Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:
WWW.24UR.COM

Opolnoči se bo ob nespremenjenih trošarinah liter 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocest podražil za 2,7 centa na 1,495 evra, liter dizelskega goriva pa za 1,1 centa na 1,524 evra.

Zdaj sem tankal oba avta, benzin in dizel

Oba, sta bila kar prazna, tako, da bi moral tankat v vsakem primeru. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 minutami je Boss napisal:

Sej zato sem pa z rdečo napisal, da ni dvomov. Če bi takrat vedel, da rabiš samo rdečo knjižco 😄

Dobro ni bilo vse tako slabo. Nismo imeli računalnikov in "pametnih" telefonov. To je bilo nekaj najlepšega,kar se nam je lahko zgodilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 minutami je GregorV napisal:

Ni domači pes. Nima dostopa do avta, pa mala psička je, ki počepne. 😀

Pes iz ceste je krivec. 😡

Hm... Poišči nekje na forumu, obstaja  strup v majhnem spraju  za take falote. 😇

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

A če ne bo dvignila trošarina, a se boš opravičil al se boš delal, da tega nisi napisal. To je zdaj popularno v politiki, da dajo javno izjavo pol se pa delajo, da niso tega rekli in da je bil to AI.🤪

Kaj sem napisal? Kdo jaz?? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Sej se strinjam, da to nima smisla, ampak da bi pa zato na referendume hodili je pa še bolj abotno in mnogo dražje.

Ok back to cene goriv.

Tole bo dražje, ampak kako bo pa ćez 14 dni?

Po moje bo enako, ker bo perjad dvignilia  trošarine. Malha je prazna. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Kot sta pisala Boss in Alex, čisto spodobno se pelješ, kot sem napisal, na poti v Munchen je cesta v AT in DE bistveno slabša kot naše AC.

Še posebno avstrijske so kr neki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

To pa je gorivo za politike in kregat narod. Menda je JJ v prejšnjem mandatu podelil 7 takih dodatkov-penzij, Golob v tekočem 8.

Če bi mene kdo vprašal, bi jaz vse te dodatke ukinil. Dober umetnik je dobil nagrado, je cenjen, in to je to. Podobno bi naredil z ostalimi dodatki za razne državne "zaslužnosti", ki so jih morda nekateri zaslužili, dosti je pa tudi takih, ki si jih niso, ampak so bili zraven ... plačujemo jih davkoplačevalci. Teh stvari (žrtvovanje za državo) se ne dela za denar, za morebitne dodatke, ali pa enostavno jaz zadev ne razumem?

Enkrat toliko se 100% strinjam s tvojim razmišljanjem. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

A ti to opisuješ ceste v tvojih zabačencih? :nevem: Moja Mazda se čist lepo vozi po SLO cestah, tko da nimam nekih blaznih pritožb. Ne bom rekel, da ne bi lahko bilo boljše, je bilo pa nekoč bistveno slabše kot je danes.

Tukaj se kar strinjam. Na naših avtocestah je, poleg gneče in zastojev seveda, asfalt kar dobro narejen in so avtoceste precej gladke, tako, da lahko kar kvalitetno precej hitro voziš po njih. Ko ni gneče in zastojev, seveda. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Boss napisal:

Haha dober vic, sej bi ti verjel, če ne bi takrat živel v delovski družini in ni bil noben komi funkcionar. Yuga ni bil geto, tko da please ne me prepričevat, da si lakoto tolkel in da so bile pomaranče deveto čudo. A sadnih jogurtov tud ni blo?

Pomaranč res ni bilo takrat pri nas. Oziroma bolj za vzorec. Če sploh. Tudi Lego kock ni bilo. 

