zanimiv sistem in zgleda par inovativnih Mazdinih rešitev. Verjetno razvijajo v tej smeri tudi nov sklop z Z motorjem. Če sem pravilno razumel tudi ni več potrebne menjave olja v menjalniku, je doživljensko olje (?), razen če motor npr. poplavi. Sedaj sem še bolj navdušen nad CX-60 Plug-in.
Edino ne vem ali je na zobnikih vidna korozija (3:10 in 13:43) ? ali kaj bi to lahko bilo, ker to pa ne zgleda dobro.
Ja pardon, seveda, verjetno je res najboljša Mazda MX-5, sem spregledal, zgleda res dober avto in tudi po testih kolikor sem sledil, nisem ga pa še žal vozil, pa če bi imel v garaži še kaj prostora bi ga mogoče celo kupil za nedeljske vožnje 😁. Mogoče sem se prej malo narobe izrazil, mislil sem "najboljša Mazda" za moje potrebe, to pa je malo višji avto, da lažje vstopam in imam boljši pregled.
Potem naslednji avto izgleda ne bo vec Mazda ... Sicer mi je Mazda CX-6e naceloma vsec... me pa moti, da nima dinamicnih LED luci ... in se nekaj malenkosti ... Tako je vseeno zame resen konkurent Tesla Y ... Bomo pa videli, ko se bo dalo CX-6e probat ... ce me mogoce preprica ...
Tesla je malo krajsa, tako, da ne bo tako knap šlammed v garažo... Mazdo moram pa najprej probat... Mazda 6e recimo ni sla v garažo ...
CX-60 je celo najkrajša med temi tremi
Zakaj pa ne več CX-60 ? Ali ima kakšne bistvene slabosti (mene zanima bencinc hibrid) ?
Meni zgleda to "top" avto, vizualno zunaj in notri, po moji oceni najboljši od vseh Mazd, pa še original Mazda vrtljivi gumb ima (mislim da je top tudi na Japonskem). Ampak ko sem kupoval takrat ni bil v mojem cenovnem rangu, mogoče naslednjič pri menjavi, če bo upam še obstajal.
Med prvih 100 avtomobilov novih registriranih pri nas v SLO v 2025 je edina Mazda na 34. mestu CX-30 😁 (482 registriranih, se mi zdi kar dosti prodanih, sem presenečen, sem mislil da je precej manj), ostalih Mazd pa ni med prvih 100. Ne vem, ali je to dobro ali slabo za Mazdo. Izvleček in še spodaj link:
Prvih sto prodajno najuspešnejših avtomobilov v Sloveniji ustvari 83 odstotkov vseh registracij, a med prvo stoterico je za zdaj le deset električnih in pet kitajskih avtomobilov. Oboji skupaj ne dosegajo 11...
Potem nova Mazda žal odpade, sploh nimaš več opcije da izbereš, pa mislim da je enako tudi pri večini drugih proizvajalcev , razen če sam dodatno urediš neko neoriginalno rezervo. Pri CX-30 se sicer menda da dobiti naknadno še "original" rezervo, vendar ti potem odpade dvojni prtljažnik Cargo in ven moraš dati original stiropor in zamenjat z novim (precej zmanjšaš prtljažnik). Za CX-60 mi je trgovec npr. dejal, da sploh ni možno, ker je tam baterija ?, razen verjetno če zasedeš cel prtljažnik. Mogoče še drugi lastniki povedo kaj na to temo in kje bi lahko dobil kako pametno rezervo, da ustreza in ne zaseda dosti prostora... V glavnem EU nam je odvzel še rezervo, ...
Ampak se bom zmenil ja. Vsaj za dve stvari. Vem, da "jamranje" po forumih ne bo rešilo ničesar.
In ne ne delam reklame oplu. Morda bi moral ostati na oplu ja. 😁Ampak tudi opel ni več opel sedaj ko je pod Stellantis grupo.
....
