Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Vsa leta sem imel normalne kilometre po Italiji.

Letos pa mi je en italjan skoraj Focusa razbil. So bli milimetri na avtocesti.

Ej zdej sem se spomnil, da sem se malo pred Benetkam tudi sam skoraj bočno v italijana z miato ruknil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Bossek napisal:

Po 4 letih in 4 mesecih se poslavljam od 5 mestne cifre

V tem casu me je avto stal (brez nakupa) dobrih 18k eur. Od tega slabih 10k bencin, ostalo zavarovanja, gume, servisi, ....

Se človek kar malo zamisli, koliko zmečemo za bencin 😮 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

Ti  pa sam  dobro veš, da največkrat  komentiraš stvari, o katerih veš, da nič ne veš. 

Škoda, ker ti pa @Bini znižujeta kredibilnost ostalih CX-30 ownerjev.

pred 2 urama je Bini napisal:

Tole je uradni podatek, da nebo preveč ugibanja. Če ne verjamete vprašajte v lakirnico v Sl. Bistrico kjer ima Selmar lakirnico in zanesljive podatke o debelini.... :nevem:

IMG_20250903_172932.jpg

Tako debel sloj ima verjetno tvoja.... 😉

Bravo, samo potrdil si, kar sem napisal ;) 

Also, če obrežeš sliko, se še vedno vidi, da ti je to spisal ChatGPT. To je pa lih ene toliko uradno kot moj odgovor.

Popravljeno od g.Wankel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

O kaki debelini laka ti to? Vse nove Mazde imajo enako (tanko) debelino laka (rdeča ima še najdebelejši, ker ima največ slojev - temeljna, temno oranžno rdeča , temno rdeča, prozoren lak). 

Dobro veš, da to ni res.

https://www.google.com/search?q=mazda+soul+red+paint+too+thin&oq=mazda+soul+red+paint+too+thin&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDU1OTBqMGo3qAIPsAIB&client=ms-android-google&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Popravljeno od g.Wankel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 minutami je 50keda napisal:

No ja potem je ta, ja, letos ni vozil državnega, ker ima samo lok, nima cele kletke in se ni mogu prijavit ;) Drift prvenstvo je blo pod okriljem AŠ zveze in potem tle nastopjo FIA pravila in morš met celo kletko, vsaj tako sem bil informiran.

Maš prav, je potrdil :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je jures napisal:

Mel miato, barchetto, zdaj coupeja. Trije tipi avtov, vsi lahki, en rwd podhranjen 1100kg, en fwd srednje hranjen 1000kg, zdaj fwd kar primerno rejen, a že težji 1250kg

Med vrsticami najdeš rešitev :D 

Sam tvoja miata pa še kar gaga, vidiš :D 

Popravljeno od g.Wankel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je dvorjan napisal:

Zdaj, višja teža pri EV je vsekakor faktor, ampak spet ni take drame, saj je baterija na dnu vozila, tako da težišče ni visoko, pa še porazdelitev teže je pri večini vozil zelo ugodna. Tako da tudi EV se da zelo hitro peljati čez ovinke ...

Oh spet te cvetke, kot tista, da čutiš razliko v 0,1 bara.

pred 4 minutami je Boss napisal:

Sicer pa naj še @g.Wankel pove, ki ima eno lažjih Mazda, kako se to pelje v ovinkih, pa da ni EV-ja, ki bi mu lahko sledil.

Točno to sem hotel povedati. Pa je moja 100kg težja od drugih Miat. Sem zadnjič vozil 300kg težjega Z4 in je razlika dan/noč. Če me je pa prepričal, boste pa čez 14 dni izvedeli :D 

Popravljeno od g.Wankel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 minutami je godlike napisal:

Verjetno si se zmotil, CX-30 je SUV (zdaj me bo kdo kregal, tudi če ni SUV, je povišan) in ni variante da bi to vozil.

Ni letel nate :D

Vem kaj voziš :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je godlike napisal:

Lahko povem, da Petrol 95 da 299Nm. Večkrat preverjeno.

Petrol 100, da 305Nm, tolko kolko motor zmore.

Zadnjič sem tankal Shell 95Nm in da ven 300Nm. Torej moj avto pravi, da je boljša župa.

Moral bi še Moll E10 stestirat.

1 Nm navora je tok mal razlike, da to samo posebneži na CX-30 porajtajo :D 

Ampak prosim sporoči za Mol. Kolega z Boxster GT4 je rekel, da so delali laboratorijske raziskave in da je Mol-ov 100 oktanski še najbolj efektiven. A maš drugače čipiran motor, ali od kje toliko?

Popravljeno od g.Wankel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je SeekK napisal:

...za šalterjem ko si plačeval je pogledala prometno in si tud zgornji gumbek odpela na bluzi, pa si počasi obliznila ustnice..

...ko si se peljal domov, pa na križišču tale v sosednjem avtu:

Bolj so se moški okrog njega pentljal, če nisi vidu kam gre zgodba :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.