Prav tako ni bilo kavbojk, pa kave, pa nutelle...itd, Itd. Spisek je neskončen. Zato pa je bila cela juga v Trstu in v Avstriji po nakupih. In smo vsi švercali, da se je kadilo.😊

Takrat smo se naučili, kako prenesti državo naokoli, da ne plačaš carine. In to imamo balkanci v krvi še danes. Kako prenesti državo okoli. Pa ne zato, ker bi si to želeli, ampakzato, ker pač pri nas se ni dalo kupit ničesar pametnega oziroma kvalitetnega. Smo imeli pa zato  stoenke, moskviče, trabante in škode( z motorjem zadaj) . .🤗 

Mi smo hodili gledat, kakšne dobre avtomobile so vozili takrat na v Trstu in na zahodu.. In kakšne plače so imeli na zahodu proti nam siromakom. Mi tu ob meji smo imeli srečo, če smo imeli kakega sorodnika čez mejo, da so nam dali kaj rabljenega, kar niso potrebovali. Tako smo mi otroci ponavadi podedovali  igrače "iz druge roke". 😊  Ja, bilo je lepo v jugi. .. ker smo bili mladi pa lepi 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Neverjetno a resnično.

Pes je zopet polulal zadnji plastični odbijač. 🙃 Drugič v tem tednu. Samo drugi plastični del 

Pri prejšnjih 3 avtih se to ni nikoli zgodilo.

Morda je japonska plastika posebaj priljubljena med pasjo populacijo. 😃

Pravim ti, psa poslati na prevzgojo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 44 minutami je etcho napisal:

Zimske dol

PXL_20250405_160302352.jpg

in letne gor.

PXL_20250405_161652523.jpg

Malo pozno, ampak enostavno ni bilo časa.

A ti imaš tudi te famozne letne Bridgestonke? Aja. Sej si mi že rekel, da komaj čakaš, da se znucajo, da jih zamenjaš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 6 minutami je Slivka napisal:

Že kaj plešete?

Za torkov ples priporočam rumenkasto frizuro in rdečo čepico...

Cene nafte strmoglavile-dol, pri nas goriva - gor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Drži, brez kanalov ne držijo smeri tako dobro kot tiste s kanali. 

Zdaj, k sem na letnih z vzdolžnimi kanali avto res lepo drži smer in občutek je za razred do dva boljši kot na zimakih. Vožnja tako lepo svilnato gladka, da bi se kr vozil in vozil. Na suhem asfaltu pa tudi skozi ovinke primejo res dobro in te kar vabijo, da mal bolj dinamičnno odvoziš kak ovinek.

Zato bi tele Bridgestonke kar obdržal še nekaj časa, ker so res dobre - bom pa videl ob prvem dežju a so še dorastle varni vožnji po mokrem. Če niso gredo dol pa ne glede na to, da so v suhem res dobre.

Sej ne rečem te Bridgestonke so zakon v suhem vremenu. Še posebno, ko se segrejejo. Počakaj na prvi dež, pa poročaj. Moje nove Conti do v dežju za tri razrede boljše. Res varna vožnja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

A ima kdo izkušnje z Hamkook ( I*cept EVO3 X W330A ) zimskimi gumami?

K Pirelli Scorpion Winter 2 (naslednjih teh,k sem imel do sedaj na CX-5) so več kot  1700€/set (432,49€/kom)....se mi zdi "malenkost" predrago😬

Res vrhunske....samo pr ceni se ustavi-so v treh letih šle cene dobesedno "v nebo"🥺

Vem...sedaj če gledaš pribijajo ceno,in bo še padla,a enkrat do konca poletja moram kupiti,pozimi bo šla pa spet cena gor...te,k jih imam-3 sezone in sem jih "ogulil"😄:zoom-zoom:

Te zimske imamo Gelipter, Etcho in jaz na cx30. Vrhunske zimske gume, ne pobira roba, tihe, v snegu te ne pustijo nikjer. Res dobra guma. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je GregorV napisal:

Če še kdo ni opazil, stran 200. 🥳

Mazda bo častila eno CX-30 za GAW.

LP

?? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Malo bolj resna tema. 😀

Ali imate na pragovih vrat nameščeno kakšno zaščitno folijo? Predvsem me zanima zaščita plastike. Ker če je kakšen kamenček v podplatu, se lahko hitro naredi ris.

Nekaj primerov:

https://www.aliexpress.com/item/1005007487503595.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.30fciThFiThFCw&algo_pvid=f1f3ecb2-133e-4ff9-b160-b909da667f88&algo_exp_id=f1f3ecb2-133e-4ff9-b160-b909da667f88-2&pdp_ext_f={"order"%3A"633"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!USD!4.14!4.14!!!30.16!30.16!%40211b807017436709455326777ec287!12000040976759378!sea!SI!764336019!X&curPageLogUid=JR5avI9ZFIAS&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

https://www.aliexpress.com/item/1005007554817292.html?spm=a2g0o.productlist.main.27.30fciThFiThFCw&algo_pvid=f1f3ecb2-133e-4ff9-b160-b909da667f88&algo_exp_id=f1f3ecb2-133e-4ff9-b160-b909da667f88-26&pdp_ext_f={"order"%3A"255"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!USD!5.56!5.56!!!40.49!40.49!%40211b807017436709455326777ec287!12000041275553264!sea!SI!764336019!X&curPageLogUid=UA071GjohGX0&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

WWW.AMAZON.DE

RIDGOEL Pack of 4 Car Door Sill Protector Carbon Fibre Door Sill Sticker for Mazda 2 3 5 6 CX-3 CX-30 CX-5 CX-50 CX-60 CX-7 CX-8 CX-9...

WWW.AMAZON.DE

LPZMPZ Carbon Film Car Door Sill Strips 5 cm x 3 m Protection Car Film Matt Black Carbon Sticker for Car Door Edge Protection Door Sill...

WWW.AMAZON.DE

Carbon Fibre Car Door Sill Protector Film, Self-Adhesive, 5 cm x 10 m, 6D Car Film, Black : Amazon.de: Automotive

itd.

LP

Ne. Vse, kar daš gor izgleda češko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je GregorV napisal:

Ni druge rešitve. Bom moral avto prodati 🤣, kljub temu, da sem ga ravnokar kupil in se mi vedno bolj dopade. 😍

:zoom-zoom:

Ali pa oddati psa v rejo za nekaj časa, dokler se ne spametuje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Meni so Conti skakale po avtocesti, ker kot sem že napisal, napumpane na 2,6 segrele so se na 2,8 .Potem so itak pretrde in rade skačejo na naši neravno avtocesti. Tudi vsako luknjico čutiš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 6 minutami je 50keda napisal:

Meni F1 Asymmetric 6 na Mazdi skačejo :D Ravno včeraj, ko sem štartal sem imel ta problem ob začetku vožnje, ka bo kej dans.

Ja bom napisal, ko bojo v prometu, še vsaj en teden ne. Ta vikend me ni, potem drug tedn pa mogoče le grem uredit registracijo.

Skačejo, ko so preveč napumpane. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 31 minutami je Boss napisal:

To je res kar praviš, ampak vseeno tukaj igra tud premer feltne. 245/45R18, če bi imel pa 19 colarke pa bi bil 245/40 R19.

Res je. Dimenzijo 245/40 r 19, imam jaz na 6-ki.Seveda moraš imeti tudi širšo feltno 8,5". Na original Mazdine 19" jih jaz ne bi montiral. Sicer greš do amoak ni v redu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Pa glih to naj bi bila velika prednost GY F1 Asy. 6, da so med najtišjimi gumami sploh. @50keda kolk pa si tole polnil? Lahko, da je premalo pa se po zunanjih robovih vozi in ker je tam narezano oddaja zvok. To je stalni problem GY F1 (smreka profil) od prve generacije  naprej. Sem jih mel na 3.0 in 2.8 zadaj, da so se obrabljale pravilno in bile fenomenalne gume. Verjetno ene najboljših ever.

Tudi kasnejše Asymetric sem pumpal, kar precej okoli 2.8. Pač UHP gume.

Jaz jih na 6-ki pumpam na 2.6 in so čisto v redu. Tudi gume GY assimetric 5 sem imel isto in so se lepo obrabile po celem profilu. 

Tudi robov ni pobiralo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 50 minutami je Bini napisal:

Zato pa tulijo, ker so mehke. Asymmetric so vedno bile bolj glasne, tudi F1 tuli.... 🫣

Ne vem no. Na moji 6-ki nisem glih opazil, da bi bile preveč glasne. So veliko bolj tihe kot assimetric 5, ki sem jih imel prej gor. Je pa res, da so vse te ultra športne gume bolj glasne kot recimo turne gume. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.