Malo za šalo, malo zares. Najprej moraš preboleti staro ljubezen (Astro), potem lahko z odkritimi nameni vstopiš v novo zvezo... Na dveh stolih je vedno težko sedeti. Šele potem se boš mogoče zares zaljubil v Mazdo 🥰 in bodo vse napake izginile, vsaj za kakšno leto 😃 Pri nas nekaterih, ta zaljubljenost verjetno še traja, pa sploh ne opazimo napak 😍
Pol so bile pa same astre. Ena bencinar ostalo vse dizel.
Tudi bencinar je pil manj.
Dizli pa jasno da obcutno manj.
......
Kot sem že enkrat zapisal, očitno bi moral ostati na Astri...
Čudno, da smo ostali večinoma zadovoljni. Ali si res imel tako smolo, pa zakaj že enkrat ne greš na servis (jamranje na forumu ne bo pomagalo), ali mogoče delaš reklamo za Opel 😁 ?
Ga motorji so bili vedno in so še vedno vstopni motorji (prav tako je tudi mini dino in je tudi cenejši -stara tehnologija)x 186 je bil vedno in je še vedno top motor pri prodajnih modelih cx 30. Pa lahko si vi razlagate kolikor hočete,tako pač je 😉
Sedaj forsirajo ta mini dino motor, ker je večji zaslužek na njih.
Tukaj ima @Alex po mojem mnenju prav, motor X je z inženirskega vidika naprednejši in modernejši, s strokovnega vidika boljši, tu nimamo kaj, dejstva so dejstva. Sam sicer vozim G140, za moje potrebe do sedaj izjemno zadovoljen, razen želel bi si porabo od X-a, se pravi GX140 motor😁 (mogoče bo to novi Z motor?). In nič ni narobe, če je X boljši od G, jaz sem se s tem že sprijaznil 😄
Menim tudi, da pri teh komentarjih vsak malo gleda na to kaj ima in težko je objektivno take zadeve laično komentirati in posploševati, sploh nekaj kar ne voziš, niti dovolj ne poznaš (treba je gledati tudi celovito, ne npr. samo navor v neki točki in da je zato avtomatsko že nekaj boljše). Vsak se pa odloči sam kaj bo kupil... Jaz bi rekel, da sta oba motorja prava izbira za CX-30 in za karkoli se odločiš, se ne boš napačno odločil.
A se ni nekdo nad senzorji pritoževal? 😄 Napiš še ''slabi park senzorji'' za ziher
S park senzorji ima probleme kolikor vem Valh. To je zgleda ena redkih zadev, ki pa pri Tommzy-ju deluje. Da ne bomo vse njemu podtaknili 😁(malo heca).
Mene recimo to moti, da poleg Mazde stojijo še Kitajci, mi ne deluje več premium znamka 😁... Pri Mercedesu verjetno to ne gre skozi...
Verjetno so jim Kitajci lepo plačali (ker zaenkrat še skoraj nimajo svojih salonov). Samo upam pa, da trenutni zaslužek trgovcev ne bo potem poguben za znamko...
Vse več prodajnih salonov v Sloveniji ima poleg tradicionalne znamke pod isto streho tudi nova kitajska imena. Je to nova realnost in kako na tekmece gledajo tisti, ki ekskluzive v salonih več nimajo?
Sem pred kratkim zasledil en članek, da Kitajce prodajajo tudi v salonih poleg nekaterih drugih priznanih znamk, tako tudi Mazda. Mazda je izjavila, da se jim zaenkrat ne zdi problematično, da se poleg Mazde prodajajo še Kitajci, ker baje jim zaenkrat le ti še ne predstavljajo direktne konkurence (izjava direktorja Mazde Slovenija). Če najdem članek ga še kasneje prilepim.
.... Edino Toyota, Mazda in Honda so še nekako držale japonsko zastavo živo, pa čedalje bolj izgleda, da Mazda izgublja bitko, Honda počasi tudi, edino Toyota je še dokaj na varni strani.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj je to naknadno, kot dodatna oprema ali je to mišljeno kot osnovna tovarniška zaščita?
In če to res naknadno delajo v Evropi, kot osnovno zaščito (ne neko dodatno) in ne v tovarni
, to me potem res čudi in ne morem verjeti, katere so te nekatere evropske države...?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani